Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress

Eveet aylar sonra beklediğim siparişimin son hareketi 2 gün önce güncellendi güvenlik sebepleriyle 1 ay bekletildiği ofisten Çin dışına çıkarıldı sonunda.Bu siparişimi 3 nisanda verdim (Aliexpress-Projeksiyon cihazı) ve hala Çinden Türkiyeye ulaşmadı,ek olarak diğer bir siparişim (Wish-İlk siparişim 'Bisiklet Forması') 25 Nisanda sipariş verdim bugün görsellerde görmüş olduğunuz gümrük vergilendirmesi yapılarak İstanbul gümrüğünden çıkışı yapıldı.Gönderi takip numaralarıyla ilgili de şunu söyleyeyim Aliexpress siparişim RV ile başlayan bir takip numarasına sahipti,Wishteki de RW :). (Bu arada gümrük vergisi gayet makul bence ürün 169tl + 48tl kargo ücreti ödedim totalde 217tl'nin sadece %8'i vergi,devlet böyle olursa ben yurtdışı devam ederim,gerçi belki de etmem sonuçta bu kadar bekliyoruz TR'den fason mallar alırım)

Dosyalar

• Ekran Resmi 2020-06-01 16.34.16.png
    Ekran Resmi 2020-06-01 16.34.16.png
    9,6 KB · Okunma: 22
Scudo
2 farklı zamanda toplam 4 siparişim oldu. En yakın tarihi olanda 36 gün var. O ve diğer bir tane kargom Letonya'da görünüyor. Bir tanesini bulamıyor, büyük ihtimal satıcısına 10 defa mesaj attığım ve "kargo gönderici tarafından iptal edildi" yazan kargo, diğeri de kim bilir nerede. Süreler 60 günden başladı süresi bitesiye kadar beklerim. Bu arada da mesaj ile konuşuyorum. Ne olacağını bekleyip göreceğim. En son siparişimi kasım 2019'da teslim almıştım onda da zaten PTT kaynaklı 4 ay gecikme olmuştu. Ürün gümrüğe girip 2 ay boyunca işlem görmemişti Cimer'e yazdığım yazıdan 2 hafta sonra teslim edilmişti.

aliexpress kargo.JPG

@MakRo 3 ürünüm kaldı benimde, Çadırın 3 günü kaldı refund için...Ben alide frene bastım artık..Devir saati var, ondan da ümitsizim..😐

• Beğen
  • Üzgün
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
@MakRo 3 ürünüm kaldı benimde, Çadırın 3 günü kaldı refund için...Ben alide frene bastım artık..Devir saati var, ondan da ümitsizim..😐
Aliexpress'i geçtim Sürat Kargo'da 3 tane siparişim var 1 tanesi 15 gündür işlem görmemiş. En son evrak oluşturulmuş öyle duruyor. Diğer 2 tanesinde de dün dağıtıma çıktığı bilgisi geldi, bugün görüp sordum elimizde gözükmüyor dedi dağıtıcı. Mayıs başında bikeinn'de aldığım ürünlerim Hollanda'dan geldi. Sürat kargo az daha azim ederse aynı sürede getirecekler.

Virüs muhabbetine gelmiyor demek istiyorum ama değil. Bu bisiklet toplama sürecinden sonradan aklıma gelip parça parça aldığım ürünlerden sipariş tarihinden itibaren en fazla 5 iş günü içerisinde getirdi. Decathlondan aldığım ürünlerde de aynısı olmuştu. Sürat Kargo varsa, "sürat"la oradan uzaklaşmak lazım, buna kanaat getirdim.

Son düzenleme:
Benim yurtiçi ve yurtdışı deneyimlerime istinaden söylüyorum, bu virüs muhabbetlerini bahane ederek Ptt ve Sürat kargo iyice salmış durumda. Gümrük Nisan-Mayısda doğru dürüst çalışmadı bile.

