Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress

Scudo
Ek.: Genel de ürünler 1 gün en geç 2. gün kargolanıyor çoğu satıcı için. Fakat sisteme takip kodu atamaları için, kargoyu verdikleri şirketin onlara geri dönüş yapması gerekiyor. Bundan dolayı kargo şirketleri işlemi geciktirirse aliexpress'e de sanki daha kargolanmamış gibi görünüyor. Çoğu kargom kargolanmadı olarak görünüyordu fakat 1 hafta içinde geldi, bunun gibi örnekler.

takip kodu otomatik olarak sistem tarafından veriliyor bildiğim kadarıyla. Ürün satışı onaylanınca kargo nosu alınıyor ve sisteme giriliyor. Ardından kargo firması tarafından alınarak kargo toplama merkezine ulaştırılıyor. Çin'in farklı bölgelerinden geldiği için kargolar belli noktalarda toplanmak zorundalar; bu da zaman alıyor. kargo toplama noktalarından y.dışına gönderiliyor.

Siparişinizi verdikten sonra onay sürecinin ardından kargo takip nonuz Aliexpres te görünür. Ancak; takibinin yapılabilmesi 5 günü bulur. Bu süre zarfında Aliexpress üzerinden "view detail" kısmından bakabilirsiniz. 5 günün ardından takip nonuz izlenmeye başlanıyor; 17track ve (link) den takip yapabilirsiniz.

17track harici siteler veya aliexpress in "view detail" kısmında gördüğünüz kargo bilgileri yanıltıcıdır. Zirâ; kargom y.dışı sevk (EDI) durumunda iken daha Aliexpress te "sipariş bilgisi alındı" yazıyordu.

Kargonun Türkiye'ye gelmesi 15-30 gün arası sürüyor. TurkeyPost gibi firmaların daha hızlı getirdiği söylenir ama durum değişkenlik gösterir. Çin resmi tatilleri, hafta sonu vd. etkenler süreyi uzatıyor. Örneğin 11.11 indirimleri nedeniyle kargolar bayağı geç kaldı. 18 günde sadece bir kargom PİM e ulaşabildi. Yazılanlara göre 11.11 de alışveriş yapıp bazı kargolarını alanlar olmuş.

Mümkünse takipsiz kargo almayın. Çok büyük sıkıntı oluyor gerçekten; kargom nerede diye her gün ekrana bakıpta endişelenmeye gerek yok. Takipli kargo alıpta ekranda sadece y.dışı sevk (EDI) yazısını bile görmek oldukça sıkıcı bir durumken üstelik. 1-2 dolar fazla verin gerekirse takipli alın. Bir de illa Aliexpress te ucuzdur diye düşünmeyin; N11 gibi sitelerden fiyat araştırın.

Geçmiş ve dip fiyatları görmek için Aliexpress için aliprice uygulamasını, Amazon için ise (link) mutlaka bakın ve kullanın.

Herkese güzel alışverişler dilerim...

Hayırlısıyla benimkiler kargoya verilmiş. Biri Turkey Post ile geliyo 3-15 aralık gibi gelir diyor. Diğeri de kargo şirketi tarafından alınması bekleniyormuş 4PX Singapore Post OM Pro ile geliyor. 27 aralık - 15 ocak gibi gelir diyo. Şimdi bundan bizene derseniz belki bi tanesi sorunlu şirkettir diye yazdım :)

@televole2
Süper bir ürünmüş:ssrtcbya::ssrtcbya:
Ben alayım hemen:harika:

@ErHan72

30EKIM tarihinde verdiğim sipariş AliExpress Standard Shipping ile gönderildi..

10KASIM'da kargo firmasına ancak ulaştı (Accepted by carrier 2017-11-10)

13KASIM'daki son güncelleme --> [PULAU PINANG B] Item dispatched out ISTANBUL ULUSLARARASI PIM

yarın 30KASIM olacak hala bir değişiklik yok..
- ya 11-11 yoğunluğuna yakalandım
- yada bizim gümrüktekiler işleri ağırdan alıyor çünkü son güncelleme üzerinden 2 hafta geçti..

bu zamana kadar takipli kargonun çoktan elime geçmiş olması gerekirdi

@Emre Yönlüer

bence böyle birşey için paranızı boşuna harcamayın çünkü beklediğiniz etkiyi yapmayacak..
çünkü bu bir standart değil.. yani herkesin bisikletinde buna benzer bir sinyal sistemi yok..
haliyle araç sürücüleri arkanızda yanıp sönen o işaretlerin ne olduğu anlamayacak..
siz kendi kendinize sinyal vermiş olacaksınız ama son karar sizin tabi :)

@Türka¥ Maalessef 11.11 in gazabı bu olsa gerek. Kargolar gümrüğe ulaşmış olsa bile yoğunluktan dolayı PİM e ulaşmıyor anladığım kadarı ile. Sizin kargonuzda bir ihtimal benim bir kargom gibi Malezya Post sanırım. Forumlarda bayağı bekleyen var kargolarını İnşallah artık gelir kargolarımız. 13-15-17 gün gibi geliyordu kargolar ama bugünlerde daha sorunlu

@ErHan72

11.11 de yapmış olduğum 4 alisverisimden 3`ü elime dün itibari ile ulaştı. Sadece bir tanesi kaldı oda PostNL ile yolda önümüzdeki hafta gelir diye tahmin ediyorum...

