Scudo Sports

Alkolü yeteri kadar iyi biliyor muyuz? Buyrun gelin içeri...

Her şey için geçerli olan tek bir şey varsa o da her şeyin fazlasının zarar olduğudur. Yazdığınız yazıyı bir şeyin fazlası anlamında okuduğumda elbete size hak veriyorum ancak yazınız alkol değil de portakal suyu olsaydı ya da ıspanak ya da ve hatta "SU" o konuda da her şeyin fazlası zarar diyerek size hak verecektim. Bu bakış açısı dışında alkolü normal miktarlarda (arada kaçıra da bilirsiniz) ve düzenli olmayan aralıklarla tüketen bir insana bu bilgiler ışığında alkolü bırak mesajınızı ben anlamlı bulmuyorum. Mesela bakınız alkole oranla bana göre daha ciddi etkileri olan bir madde var "SÜT" bu konuyu araştırmanızı tavsiye ederim. Alkole göre daha normalleştirilmiş olup aynı zamanda bilinenin aksine çok farklı etkileri olabilecek bir madde :). Bu arada hem spor yapıyorum hem de alkol tüketiyorum ve güzel sağlıklı bir hayat yaşıyorum. Sağlıcakla kalın.

Scudo
@Kerem Özbayrak
Süt konusunda şunu söyleyebilirim,sütte iki çesit protein vardı yanlış hatırlamıyorsam.Birisi kazein diğeri whey.Whey sindirilebir fakat genele oranla sütte oldukça az bulunuyor,kazein ise baskın(çoğunlukta olan) protein.Ergenlik süreciyle birlikte artık kazeini parçalayacak enzimin sentezi duruyor ve özellikle protein için süt içen yetişkinler aslında protein açısından yeterli miktarda yararlanamıyor.
Sizin kastettikleriniz bunlarla ilgili mi yoksa başka bir şey mi?
Ne olduğunu tam anlatmazsanızda en azından ne olduğuna dair azıcık bahsederseniz,güzel olur:)

Başka içecekleride konuya dahil edip alkolü basitleştirmek nedir anlamadım.
Süt ile ciddi bağımlılık yapıpta amatemi boylayan ben hiç görmedim.
Rakı içen öldüde, su içen ölmedimi demek kadar bana saçma geldi.
Amatemi çok ama çok yakından görüpte,iç birimlerini çok iyi bilen biri olarak diyorum ki, Alkol ruh sağlığına iyi gelmez, beden sağlığına iyi gelmediği gibi..Bunun en iyi kanıtıda isveç yada amerikada marketlerden alkol oranı yüksek içecek isteyenler çok iyi bilir.

Bizdeki serbestlik Dünya nın hiç bir yerinde yok. Geberene kadar içmek sovyetlerin tarzıydı, şimdi ise içenlere kibarca "hoş" davranmayanda kendileri.Yazacak çok şey vardır ama yeri burası değil.
Pedallamanın içine burada da etmiyelim, ilk mesajda dediğim gibi, içen içer, içmeyen içmez.

@Ahmet AKÇA Süt örneği maalesef çok vahim bir örnektir çünkü belki de 7'den 77'ye yaygınlığıyla bilinen en masum tüketim maddesidir. Sütü örnek vermemin nedeni ise özellikle bu kadar masum bir madde için bile bir çok "zararlıdır", "sakıncalıdır" yazıları mevcut iken alkol gibi maddelerin normal tüketim için bile sakıncalı olarak nitelendirilmesi ve bu yönde yazılar yazılmasıdır.

Süt konusuna gelirsek 2 proteinden biri olan ve sizin de bahsettiğiniz Kazein'in insan vücuduna verdiği belirtilen zararlar ile ilgilidir. Bebekler de dahil olmak üzere özellikle belli bir yaştan ve vücut olgunluğundan sonra bu maddenin gereksiz ve düzenli tüketilmesiyle Kazein maddesinin böbrek taşı, damar tıkanıklığı vb etkilerinden söz edilir. Ayrıca sütün sanıldığının aksine kalsiyum kaynağı olduğu bilgisi de gerçekçi değildir.... Bakın bunlar benim "süt" ile ilgili çok kolayca ulaştığım ve çoğunlukla bilinmeyen bilgilerdir.

Yinelemek gerekirse, her şeyin fazlası zarardır, suyun bile. Tekrardan sağlıklı bir hayat dilerim.

@asusmune "Her şeyin fazlası zarardır" kısmında ortak bakış açısını sağladığımızda birbirimize yazacak fazladan satırlara ihtiyaç duymayacağız. Yazdıklarımı lütfen alkolü normalleştirmek şeklinde çarpıtmayın. Selamlar..

CHİCA.jpg

Resim çok hoşuma paylaşayım istedim bunun azı çoğu yok diyorlar resmen.;) Yer özgürlükler ülkesi denilen chicago u.s.a

Bakin arkadaslar gelismis ulkeler hep alkol tuketimi cok olan ülkeler. Bizim gelismemizi istemeyen dis gucler ve siyonizm yahudiler alkol almamiza engel olmak istiyor. Oyuna gelmeyin arkadaslar. Super gucler alkolle gelisiyor ve bizim alkol fiyatlarimiz almis basini gidiyor. Bu yuzden alkole dis guclere inat evet diyorum :D :D

