Scudo Sports

Ankara gençlik parkında saldırıya uğradım ve gasp edildim!

@SweetDreamzZ Aynen öyle... Zaten işsizlik vardı. Üni. mezunlarımız bile işsizdi. Daha da arttı. Parası olanlar kendilerine dükkan açıyor fakat yine suriyeli çalıştırıyor. Bizim bazı türkler de üç kuruş ucuz olsun diye suriyeli çalıştırıyor.. Bakalım ne olacak...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Son zamanlarda "Suriyeliler" diye başlayan öyle fantastik yazılar okuyoruz ki saymakla bitmez. Küfür etmeye hazır kıta bekleyenlere de gün doğuyor. Peki yaşandığı iddia edilen olaylar doğru mu, kurgu mu? Konuyu açan arkadaştan ricam ilan, facebook yazışma, mesaj atan suriyeli şahsın profil linki ve polis tutanağı görüntülerini ekte paylaşırmısın?

süriyelileri nerden tutarsak elimizde kalıyor artık iyice suları kaynadı bunların

@Cemil Dada cemil bey görüşlerine saygım var söylediğin iyilik dolu cümlerleri inanınkı hiç hak etmıyolar insanları iyice kendilerin soguttular

@Cemil Dada gidip sahip cıkşınlar o zaman ülkeri yıkılmış ise bizim sorunumuz değil onlarım durumu bence gereksiz şeyleri üzerimize vazife etmem sorunumuz yıllardır filistin le uğraşıyoruz şimdi suriye çıktı birdi iki oldu arap yükümüz.

O yükü şimdi seve seve sahiplenmezsek yarın bu coğrafyayı un gibi eleyecekler, yaşayacak vatan bulamayacağız. Bir zamanlar Adriyatikten Basra Körfezine kadar vatandı. Gerçi tarih bilinci 1919'da başlayanlar, daha öncesine küfredenler bilmez bunları. Açın biraz haber seyredin, oradaki köylülerin Türk askerini nasıl sevinçle karşıladığını görün.

Emperyal İngiliz itinin geçmişte parayla satın aldığı birkaç aç kabile yüzünden bütün ortadoğuyu yaftalıyorsunuz. Ne güzel iş lan. Tam Amerika ile İsrail'in istediği şey.

Araplar karakterli olsaydı, yüzyıllardır KUTSAL EMANETLER'i Türkler korumak zorunda kalmazdı..

@SweetDreamzZ
O Türk olduğu içindir. Dediğiniz gibi olsa Hollanda da FAS'lı (maruk) hiç bir vatandaş kalmazdı ki, bisiklek hırsızlığının çoğunu bunlar yapıyorlar bizzat tanıdıklarımın orada yaşayanların ifadesi.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bizim Kayseri den alamanya'ya çalışmaya giden çok sayıda hemşerimiz var hiç biride çimenler, yollar vs gibi yerlere pislemedi ama alamanya Türk milletinini çok güzel çalıştırdı.
Kayseri li ağabeyimizin yazdığı eserde şöyle der alamanya alamanya Türk gibi işçi bulamanya.

@Murat Semiz sen Filistinin Kuzey kıbrısı ülke olarak tanımadıklarını Yaser Arafatın kktcy çağrıldığında ben işgal topraklara gelmem demesini,Mahmud abbasın kktc için ada da Türkler işgalçidir demesini ermeni soykırımını tanımasını biliyormusun arabların hangi ülkede olduğu önemlı değil sadece bizi arkadan vurmak için var olan bi kitle en basiti bir önce suudi bakan Fahrettin paşaya hırsız demiştir.Ben o yükü taşımak istemiyorum taşıyana bişey diyemem ileride çekersiniz yaptığınız hatayı.O çoğrafya zaten un gibi elenmiş tarihler boyu kardeş kanı ihanet vb şeyler yapmışlar ortadoğu bizim için kangıren olmuş bir eldir biran önce kesip atmamız gerek diye düşünüyorum