20 Ocakta verdiğim aliexpress siparişim umudumu kesmişken, neredeyse 5 ay sonra bugün elime ulaştı. 15913492564884581709663510120427.jpg

@Boraberki merhaba şu an sipariş versem gelirmi acaba malum covid var diye tereddütlüyüm aliexpress ten 300 400 civarı ürün aldım sadece bir kaç tanesi gelmedi

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Boraberki merhaba şu an sipariş versem gelirmi acaba malum covid var diye tereddütlüyüm aliexpress ten 300 400 civarı ürün aldım sadece bir kaç tanesi gelmedi
Bahsettiğim gibi 20 Ocakta vermiştim siparişi. Hiç ümidim yoktu. Corona süreci takip de etmedim. Aliexpress'ten refund gibi bir istek te açamadım.(teslim tarihi geçmiş ve almış görünüyordum ürünü). Sonra bir baktım ürün geldi.
Son dönemi bilmiyorum ama bende Mayıs sonu bir sipariş verdim. Bende beklemedeyim.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn ve MakRo
12 Mayıs'da verdiğim 2 parça siparişin 1i bugün ülkeye girmiş, bakalım bana ulaşması ne kadar daha sürecek.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@theflash 300-400 alım yaptıysanız siz sayın @Boraberki ye değil, onun size sorması daha doğru olur kanaatindeyim..Kendimi çok alır sanıyordum bende...En geç gelen siparişiniz kaç gğnde geldi?..Birde gelmeyecek diye düşünüp, dispute başlattığınız, refund aldığınız, ama sonra gelen ürün oldumu? Olunca ne yaptınız?
Benim çadır bir gelse, salona kurup saatlerce doya doya bakacağım..Öyle girmek ellemek filan yok..😁

@HakanAydn genelde 2016-17 yılında yoğun alışveriş yaptım. bu vergi olayına kadar alışveriş yapıyordum. en son vergiden önce bir tour de france matara ve kafesi paket vardı istemiştim birde ruble sökücü. kuponla aldığım için 5 tl falan ödemişitim tabi vergiden sonra elime ulaştı hemde 4-5 sürdü. ruble sökücü gelmedi. matara seti tek geldi 12 tl vergi almışlar. hesabı yeni kullanıcı kuponu almak için annemin adına açmıştım annem maili unutunca çünkü aylar geçmiş üzerinden geri ödeme isteyemedim. kendi hesabımdan ise çok fazla arka arkaya anlaşmazlık açtığım için hesap ban yedi yani devre dışı bırakıldı. ama daha önceleri bi kaç kusurlu ve gelmeyen ürün vardı yaklaşık 1 ayda ücret iadesi yapıldı. kusurlu ürün ücret iadesi, gelmeyen ürünü ise direk iade yaptım

Bugüne kadar 100'e yakın alışveriş yaptım. Sadece birinde dispute açtım. Onda da istediğim modelden farklı çerçeve bir güneş gözlüğü gelmişti. İade ettiler parayı.

Bir de elektronik alet için silikon kılıf almıştım. Satıcı mesaj attı ben siparişi verdikten 1 hafta sonra "senin kılıf kaybolmuş olabilir. Siyah da yok elimde başka.. değişik bir renk seç yine yolliyim" diye. Açıkçası inanmadım ve gıcık oldum. Başka renk istemem paramı iade et dedim. Adam parayı iade etti. Aradan 2 3 gün geçti ve postacı istedigim siyah kılıfı kapıma bıraktı. Ben de satıcı ile iletişime geçtim ve ürünün bana geldiğini o yüzden ödeme yapmak istediğimi söyledim. Satıcı dürüstlüğüm için teşekkür etti ve ürünü hediye etmek istedigini söyledi. Bir de tekrar dürüstlükten bahsedip türk alıcılardan memnun olduğunu dile getirip ruslara verdi veriştirdi:)

En son siparişimi hem Çin'de hem ülkemizde salgın sürecinin yoğun olduğu bir zamanda verdim. Aynı satıcıdan 1 bisiklet temizleme fırçası seti, 2 adet acil durum battaniyesi ve bir de suunto saati bisiklet gidonuna takmak için aparat satin aldım. Inanilmaz ama 1 haftada geldi.

