Scudo Sports

Alkolü yeteri kadar iyi biliyor muyuz? Buyrun gelin içeri...

@Doğukan Aksu abi konuyla alakasız ama instagramdaki fotograflar çok başarılı çekimler sana mı ait acaba?
Selam Furkan, evet malesef bana aitti. Malesef artık ne zaman, ne de motivasyon bulabileceğim bir uğraş olarak artık geçmişte kaldı. Beğenin içinde ayrıca teşekkür ederim.

• Üzgün
  • Beğen
Tepkiler: mazot ve Furkaann
Scudo
Konu alkol ve alkoliklerle mücadele olduğunda, hemşehrisi olmaktan onur duyduğum Ahmet abimizin eline kimse su dökemez...

Bu arada, alkolün ülkemizde insanlardan özenle saklanan çok büyük bir faydasına da değinmeden geçmeyelim. Alkollü içkilerden alınan %200'lere varan dolaylı vergiler sayesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın devasa bütçesi, camilerimizin giderleri, imam ve müezzinlerin maaşları finanse edilebilmekte. Ben Diyanet İşleri Başkanı'nın yerinde olsam, ülkede alkol tüketiminin artmasını teşvik etmek için elimden ne geliyorsa yapardım. Hatırlarsınız geçenlerde, kamu bankalarının verdiği kredilere uygulanan faizlerin haram olmadığıyla ilgili bir fetva yayınlamıştı DİB. Buna benzer bir fetva da, devlet tarafından vergilendirilerek satılan alkollü içkiler için çıkarılabilir.

Daha çok alkol tüketimi, daha fazla vergi geliri demektir ve böylece Diyanet'e daha yüksek bütçe ayrılarak ülkedeki din/diyanet işleri daha fazla yaygılaştırabilir, daha fazla din görevlisi istihdam edilebilir ve Necip Fazıl üstadımızın hayallerini kurduğu "altın nesil"e bir adım daha yaklaşmış oluruz.

Alt komşum 3 kez distile rakı düzeneği kurdu. Artık kendi rakısını kendi yapıyor. İş yerinde gençler tütün sarıyor. Verginin bir yüzdeden sonrası işe yaramaz.

Konu alkol ve alkoliklerle mücadele olduğunda, hemşehrisi olmaktan onur duyduğum Ahmet abimizin eline kimse su dökemez...

Bu arada, alkolün ülkemizde insanlardan özenle saklanan çok büyük bir faydasına da değinmeden geçmeyelim. Alkollü içkilerden alınan %200'lere varan dolaylı vergiler sayesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın devasa bütçesi, camilerimizin giderleri, imam ve müezzinlerin maaşları finanse edilebilmekte. Ben Diyanet İşleri Başkanı'nın yerinde olsam, ülkede alkol tüketiminin artmasını teşvik etmek için elimden ne geliyorsa yapardım. Hatırlarsınız geçenlerde, kamu bankalarının verdiği kredilere uygulanan faizlerin haram olmadığıyla ilgili bir fetva yayınlamıştı DİB. Buna benzer bir fetva da, devlet tarafından vergilendirilerek satılan alkollü içkiler için çıkarılabilir.

Daha çok alkol tüketimi, daha fazla vergi geliri demektir ve böylece Diyanet'e daha yüksek bütçe ayrılarak ülkedeki din/diyanet işleri daha fazla yaygılaştırabilir, daha fazla din görevlisi istihdam edilebilir ve Necip Fazıl üstadımızın hayallerini kurduğu "altın nesil"e bir adım daha yaklaşmış oluruz.

@Mehmet Altuğ Ahmet abiniz hellboy gibi maşallah. Ortalığı savaş alanına çevirdi. Eğer öyle yapmasaydı kasadaki çocuğa kesin zarar verirdi bu çakallar.

Keyifli zamanlarımda bira açar içerim.
Biranın bolca tüketildiği ve bir şişe
50 lik biranın 60 cent olduğu (4,5 TL) Almanya da meşhur bir deyim vardır.:

Bier ist kein Alkohol. “Bira alkol değildir”

dolayısıyla bira tüketenler bu başlıkta alkol şöyle zararlı vb yazılan mesajlardan muaf.:)

Bu hafta Dede Korkut efsanelerini okudum.
Türk tarihinde savaş sonrası yeme içme bol. 6 yıl saflaştırılmış şarap içiminden sözediyor Dede Korkut.
Şarap da Türk kültürüne ve tarihine ait yani.
Kımız vb henüz detay bilgim yok.