@Murat Semiz bugün açıdıgın suriyeliler bundan20-30 yıl sonra buldukları en basit anda sırtından hanceri saplar merak etme çünkü içlerinde olan bişey genlerinde var bu nasılkı bizim halkımızda vatan seviyi had safhada ise onlarda ihanet kötülük max seviyeler sadece onlarda değil o bölgedeki tüm insanlarda var tüm gen özelliği

az önce burda forumda bir suriyeli göçen yazmıştı silmiş msj içini ben suriyeliyim Türklerin burisye dağına bayrak dikmesi yanlış diyor kendi burda kaçmış gunluk gulistanlık yaşıyor orda askerin oraya bayrak dikmesi zoruna gitmiş vatandaşın rahatsız oldusan git sahip çık rusyanın abd bir ülkenin bayrak dikmesi sorun olmamış gözüne bizimki batmış

Bizlerki oraya toprak işgal etmeye gitmedik sizler bizim güzel vatanımızı göçlerle işgal ettiniz sayenizde insanlar yaz aylarında sahillere plajlara gitmedi heleki bide yazın bivideo izledım forlaya sahilinde suriye suriye bagırıp sevınıyolardı neyın sevıncı agalar savasmı kazandız

Bu suriyeliler kadın çocuk hariç neden gibi tsk ile birlikte savaşmıyorlar tutan yok, askerlik şubesine gidip başvurmasına da gerek yok Tsk , öso ile birlikte ilerliyor suriyeliler de burda serserilik yapıyor bana kimse bu parazitleri savunmasın.

@brky1905 dostum yalan haber o Ahaber çıkardığı bişey yok askerlık başvuru yaptık felan samimiyetsiz bir olay askere gitmelerine gerek yok yol orda gitsinler yavaşsınlar derler ya dostlar muhabbette görünsün onları o hesap ipe un sermek vb bir çok söz söylenebilir

Herşeyi geçtim konuyu açan arkadaş nerede? Bisikletin fotosunu koysaydı da yardımcı olmaya çalışaydık.

@DemirÖmer Kardeşim,eleştiriye açık olduğun ve başlığı değiştirdiğin için kutluyorum seni:harika:...
Darısı mağduriyetinin giderilmesinde,umarım tez zamanda iyi haberler duyarız,

Şöyle düşünün; evinize misafir çağırıyorsunuz, hem gürültü yapıyorlar, hem evi dağıtıp eve zarar veriyorlar, hem de apartmanda karşılaştıkları apartman sakinlerini rahatsız edip apartmanı kirletiyorlar. Ancak büyükleriniz bu duruma ses etmiyor. Bir yerden sonra hem apartmandakiler rahatsız olur, hem çocuklar iyice şımarıp işin dozajını aşar.

Bu olaylar sürekli tekrar ederse komşularınız misafirlerinizin kim olduğuna bakmaksızın, doğal olarak bütün misafirlerinizden nefret eder. Kapınızın önünde ayakkabı görünce içeride kimin olduğunu bilmeden "yine misafir gelmiş bunlara" diye düşünüp sinirleri bozulur. Onları tanımasalar bile nefret ederler çünkü 1 iyi misafir geliyorsa 3 kötü misafir geliyordur. Arada iyi misafirleriniz olsa bile apartman sakinlerinin kafasında misafirleriniz kötü yer edinmiştir. Ya misafirimizi düzgün seçip önünüze geleni eve almayacaksınız, ya misafirlerine kızıp davranışlarını düzelteceksiniz, ya da onları kapıdışarı edeceksiniz.

Mevcut durumda ise evdeki büyükler hiçbir şey yapmıyorlar. Çocuklar benim odama girip her şeyin altını üstüne getirse bile ben bunu aileme söyleyince üstüne ben azar yiyorum. Üstelik bazı komşular onlar çocuk olur öyle şeyler diyorlar. Çocuklar kendi evlerinde değil çünkü. Onlar bizden 5 kat yukarıda oturuyorlar. Aşağıda olanlardan haberleri yok. Alttaki ve üstteki komşular aileme şikayete gelse bile apartman ailemin olduğu için bir şey yapamıyorlar. Ben de evin çocuğu olarak mecbur olanlara katlanıyorum.

Demem o ki hem apartmanın en üst katında oturup alttaki olayları bilmeden konuşmayın. Gürültü patırtı size gelmiyor, koridorda misafirler sizle karşılaşıp sizi rahatsız etmiyor. Sizin katınızı kirletmiyorlar. Sadece apartmandan çıkarken en alt katı görüp onlar misafir canım olur mu öyle şey falan diye konuşmayın diğer komşulara. Onlar bu laflara toklar çünkü.

Konu özelinde yorum yapmıyorum ama zaten olay konunun dışına çıktı.

Arkadaşlar ben sadece olaydan sonra neler yapabilirim diye sormuştum. Ne ırkçılığım kalmış ne de faşistliğim. Benim babam terör gazisi çalışamıyor gazilik maaşıyla 3 çocuğunu okutmaya çalışıyor. Ben bu bisikleti alabilmek için hem okudum hem çalıştım fakat paraya ihtiyacım olduğu için satmak zorunda kaldım. Yardıma ihtiyaç duyduğum bir anda beni ırkçılıkla suçladınız. Ben sizden para istemedim sadece fikrinizi sordum. Bakıyorum siz yokluk nedir tatmamışsınız.İyi niyetle cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim. Sayfa yöneticisi beni silebilir mi lütfen?

@DemirÖmer başlıgı değiştirmen yanlış oldu bence isabetli bir başlıktı kimse seni ırkılık suçlamadı kardeşim sen bu vatanın öz çocugusun suriyeli sevici hümanist dostlarımız sadece gereğinden fazla

Yakın da Türküz demeye çekinir olçağız bu arkadaşların yüzünden

upload_2018-1-30_15-9-22.png

Bir insan aç olur , sokakta kalir ne bileyim kimse yardimci olmazda o sefilligin etkisiyle belki karnini doyurup ekmek çalar buna belki anlayisli olunabilir .
Fakat adam giant escape gibi biraz daha kaliteli bir bisikleti gasp ederek aliyor, ondan sonra insanlar ircilik yapmayin diyor. Ben onlarin bu pervasizligina tutuluyorum iste. Adamlar rahatca suc isliyor ve bize işleyen yasalar onlara işlemiyor. Bunu ifade etmek irkcilik mi oldu simdi ?

@DemirÖmer
Tekrar geçmiş olsun @DemirÖmer , gaspedilen bisikletinizin sizde bir fotoğrafı varsa çok işe yarayabilir. Bu forumda çalıntı bisikletlerle ilgili nice bilgilendirme oldu, bisikletini bulabilen de epey kişi oldu.

Çalanın davranışlarından şunu tahmin ediyorum: bir miktar parayı da fırlatıp kaçtığı için şimdi kendini haklı bile görüyordur, 'bu bisiklet o kadar para ederdi, ben de o kadar verdim' diyor olabilir. Eğer öyleyse satmak için gaspetmemiş olabilir. Bu durumda kendi ya da kardeşi o bisiklete binecektir. Giant Escape sevilen bir model ama Ankara'da ortalık Giant'tan geçilmiyor değil. Görsel olursa ve seri numarasını da belgeleyebiliyorsanız belki bir şekilde birinin gözüne çarpar, bu gibi şeyler hiç belli olmaz. Eğer yanılıyorsam ve bisikletiniz satılmak için sizden gaspedildiyse, hırsız pazarı olarak bilinen bir yer var, Numune Hastanesi'nin tam karşısında cumartesiyi pazara bağlayan gecenin geç saatlerinde kurulur. Hava aydınlanıyorken toplanır, eczanelerin ve medikalcilerin arkasında kalır, Hamamönü'ne iner. Çok da tekin değildir, sizden çalınan bir şeyi orada bulsanız bile 'benimdi bu' demeye cesaret edemeyebilirsiniz. Eğer böyle bir tezgahta bisikletinize rastlarsanız, birkaç dakika sonra polisle gitmenizi öneririm.

Son olarak, ırkçılıkla suçlanmanızı aşırı buluyorum. O yüzden dikkatli yazmaya çalıştım, ama dünya üzerinde ırkçılık gibi bir problem ne yazık ki var ve konunun kendisi çok el yakıcı olduğu için herkes birbirine reaksiyoner davranabiliyor. İnsanları tanımlar, nitelerken sert ifadeler kullanıldığında başka bir sertlikle yanıt bulabiliyor. İlk mesajınızdaki aceleciliğiniz ve olaydan çok kimliğe işaret eden ilk başlığınız aşırı yorumlanmış da olabilir. Konu keşke hiç bu olmasaydı, ben kendi adıma konunun bu yönüyle ilgili daha fazla yorum yapmayacağım. Kimsenin Araplığı, Yahudiliği, Türklüğü, Amerikalılığı ile ilgilenmiyorum çünkü.

Geri