Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Alkolü yeteri kadar iyi biliyor muyuz? Buyrun gelin içeri...

Bu gün 18 km gidip genelde yokuş çıkıp hem suluğuma hem 500 ml su şişesine şarap doldurup manzaraya karşı içtim.Çok içmem doğum günümdü .Kulaklık kulağımda dönüşte kafa hoş karanlık dağ başı köpek sesleri ne hoştu 😁🍷
5B66ADE3-9E74-432F-8698-3B38D4206F5F.jpeg
340A50D6-C393-40FA-9815-B3EFAFB838E1.jpeg

Scudo
Ben alkol kullanmıyorum ama iki arkadaşımı uyuşturu yüzünden kaybettim. Belli süredir alkole yapılan zamlardan dolayı gençler hep esrar ve türevine yönelmiş durumda, devletin içmesinler diye sözde yaptığı zamı... (aslında bunlardan aldığı vergiyi kazandığı parayı hiç birşeyden kazanmıyor ya ) çok yanlış buluyorum. Benim şahsi görüşüm gençliği uyuşturucaya alıştırmayı istemeleri.
Adamdaki teoriye bak. Alkole yapılan zamdan devletin torbacı keş bir yapılanma olduğunu çıkarmış :dd

Ey zahit şaraba eyle ihtiram
İnsan ol cihanda bu dünya fani
Ehline helâldir na ehle haram
Biz içeriz bize yoktur vebali

Sevap almak için içeriz şarap
İçmesek oluruz duçar-ı azap
Senin aklın ermez bu başka hesap
Meyhanede bulduk biz bu kemâli

Kandil geceleri kandil oluruz
Kandilin içinde fitil oluruz
Hâkkı göstermeye delil oluruz
Fakat kör olanlar görmez bu hali

Sen münkirsin sana haramdır bade
Bekle ki içesin öbür dünyada
Bahs açma Harabi bundan ziyade
Çünkü bilmez haram ile helâli

Edip Harabi

33 cl'lik 1 kasa bira ( 24 adet ) fiyati bu. Adedi 40 centten daha az.

Turkiye'de sekuler kesimden cizye vergisi aliniyor resmen. Gun olur da devran degisirse evde bira yapimi konusunda tecrube kazanan arkadaslar kendi biralarini daha profesyonel bir sekilde uretir, Belcika gibi oluruz belki.

243168 dosyayı görüntüle
Kidnapping Mr . Heineken filmi geldi aklıma. 1983 yılında Heineken'in sahibinin kaçırılmasını anlatan bir film . Anthony Hopkins'in usta oyunculuğuna bir kez daha hayran kalmıştım. Filmin arka planı da çok iyiydi hatırlayabildiğim kadar. Giyim kuşam , mekanlar , arabalar falan. Sanat yönetmeninin de hakkını teslim edelim. Mekanlar size yabancı gelmez film Amsterdam'da geçiyordu hafızam beni yanıltmıyorsa.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve Clal
Alkolü seviyorum ama kabul edelim özellikle distile içkiler zararlı. Önceki yıllarda daha fazla tükettiğim viski ve özellikle rakıyı neredeyse tamamen bıraktım. Bir kaç ayda bir, arkadaşlarla bir araya geldiğimde tadımlık 2 kadeh rakı tüketebiliyorum. Aslında böylesi çok daha lezzetli.
Mayalılarda tabi durum daha esnek. Bira tüketimi düzenli olmadığında, fazla kaçırılmadığında yediğimiz içtiğimiz bir çok şeyden daha az zararlı. Tabii ki miktar ve sıklık önemli. Her gün düzenli olarak tüketirsek ekmek de zararlı. Şekerli yiyecekler çok daha zararlı. Bira canım istediğimde yanında tulum peyniri, zeytin, turşu vb tercih ediyor, ya da en olmadı mısır patlatıyorum, akşam saatiyse bunu bir öğün yerine koyuyorum. Genellikle haftada bazan de 2 haftada 1 defa 2-3 bira tüketiyorum. Bu sıklıkta ve miktarda alkolün zararından bajsetmek pek söz konusı değil. O cipslerden, kızartmalardan uzak durmak, biradan uzak durmaktan daha önemli. Arada bir 2-3 bira içmeyeceksek de niye yaşıyoruz... 🙂
Genellikle 2-3 günde 1 de 1 kadeh şarap içerim. Özellikle müzik dinlerken, film açtığımda ya da keyfim yerinde olduğunda balon kadehte şarap çok keyif veriyor. İçmeden önce biraz dolapta serinletilip yaklaşık 10 dereceye getirilmiş şarabı koklaya koklaya, elin ısısıyla ısıta ısıta içmek geçen zamana nitelik katıyor.