Alkol dediğimiz şeye ulaşım, dini boyutunu bir kenara bırakırsak, zaten bahsettiğiniz kadar kolay değil. O bakımdan öncelikli sorunlarımızdan olmaması gerekiyor. Orta direk dediğimiz ailelerde bile şu fiyatlar ile özel günler haricinde tüketilebilen şeyler değil. İki birayı, iki kadeh şarabı alkolden saymıyorum, bütün Dünya saymıyor(İslam Coğrafyası hariç). Kalanı için konuşacak olursak da özgür bireyler ağızlarının tatları, mental, sosyal ve maddi durumlarının onları yönlendirdiği doğrultuda bırakınız ne içiyorlarsa içsinler. Çünkü sizin içmeyen bir birey olarak bu isteği, zaman zaman ihtiyacı ve fayda-zarar denklemini anlamanıza ihtimal vermiyorum. O bakımdan kafanızı boş yere yormayınız. Evet size katılıyorum, alkol insan bedenine çoğu vakada zararlıdır. Ama inanın sizin bildiğiniz şeyleri, belki daha fazlasını bütün alkolikler biliyor.

@Kazuya
Hocam yanlışınız var, ingilizceniz yeterli değil sanırım yazıyor burda.

No alcoholic beverages on park district property

No: HAYIR
Alcoholic: Alkolik
Beverages: İçecek- içecekler
On: Açık
Park: Park
District: Mahalle- semt- bölge
Property: Mal- mülk- Özellik

Şimdi cümleyi yazalım: Alkole hayır, dinimizce yasak, azı çoğu olmaz, haram kardeşim parkta da içmek yasak.

Türkiye'nin de kurucuları arasında olduğu OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) ülkelerinde kişi başına düşen ortalama yıllık alkol tüketimi 9 litre iken, Türkiye'nin 1.5 litre...

Alkol de bisiklet gibi kültür ve ulaşılabilirlik meselesidir. Bakış açısı meselesidir. Şimdi tutup da OECD ülkelerini ve Türkiye'yi farklı konularda yarıştırıp Türkiye'yi yerden yere vuracak değilim; kezâ neredeyse tüm standartlarda diplerdeyiz (İnanmayanlar, bilimsel verileri görmek isteyenler Selçuk Şirin'in kitaplarını okusun ya da Twitter hesabını takip etsin. Bkz: Google, Selçuk Şirin, ara. Google, OECD, ara).

Lafı uzatmayayım, alkol buradaki bazı arkadaşların dediği kadar kötü bir şey olsaydı birçok konuda bu ülkelerden bu kadar geri kalmazdık sanırım.

Ayrıca, forumdaki kendi evinde birasını üretenler konusundaki arkadaşlara selam olsun :)

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Ben de evet diyorum.Alkol eğilimi,kuşundan böceğine tüm canlıların fıtratında var.Demek ki neymiş ; vücudun bir miktar alkole ihtiyacı varmış !

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Neyse biri nehyi anil münker yapmış ve konu vaftiz olmuş.

Kendi biranızı yapmak çok kolay. Hem maaş da ödemiyorsunuz. Taaa sümerlerden gelen bir sünnettir. Tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@Kuzey Ege

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Ahmet bey yukardaki ilk iki yorumda islami değerlere saygısızlık yapılmış gibi geldi bana.Böyle şeyler hiç hoş değil.Birini siz yazmışsınız.Konuda zaten insanların fikirlerine saygı gösterilmiyor (sürekli insanları alaya alma var) bari dini değerlerine saygı gösterelim.Lütfen..
Alkol konusunda da diğer insanlara zarar vermemek koşuluyla(alkollüyken araç kullanma,kendini kaybedip diğer insanlara sataşma vb.) isteyen istediği kadar içebilir.Sporcu sağlığı açısından içmelerini tavsiye etmem ama herkesin kendi vücudu sonuçta karışamayız.

@tamayaytam @sccetin @Tavariş @Ahmet Bilge Kaan AKIN

Kafanız güzelmiş güle güle kullanın!
Ben anlayamıyorum sizi!Ben neden bahsediyorum,siz ne kadar ciddiyetsiz sözler sarfediyorsunuz.Ben yalnızca bu konuyu kendi bilgi birikimimle birleştirerek,alkolün sebep olduğu fizyolojik etkilerden bahsettim ve bunu yaparkende,somut bilgilerle destekledim.
Bazılarının yazdıklarına baktığımda sanki,sadece 'içkinin bedene ve zihne zararı vardır' demişim gibi mesaj atıyor.Söylemiş olduğum etkiler bilimle desteklidir,nesneldir,gerçeklerdir,etil alkolün etkileridir.

Tabiki de içen insan da bunun zararı olduğunu bilir,fakat ben bu işi detaylandırarak mercek altına almak istedim.Dahada gözler önüne sermek istedim.

Bir şu konun nasıl bir nitelikte olduğuna bakın,birde sizin şu attığınız ciddiyetsiz gevşek yorumlara!
Katıldığını veya katılmadığını belirten birçok yorum atıldı,herkesin yazma hakkına saygım var ama bu sizin yaptığınız iş yerine pijamayla gitmeye benziyor,insan azıcık nasıl davranacağını bilir.

Farkındaysanız gerek konuyu anlatma biçimim olsun,gerek gelen cevaplara mesaj yazma biçimim olsun,hitabetim insanlara hoşgörülü davranma çerçevesi içindeydi,kimseyle takışma,polemik içine girme amacım yoktu fakat siz öyle cıvıksınız ki...

Hayatta en sevmediğim insan tipleri arasındadır cıvık,ciddiyetsiz insan;haberiniz olsun bu konu size göre değil.
Özellikle bir şahsın,'evde bira üretenlere selam olsun' cümlesi ise ayrıca kızdırdı beni,amacın ne senin??

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Geri