Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arabayla yaklaşıp kafama yumruk attılar...

Bisiklete binerken daha önce hiç motorlu taşıt sürücülerinden fiziksel şiddet gördünüz mü?

• Toplam katılım
    394
Çok geçmiş olsun.Artık bu davranışları sıradan basit görür olduk maalesef.
Daha dün benzer insanlık dışı hareketler yapan ve makaslar atarken bana çarpmak üzere olan bir aracı ışıklarda yakaladım.Önünü kestim ve biraz da sinirlilik halimle 'beni mi ezeceksin' diye bir cümle sarf ettim.Ne dersen beğenirsiniz ''ezerim sıkıntı yok'' Sonrasında küfür etmeler vs...Bu tip şahısların belli ki evinde işinde aile yaşantısında problemler var.Yani kendilerini patlatacak yer arıyorlar.Dövüşmek mesele değil en fazla dayak yerim.Tek korkum kendim vurduğumda ayağa kalkamama ihtimali.Ki sakin sabırlı insanların benzer patlaması misliyle olur.Bunu o düşünmese de kendi adımıza düşünmeliyiz.Çünkü sonu mezar da olabilir,hapiste...

Garip bir toplumda yaşıyoruz .Birisine kibarca yaklaşıp hatasını iletmek,iletişim kurmayı sağlamak bu insanlarca karşındakinin pasifize olduğu hissi yaratıyor.Dolayısıyla üste çıkma,tatmin olma duygusu ayyuka çıkıyor.Yasalar yetersiz,kanunlar kağıt üzerinde.Youtube de motorsikleti insanların videolarını izleyin.Benzer durumda savcılığa suç duyurusunda elinde görüntülerle başvuran kişiye savcılıktan gelen yanıt şu ; ''yetersiz delil nedeniyle kovuşturmaya gerek olmadığına...''

Hırsını anlıyorum sevgili dostum.Lakin gittiğin savcılık makamının olaya bakışını savcının insiyatifinde olduğunu atlamamanı,olumsuz bir yanıt aldığında hayal kırıklığına uğramamanı temenni ederim.

Scudo
@Ömer F. geçmiş olsun. Bence de savcılığa başvurmanız en doğrusu olacak.
@Serkan Mıstınoğlu üslupta hata yapsa da doğru bir şey söylüyor. Hareket halindeyken karşılaşacağımız her tür tehdit için ilk yapmamız gereken durmak olmalı.

Korkunç! Söyleyecek kelime bulamıyorum Allah belalarini versin.
Hukuk ve adalet sistemi düzgün izleseydi bu gün bunlari yaşamazdiniz. Şortlu kızlar dan sonra sıra bizde demek ki.. böyle böyle değişiyor herşey... Çok konuşmayalım bir yıl oldu ama O HAL deyiz
ama ooo olduk ve yaw

Geçmiş olsun olayı okuyunca ''bu nasıl iştir yaa'' dedim anlam veremedim böyle şahıslarla karşılamak bisiklet dışında bile her yerde mümkün tahminimce sarhoştular bir insan nasıl böyle kendini kaybedip böyle bir eğlence yoluna gider ki aklını kaybetmiş olması lazım ya da herhalde hayvanda bile aşağı inmiş canlılar demeli, bence hakkınızı arayın üzerinize düşeni yapın sonucu Allah kerim.

Aramızdan kaç kişi elektro şok cihazı taşımayı mantıklı buluyor? Taşımalı mıyız? Ya da güvenlik için başka önerisi olan?

@Hevesli Katılıyorum.Benzer bir olay başıma geldiği zaman karşı tarafın elindeki sopa büyük diye biber gazıyla yaklaşamamıştım.O gün anladım zaten çok da faydalı olmadığını.Bıçak zaten ayrı sorun, riski büyük.Kısacası biraz mesafeden iş görecek bir şey lazım.Airsoft silahı düşünmüştüm ancak maganda gibi bisiklet formasında silah taşımak da mantıklı gelmedi.Yine elde var hiç.

• Beğen
Tepkiler: venom09
ben bunun gırgır versiyonunu söylemiştim. iş rpg ye kadar gitmişti. cana kast var.. kaç tane polyanna var.. air soft kurusıkıdan daha pahalı hatta 3katı.. her tarafı b.klu değnek..

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@Hevesli

Sele borusu olayını savunmak adına yazmıyorum ama bir arkadaşımız daha bahsetmiş.

Yeni bisikletlerin genelinde artık sele borusunu istediğiniz an çıkartıp takma şansınız yok. Bir çoğu vidalı sisteme geçmiş durumda.

Konu ile alakasız bir mesaj yazdım kusura bakılmasın, belirtmek istemiştim.

@Ömer Furtun anlıyorum sizi..Başınıza böyle bir olay gelmediği için,o şaşkınlıkla araca yanaşıp ''plakanızı aldım'' demişsiniz..
Bu size ders olsun..Bir daha böyle bir şey başınıza gelirse ya şiddete şiddetle karşılık vereceksiniz,ya da polise gideceksiniz..

