Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Alkolü yeteri kadar iyi biliyor muyuz? Buyrun gelin içeri...

"HÜSEYİN"'in hayırlı olsun abi.Bira içmekten, o önde büyüyen canlıya koyduğum isim .Şanslıyım ki artık fit ve yediğim içtiklerime dikkat ediyorum.

Boyum 1.81 kilom 78 yağ oranım %17.6

Bu arada her akşam 3 biram vardır. Birasız bir yaşama HAYIR! diyorum.

Aşağıya fotomu da bırakayım. Hüseyin abi mi dersin amca mı dersin artık sen karar verirsin. 😘

1602092420888.png

1602092776424.png

Scudo
Yeterli sayıya ulaştıysak bisiklet takımını da kurup nihayete bağlayalım artık :krnz: LingoLingoCyclingTeam mi olur FermantikPedallar mı olur güzel de bir isim tamamdır :cool:

şimdi biraz baktım da; aşağı yukarı avrupada 1 kutu 33 cl coca cola ile 1 kutu 70 cl bira aynı fiyata, hatta bira daha ucuz! yanılıyosam düzeltin. türkiye'de bira içiminden rahatsız olan bi azınlık var, bunlar bira içenleri hapse falan attıramadıkları için ya ceza yoluyla ya da fiyatlara fahiş oranda zam yaparak içki ve bira kültürünü sindirmeye çalışıyolar, aradaki farkı da bu yüzden ödüyoruz. hatırlayın kastamonuda sahilde bira içenlere ceza yazarlarken alanyada turistlere dokunamadıkları için halka da bi şey söylemiyolar. aynı şey maske için de geçerli yozgat'ta maske takmayana ızdırap oluyolar ama alanya'da maske takmayan turiste gıkı çıkmıyor

Boyum 1.81 kilom 78 yağ oranım %17.6

Bu arada her akşam 3 biram vardır. Birasız bir yaşama HAYIR! diyorum.

Aşağıya fotomu da bırakayım. Hüseyin abi mi dersin amca mı dersin artık sen karar verirsin. 😘

243117 dosyayı görüntüle

243118 dosyayı görüntüle
Yüzde 17.9 ,güzel bir oran, o beslenmeye göre.Bravo diyim, ne diyim. Ben ,ağırlık sporu yaptığım için, çok fazla bir yağ oranı ,bana göre ama, o kadar birayla bu da bir başarı.Birayı bırakırsanız ve ağırlık sporu da yaparsanız.Biraz da düzenli beslenmeyle%8-9 gibi orana inebilirsiniz.Tabi sizin seçiminiz.
Ben alkol tüketmiyorum.Ve Kalori hesabıyla besleniyorum.Boyum 1.82 Kilom 72 yağ oranım %8.6. Ben de uygun bir zamanımda fotoğrafımı atayım.:)

Son düzenleme:
Yeterli sayıya ulaştıysak bisiklet takımını da kurup nihayete bağlayalım artık :krnz: LingoLingoCyclingTeam mi olur FermantikPedallar mı olur güzel de bir isim tamamdır :cool:
Büyüksün kaptan. Seninleyim...
Fermante pedallar güzel. Hemen bir strava gurubu açalım. Herkes gelemesin, sadece içenleri alalım.

• Beğen
Tepkiler: Cihan Ali
Hassas bir konu..
Geçmişte yaşanan karşıt görüşteki forumdaşların kapışması olmadan ve mizahı da devreye sokarak yazışmak güzel...
Alkol son toplamda toksit etkiye sahip bir madde olduğundan vücudun tüm organlarına tüketilen miktara bağlı olarak hasar verebilir.
Düzenli spor yapan birinin düzenli alkol aldığı varsayımı üzerinden gidersek; öncelikle hücrelerin su ihtiyacı artacağı için daha çok su tüketmesi gerekir.
Ardından, öncelikle karaciğer yağlanmasına bağlı biyolojik ve metabolik sorunlar uzun vadede risk tablosunu oluşturuyor.
Dünya Sağlık Örgütü ve D.S.M. tanılaması içinde " Haftada 5-7 kadehe kadar" içilen içkinin üzerine çıkıldığında "Alkolizm" başlıyor.
Yüksek vergi oranlarına rağmen alkollü içeceklerin tüketimi azalmıyor. Hatta etil alkol ve içki kitleri yoluyla kendi içkisini yapıp tüketenler ciddi oranda arttı...
Dezenfektan yapımı sürecinde stoklar erimişti ama hükümetin kotayı düzenlemesinden sonra piyasada bulmak zor değil.
Etil -Metil farkına dikkat etmeden hayatını ya da görme duyusunu kaybeden kişileri de unutmayalım...

