ghostt
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.738
- Başlangıç
- 2015—16
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Adamdaki teoriye bak. Alkole yapılan zamdan devletin torbacı keş bir yapılanma olduğunu çıkarmış :ddBen alkol kullanmıyorum ama iki arkadaşımı uyuşturu yüzünden kaybettim. Belli süredir alkole yapılan zamlardan dolayı gençler hep esrar ve türevine yönelmiş durumda, devletin içmesinler diye sözde yaptığı zamı... (aslında bunlardan aldığı vergiyi kazandığı parayı hiç birşeyden kazanmıyor ya ) çok yanlış buluyorum. Benim şahsi görüşüm gençliği uyuşturucaya alıştırmayı istemeleri.
Sağol 😉
Kidnapping Mr . Heineken filmi geldi aklıma. 1983 yılında Heineken'in sahibinin kaçırılmasını anlatan bir film . Anthony Hopkins'in usta oyunculuğuna bir kez daha hayran kalmıştım. Filmin arka planı da çok iyiydi hatırlayabildiğim kadar. Giyim kuşam , mekanlar , arabalar falan. Sanat yönetmeninin de hakkını teslim edelim. Mekanlar size yabancı gelmez film Amsterdam'da geçiyordu hafızam beni yanıltmıyorsa.33 cl'lik 1 kasa bira ( 24 adet ) fiyati bu. Adedi 40 centten daha az.
Turkiye'de sekuler kesimden cizye vergisi aliniyor resmen. Gun olur da devran degisirse evde bira yapimi konusunda tecrube kazanan arkadaslar kendi biralarini daha profesyonel bir sekilde uretir, Belcika gibi oluruz belki.
243168 dosyayı görüntüle
😂Adamdaki teoriye bak. Alkole yapılan zamdan devletin torbacı keş bir yapılanma olduğunu çıkarmış :dd
adam neden içmemeliyiz diye 4 yıl önce başlık açmış. konu nasıl içilir nerde içilir hangisi içilire dönmüş. bi arkadaş yazmış bende yazayım tekrar.
Maide Suresi'nin 90. ayeti : “Ey iman edenler! (aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.”
Ona bakarsak kırtlar vadısınde halil ibrahim diyordu. "Anam bana beyaz ol oğlum beyaz derken ben yanlış anlamışım" diye. Devlet burda kimyaya yönetirken rakınızı bıranızı kendiniz kurun dıyoBen alkol kullanmıyorum ama iki arkadaşımı uyuşturu yüzünden kaybettim. Belli süredir alkole yapılan zamlardan dolayı gençler hep esrar ve türevine yönelmiş durumda, devletin içmesinler diye sözde yaptığı zamı... (aslında bunlardan aldığı vergiyi kazandığı parayı hiç birşeyden kazanmıyor ya ) çok yanlış buluyorum. Benim şahsi görüşüm gençliği uyuşturucaya alıştırmayı istemeleri.
hakaret derken hangi cümle hakaret içeriyorHakaret içeren bu iletinizi şikayet ediyorum.
Adam beni anlatmış ya laAlkolü seviyorum ama kabul edelim özellikle distile içkiler zararlı. Önceki yıllarda daha fazla tükettiğim viski ve özellikle rakıyı neredeyse tamamen bıraktım. Bir kaç ayda bir, arkadaşlarla bir araya geldiğimde tadımlık 2 kadeh rakı tüketebiliyorum. Aslında böylesi çok daha lezzetli.
Mayalılarda tabi durum daha esnek. Bira tüketimi düzenli olmadığında, fazla kaçırılmadığında yediğimiz içtiğimiz bir çok şeyden daha az zararlı. Tabii ki miktar ve sıklık önemli. Her gün düzenli olarak tüketirsek ekmek de zararlı. Şekerli yiyecekler çok daha zararlı. Bira canım istediğimde yanında tulum peyniri, zeytin, turşu vb tercih ediyor, ya da en olmadı mısır patlatıyorum, akşam saatiyse bunu bir öğün yerine koyuyorum. Genellikle haftada bazan de 2 haftada 1 defa 2-3 bira tüketiyorum. Bu sıklıkta ve miktarda alkolün zararından bajsetmek pek söz konusı değil. O cipslerden, kızartmalardan uzak durmak, biradan uzak durmaktan daha önemli. Arada bir 2-3 bira içmeyeceksek de niye yaşıyoruz... 🙂
Genellikle 2-3 günde 1 de 1 kadeh şarap içerim. Özellikle müzik dinlerken, film açtığımda ya da keyfim yerinde olduğunda balon kadehte şarap çok keyif veriyor. İçmeden önce biraz dolapta serinletilip yaklaşık 10 dereceye getirilmiş şarabı koklaya koklaya, elin ısısıyla ısıta ısıta içmek geçen zamana nitelik katıyor.
İnsanların yaptığı veya sebdiği bir şeye pislik demek.hakaret derken hangi cümle hakaret içeriyor
size söyleyecek söz bulamadım gerçektenİnsanların yaptığı veya sebdiği bir şeye pislik demek.
adam neden içmemeliyiz diye 4 yıl önce başlık açmış. konu nasıl içilir nerde içilir hangisi içilire dönmüş. bi arkadaş yazmış bende yazayım tekrar.
Maide Suresi'nin 90. ayeti : “Ey iman edenler! (aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.”
Kidnapping Mr . Heineken filmi geldi aklıma. 1983 yılında Heineken'in sahibinin kaçırılmasını anlatan bir film . Anthony Hopkins'in usta oyunculuğuna bir kez daha hayran kalmıştım. Filmin arka planı da çok iyiydi hatırlayabildiğim kadar. Giyim kuşam , mekanlar , arabalar falan. Sanat yönetmeninin de hakkını teslim edelim. Mekanlar size yabancı gelmez film Amsterdam'da geçiyordu hafızam beni yanıltmıyorsa.
size söyleyecek söz bulamadım gerçekten
Muhammed Suresi, 15. ayet:
"Rabbine itaatsizlikten sakınanlara vaad edilen cennetin temsili şudur: İçinde doğal nitelikleri bozulmamış su ırmakları, tadı bozulmamış süt ırmakları, içenlere lezzet veren şarap ırmakları, süzülmüş bal ırmakları bulunan bir bahçedir. Onlar için ayrıca orada her meyveden mevcuttur, üstelik rablerinden bir de bağışlama lütfu. Şimdi bunlar, ateşte devamlı kalan, bağırsaklarını parçalayan kaynar su içirilen kimseler gibi olur mu hiç?"
Bu tarafta içmek yasak, öteki tarafta içmek serbest mi?