Arkadaşlar şunu söyleyebilirim; ne sipariş ederseniz edin mutlaka takipli kargo ile edin.

• Beğen
Aliexpressten alıp iade istediklerimden 2 tanesinde iade talebinde bulunduğum gün iade ettiler belki hiç kargosu yola çıkmamıştı bile. Diğer 3 üründe iade aldıktan sonra ürünüm geldi, bir tanesi parasını sadece paypal ile alırım dediği için veremedim. Bir tanesinden ürün aldım yollamadı şeklinde parasını verdim. Ötekide doğrudan hediye etti. Genelde takipsiz kargolar Allah'a emanet geliyor ülkeye gelincede sitenin verdiği mevcut kod ile takip edemiyorsun derken bir anda kapında oluyor. Vergi gelmesinin tek iyi yönü kapına bırakıp gitmiyor oluşları.

Denizlide arkadaşım belki 600 tane alışverişi vardır. Görseniz hepsi 1-5 USD arası değişen elektronik devre kartları. Ülke içinde fiyatları 100 liralara çıkan kartı 2 dolara almak olunca öyle alıyor. Şuana kadar her hangi bir olumsuzluk ile karşılaşmadı. Benim ilk defa bu sene başıma gelen olaylardan bir tanesi "satıcı tarafından gönderi iptal edildi" diyor onun dışında yine kim bilir nerede şeklinde ürünlerim.
2 farklı zamanda toplam 4 siparişim oldu. En yakın tarihi olanda 36 gün var. O ve diğer bir tane kargom Letonya'da görünüyor. Bir tanesini bulamıyor, büyük ihtimal satıcısına 10 defa mesaj attığım ve "kargo gönderici tarafından iptal edildi" yazan kargo, diğeri de kim bilir nerede. Süreler 60 günden başladı süresi bitesiye kadar beklerim. Bu arada da mesaj ile konuşuyorum. Ne olacağını bekleyip göreceğim. En son siparişimi kasım 2019'da teslim almıştım onda da zaten PTT kaynaklı 4 ay gecikme olmuştu. Ürün gümrüğe girip 2 ay boyunca işlem görmemişti Cimer'e yazdığım yazıdan 2 hafta sonra teslim edilmişti.

228811 dosyayı görüntüle

Aliexpressten alıp iade istediklerimden 2 tanesinde iade talebinde bulunduğum gün iade ettiler belki hiç kargosu yola çıkmamıştı bile. Diğer 3 üründe iade aldıktan sonra ürünüm geldi, bir tanesi parasını sadece paypal ile alırım dediği için veremedim. Bir tanesinden ürün aldım yollamadı şeklinde parasını verdim. Ötekide doğrudan hediye etti. Genelde takipsiz kargolar Allah'a emanet geliyor ülkeye gelincede sitenin verdiği mevcut kod ile takip edemiyorsun derken bir anda kapında oluyor. Vergi gelmesinin tek iyi yönü kapına bırakıp gitmiyor oluşları.

Denizlide arkadaşım belki 600 tane alışverişi vardır. Görseniz hepsi 1-5 USD arası değişen elektronik devre kartları. Ülke içinde fiyatları 100 liralara çıkan kartı 2 dolara almak olunca öyle alıyor. Şuana kadar her hangi bir olumsuzluk ile karşılaşmadı. Benim ilk defa bu sene başıma gelen olaylardan bir tanesi "satıcı tarafından gönderi iptal edildi" diyor onun dışında yine kim bilir nerede şeklinde ürünlerim.

2. sıradaki ürünüm "ortası yarıklı sele" PTT gümrüğüne geldiği görünüyor fakat buradaki takip kodu ile ptt'de sorgu yapınca hatalı barkod uyarısı alıyorum. 18 Mayısta sipariş vermişim "EC90 Bike Store"
3. sıradaki ürünüm 38 T oval yaprak onda da alttaki resimdeki gibi iptal edildi diyor bakalım ne olacak.