şimdi biraz baktım da; aşağı yukarı avrupada 1 kutu 33 cl coca cola ile 1 kutu 70 cl bira aynı fiyata, hatta bira daha ucuz! yanılıyosam düzeltin. türkiye'de bira içiminden rahatsız olan bi azınlık var, bunlar bira içenleri hapse falan attıramadıkları için ya ceza yoluyla ya da fiyatlara fahiş oranda zam yaparak içki ve bira kültürünü sindirmeye çalışıyolar, aradaki farkı da bu yüzden ödüyoruz. hatırlayın kastamonuda sahilde bira içenlere ceza yazarlarken alanyada turistlere dokunamadıkları için halka da bi şey söylemiyolar. aynı şey maske için de geçerli yozgat'ta maske takmayana ızdırap oluyolar ama alanya'da maske takmayan turiste gıkı çıkmıyor

33 cl'lik 1 kasa bira ( 24 adet ) fiyati bu. Adedi 40 centten daha az.

Turkiye'de sekuler kesimden cizye vergisi aliniyor resmen. Gun olur da devran degisirse evde bira yapimi konusunda tecrube kazanan arkadaslar kendi biralarini daha profesyonel bir sekilde uretir, Belcika gibi oluruz belki.

beer.png

Son dakika… Facia şehir şehir yayılıyor! Sahte içkiden ölenlerin sayısı 33’e yükseldi...
(link)

@cazci bu haberin en son ilgili olduğu konu " alkol "
100 kusur önce " kolcu " denilen jandarma benzeri teşkilat , tarlasından kaçak tutun satanların peşine düşerdi. Duyun u Umumiye sebebiyle yabancilara olan borcu toplamak icin ve REJI adi verilen , bir zamanlar varolmuş " TEKEL " işlevinde bir kurumdu. ( sonrasinda bir cok KIT gibi ..... duzenleme kurumu adini aldi. Tütüne ve alkol , enerji ..... piyasa denetleme kurumları gibi... ) Tuz ve tutun satışları üzerinde yetkiliydi.
Tabi günümüzde vergiler yüksek olduğu için kaçakçılık adı verilen bir olgu çıkıyor. En ilginç olanı ise dışarıya satılan ucuz sigara " kacak "
olarak tekrar yurtiçine sokuluyor. Buradan gelen paraların bir kısmının PKK ya aktarıldığını söylememe gerek yok sanırım. Hükümetlerin aldığı kararlar ve imzalar hem devlete hem de millete zarar veriyor.
Hele son düzenleme ile jandarma teşkilatında terfinin vb mülki idare amirinin çok etkisi altında olması artık kolluk güçlerini bu tarz işleri odak noktasına almaya getirdi. Geçen sene bir şikayet için aradığım J. Karakolunda kimse ilgilenememişti. Bir kac saat sonra gittiğimde içerisi alkol kokuyordu ve görevli astsubay bugün gün bu iş için meşgul olduklarını gururla anlatıyordu.
Kaçakçılık diyince aklıma geldi. Izmir de vilayet binasının arkasında hisar onu denilen balıkçılık malzemelerinin satıldığı dükkanlar bulunur. Yaz kış senelerce denizde sapır sapır kaçaklar dökülürken , burada dukkanlarda arapça yazılar arapça konuşan satış elemanları bot, yelek ve motor satıyordu.
"Günah " olan içkiden elde edilen " kutsal " verginin azalmaması için " görev bilinci " ile çalışmalar devam ediyor.
Günah, kutsal, vazife, ayıp,...... hep bizlere......

Ne mutlu vergisi affedilenlere.....

Çakma milli ve yerliler bu lafı bilmez:
" Insani yaşat ki devlet yaşasın "

• Beğen
Tepkiler: Cihan Ali
@Çağdaş78, ben süpürge tohumu sarıp, boğma rakısını kendi yapan kuşaktan dinlemiştim zamanında: Devlet istese ve kanununu kitabına uydursa da millet bir şekilde kendi çözümünü buluyor...
Günümüz şartlarında alınan vergi yüzünden yaşam kalitesi düşüp yan yollara sapan ve trajik sonuçlar doğuran bu yaklaşımların tek sorumlusu anayasa tanımındaki "Sosyal Devlet" tir...

Yeteri kadar bilinmeyen sadece alkolmüş gibi..

@cazci bazıları konuyu alkol diyerek umursamayabilir. Ama gıdada büyük sıkıntı var. Gerçi araç , elektrikli alet,.... alim satimindaki hile hurda da önemli ve tehlikeli ama gıda konusu çok önemli . Bu milletin çocuklarına yazık oluyor...😡😡😡

İzmir'in çeşitli ilçelerinde sahte içki içtikleri iddia edilen çok sayıda kişi, mide bulantısı ve görme kaybı şikayetleriyle rahatsızlanarak hastanelere kaldırılmıştı. Urla ve Ödemiş ilçelerinde de 4 kişi daha sahte içkiden hayatını kaybetti. İzmir’de sahte alkol yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 17’ye çıktı, 18 kişinin ise tedavisi sürüyor.
Sözcü'den alıntı.
(link)

