Sele borusu kadronun izn verdiği maksimum seviyeden daha yüksek noktaya çekilmiş. Ondan olmuş dimi bu?
Sonuçta ucu kırılmış. Halbuki iceberg gibi devamı olsaydı aşağıda kırılmazdı orası öyle.
Sele borusu sadece kısa değil (bi 5cm anca giriyordu kadronun içine) bir de normalde olduğundan daha dardı. 2 tane genişletme adaptörü ile beraber monteliydi. Bir de sadece sele borusundan tutunan bagajlar vardır ya onlardan takılıydı (resimde), arkasında 1.3kglik katlanır sandalye taşıyordum.
Bunun üzerine sağlam dursun diye de kelepçenin mandalını söküp oraya somun takıp allah ne verdiyse sıkmıştım ingiliz anahtarıyla. Taş gibi olmuştu. Sonra da taş gibi kırıldı
Zaten böyle bi senaryoyla kırılmasaydı, kadro yorulmuş, bu gövdeden de yırtılır der kullanmazdım. Ama hakkaten kullanıcı hatasıyla kırıldı ondan tamirat opsiyonunu değerlendiriyorum.
sabitlemede suluk deliklerini kullanman için yeni sele borusundaki deliklerin iç taraflarına somun kaynattırman gerekiyor, o da borunun arka tekere bakan tarafında kaynak için pencereler açmadan (yani boruda kesikler yapmadan) imkansız. ayrıca suluk deliklerini matkapla genişletip dişleri yok etmen gerekiyor ki civata geçsin.
gel beni lafımı dinle sen, illa da sele yüksekliğiyle oynayacam dersen, gidon yükseltme sistemi gibi yapabilirsin. mesela 34mm alu içi dolu çubuktan yaptırdın yeni boruyu. içi 32, dışı 34 veya 36 demir boru bulup tornacıda 1 cm lik halkalar şeklinde kestirirsin sonra istediğin miktarda faturanın altına geçirip öyle kulanırsın.
Benim bisiklette zaten dikey boruda suluk deliği yokmuş, dün akşam eve gidince baktım
O kadar kullanmıyorum yani dikey suluk, 7 yıllık bisikletim deliği var mı yok mu bilmiyorum ahahha.
Somunu kaynatmaya gerek yok, farklı bir somun seçilebilir gayet. (link). Vidalarken borunun içinde dönmez bu, borunun konkav yapısı sebebiyle. Tek mesele borunun üzerindeki deliklere bunu denk getirmek olur. Onu da mıknatısla vs denk getirip vidaladıktan sonra, doğalgaz köpüğü yada başka bişey kullanarak borunun içinden kaymamasını sağlayıp, vidayı söküp, boruyu kadronun içine soktuktan sonra tekrar vidalayarak.. Olayı biraz karmaşıklaştırdım, ama tüm bunları yapmak bana tornacı bulup gitmekten daha kolay geliyor. Ehliyetim yok (yaş 31), sanayi mevzularına çok uzağım
Gene de basit ya, boruyu kadroya sokup, sabitleyip, kadronun üzerinden boruyu da delerek 2 delik açılacak. Deliklerin arkasına somunlar sabitlenecek. Boru kadroya vidalanacak. Borunun ucuna 2-3cmlik bi yarık açılacak. Bitti. Boruyu ve somunu bulması zor, diğerleri için ekipmanım var.
Haftasonu yapar videosunu koyarım.