Ben haftada 100 km bile bisiklet sürmem..Yanıma bazen almasam da,biber gazını alırım..Hiç kullanmadım ama cebimde durur..
Siz de böyle bir tedbir alın..
3-5 sefer köpek saldırdı bana..Anladım ki,köpekle iletişim kurmak işe yarıyor..Geçen gün de son sürat geldi biri üstüme..Biraz dik durmaya çalışarak ''sakin ol'' diye bağırdım ve hayvan anında durdu..
Bu ülkedeki köpekler laftan anlar ama insanlar..!

Son olarak kafanıza takmayın bu olayı..Bayağı etkilenmişsiniz çünkü..

@Birhan K.
Ayni fikirdeyim +1 bence bu tipler kendilerinden zayif ve "öteki" gorduklerine boyle eylemleri yapmaya devam edecekler. Benim bir onerim yok ama Gemlik gibi bir it kopuk yuvasinda omrunun buyuk ksmini gecirmis biri olarak sunu diyebilirim. Bunlar şiddeye meyilliler o yuzden şiddetle adam edilmeliler boyle bi vaka olsa birakin bisikletlileri taciz etmeyi yakinina bile yaklasmazlar. Onlarin yakiti lpg ve hastalikli kisilikleri oldugu surece

@Serkan Mıstınoğlu
Şahane bir yorum olmuş.

Hipnoz yapın,paralize edin,basiretini bağlayın,büyü ile geleceğini karartın...cık cık cık..
Film gibi canlandırmaya benzemiyor bu işler..Anlık kararlar alıp hızlıca hareket etmek gerekiyor..
Pedallama haliyle nabız yükselmiştir.Önce derin nefes egzersizi ile nabzı düşürüp sakinleşmeye çalışalım.Beynimize ne kadar çok oksijen giderse o kadar iyi çalışır.Burundan alıp yavaşça ağızdan verelim(tabi olay anından daha önce bu egzersizi bolca yaparak diyaframı geliştirmek gerek).
Ilk izlenim çok öneml.Alt beynimiz size av yada avcı olacağımızın mesajını verir.Denklik halinde iletişim kurmak daha kolaydır.Iki seçeneğimiz var: Savaş yada Kaç..
Karşımızdakinin gözbebekleri ne kadar büyümüşse saldırması an meselesidir.Tabi siz karşıdan nasıl görünüyorsunuz bimiyoruz.
Kimi pedalşörler kask kamerası kullanıyor ki bence çok önemli bir cihaz.Hem az da olsa caydırıcı,hemde hukuki kanıt için kayıt var.
Belki ilerde kaskın içine monte edilecek farklı aparatlarda çıkar.Bundan sonrası bilim kurgu tabi...
Bu ülkede bu mahluklarla yaşamak zorundayız.Kendimizi korumak adına çok seçenek var.Ancak saldırı ile savunma çok yakın şeyler.Üzerinizde olan tırnak çakısı bile sizi suçlu duruma düşürebilir ki o -nato- yazan biber gazından bende de var.Taşımanın suç olduğunu öğrendiğimden beri yanıma almıyorum...
Ceza evleri " Bir anda şeytana uydum,kan beynime sıçradı,gözüm döndü,dellendim " diyenlerle dolu.Pişman olup-şimdiki aklım olsaydı - diye nedamet getirmek boşuna...
Hayatını kaybedenler için bu muhasebe için bile artık çok geç..
Lütfen rasyonel ve uygulandığında yeni mağduriyetler doğurmayacak önerilerimiz olsun..
Iyi akşamlar..

@cazci nato yazan biber gazı taşımanın cezası nedir acaba?
Mesela başımıza bir olay gelse,biber gazını kendimizi savunma amaçlı kullansak,yine de ceza alır mıyız?

Satışı yasak olan bir madde zaten.Taşımakta- kullanma amacınız ne olursa olsun- ( savunma yada saldırı,gasp,v.b.) olabileceği için yasaklanmış.Ilgili kanuna göre verilecek ceza,suç unsuruna göre değişecektir.Sadece üzerinizde iken yakalanırsanız ,ilk kez olduğunda para cezası ve beş yıl benzer suçu işlememe şartıyla ötelenir diye biliyorum.Hukukçu arkadaşlar eksik yada yanlış bir şey varsa lütfen düzeltsinler..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yorumları okuyorum'da ağzım açık kalıyor eleştirilen insanlarla aynı seviyeye inmek biri bana vurdu,bende ona vurayım hatta,hatta silah taşıyayım kendimi koruyayım karşınızdaki insan değil o belli onla aynı seviyeye inmek neden?

İşin içinde fiziksel bir şiddet olduğu için mutlaka olayı mahkemeye taşıyın. O caddede bir sürü kamera var. Olmadı civardaki dükkanların kamera kayıtları var.
Ayrıca darp raporu da alın en kısa zamanda

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri