Scudo Sports

Alüminyum vs. Karbon kadro

Kendimi gectim benim hanimda bile sadece kadrosu 25000Tl (Bisikletin komplesi bizimkinin bir düsük seviyesindeki donanimla 12000€ yani ortalama 85000TL) olan bisiklet var, buda garajdaki yaklasik 25 tane bisikletlerden birisi (En ucuzu ise 10000TL den basliyor).

Yazmayacaktim ama her seye cevap vererek devamli uzmanmis gibi yazmaniz ve hava atarmis gibi benim 5 bisikletim var arkadasimin 10 bisikleti var demeniz beni artik yazmaya zorladi.
Madem hava atacaksiniz böyle attin. Evet hic huyum degildir hava atmak ama bu yoruma karsilik bende bazi kisilerin havalarini söndürmek icin hava atarak yaziyorum.
Kimse kusura kalmasinama bisklet konusunda atip tutan, benim hobim/sporum bisiklet, ben bisikletsiz hayat düsünemiyorum diyorsunuz ama bisiklette ayrimcilik cag atlamis. Oldumu simdi?

25000 TL lik kadroyu gelince iste bu.
(link)

Ha bu arada 1996 model karbon bisikletlerden baslayan karbon tercübem var, bu da sizde malesef yok. Ben karbon nedir, nasil ortaya cikar, nelerle karisim yapilir bilmem sadece tercübelerimle konusurum ve buda en önemlisi.
Bu arada colombus kadrolar, titanyum kadrolar ve aluminyum kadrolar la da tercüben var. Aynizamanda yazdigim her birinden de hala bisikletlerim var.

Sizinkisi artik herseyi gectim kusura bakmayin ama kiskancliga dogru yol almis bir durum var gibi geliyor bana. Neyin pesindesiniz, neyi kime ispat etmek istiyorsunuz anlamadim.

Son olarakta da verdiginiz link acilmiyor. ;)

Eletronik vitesi olan cok kisi var forumda, buda yanlis bir soru olmus malesef. Forumu yakindan takip etseniz eletronik vites siteminin cok oldugunu bilirdiniz.

Size yukarida kisa ve öz olarak bir anket yaptim okuyun, sanirim yeterlidir ve okuduktan sonra da kimin var, kim kullanmis, kim yapmis vs diyede sorular sormayin. Sizde olmaya bilir ama inanin bu forumda cogu kiside sizin akliniza bile gelmeyecek bisikletler var.

Ikide bir imkanim var imkanim var demeyin var olanlari burada sunun ki bizde imkaninz oldugunu anlariz. Var demeylen olmuyor bu isler.

Yol bisikletini gectim MTB hardtail bisikletim 7kg, MTB diyorum yani yol olmus olsa siz düsünün kac kag gelirdi ve saglamlikta üzerine yok. Ha bu arada Full süspansiyon S-Works bisikletimde 7,9kg civarlarinda geliyor ve inanin hesabi beli olmayan trail inislerimi dersiniz , daglarda gezme turlarimi dersiniz, snowride mi dersiniz yani yapmadigim aksiyon kalmadi ve 2012 model olmasina ragmen hala tas gibi ve bi 20 senede daha devirir. Yani hafif demek saglam degil yada en pahalisi ucu ucuna kurtaran saglamlikda demek degildir.

@mariokaldato yani Cumhurun alüminyumu aleminyum diye yazmis olabilir ama bu bilmiyor anlamina gelmez. Takmayin kafanizi pek isiniz olmaz. ;)

Ayrica yazdiklariniz size ve sizin gibi düsünenlere göre dogru, ben ve burada cogu kisiye göre yanlis.:koptum::koptum::koptum:

Simdi son bir not yazmak istiyorum. Inanin su konu yüzünden bisikletten tiksinir oldum, bu ne ya uzmanlik taslayan ama daha karbonun ne oldugunu bile bilmeye kisiler resmen karbon alüminyum profesörü olmus.
Siz kime kendinizi ispat etmek istiyorsunuz anlamadim, eger gercekten bu konuda uzman olmus olsaniz fazla tartismaya girmez bol keseden atanlari uzaktan izleyip gülediniz.

