Scudo Sports

Aliexpress

Az önce müşteri hizmetleri ile görüştüm. Yurtdışı takip sitelerine itimat etmememi ve yarın PTT kargo takip te bir değişme olmaz ise en yakın PTT şubesine gidip oraya bırakılmış mi diye kontrol etmemi tavsiye etti. Tüm gelişmeleri paylaşacağım...

Scudo
@Ferhat Karaca Merhaba, Ptt'de "Dağıtıcıya verildi - Cihet" in anlamını Dağıtan posta görevlisine sizin ürününüz "ZİMMETLENMİŞ DURUMDA ŞUAN." Ertesi gün elinize ulaşır. Bu durum genellikle cumartesi günü öğlene kadar veyahut gün içinde gelen kargolar öğlen 14-15 den sonra dağıtıma çıkmadan direk Cihet listesine aktarılır yani dağıtıcıya zimmetlenir. Fakat sizin durumunuz da sabah zimmetlenmiş sanırım, posta görevlisinin vermesi gereken postalara öncelik verilerek sizin ki yoğunluktan dolayı (aslında dağıtıma çıkması gerekirken) zimmetlenerek ertesi güne kalmış.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Karaca
Herkese merhaba. İlk defa alışveriş yaptım yurt dışından. 10 gün önce sipariş verdim ve satıcının verdiği takip numarasından hiç bir sitede birşey göremiyorum. 17track,ptt vs. Bilgili abiler kardeşlerden fikir alabilirmiyim ?

@Melogram untracked mail ile geliyorsa muhtemelen yalnızca sayı içeren bir gönderi numarası girilmiştir. O numara ile takip yapamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Şimdiye kadar taşınıyor görünüyordu ama ekran görüntüsü almak için açtığımda bununla karşılaştım.

@avcelikbilek aslında takipli kargo seçmiştim. Ama dediğim gibi hocam bu ilk alışverişim benim bir hatamda olabilir emin değilim.

@ErHan72 abi ekran fotoğrafı attım. Bugüne kadar taşıma halinde görünüyordu ama şimdi bulunamadı diye görünüyor anlayamadım birşey.

Dosyalar

• 52C64AA7-BF64-441E-BB4C-1F472E9CC78E.png
    52C64AA7-BF64-441E-BB4C-1F472E9CC78E.png
    11,8 KB · Okunma: 25
@Melogram
Türkiye takibi yok öyleyse. Türkiye takibi olsa altta unknown değil ptt yazardı. Ptt sitesinde bilgi çıkmaması da bunu doğruluyor. Tahminimce pazartesi-salı elinizde olur.

@Mustafa Zeybek

• Beğen
Tepkiler: Melogram
@Melogram ilk defa aliexpress te azerbeycan kargo görüyorum.Bi 15 adete yakın alışveriş yapmışımdır. DH forumlarını devamlı takip ediyorum orada da böyle bir kargo görmedim.

azerbaycan kargo takibi için şu siteyi buldum: (link)

17track te ve bu sitede "paket bulunamadı" yazıyor. Bir de aliexpress in kendi kargo sitesi var; global.cainiao.com/ Orada da kayıt yok maalesef.

"taşınıyor görünüyordu " derken ne yazıyordu. En azından aliexpress teki "view detay" kısmına bakıp yazabilir misin yada ekran görüntüsü atabilir misin?

@Mustafa Zeybek bahsettiğiniz kargo durumu TurkeyPost ta varmış. İlk defa 2 adet ürün aldığım ve takibini araştırınca öğrendim. Yalnız TurkeyPost gönderileri Çin'de gümrük kontrolünden geçerek direk Türkiye'ye yollanıyor. PTT ile aralarında anlaşma var. Y.dışı takibi yapılamıyor ama y.içi kargo takibi yapılabiliyor.

@ErHan72 abi attığım resimde en üstte kum saati olan yerde uçak resmi vardı ve yanında not found yazan yerde transporting yazıyordu sanırım. Bi dediğin yere bakayım ben abi.

Abi aliexpresste yeni sayılırımda kusura bakmazsan view detay kısmını nerede bulurum onuda söylersen sevinirim :)

@Me@Melogram siparişlerim kısmına gir ürün resminin üstünde "(link)" var oraya tıkla açılan ekranda sağ tarafta detail yazan yer

@ErHan72
Geçenlerde china post ile balata almıştım satıcı singapore post om pro ile göndermişti.

Ben de yurtdışında takip edebiliyordum ama ptt gözükmüyordu, oradan biliyorum.

Turkey post' ta ise tam tersi yurtdışında takip edilemiyordu, türkiye' ye gelince edilebiliyordu.

@Mustafa Zeybek Benim yazdığım şey de aynen bu. TurkeyPost y.dışında takip edilemiyormuş. sadece y.içi takip edilebiliyormuş. Aynı şekilde takipsiz kargolarda da durum aynı "small packet plus" alırsanız sadece y.dışı çıkışını görebilirsiniz

Aliexpress üzerinden baktım şimdide böyşe görünüyor.

@ErHan72 abi bakıyorum dediğin yere hemen.

Dosyalar

• 371733E5-D081-4A9D-B770-499A380FD722.png
    371733E5-D081-4A9D-B770-499A380FD722.png
    12,6 KB · Okunma: 19
şöyle bir yazı buldum "ePacket kargolarınızı PTT kargo takibinden ülkemiz sınırlarına girdikten sonra gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için (link) adlı yazımızı okuyun."

@ErHan72 bir bakiyim abi. Ama desiğin gibi view details’i bulamadım maalesef. Tarayıcı üzerindende baktım direk app üzerindende baktım bulamadım.

@ErHan72

Bende sadece çıkışı gözükmüyordu. Sizin dediğiniz şu şekilde sanırım

Screenshot_20171019-000253.png

Benim dediğimse

Screenshot_20171019-000209.png

Screenshot_20171019-000215.png

Bu arada satıcının mesajında şuda vardı. Kargo hareketlerini 5-10 günde bir güncellediğini söylemişti. Acaba bundan dolayı göremiyor olabilirmiyim ?

Size bir kaç ipucu yazayım;

1) DH forum sayfalarında bu konularla ilgili yazılar mevcut onları mutlaka okuyun
2) Alacağınız ürünlerin satıcı puanlarını ve sipariş adetlerini (feedback) inceleyin
3) Mutlaka müşteri yorumlarını ve fotolarını inceleyin.
4) Türkiye'deki ürünlerle fiyatlarını mutlaka karşılaştırın. Her ürün ucuz değil Çin'de
5) Genelde ücretsiz kargolanır ürünler. Ama bazen ücretli kargo almak daha mantıklıdır. Özellikle takipli kargoları seçin
6) Kargo seçiminde aliexpress standart shippin/China post air mail gibi kargoları tercih edin. Kargo seçeneklerinin sağında "available" yazıyor ise takiplidir. Takip kodları ikili harfle başlıyor ise ve sonuda CN gibi bitiyor ise takiplidir.
7) Bazen satıcılar takipli kargoları takipsiz / farklı kargo ile yollayabiliyorlar
89Şayet anlaşmazlık açmanız gerekirse (Tartışma/open dispute) "detail" kısmındaki geri sayım bitiminde açılabiliyor

@Melogram Olabilir. Hemen bilgi çıkmıyor. Bazen 5 günü beklemek gerekiyor.

@ErHan72 abi siparişi geçeli bugün 11. gün oldu ama hareket göremeyince endişhelendim. Yardımlarınız için teşekkür ederim size.

Geri