adam neden içmemeliyiz diye 4 yıl önce başlık açmış. konu nasıl içilir nerde içilir hangisi içilire dönmüş. bi arkadaş yazmış bende yazayım tekrar.

Maide Suresi'nin 90. ayeti : “Ey iman edenler! (aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.”

A101'de dooy marka elma suyu satılıyor, 4 litresini 5 litrelik bidona koyup, üstüne yarım litre ananas suyu ekleyip içine 3 su bardağı şeker ve biraz da pakmaya aktif hamur mayası katıp hava kilitli kapakla kapatarak 4 hafta bekletince tadıyla, kafasıyla güzel bir elma şarabı çıkıyor ben yapıyorum evde hem de 4.5 litresi 2 kutu efes bira parasına geliyor. 2 kutu efeste 2 birim alkol varsa aynı fiyata mal olan şarapta 20 birim alkol var. Bira yapmayı da öğrenmem lazım, yazın sıcağında bir de yorgunken buzdolabından buz gibi bira çekip içmek iyi oluyor.

Son düzenleme:
adam neden içmemeliyiz diye 4 yıl önce başlık açmış. konu nasıl içilir nerde içilir hangisi içilire dönmüş. bi arkadaş yazmış bende yazayım tekrar.

Maide Suresi'nin 90. ayeti : “Ey iman edenler! (aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.”

Hakaret içeren bu iletinizi şikayet ediyorum.

Ben alkol kullanmıyorum ama iki arkadaşımı uyuşturu yüzünden kaybettim. Belli süredir alkole yapılan zamlardan dolayı gençler hep esrar ve türevine yönelmiş durumda, devletin içmesinler diye sözde yaptığı zamı... (aslında bunlardan aldığı vergiyi kazandığı parayı hiç birşeyden kazanmıyor ya ) çok yanlış buluyorum. Benim şahsi görüşüm gençliği uyuşturucaya alıştırmayı istemeleri.
Ona bakarsak kırtlar vadısınde halil ibrahim diyordu. "Anam bana beyaz ol oğlum beyaz derken ben yanlış anlamışım" diye. Devlet burda kimyaya yönetirken rakınızı bıranızı kendiniz kurun dıyo

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve Ali Eren
Alkolü seviyorum ama kabul edelim özellikle distile içkiler zararlı. Önceki yıllarda daha fazla tükettiğim viski ve özellikle rakıyı neredeyse tamamen bıraktım. Bir kaç ayda bir, arkadaşlarla bir araya geldiğimde tadımlık 2 kadeh rakı tüketebiliyorum. Aslında böylesi çok daha lezzetli.
Mayalılarda tabi durum daha esnek. Bira tüketimi düzenli olmadığında, fazla kaçırılmadığında yediğimiz içtiğimiz bir çok şeyden daha az zararlı. Tabii ki miktar ve sıklık önemli. Her gün düzenli olarak tüketirsek ekmek de zararlı. Şekerli yiyecekler çok daha zararlı. Bira canım istediğimde yanında tulum peyniri, zeytin, turşu vb tercih ediyor, ya da en olmadı mısır patlatıyorum, akşam saatiyse bunu bir öğün yerine koyuyorum. Genellikle haftada bazan de 2 haftada 1 defa 2-3 bira tüketiyorum. Bu sıklıkta ve miktarda alkolün zararından bajsetmek pek söz konusı değil. O cipslerden, kızartmalardan uzak durmak, biradan uzak durmaktan daha önemli. Arada bir 2-3 bira içmeyeceksek de niye yaşıyoruz... 🙂
Genellikle 2-3 günde 1 de 1 kadeh şarap içerim. Özellikle müzik dinlerken, film açtığımda ya da keyfim yerinde olduğunda balon kadehte şarap çok keyif veriyor. İçmeden önce biraz dolapta serinletilip yaklaşık 10 dereceye getirilmiş şarabı koklaya koklaya, elin ısısıyla ısıta ısıta içmek geçen zamana nitelik katıyor.
Adam beni anlatmış ya la :)

Muhammed Suresi, 15. ayet:

"Rabbine itaatsizlikten sakınanlara vaad edilen cennetin temsili şudur: İçinde doğal nitelikleri bozulmamış su ırmakları, tadı bozulmamış süt ırmakları, içenlere lezzet veren şarap ırmakları, süzülmüş bal ırmakları bulunan bir bahçedir. Onlar için ayrıca orada her meyveden mevcuttur, üstelik rablerinden bir de bağışlama lütfu. Şimdi bunlar, ateşte devamlı kalan, bağırsaklarını parçalayan kaynar su içirilen kimseler gibi olur mu hiç?"

Bu tarafta içmek yasak, öteki tarafta içmek serbest mi? :)

Kidnapping Mr . Heineken filmi geldi aklıma. 1983 yılında Heineken'in sahibinin kaçırılmasını anlatan bir film . Anthony Hopkins'in usta oyunculuğuna bir kez daha hayran kalmıştım. Filmin arka planı da çok iyiydi hatırlayabildiğim kadar. Giyim kuşam , mekanlar , arabalar falan. Sanat yönetmeninin de hakkını teslim edelim. Mekanlar size yabancı gelmez film Amsterdam'da geçiyordu hafızam beni yanıltmıyorsa.

Bilmiyordum ben o filmi, sayenizde haberim oldu tesekkurler. Bulabilirsem izleyeyim bir ara.
size söyleyecek söz bulamadım gerçekten :)

mafya babasinin tekine pislik dediler diye adam memleketi yakiyor.

Muhammed Suresi, 15. ayet:

"Rabbine itaatsizlikten sakınanlara vaad edilen cennetin temsili şudur: İçinde doğal nitelikleri bozulmamış su ırmakları, tadı bozulmamış süt ırmakları, içenlere lezzet veren şarap ırmakları, süzülmüş bal ırmakları bulunan bir bahçedir. Onlar için ayrıca orada her meyveden mevcuttur, üstelik rablerinden bir de bağışlama lütfu. Şimdi bunlar, ateşte devamlı kalan, bağırsaklarını parçalayan kaynar su içirilen kimseler gibi olur mu hiç?"

Bu tarafta içmek yasak, öteki tarafta içmek serbest mi? :)

hocam daha fazla uzatmak istemiyorum o yüzden ben hoca değilim. araştırıp yazarsanız mutlu olurum. bir dahaki karşı tepkiye cevap vermeyeceğim.

saffat suresi (45-47)

45. kaynaktan (doldurulmuş) kadehlerle çevrelerinde dolaşılır.
46. bembeyaz; içenlere lezzet (veren bir içki).
47. onda ne bir gaile vardır, ne de kendilerinden geçip akılları çelinir.

bu üç ayet cennetteki içkiyi anlatıyor. dünyadaki içkiler gibi tadı kötü değildir, lezzetlidir. seni sarhoş etmez içince kendini kaybetmezsin diyor.
yani neymiş? cennetteki içki de bizim bildiğimiz şarap gibiymiş ama iyi şarap, cennet şarabı.

Geri