@DemirÖmer
Tekrar geçmiş olsun
@DemirÖmer , gaspedilen bisikletinizin sizde bir fotoğrafı varsa çok işe yarayabilir. Bu forumda çalıntı bisikletlerle ilgili nice bilgilendirme oldu, bisikletini bulabilen de epey kişi oldu.
Çalanın davranışlarından şunu tahmin ediyorum: bir miktar parayı da fırlatıp kaçtığı için şimdi kendini haklı bile görüyordur, 'bu bisiklet o kadar para ederdi, ben de o kadar verdim' diyor olabilir. Eğer öyleyse satmak için gaspetmemiş olabilir. Bu durumda kendi ya da kardeşi o bisiklete binecektir. Giant Escape sevilen bir model ama Ankara'da ortalık Giant'tan geçilmiyor değil. Görsel olursa ve seri numarasını da belgeleyebiliyorsanız belki bir şekilde birinin gözüne çarpar, bu gibi şeyler hiç belli olmaz. Eğer yanılıyorsam ve bisikletiniz satılmak için sizden gaspedildiyse, hırsız pazarı olarak bilinen bir yer var, Numune Hastanesi'nin tam karşısında cumartesiyi pazara bağlayan gecenin geç saatlerinde kurulur. Hava aydınlanıyorken toplanır, eczanelerin ve medikalcilerin arkasında kalır, Hamamönü'ne iner. Çok da tekin değildir, sizden çalınan bir şeyi orada bulsanız bile 'benimdi bu' demeye cesaret edemeyebilirsiniz. Eğer böyle bir tezgahta bisikletinize rastlarsanız, birkaç dakika sonra polisle gitmenizi öneririm.
Son olarak, ırkçılıkla suçlanmanızı aşırı buluyorum. O yüzden dikkatli yazmaya çalıştım, ama dünya üzerinde ırkçılık gibi bir problem ne yazık ki var ve konunun kendisi çok el yakıcı olduğu için herkes birbirine reaksiyoner davranabiliyor. İnsanları tanımlar, nitelerken sert ifadeler kullanıldığında başka bir sertlikle yanıt bulabiliyor. İlk mesajınızdaki aceleciliğiniz ve olaydan çok kimliğe işaret eden ilk başlığınız aşırı yorumlanmış da olabilir. Konu keşke hiç bu olmasaydı, ben kendi adıma konunun bu yönüyle ilgili daha fazla yorum yapmayacağım. Kimsenin Araplığı, Yahudiliği, Türklüğü, Amerikalılığı ile ilgilenmiyorum çünkü.