Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress

@sonyaz Ben alırken boy ve kilo cetveline göre alıyorum sıkıntı olmuyor.
Ürünlerde bir sıkıntı yaşamadım henüz. Sadece kışlık aldığım taytın jel pedi bir kaç santim öne dikilmiş gibime geldi. Söküp elle geriye doğru diktim.
Gümrük limiti hâlen 22 Euro. Değişiklik sadece +%18 Kdv alınacak olması. 1 Haziranda başlamasına rağmen mevzuat belli olmadığı için nasıl uygulanacağı belli değil.

Scudo
@adilmusazafer Pamuk konu
@adilmusazafer

Yanlış biliyorsunuz bence. Pamuk kullanılmaz.

(link)

(link)

Ganel malzeme tipleri şunlar. Polyester,Polyamide, Elastane
Aliexprestekiler %100 polyesterdir. Polyester ile poliamid çok da farklı değildir. Çabuk kurur, kolay solmaz, renk vermez. Polyester ile poliamid sadece dayanım olarak farklı. Çok kaliteli ürünlerde dokuma farkı ile yumusaklık ve hafiflik oluşuyor.
2 takım aliexpres ürünü kullanıyorum. Kullandığım diğer ürünlerle aman aman farkı yok.

@CeCeKa Baldır kısmı esnek mi

@volkan ismail Evet saydığınız tekstil ürünleri kullanılıyor. Basit olarak pamuk dedim. Elastane hammadesinde Elyaf vardır. Elyaf da bir tür pamuk benzeridir. Mesela, Orjinal taytlara ucu sivri ya da hasar verecek birşey sürtündürdüğünüzde göreceksinizdir ki pamuğa benzer bir madde dışarı çıkar. Bunu demek istemiştim.

@adilmusazafer
Yukarıda linkini verdiğim 2 üründe oldu mesela bu dediğiniz :harika:

Bende aşağıdaki ürünü almıştım 20 gün gibi kısa bir sürede elime ulaştı ve ürün kalitesi gayet başarılı. Ben eski bir tekstilciyim ve tekstil mühendisiyim uzun süreler bu işi yapan ve anlayan biri olarak şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki ürün fiyatının üzerinde bir kaliteye sahip sadece kalıpları ufak L beden giyen biri XL alması gerekiyor. Ayrıca gümrüğe takılma problemi yok :)

(link)

@adilmusazafer Bir düzeltme yapalım yanlış bilgilendirme olmasın. Elastane bir tür pamuk demişiniz bu kesinlikle yanlış bir bilgi elastane bir tür likra yani lastikdir ve pamuk değil tamamı petrol türevi sentetik malzemedir, şeffaf ip misina gibi gözükür ve esnektir. Sizin bahsetmiş olduğunuz pamuk gibi olan malzeme polyesterdir. spor kıyafetlerinde pamuklu kumaş kullanılmaz çünkü pamuğun teri dışarı atma ve çabuk koruma gibi özellikleri yoktur. Kaliteli ürünler genellikle yüksek flanamlı elyaflardan üretilir bu yüzden sanki pamukmuş gibi his ve yumuşaklık verir

ayrıca Elastane bir kumaş çeşidi değildir ve bununla üretilen kumaş yoktur !!!! elastane diye belirttikleri şey ürün içerisindeki lastik dir ve esnek olan ürünler için elastane diye sadece satış politikası olarak bilgi verilir. Tayt gibi esneklik payı fazla olması gereken ürünlerde elastane daha çok kullanılır ve içindeki oran %20 geçmez teknik olarak da zaten geçemez diyebiliriz. :)

Mavilisinden xl aldım.

(link)

Aliexpressden takım halinde forma alıp tavsiye eden arkadaşlar link atabilirlermi acaba

@sonyaz xl nin size küçük geleceğini düşünüyorum. Ama bisikletin hakkını verdiğinizi bildiğimden o ölçülere kısa zamanda geleceğinize inanıyorum. Yani sorun yok. :)

@volkan ismail , Teşekkür ederim. Hakkını versemde, yemeden içmeden kesmiyorum hiç. %20 elastik yazıyor, benim baldır 75cm, diğer ölçüler xl göre tutuyor, tek endişem baldır kısmı :)

@sonyaz Direkt ölçülerinizi aldıysanız sorun olmayacaktır.

Benim kullandığım farklı satıcının taytları fazla esnek değillerdi. 177 boy 72 kilo ile M kullanıyorum tam fit üzerime.

ölçü tablosu ile aldıysanız uyuyor , ama aliexpresten gelen formları düşününce xxl size daha uygun gibi geldi bana , ben 1,78 , 76 kilo ya large kullanıyorum tam oluyor hatta üst forma xl bile olabilir bana

• Beğen
Tepkiler: sonyaz
@sonyaz bence satıcı gönderim yapmadıysa bir büyüğünü iste derim.

Bende birer takım Rapha , Sora ve Aliexpress takımı kullanıyorum. Son kararım aralarına müthiş bir fark olmadığı yönünde

@burcinhan ölçüler xl ile tutuyor ama yineden bir büyük beden mi alma gerekiyor.

O zaman bir şansını dene :) Bana da L oluyor ama son siparişi denemek için XL formaya geçtim. XL ile daha rahat ettim.

• Beğen
Tepkiler: sonyaz
@burcinhan İptal ettim, 2xl almak için ama para dönmedi :)

upload_2018-6-29_10-43-56.png

Dönmesi birkaç gün sürüyor. Keşke iptal etmeden satıcıya mesaj ile 2xl almak istediğini yazsaydın.

@burcinhan karışıklık olur diye iptal etmek istedim :)

Geri