Benim de 11 kasımda yaptığım siparişlerden iki tanesi elime ulaştı. Elime ilk gelen takipsiz kargo ile 15 günde (china small packet) bir buff tarzı boynu ve ağızı kapatan bir ürün. Alďığımda 0.80 dolar gibiydi.
Moda Eşarp Renkli Bandanalar Sihirli Kafa Veil Eşarp Variety Turban HoodMulti Fonksiyonu Erkekler ve Kadınlar için 7545
(link)
(from AliExpress Android)
Bu ürün ile en azından ağza sinek kaçma problemi kalmadı.

İkincisi ise ilkinden 2 gün sonra eken h9r+option 4. Aldığımda 60 dolar gibi bişeydi. Kutu üzerinde 28 dolar yazdığı için gümrüğe takılmadı. Bu satıcı gercekten çok ilgiliydi. Kumandanın çalışmadığını söyleyince hemen yenisini gönderdi. Fakat ben sorunu pil değiştirerek çözdüm. (Bu modeli alacak arkadaşların aklında bulunsun, bu modelde kumandanın ışığı yandığı halde çalışmıyorsa pil değiştirerek sorunu çözebilirsiniz. @Ahmet Bilge Kaan AKIN ) buda Turkey Shipping ile geldi.
100% Orijinal EKEN H9R Ultra HD 4 K 2.4G Uzaktan Kumanda ile WiFi Eylem kam 2.0 "ekran 30 M su geçirmez spor mini kam
(link)
(from AliExpress Android)

@ErHan72 sizin son mesajı okuduktan sonra ben de kontrol ettim.. önceki mesajda bahsettiğim ürün izmir pim'e gelmiş ama aynı anda 28-29-30 kasım güncellemeleri yapılmış.. yani 28 kasımda istanbula giriş yapmış

@Türka¥ Benim kargo 29 unda giriş yapmış Yarın nasipse elime ulaşır şu an AVPİM de. Bu gelen paketim öncelikli değil; 11.11 indiriminde 5,34 Euro ya satılan bir güneş gözlüğünü kupon sayesinde 0,98 Euro'ya aldım.O ilk gelen ve takipli yollandı. Ama 4 Euro ya aldığım kablosuz mouse takipli (China Air Mail) yazmasına rağmen takipsiz yollandı Asıl beklediğim h96 pro android tv box 2GB model ve ayrıca aldığım i8 klavye. Bu android tv box normalde 55,92 Euro idi; 11.11 sayesinde 41.13 Euro ya aldım. Benim canımı sıkan nokta bir türlü kargoya verilmemesi olmuştu ama geçte olsa kargoya verildi takipli olarak. Ya ürün tedarik edemediler yada 11.11 in azizliği. Aliexpress ve Amazon çok iyi ciro yapmışlar 11.11 de

Biraz önce kargom elime ulaştı.(Yukarıda yazdığım indirimli aldığım gözlük). 11.11 de satın almıştım. Her zamanki kargocum (PTT) teslim etti yine. Aras ne zaman başlayacak bilemiyorum, umarım kargo bekleyenler için sorun çıkmaz

@ErHan72 Aras Kargo dağıtımlara 2018 yılında başlayacak diye hatırlıyorum, birkaç sayfa önce birisi paylaşmıştı.O linkte ki haberde yazıyordu.

aliexpress aras kargo ile anlaşırken
amazon da mng kargo ile anlaşmış..

bundan sonra amazon gönderileri "inter mng kargo" ile türkiyeye gelecek, sonra da klasik mng kargo ülke içinde dağıtımı yapılacak..
tek sıkıntı, inter mng kargo'nun takip sistemi henüz çalışmıyor.. amazon almanyadan yola çıkan kargom şu an nerede kimbilir :hihi:

lbG0Gk.jpg

son gelen kargom aras ile geldi onuda satıcı yanlıs ürün göndermiş yalnız anlayamadığım olay şu aras kargo dağıtım yapıyorsa biz bunu yurt içinde nasıl takip edecez o sıkıntılı bir durum haline geldi evde olmayabiliyoruz malum.

17 kasım , 19 kasım ve 20 Kasımda Çinden EDI-received olan yani havayoluna teslim edilmiş olan 3 adet kargom hala havalarda geziyor :)
Ülkeye giriş yapmadılar.

EDİT: Bunları ARAS mı getirecek şimdi ? PTTde boşuna mı takip yapıyorum ?

@ErHan72
Aras kargo ile bugüne kadar birçok sorun yaşadım. Çin'den 63 kuruşa takipsiz kargo ile aldığım ürün 8 günde elime ulaştı, Ankara'dan 322 liraya aldığım ürün Aras kargo ile 6 günde geldi. Üstelik ürünü benle aynı isme sahip başka birine göndermişler. Yoğun bir telefon trafiğinden sonra adresi değiştirdik. Gönderen kişi üstelik paketin üzerine adresimi koca harflerle yazmış siz dusunun artık bunların beceriksizligini. Çok üzüldüm Aras kargo ile anlaşmalarına. Ben PTT den çok memnundum...

Geri