-Elimde 2 adet bisiklet var, biri kalın kadrolu çift Amortisörlü bisiklet genel olarak shimano 21 vites sistemli, ince tekerli (1.50). Diğeri ince kadrolu, Amortisörsüz bisiklet.(oda 18 vitesli bisiklet)
-Bisikleti spor amaçlı kullanıyorum, şehir içi, sahil şeridi tarzında sürüyorum.
Sorduğum soruya gelecek olursak,
1. Amortisörlü sistemdeki parçaları, Amortisörsüz bisiklete aktarsam ve onu kullansam mı karar veremiyorum. 18 vitesli bisiklet kadrosuna 21 vitesli ekipmanlar nakili olur mu sıkıntı çıkar mı?Tekerleri geçireceğim,ruble, ayna kol, aktarıcılar, vites sistemleri,frenler, sele vs Bu nakil işleminde beni kafama takılan şey, 18 vitesli bisikletin kadrosunun arka açıklığı 21 vitesli bisikletin arka teker ve 7li rublesini rahat alır mı ya da biraz sıkışarak girmesi ilerde sorun çıkartır mı?
2.Sizce bu işlemlere, yorgunluğa değer mi?Amortisörsüz bisiklete biniyorum kuş gibi geliyor bana, pedala abanınca uçuyor valla, ya da ben öyle hissetiyorum. Amortisörlüye biniyorum kamyon gibi kalkıyor ama rahatlığına diyecek bir şey yok.Diğerinde içimdeki yağlar eriyor.
Epey zamandır düşünüyorum ama ikisinin artısı eşit geliyor.
Sizin düşünceniz nedir?