Yazılı tarih belki 5000 yıl belki 7. Önemli değil. Bir de onun öncesi var. Alkol, mayalanma ile olan herşeyde var demişti Gıda mühendisi arkadaşım. Mesela yoğurtta, yüzde 4 ila 5 alkol var, kefire yaklaşık yüzde 5 demişti.
Ancak, damıtılarak veya özel olarak mayalanmış ve alkol oranı yüksek içkiler ise binyıllardır, otoritenin, inanç sistemlerinin, sosyal düzenin kontrol etmeye çalıştığı kullandığı ve başa çıkamayıp vergi aldığı bir meta. İnsanların kimisi içer. İçecek. Buna engel olamazsınız. Madem içiyor diye vergi ve yasakla cezalandıramazsınız da.
Vergi güzel bişey. Keşke benimde bir ülkem olsa bende vergi alıp çarçur etsem. Kısmet belki bir gün olur. Allah tan ümit kesilmez. Ancak şu var ki, bağımlılar üzerinden vergi toplamak ucuza kaçmak gibi. Vergiyi tabana yaymak tembelliğin daniskası. Ağzına damla içki koymayan biri olarak söylüyorum, kaçak içkiden ölenlerin müsebbibi yüksek vergilerdir. Vergi, çok kazanandan çok, az kazanandan az, asgari ücretle geçinden hiç şeklinde adaletle alınmalıdır.
Hz. Ömer i anlamamış süslüman taifenin, yutarken salkımı, elaleme talkımı vermesi düpedüz ikiyüzlülüktür.

Alkolü içip direksiyona geçen adamın ilk seferinde ehliyeti alınıp ömür boyu araç sürmesi yasaklanmalıdır. Alkol içmek ayrı, alkollü iken tehlike yaratacak şeyler yapmak ayrıdır.

Yazılı tarih belki 5000 yıl belki 7. Önemli değil. Bir de onun öncesi var. Alkol, mayalanma ile olan herşeyde var demişti Gıda mühendisi arkadaşım. Mesela yoğurtta, yüzde 4 ila 5 alkol var, kefire yaklaşık yüzde 5 demişti.
Ancak, damıtılarak veya özel olarak mayalanmış ve alkol oranı yüksek içkiler ise binyıllardır, otoritenin, inanç sistemlerinin, sosyal düzenin kontrol etmeye çalıştığı kullandığı ve başa çıkamayıp vergi aldığı bir meta. İnsanların kimisi içer. İçecek. Buna engel olamazsınız. Madem içiyor diye vergi ve yasakla cezalandıramazsınız da.
Vergi güzel bişey. Keşke benimde bir ülkem olsa bende vergi alıp çarçur etsem. Kısmet belki bir gün olur. Allah tan ümit kesilmez. Ancak şu var ki, bağımlılar üzerinden vergi toplamak ucuza kaçmak gibi. Vergiyi tabana yaymak tembelliğin daniskası. Ağzına damla içki koymayan biri olarak söylüyorum, kaçak içkiden ölenlerin müsebbibi yüksek vergilerdir. Vergi, çok kazanandan çok, az kazanandan az, asgari ücretle geçinden hiç şeklinde adaletle alınmalıdır.
Hz. Ömer i anlamamış süslüman taifenin, yutarken salkımı, elaleme talkımı vermesi düpedüz ikiyüzlülüktür.

Alkolü içip direksiyona geçen adamın ilk seferinde ehliyeti alınıp ömür boyu araç sürmesi yasaklanmalıdır. Alkol içmek ayrı, alkollü iken tehlike yaratacak şeyler yapmak ayrıdır.
Hocam benzer surec esrar icin de gecerli. Binlerce yildir kullanmis insanlar, 60'larin sonunda ABD'de yasaklaninca butun dunya buna ayak uydurmus. Kenevirin cicegi disinda yapraklari ve govdesinin bir suru kullanim alani var bu yasak yuzunden ondan da yararlanamiyor insanlar.

Isin icinde para olunca ABD ipleri gevsetti, su an keyif amacli esrar kullaniminin 300 milyar $'dan daha buyuk piyasasi var. Liberal parti gelsin iktidara, serbest biraksin esrari, alkolun vergisi de dussun o zaman hep beraber goruruz turizm nasil patliyor. Diyarbakir Lice'den neden bir Amsterdam yaratilmasin degil mi??

• Beğen
Tepkiler: Cihan Ali ve MakRo
Hocam benzer surec esrar icin de gecerli. Binlerce yildir kullanmis insanlar, 60'larin sonunda ABD'de yasaklaninca butun dunya buna ayak uydurmus. Kenevirin cicegi disinda yapraklari ve govdesinin bir suru kullanim alani var bu yasak yuzunden ondan da yararlanamiyor insanlar.

Isin icinde para olunca ABD ipleri gevsetti, su an keyif amacli esrar kullaniminin 300 milyar $'dan daha buyuk piyasasi var. Liberal parti gelsin iktidara, serbest biraksin esrari, alkolun vergisi de dussun o zaman hep beraber goruruz turizm nasil patliyor. Diyarbakir Lice'den neden bir Amsterdam yaratilmasin degil mi??
Dinle, yasakla, ceza ile engel olamazsınız. Kalp-Lice-kalp yazısı önünde poz veren evropalılar.

Tabipler Birliği: Metil alkol zehirlenmeleri toplumsal bir sorun
(link)

Benim alkolüm bisiklet zaten başkasına gerek var mı :D Hem etil hem metil :D

Geri