Siz buraya ne yazarsaniz yazin, dediginizi kimse dinlemez. Karbon alamak isteyenler yine karbon alacaktir, alüminyum almak isteyenler alü alacaktir.
Paranizi bosa harcamayin gereksiz diyorsunuz ama buda yanlis bir sey. Parasini harcamak isteyen nasil olsa yine istedigi gibi harcayacak, kesin siz harcamayin desenizde sizi dinlemeyecektir, sonucta o kisinin parasi varsa, paraninda nasil kullanilcagini bilirdir. ;)

Birde farkindaysaniz konu basligi Karbon mu, alüminyum mu? ama nedense karbonu dadece yol olarak algilamissiniz oysa MTB de var. Bu bile bir ayrimcilik oluyor benim gözümde.

Ben artik konudan uzaklasiyorum herkese bol anlamsiz tartismalar ve kafa bosuna kafa yormalar. :kötü::kötü::kötü::kötü::kötü::kötü::kötü:

KIB Byyyyyyy :)
Tüm karbon ve alemyum profosorlerini turumuza bekliyoruz
2020-06-05 19.11.35.png

Son düzenleme:
Scudo
Hava mi atmisim. Cok ilginc hepsini toplasan bi karbon etmez markali bisikletim bile yok dedim. Bazilariniz ne iciyor merak ediyorum. Hic te duskunlugum yoktur markaya fiyata vesaireye. Kendi kendinize uydurup yaziyorsunuz pes. Karbon bayagi etkilemis bazilarinizi. Cokta umrumda degil acikcasi ama bazilarinizin hosuna gitsin diye yazmadim. Fikrimi soyledim katilirsiniz katilmazsiniz duzgunce ifade etmeniz bu kadar mi zor. Ben katilmiyorum dersiniz olir biter. Bazilariniza ust duzey kendi giden karbonlarinizla basarilar dilerim. Tekerinize tas degmesin

Hava mi atmisim. Cok ilginc hepsini toplasan bi karbon etmez markali bisikletim bile yok dedim. Bazilariniz ne iciyor merak ediyorum. Hic te duskunlugum yoktur markaya fiyata vesaireye. Kendi kendinize uydurup yaziyorsunuz pes. Karbon bayagi etkilemis bazilarinizi. Cokta umrumda degil acikcasi ama bazilarinizin hosuna gitsin diye yazmadim. Fikrimi soyledim katilirsiniz katilmazsiniz duzgunce ifade etmeniz bu kadar mi zor. Ben katilmiyorum dersiniz olir biter. Bazilariniza ust duzey kendi giden karbonlarinizla basarilar dilerim. Tekerinize tas degmesin

Hocam ben dahil pek cok arkadas yazdiklarinizi anlamak icin buyuk efor sarfediyor.

Basina numaralar koyarak cevap veriyorsunuz yukarida ama bu numaralar neyin referansi, kimse cevap veriyorsunuz? Butun forumun yaptigi gibi siz de alintila ozelligini kullansaniz da muhatabinizi, neye numaralar verdiginizi biz de anlasak?

Baskalarinin ben katilmiyorum dedikten sonra her seyin olup bitmesini bekliyorsunuz ama burada kimin karbon kullanmasi, kimin kullanmamasi gerektigi konusunda yargi dagitmaktan da geri kalmiyorsunuz. Baskalarinin ne yapacagina karar vermektense siz de katilmiyorum deseniz de olup bitse cok mu zor? Sizin ogut verdiginiz insanlardan farkiniz nedir?

Kendi kararinizi verirken bir kac gun karbon bisiklet kullanmaniz yeterli olmus, ama insanlar size katilmadigini ve nedenlerini aciklamaya calistiginda "Hani bilmiyorsun diyorsunuz da kaç tane kaç paralık karbon eskittiniz ! gören de bazılarını tüm serileri elden geçirmiş denemiş 2 tura geçmiş sanacak." diyebiliyorsunuz. Siz bir kac gun kullanip karar verebiliyorsunuz da aksini dusunenler kac karbon bisiklet eskitmeli? Yine bu konuda biz fanilerden farkiniz nedir tam olarak?

Dehşete kapılmaya devam ediyorum😁 üst seviye karbon alt seviye karbon. Herkes ne bilgili çıktı.daha öncede sordum. Bana alt kalite karbon kadro söylesenize. Marka model belirtip. Ben 7005 alü de karbon da kullanan biri olarak arada ciddi anlamda fark olduğunu söyleyebilim. Performanslı kullanan biriyim. Aradaki farkı çok net anlıyorum

• Beğen
Tepkiler: seko35.50 ve CNC
Bir topik ancak bu kadar mındarlaşabilir...olay Aluminyum, karbondan , algı yaparak servet beyanına dönmüş...Ey güzel türk milleti..Hadi herkes şimdi neyi var ney yok döküyor..Kim zengin kim fakir belli olsun...Ben başlayım, benim çulum yok, ben fakirim..🙁..Umarım bu bazılarının kompleks ve tatminine katkıda bulunur..Evet, dürüst olalım, konu karbon alleminyon değil, konu HAVA..Kral çıplak bundan sonra...😉

Benim 5 tane var. 10 bisiklet arkadaşımın. Ailecek 3 kişiyiz. Birisi 29, birisi yol, birisi 26" üçü bana özel üçü de farklı. 2 tane de ek mtb. Hiçbirisi de ahım şahım marka değil zamanla setlerini daha iyileri ile değiştirdiğim ürünler. Toplasan iyi bir karbon etmez yani :)

Pro bikerler özellikle de uluslararası ve para sorunu olmayanlar gidip de 5-10 bin TL lik karbon almaz alırsa da bir işlerine yaramaz. Mantıklı olun. Elbette farkları var. Araba fiyatına bisiklet var. Gören de herkes 40-50 bin TL lik karbona biniyor burada diyecek.
(link)
Kaç kişide bundan var ? Yada yeni eşdeğeri? Takip etmiyorum yabancı sporcular ne kullanıyor ama bisiklet mağazasından gidip stok ürün alıp yarışlara katılacak kadar akılsız olduklarını sanmam. Elit olanlar marka sponsoru olanlar başka sporlarda da hep özel tasarım/üretim ve ve/ya piyasada perakende satılmayan ürünleri kullanırlar.

(link)
İşten ancak fırsat buldum. Attığınız linki okudum ve benim soruma karşılık bir cevap yok orada. Ben üreticilerin pro takımlara farklı karbon, biz amatör kullanıcılara farklı karbon kullanarak kadro ürettiği nerede yazıyor , hangi firma açıklamış onu sormuştum.

Amatör kullanıcı olarak deneyimlerini paylaşmış kafasında soru işareti olan varsa izlesin:)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Altınmı gümüş mü tabiki altın, e el yakıyor camekandan bakarız kedi misali.

Yol mu MTB mi hızlı tabiki yol hızlı rüzgarını yer ardından bakarız.

Yol mu sağlam MTB mi tabiki MTB sağlam onun için dizayn edilmiş.

Gelelim karbon mu sağlam alüminyum mu , tabiki karbon sağlam , kaç kez test edilmiş.

Gelelim hangisi çevik karbon mu alüminyum mu tabiki karbon çünkü hafif ve İllaki çevik olacak.

Hangisinin işçiliği daha maliyetli. Tabi ki karbon. İşin işçiliğe kaldıysa hakgetire. Aleminyum tamirat tadilat daha kolay.

Bu tespitler birazda kullanıcı ile alakalı, son 10 yılda çok çabaladım kırılsın diye kıramadığım karbon bir kamışım var ilk günkü gibi sağlam. Her yıl kamış alıp kıran bir dünya arkadaşım var. 50 -50 10 yılda 500 lira parayı çöpe attılar. Harbi sağlam çıktı. 10 yıl önce 170 vermiştim şimdi 600 e yanaşmıştır yada geçmiştir. Hafif ve rahat olması da cabası.

Karbon bisiklette pekâlâ kırılır incinir alüminyum da. Fakat karbonun işçiliği ve teknolojisi altın gibidir. Pahalı olması bundan dolayı. Paralı ama sağlam değil demek insan emeğini ve teknolojiyi inkardan başka birşey değil.

Değermi değer tabi. Paran varsa alıp binecen. Hem param var hem alıp binmem, sağlam da değil zaten diyorsan , beğendiğine binersin. Altının her zaman ederi vardır.

Birçok kıymetli cevher madenlerde çıkartılır. Fakat cevheri mücevher yapan ince kesimler ve ustaların marifetidir. Karbon bisiklet dünyasında yapılan emek ve ince hesapların mücevhere dönüşmüş halidir nokta. Bana şimdi soracaksınız karbon bisikletin yok nerden test ettin.
Karbon kamış, karbon iğne ve karbon misina (Balık ipi) kullanmışlığım var. 10 yılı geçmiştir karbonla olan tecrübem. Karbon bisiklete para verirmiyim. Param olsa bir dakika düşünmem. Sürermisin yok abi camekan yaptırırım her gün izlerim.

Bence olay karbonun aleminyumdan sağlam olmaması değil maliyeti. Olaya bu açıdan bakarsanız aleminyum kullanım olarak öndedir.

Ne bileyim oyle yazmissiniz ki bazilariniz denemedikleri kalmamis. Ne kadar deneyince anlasiliyor bu meredin farki
Evet haklisiniz kime cevap verdigim belli olmuyor ama anlayan anlayip hala takildigi yerden devam ediyor. Herkesin ilgi alani farkli. Ben baska alana yatirim yaparim bir baskasi baska. Ben muzik enstrumanina cok istiyorsam parayi basar alirim yada fotograf ekipmanlarina yada elektronik esyaya. Asla acimam cunku sonuna kadar kullanirim satayim dedigim zaman da kolay kolay deger kaybetmez ama bisiklette kendimi zorlarsam vucut olarak o kadar gelisirim.
Uzun zamandir binemiyordum. Bu sezon tum bakimlarimi yaptim eksiklerimi giderdim. Yollar once aktif oldugum guzel buldugum bu forumdan devam edeyim eskisi gibi dedim ama nafile elit karbon bukucu arkadaslar bayagi baskin olmus. Bizim gibi pacoz celik ve alemenyomcular kenar mahalle cocugu olmus.
Neyse artik hakikaten yeter. Beni de asiri tahrik ettiniz ama kusura bakmayin biraz onyargili yaklasip atarlaniyorsunuz. Ben eskiden ne sekilde bisiklete sahip oldugumu simdi nelerim oldugunu yazdim asla da sahip olduklarimdan veya olmadiklarimdan dolayi ovunmedim yada utanc duymadim. Ben bu kadar faydalaniyorum su anda ve elimdekiler yetiyor. Yok diye yoksunluk hissetmiyorum ihtiyac duyarsam da karbon bisiklet temin edebilecegim arkadasim da var. Dedigim gibi bu karbon olayina asina olmak icin sartlar nelerdir vesika almak icin ne gerekiyor yada karbon candir gerisi heyecandir moduna girince mi pismis oluyoruz merak ettim. Hani 100 150 km lik turlarin uzerine cikmadim ama toplamda 20.000 kmye yakin yillik binise ciktigim zamanlar oldu. Ne yapmak gerekiyor daha sinav felan var mi tarafinizdan yapilan

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: FuBu ve necmeddin
Ne bileyim oyle yazmissiniz ki bazilariniz denemedikleri kalmamis. Ne kadar deneyince anlasiliyor bu meredin farki
Evet haklisiniz kime cevap verdigim belli olmuyor ama anlayan anlayip hala takildigi yerden devam ediyor. Herkesin ilgi alani farkli. Ben baska alana yatirim yaparim bir baskasi baska. Ben muzik enstrumanina cok istiyorsam parayi basar alirim yada fotograf ekipmanlarina yada elektronik esyaya. Asla acimam cunku sonuna kadar kullanirim satayim dedigim zaman da kolay kolay deger kaybetmez ama bisiklette kendimi zorlarsam vucut olarak o kadar gelisirim.
Uzun zamandir binemiyordum. Bu sezon tum bakimlarimi yaptim eksiklerimi giderdim. Yollar once aktif oldugum guzel buldugum bu forumdan devam edeyim eskisi gibi dedim ama nafile elit karbon bukucu arkadaslar bayagi baskin olmus. Bizim gibi pacoz celik ve alemenyomcular kenar mahalle cocugu olmus.
Neyse artik hakikaten yeter. Beni de asiri tahrik ettiniz ama kusura bakmayin biraz onyargili yaklasip atarlaniyorsunuz. Ben eskiden ne sekilde bisiklete sahip oldugumu simdi nelerim oldugunu yazdim asla da sahip olduklarimdan veya olmadiklarimdan dolayi ovunmedim yada utanc duymadim. Ben bu kadar faydalaniyorum su anda ve elimdekiler yetiyor. Yok diye yoksunluk hissetmiyorum ihtiyac duyarsam da karbon bisiklet temin edebilecegim arkadasim da var. Dedigim gibi bu karbon olayina asina olmak icin sartlar nelerdir vesika almak icin ne gerekiyor yada karbon candir gerisi heyecandir moduna girince mi pismis oluyoruz merak ettim. Hani 100 150 km lik turlarin uzerine cikmadim ama toplamda 20.000 kmye yakin yillik binise ciktigim zamanlar oldu. Ne yapmak gerekiyor daha sinav felan var mi tarafinizdan yapilan
Hocam hala size direkt soru sorulmasina karsin ortaya yazip anlayan anladi tarzinda hos olmayacak sekilde gecistirmeye calisiyorsunuz.

Dedigim gibi bu karbon olayina asina olmak icin sartlar nelerdir vesika almak icin ne gerekiyor yada karbon candir gerisi heyecandir moduna girince mi pismis oluyoruz merak ettim.

Siz soyleyin bize. Bir kac gun kullandiktan sonra kimin ne yapmasi gerektigine karar vermistiniz dun, bugun ise

Hani bilmiyorsun diyorsunuz da kaç tane kaç paralık karbon eskittiniz ! gören de bazılarını tüm serileri elden geçirmiş denemiş 2 tura geçmiş sanacak.

Ardindan yine hic kimsenin soylemedigi seyleri soylemis/yazmis gibi davraniyorsunuz.

Bizim gibi pacoz celik ve alemenyomcular kenar mahalle cocugu olmus.

Anlayin anladi demeyin lutfen. Kim size ya da bir baskasina bu forumda aluminyum ya da celik kullananlara hangi mesajinda kenar mahalle cocugu muamelesi yapti? Yonetim izin mi verdi buna?

Bir topik ancak bu kadar mındarlaşabilir...olay Aluminyum, karbondan , algı yaparak servet beyanına dönmüş...Ey güzel türk milleti..Hadi herkes şimdi neyi var ney yok döküyor..Kim zengin kim fakir belli olsun...Ben başlayım, benim çulum yok, ben fakirim..🙁..Umarım bu bazılarının kompleks ve tatminine katkıda bulunur..Evet, dürüst olalım, konu karbon alleminyon değil, konu HAVA..Kral çıplak bundan sonra...😉
Benim yorumumda servet beyani yada zenginim veya kral ciplak yorumu yapmadim. Bisiklet forumda millet bisikletlerini degerini vs tabiki yazabilir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Öss öys vs sınavlarda bolca paragraf sorusu sokulmasının sebebi bu. Malesef soruyu anlamadan cevaplıyoruz.
Alüminyum mu karbon mu ?
Sorusuna enteresan , Gerekli gereksiz cevapları,
Soru bu değil dolayısı ile cevapta.
Para hiç mevzu değil ,tanıdığım birçok durumu olmayan arkadaşımızda var, çünkü performanslı kullanıyorlar.
Yarışlara katılıyorlar vs
Sana mantıklı gelmeyebilir ama soru hangisi olunca cevap karbon. Bu kadar basit. Biri bana polo mu golf mü iyi derse golf derim. Yorum yapmam , bagaja ihtiyacım yok , gereksiz hızlı vs diye.
Eğitim sistemi malesef ezbere dayalı olunca, ileri yaşlarsa böyle yan etkileri oluyor .

@SOZUAK hocam bende alüminyum 1000 liralık bisiklet kullanıyorum. Gayette memnunum halimden. Olaya o açıdan yazmadım ben. Kimsenin kimseyi varoşa yada saraya zorladığınıda görmedim. En iyisi bisiklet sürmek . Gerisi hikaye.

Biri bana polo mu golf mü iyi derse golf derim. Yorum yapmam ,
Polo 100 tl golf 500 tl olsa? Yorum yapmama eşiğiniz nedir? polo 100 golf 5000?..Ben 100 polo 120 golfse direk golf..Ama golf 300 se polo..Buda benim bakış açım..Ama bence sizinde bir skalanız vardır. Kimse polo parasına Ferrari vermez zira..Zaten dostum olay yine oraya dönüyor..Karbona kimse kötü demiyor, diyemez, saçma olur. Olay herkesin "eder" değerinin farklı olması..

Polo 100 tl golf 500 tl olsa? Yorum yapmama eşiğiniz nedir? polo 100 golf 5000?..Ben 100 polo 120 golfse direk golf..Ama golf 300 se polo..Buda benim bakış açım..Ama bence sizinde bir skalanız vardır. Kimse polo parasına Ferrari vermez zira..Zaten dostum olay yine oraya dönüyor..Karbona kimse kötü demiyor, diyemez, saçma olur. Olay herkesin "eder" değerinin farklı olması..
Hakan bey o kadar fark yok . Alüminyum ile karbon modelleri arasında 3 4bin fark var.
Zaten alıp almamak kişisel bir durum. ama ne kadar gidiyorsınuz ki , yok nabız saati , kadansın var mı😂
Bu konuyu saçma sapan yerlere sozuak üyemizin alakasız , birazda tahrik edici cevapları uzattı
. Hayatta hiç cinsel deneyimi olmayan kişilerden , kamasutra dinledik😂😂zaten son yorumun.
İyi akşamlar

Herkesin ilgi alani farkli. Ben baska alana yatirim yaparim bir baskasi baska. Ben muzik enstrumanina cok istiyorsam parayi basar alirim yada fotograf ekipmanlarina yada elektronik esyaya. Asla acimam cunku sonuna kadar kullanirim satayim dedigim zaman da kolay kolay deger kaybetmez ama bisiklette kendimi zorlarsam vucut olarak o kadar gelisirim.
Iste bisiklet üzerine bilginizin sadece degersiz birsey oldugunu düsünmeniz. Enstruman olayini diger bir konunuzda yine bisiklet degeri ile karsilastirmissiniz, sizin icin bisikletin degeri yoksa bisiklet üzerinede lutfen bilmislik taslamayin ve en iyisi konuyu geriden sadece izleyin.
Size göre bu durumda eski 30 40 senelik eski bisiklet cöpe ve degersiz demir yignindan baska bir sey degil. Ama inanki o 30 40 senelik (Retro olanlarda dahil) bisiklerin icinde sizin tüm entrumanlarinizi alacak kadar degeri artmis bisikletler var. Böylece enstruman kadar bisikletinde deger kayip etmedigini ögrenmis oldunuz.

Hayatta hiç cinsel deneyimi olmayan kişilerden , kamasutra dinledik😂😂zaten son yorumun.
İyi akşamlar
Dur dur, sen gitme daha...😂😁🤣😂😆
Ama inanki o 30 40 senelik (Retro olanlarda dahil) bisiklerin icinde sizin tüm entrumanlarinizi alacak kadar degeri artmis bisikletler var. Böylece enstruman kadar bisikletinde deger kayip etmedigini ögrenmis oldunuz.
👍

Geri