Dosyalar

• 38t.JPG
    38t.JPG
    38 KB · Okunma: 10
  • Beğen
@HakanAydn gelmeyenler vardı yada kalitesiz ürünler geldi. birden dispute yapınca otomatik hesap devre dışı kalıyormuş bilmiyordum. belli bir sınır var işte ben 7 8 tane açmıştım bekle bekle gelmedi o yüzden gelenlerde görseldeki gibi değildi askı istemiştim askılar gelmedi bi çanta gelmedi vs.

• Beğen
Bu çinliler tuhaf insanlar cidden. Eva yardım robotunu biliyorsunuzdur, daha öncesinde 3 aydır gelmeyen çadırla ilgili oradan yardım almaya çalışmış alamamıştım..Muhtemelen otomatik olarak "order completed" moduna geçildiği için " i have not received my item" seçeneğine herhangi bir dönüş olmuyor, öylece kalınıyordu. Bugün artık canlı yardım alma kararında olarak denemelere başladım nafile...Bende başka ürün seçerek, onunla ilgili canlı bağlantı sağlarsam, sipariş numarasını oradan verir ve asıl sorunlu vakadan konuşurum mantığı güttüm. Zaten gelmiş olan bir debriyaj balatası, taktım, memnunum, onu seçtim..Maksat sorunsuz, gelmiş, parası satıcıya verilmiş bir ürün seçerek en azından hala yolda olan kargoları es geçmekti.."nasılsa işlemi bitmiş, okeyi verilmiş " işleme dokunulmaz diye düşünmüştüm.. Gerçektende işe yaradı, tam nasıl oldu bilmiyorum ama robot yazdıklarıma tepki mesajları vermeye başladı..Canlı destek istiyorum ya, herhangi bir buton filanda yok buna dair, aklıma "online help" vb bir mesaj yazmak geldi..."live chat", " live help" ...Bingo, live help yazınca bir anda karşımda gerçek insan belirdi..😆😁😂..Belki sizlerden bilen vardır, ben ilk kez denk geliyorum..Herneyse, siparişi seçtik, çadırı söyledim, özür diledi vs..9 Haziran da refund'a döneceğini teyid etti ablam..😁..Sonrasında bildik, yardımdan memnunmusun anketi vs..Oh be dedim rahatladım..Dakika geçmedi mail geldi; "debriyaj balatasıyla ilgili refund talebiniz olumlu, işlem başlatıldı", anlamında..Hadiiiii..Ne alaka...185 tl..Nerden nasıl bir alakayla oldu, nasıl kabul edildi , benim dışımda....Ben direk balata aldığım adama dönüş yapıp özür dileyerek, refundu iptal etmesine dair ricada bulundum..Görür ve hemen iptal ettirir inşallah..Çok ayıp oldu..🙁..Serseri çadırcı yüzünden, işini dört dörtlük yapıp 1 ayda balatayı elimde yapan adama ettiğimiz teşekküre bak..Allahtan refund hemen olmuyor..
Bilmeyenler için hatırlatayım, Aliexpresste Eva robotunda "live help" yazarsanız canlı destek çıkar, enazından bende oldu..E Tanya ya denk gelirseniz bir selam söylersiniz artık. Köyceğizden Hakan dersiniz..😂🤣

Screenshot_20200609-050617.png

Refund' u kabul etti sonunda wuhanlı hergele...
Diğer 3 ürün gümrükte...Geç oldu güç oldu ama oldu..Pandeminin en yoğun yaşandığı günlerdeki siparişler hep sıkıntılı oldu ama sonrakiler eski teslim sürelerine uygun işlem görüyorlar..Refund sistemide işliyor..Lafın özü, alınabilecek duruma geldi yeniden..

• Beğen
@Okan Örs maşallah. Benim 18 mayıs siparişim en son 27 mayısta hareket gördü. Hala ses yok. Menşei ülkesinden yola çıktı diyor. Öyle kaldı.

Geri