BirLebowski
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.657
- İsim
- ERAY
- Başlangıç
- 2000—01
- Bisiklet
- Focus
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
@SOZUAK benim üst seviye kadrom ultegra yı üst seviye sayarsanız donanımım. Hani demişsiniz ya kaçınızın kadans hız kalp sensörü var diye bende hepsi var hatta powermetre yolda. Ben size deneyimlerimi söylüyeyim. Daha net olacaktır. Dün akşam ki bir sürüşümün ekran görüntüsünü atayım. Bir diğer karbon bisiklet ile 28 30 ortalamalarım görüldüğü üzere 32 ye çıktı. En büyük farkı ayağa kalktığımda altımda ezilmeyen bir bisiklet olarak gördüm. Yokuş sürelerim 2 şer 3 er dakika gelişti. Bu arada ben aynı ben.
Ama ben ekmeğimi bu işten hiç yemedim tamamen zevk meselesi. Çok seviyorum bisikleti. Basmayı da gezmeyi de seviyorum. Hiç bir materyal ister karbon kadro ister üst seviye bir set gereksiz falan değil. Bunu anlayın.
O gereksiz bu gereksiz değil. Bu keyif meselesi. Üst seviye ürünler fark yaratıyor.
Edit: Bu sürüş tek başıma yaptığım kimsenin rüzgarına girip draft olmayan bir sürüş. Toplu sürüşlerde 34-35 belki daha üstü çıkar. Eklemek istediğim başka bir şey de gerçekten fark var. Dün akşam basıyorum gidiyor hatta bassana diyor basamıyorum kalpte yer var bacakta yer kalmadı. O yüzden kalite başka bişi....
228923 dosyayı görüntüle
Bence iyi ön ve arka göbek şöyle akıcı rulmanlı cırrr sesi çıkartanlar dan![]()
Uzaya bile gideriz durmadan 😀 sen ciğerden haber ver yeter 😁Bi ara birlikte durmadan konak-urla yapalım![]()
Ben kullandim dostum abartildigi kadar asla fark olmadigi gibi abartmaya devam da edileceğini biliyorum kendim kompozit karbon hazirlayabiliyorum yani karbon nedir ne degildir iyi biliyorum. Alüminyum gerçekte karbondan çok daha fazla sağlamdır çünkü karbona göre çok daha ince et kalınlığında malzemeden tasarım yapılmakta olduğu halde dayanmaktadır aynı kalınlıkta karbon aynı kalınlıktaki alüminyum dayanımı sunamaz. Karbonun gerçekte yegane avantajı hafif olmasıdır ama karbonunda belki on sınıf kalite farkı vardır profesyonel yarışlardaki karbon burada arkadaşların bahsettiği karbon ile aynı ayarda karbon değil o yüzden kaliteli alüminyum pratikte asla ikinci sınıf seçim olmayacaktır.Merhaba,
Karbon bisikletle aldiktan 2 gun sonra sanirim dustum. Daha sonra da bisiklet 2-3 kez dusmustur yaslandigi yerden. Boyada cizik de var.
Bisikleti bakima goturdugumde bayideki adamlara dedim "ya kadro falan catlamasin, boyle boyle oldu" diye. Biraz eglendiler benimle, karbon kirmak o kadar kolay mi diye. Hadi diyelim kirildi, duruma gore garantisi ya da yari fiyata govde yenileme gibi secenekleri de var.
Bir de merak ettim, profesyonel degilseniz karbona gerek yok diyebilmek icin kac km karbon ve aluminyum kullanip bu sonuca vardiniz?