@anti panik şarabın icadı Pers Hükümdarlarından Cemşid zamanında diye geçer bazı tarihi kaynaklarda.
Bir gün Cemşidin hanımı hükümdara kızar bu sinirle saray kilerinde gideyim acı sirkeyi içeyim zehirlenip öleyim der. Fakat sirke için hazırlanan küpün mayasına hizmetçi yanlış işlem yaptığı için şarap olmuştur artık. Sonra hanımı Cemşidin yanına gelir kafa güzel ablamın tabi , hareketlerde güzel ve verir veriştirir hükümdarına.
Cemşid olayın aslını öğrenir ve şarap yapılmasını emreder. Anlattıklarım işin rivayet boyutu. Ama bir şekilde şarap bulunmuş.
Sizi göreyim bunları yazdım diye şarapçı muamelesi yapmayın bana. Yapanın şarap çanağı kırılsın. :koptum:

Keyifli zamanlarımda bira açar içerim.
Biranın bolca tüketildiği ve bir şişe
50 lik biranın 60 cent olduğu (4,5 TL) Almanya da meşhur bir deyim vardır.:

Bier ist kein Alkohol. “Bira alkol değildir”

dolayısıyla bira tüketenler bu başlıkta alkol şöyle zararlı vb yazılan mesajlardan muaf.:)

Bu hafta Dede Korkut efsanelerini okudum.
Türk tarihinde savaş sonrası yeme içme bol. 6 yıl saflaştırılmış şarap içiminden sözediyor Dede Korkut.
Şarap da Türk kültürüne ve tarihine ait yani.
Kımız vb henüz detay bilgim yok.
Bira, bröd ve tereyağı Almanların kutsalıdır. Kolay kolay kimse dokunamaz onlara zam konusunda :)

Burada bir düzeltme yapaym. Memur maaşları vergilerden değil, sgk işletiği faizli paralardan finanse edilmekte.

@Upper Architect Yanlış biliyorsunuz. SGK emekli maaşı ve sigortalıların sağlık giderlerinin ödemesini yapar. Memur maaşları devletin hazinesinden ödenir.

Ayrıca SGK'nın kendi bütçesi de tam bir kara delik haline gelmiştir, gelirleri giderlerini karşılamamaktadır. Bu açığı kapatmak için 2019 yılında devlet hazinesinden SGK bütçesine tam 185 milyar tl transfer edilmiştir.

Alkol ile aram pek iyi değil ama sıcak havada uzun bir sürüş sonrası bünyeye iyi geldiğini, cana can katıp kan yaptığını, vücuda her türlü vitamin ve mineral sağladığını tecrübe ediyorum.
20200731_151000.jpg

Yazın uzun tur molalarında,istisnasız serin mazot etkisi yapar 😁👍 (yazıyı karaladım ki ne olduğu belli olmasın :booo:)
6313E105-85AE-4233-B6DB-EADF1DFDFF65.jpeg

Son düzenleme:
@seko35.50 Sıvı karbonhidrat sonuçta :D Yokuşlar düz olur... Eski fransa yarışlarında bira içip yarıştıkları görmüştüm :D

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@anzolot Bira bugdaydan yapılıyor sonuçta arpa suyu. Rakı-Vodka-tekila vs sıvı şeker diyebiliriz..

Alkol, (link) atomuna doğrudan bir -OH grubunun bağlı olduğu organik (link) verilen genel ad. Genel formulü CnH2n+1OH olan (link), alkollerin önemli bir (link). Bunlardan (link) (C2H5OH), (link) bulunan türüdür. Genellikle alkol kelimesi ile etanol kastedilir ki yeni fermente olmuş (link) etanol oranı %3 - %5 arasında iken şarapta %12 - %15 arasındadır.(link)

Alkol sıvı şeker değildir.

Bakınız basit şekerler ve etil alkol.

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
Alkol karbonhidrattır, şeker de karbonhidrattır ama alkol şeker değildir.
Hocam bazı içkilerde karbonhidrat vardır ama alkol karbonhidrattır nasıl diyebiliyoruz? Bütün içkilerde kalori vardır ama karbonhidrat ile ilgili bir bilgi yok varsa da öğrenmem için bir kaynak sunar mısınız?
Sıvı şeker dememden kasıt alkolün hammaddesi şeker diyebiliriz, şeker fermente olacak ki alkole dönüşsün, kimyasal yapısının değişmesinden dolayı şeker değil diyebilirsiniz ama Canan Karatay duyarsa kafanızda sopa kırar, kadın bağıra bağıra -alkol sıvı şeker kardeşim başkada birşey demiyorum, diyor 😂

• Hahaha
Tepkiler: Burak B.
Geri