Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Amazon

O kismi yeni gordum hahahahahahah

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

Scudo
@celalettin aktas

2 ayrı alışveriş yaptım merlinden toplam 159 dolar ediyor. Gümrük vergisi ödemeyeceğim diye düşünüyorum. Sizce gümrük vergisi öder miyim?

Kargo bedeli haric 100 dolar a kadar odemezsiniz, 100 dolari gecen urun bedellerinde odersiniz. Urunleri parca parca kargolatmanizda fayda etmez. Araya en az 15 gun koymaniz lazim.

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

Merhaba arkadaşlar. Amazon'dan aşağıda bağlantı adresini bildirdiğim ürünü satın almak istedim ama Türkiye'ye ürün gönderilmiyor sanırım. Bunu satın alabilmek için ne yapabilirim?

(link)

50$ kargo ücreti vererek buradan alabilirsiniz;
(link)

Amazon bu ürünü gönderiyor fiyat olarakta kargo dahil 107.33$ tutuyor.

Fiyat çok iyiymiş..

Amazon her ürünü ülkemize gondermiyor. Zaten ürünün yanında bir link var nerelere gönderilir diye. Ben Kindle alayım dedim ha ha ha diye güldü Amazon Bana.

Bu arada arkadaşlar ürün tekerlekli kargo aracı için değilmiş, üzerindeki alüminyum raf içinmiş. :(

Cargo rack = kargo rafı

Ürünün asıl fiyatı daha pahalı.

(link)

Arkadaşlar merhaba,

Amazon'dan $159'lık aksiyon kamera siparişi vereceğim. Ancak ödeme kısmına geldiğimde 'import fees deposit' kısmında karşıma çıkan masrafın nasıl hesaplandığını anlayamadım. %20'lik KDV olsa 90 TL görmem gerekir. Bilenleriniz var mı?

O tutar depozit olarak sizden alınıyor. İşlemler bittikten sonra asıl tutar düştükten sonra kalan bakiye size geri iade ediliyor. Bu sebepten dolayı asıl olması gerekenden yüksek bir rakam isteniyor.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
Amazon'dan üç yıl önce Garmin Edge 500 almıştım; 75€ üstü bir üründü. Böyle bir prosedürler karşılaşmamıştım. Geri ödeyeceklerse sorun yok.

@Bahadır Gürel
Açıklama o şekilde. Sizin hesabınıza göre gümrük masrafı 90 TL olabilir. Fakat o günkü kur ve para birimi dönüşümündeki masraflar da depozitten düşülecektir. Yani bu rakam 90 TL değil 100-110 TL olabilir.
Ödemeyi paypal ile yapın. Sorun olursa dispute açabilirsiniz.

• Beğen
Dolar olarak alınız. TRY olaray yaparsanız daha fazla kur değeri oluyor. Ortalama 20tl daha fazla oluyor. Bırakın banka uğraşsın kur ile.

• Beğen
@Bahadır Gürel

2014 yılında başlayan bir uygulama. Ebay'de de bazı ürünlerde aynı uygulamayı başlattılar. Ben bu tip durumlarda başka sitelerden alıyorum.

DTP (Duties and Taxes paid) şeklinde bir gönderi türü var. BU şekilde göndermek satıcının işine geliyor. O yüzden baştan masrafları almaya çalışıyorlar. Yoksa kendileri cepten ödüyor. Bu şekilde benim için vergi ödeyen çok oldu. Şimdi akıllandılar.

• Beğen
Masrafın bu kadar fazla çıkması bence normal değil. Amazon'un kendisinden aldığınıza eminsiniz değil mi? Amazon'un kendi içerisinde yer alan diğer satıcılardan alıyor olabilir misiniz diye sormak istedim.

Daha önce amazon.com üzerinden 4 adet playstation 4 oyun konsolu aldım. İşleyişi ve iade konularına az çok vakıfım. Hatta ürünü aldıktan sonra ki 2 ay içerisinde fazla alınan vergi iadesini de aldım. Ancak %20'ye göre alınan rakam 120-150 TL olsa anlarım. 231 TL olması bana garip geldi.

@Erdal YILMAZ

Aldıkları depozito, fazlasını iade ediyorlar.

@muratcolakoglu

Bunun farkındayım, mesajımın tamamında bundan bahsettim.

@Erdal YILMAZ

Güvende olmak için fazla alıyorlar. Sadece gümrük masrafı olmayabiliyor bazen ardiye ücreti de eklemek gerekiyor.

Geri