Uzaya bile gideriz durmadan 😀 sen ciğerden haber ver yeter 😁
reis 10 bisiklet az değil miProfesyonel sporcu değil iseniz karbon diye kasmaya gerek yok. Ufak bir çıtırtı, sert bir zıplama vs ile boyada göreceğiniz bir çatlak acaba karbon şasiye kadar iniyor mu, yolda kırılır mı diye düşünmektense alü yada cromoly bir kadroyu düzgün bir setle kullanmayı tercih ederim. Yabancılar yarışlarda karbon kadro kullanıyor ama o kadroyu yeri geldiğinde hemen çöpe atıp yeni kadro kullanıyor. Bence abartılı bir konu amatörlerin karbon kullanması. Ben ve yakın arkadaşım bisiklet tutkunuyuz yıllardır. Gecenin bir yarısı telefon ile yardım isteseniz bile sizi bulamayacakları arazilerde deliler gibi gece sürüşleri yaptık üstelik günümüzün led farları bile o zamanlar piyasada yoktu. Benim 5 o arkadaşımın biri karbon 10 bisikleti var. 4-5 yıl önce karbon kadro bir bisiklet aldı ama aldığında oluşan bir boya kalkması hala gözünü korkutuyor.
Elbette güzel ve verimli bir teknoloji ama acaba ihtiyacımız va mı yada kendi eksiğimizi onunla mı tamamlamaya çalışıyoruz. Kendi kendine gitsin bizi yormasın mı istiyoruz. Bence farklı olmak ve diğerlerinden farklı hissetmek üzerine kurulu bu durum. Elit olmak yada elit sporcu olmak bu değil. Paranız çoktur fantazi yapmak istersiniz birşey diyemem ama sert bir darbe ile kırılma olasılığı yüksek bir malzemeyi alıp ta evime bilmem kaç km ötede yolda kalmak yerine 2 kg ağır ama sağlam kadroyu kullanmayı tercih ederim. Herşeyi yerine göre kullanmak lazım.
2. defa okuyorum bu konuda. Profosyonel takımlara hazırlanan karbon kadrolar normal satılandan farklı diye. Şimdi Trek, Giant vb tanınmış markalar farklı karbon mu kullanıyor müşterileri için. Şayet öyleyse bu bilgiye nereden ulaşabilirim? Google baktım ama bulamadın. Farklı yazan arkadaşlar link atabilir mi?
Aslında sadece takımlar için üretilmiyor o bisikletler . Normal bir karbon bisiklete oranla karbon örüm sayıları farklı oluyor. Specilazed ile s works arasındaki temel fark bu şekilde açıklanabilir . Birisi daha hafif oluyor ve karbon örüm sayısı daha az oluyor.2. defa okuyorum bu konuda. Profosyonel takımlara hazırlanan karbon kadrolar normal satılandan farklı diye. Şimdi Trek, Giant vb tanınmış markalar farklı karbon mu kullanıyor müşterileri için. Şayet öyleyse bu bilgiye nereden ulaşabilirim? Google baktım ama bulamadın. Farklı yazan arkadaşlar link atabilir mi?
Ben gidip stok ürün alıyorlar diye yazmadım. Firmalar farklı mı hazırlıyor diye sordum ama siz farklı birşey yazıyorsunuz. Madem farklı bu dediginizi gösteren bir link yada firna açıklaması gösterirmisin?Benim 5 tane var. 10 bisiklet arkadaşımın. Ailecek 3 kişiyiz. Birisi 29, birisi yol, birisi 26" üçü bana özel üçü de farklı. 2 tane de ek mtb. Hiçbirisi de ahım şahım marka değil zamanla setlerini daha iyileri ile değiştirdiğim ürünler. Toplasan bi karbon etmez yani
Pro bikerler özellikle de uluslararası ve para sorunu olmayanlar gidip de 5-10 bin TL lik karbon almaz alırsa da bir işlerine yaramaz. Mantıklı olun. Elbette farkları var. Araba fiyatına bisiklet var. Gören de herkes 40-50 bin TL lik karbona biniyor burada diyecek.
(link)
Kaç kişide bundan var ? Yada yeni eşdeğeri? Takip etmiyorum yabancı sporcular ne kullanıyor ama bisiklet mağazasından gidip stok ürün alıp yarışlara katılacak kadar akılsız olduklarını sanmam. Elit olanlar marka sponsoru olanlar başka sporlarda da hep özel tasarım/üretim ve ve/ya piyasada perakende satılmayan ürünleri kullanırlar.