mariokaldato
En yeniden bir önce kayit olan adam
- Tepki
- 33.512
- İsim
- Raşit Cumhur Çakın
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Tüm karbon ve alemyum profosorlerini turumuza bekliyoruzKendimi gectim benim hanimda bile sadece kadrosu 25000Tl (Bisikletin komplesi bizimkinin bir düsük seviyesindeki donanimla 12000€ yani ortalama 85000TL) olan bisiklet var, buda garajdaki yaklasik 25 tane bisikletlerden birisi (En ucuzu ise 10000TL den basliyor).
Yazmayacaktim ama her seye cevap vererek devamli uzmanmis gibi yazmaniz ve hava atarmis gibi benim 5 bisikletim var arkadasimin 10 bisikleti var demeniz beni artik yazmaya zorladi.
Madem hava atacaksiniz böyle attin. Evet hic huyum degildir hava atmak ama bu yoruma karsilik bende bazi kisilerin havalarini söndürmek icin hava atarak yaziyorum.
Kimse kusura kalmasinama bisklet konusunda atip tutan, benim hobim/sporum bisiklet, ben bisikletsiz hayat düsünemiyorum diyorsunuz ama bisiklette ayrimcilik cag atlamis. Oldumu simdi?
25000 TL lik kadroyu gelince iste bu.
(link)
Ha bu arada 1996 model karbon bisikletlerden baslayan karbon tercübem var, bu da sizde malesef yok. Ben karbon nedir, nasil ortaya cikar, nelerle karisim yapilir bilmem sadece tercübelerimle konusurum ve buda en önemlisi.
Bu arada colombus kadrolar, titanyum kadrolar ve aluminyum kadrolar la da tercüben var. Aynizamanda yazdigim her birinden de hala bisikletlerim var.
Sizinkisi artik herseyi gectim kusura bakmayin ama kiskancliga dogru yol almis bir durum var gibi geliyor bana. Neyin pesindesiniz, neyi kime ispat etmek istiyorsunuz anlamadim.
Son olarakta da verdiginiz link acilmiyor.
Eletronik vitesi olan cok kisi var forumda, buda yanlis bir soru olmus malesef. Forumu yakindan takip etseniz eletronik vites siteminin cok oldugunu bilirdiniz.
Size yukarida kisa ve öz olarak bir anket yaptim okuyun, sanirim yeterlidir ve okuduktan sonra da kimin var, kim kullanmis, kim yapmis vs diyede sorular sormayin. Sizde olmaya bilir ama inanin bu forumda cogu kiside sizin akliniza bile gelmeyecek bisikletler var.
Ikide bir imkanim var imkanim var demeyin var olanlari burada sunun ki bizde imkaninz oldugunu anlariz. Var demeylen olmuyor bu isler.
Yol bisikletini gectim MTB hardtail bisikletim 7kg, MTB diyorum yani yol olmus olsa siz düsünün kac kag gelirdi ve saglamlikta üzerine yok. Ha bu arada Full süspansiyon S-Works bisikletimde 7,9kg civarlarinda geliyor ve inanin hesabi beli olmayan trail inislerimi dersiniz , daglarda gezme turlarimi dersiniz, snowride mi dersiniz yani yapmadigim aksiyon kalmadi ve 2012 model olmasina ragmen hala tas gibi ve bi 20 senede daha devirir. Yani hafif demek saglam degil yada en pahalisi ucu ucuna kurtaran saglamlikda demek degildir.
@mariokaldato yani Cumhurun alüminyumu aleminyum diye yazmis olabilir ama bu bilmiyor anlamina gelmez. Takmayin kafanizi pek isiniz olmaz.
Ayrica yazdiklariniz size ve sizin gibi düsünenlere göre dogru, ben ve burada cogu kisiye göre yanlis.
Simdi son bir not yazmak istiyorum. Inanin su konu yüzünden bisikletten tiksinir oldum, bu ne ya uzmanlik taslayan ama daha karbonun ne oldugunu bile bilmeye kisiler resmen karbon alüminyum profesörü olmus.
Siz kime kendinizi ispat etmek istiyorsunuz anlamadim, eger gercekten bu konuda uzman olmus olsaniz fazla tartismaya girmez bol keseden atanlari uzaktan izleyip gülediniz.
Siz buraya ne yazarsaniz yazin, dediginizi kimse dinlemez. Karbon alamak isteyenler yine karbon alacaktir, alüminyum almak isteyenler alü alacaktir.
Paranizi bosa harcamayin gereksiz diyorsunuz ama buda yanlis bir sey. Parasini harcamak isteyen nasil olsa yine istedigi gibi harcayacak, kesin siz harcamayin desenizde sizi dinlemeyecektir, sonucta o kisinin parasi varsa, paraninda nasil kullanilcagini bilirdir.
Birde farkindaysaniz konu basligi Karbon mu, alüminyum mu? ama nedense karbonu dadece yol olarak algilamissiniz oysa MTB de var. Bu bile bir ayrimcilik oluyor benim gözümde.
Ben artik konudan uzaklasiyorum herkese bol anlamsiz tartismalar ve kafa bosuna kafa yormalar.
KIB Byyyyyyy![]()

Son düzenleme: