Scudo Sports

Arabayla yaklaşıp kafama yumruk attılar...

Bisiklete binerken daha önce hiç motorlu taşıt sürücülerinden fiziksel şiddet gördünüz mü?

• Toplam katılım
    394
Hocam çok geçmiş olsun. Okuduğumda aşırı derecede sinirlendim bu ruh hastası insan kılıklı heriflere. Bence elinden geleni ardına koyma. Savcılığa git şikayette bulun. Zor bir şey değil şikayette bulunmak. Olmadı savcılığa verdiğin ifadenin fotoğrafını çekip bimer/cimer gibi yerlere de gönder. Sonrasında karakola da git. Şikayetçi ol, bırakma abi peşini, yanlarına kar kalmasın. Sonuç çıkmayacak diye şartlama kendini. Elinden geleni yap hiç değilse.
Çok geçmiş olsun tekrardan, inşallah kimsenin başına böyle bir olay gelmez ve bu köpekler ettiğini bulurlar.

Scudo
Babama artçı olduğum zaman motosiklet ile başıma geldi. Benim kaskıma yumruk attılar ve hareket çekip kaçtılar. Sonra babam azıcık gazlayarak yetişti ve sonrası çok eğlenceliydi.

@Trekkie

Forumda din konusu yasak olmasına rağmen ve şu mesajdaki İslam dinine ve müslümanlara yapılan çirkin ve kışkırtıcı iftiralara rağmen halen bu mesaj silinmediyse, müslüman olarak bize de cevap verme hakkı doğuyor!

İslam düşmanlığını öyle bir kusmuşsun ki, sana göre nerede saldırgan bir mahluk varsa o kesin müslüman! dinin emrettiğini yapıyor!

"İnandıkları din bunu emrediyor onlara göre."
Bu ne demek? Hemen bunu daha açık ifadelerle ve kaynaklarıyla yazarmısın? Bizim inandığımız din neyi emrediyormuş? İnsanlara saldırmayı mı? Bunu nasıl ispatlayacaksın çok merak ediyorum!

Sen istersen ateşe tap bana ne? Öldüğün zaman nasıl olsa anlayacaksın İlah kimmiş. Ama sen milleti ayrıştırıcı kutuplaştırıcı yazılarınla milleti kışkırtırsan hukuken bedelini de ödersin. Densizliğin kadar cahilliğin de ileri seviyede belli ki;

(link)– (1) Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

"Daha geçen gün televizyonda bir din adamının "inanmayanların öldürülmesi islama göre caizdir" demesi gibi."
Osmanlı devleti her türlü güce sahip olduğu, dünyada süper güç olduğu zamanlarda toprakları içerisinde yaşayan hangi hristiyanın kilisesine dokunmuş?
İslam dininde bir insanın müslüman değil diye öldürülmesi asla caiz değildir. Kim bu din adamı? Hemen linkini paylaşırmısın?

Daha yazacak çok şey var ama yanlış anlama, seni çok dikkate alıp da cevap yazmak için değil, kustuğun iğrençliği temizlemek için bunları yazıyorum.

Yazının devamı da az çok ruh halini yansıtıyor. Sana tavsiyem en kısa sürede bir doktora görün.

Ekran görüntüsünü de aldım suç duyurusunda bulunacağım. Doktordan sonra da avukatına uğramayı unutma.

@Love The Wind

Şu tartışma burada açılmaz. Konu başlığı belli, mesele belli. Hassasiyetinize dil uzatıldıysa gidip bu konu üzerine kendi konunuzu açabilirsiniz, gerekli mercilere başvurabilirsiniz.

Burada din tartışması yapılmasını istemiyorum. Sonu yok bunun. Konuyla da zerre alakası yok. Şikayetiniz varsa yolu yordamı var, şikayet butonundan şikayet edersiniz, olmadı özel mesajdan yazarsınız.

Amacınızı bilmiyorum ama rica ederim bodozlama girip konuyu bu şekilde dağıtmayın, başka yerlere çekilmesin. Bunun yeri bu konu başlığı değil.

Bu tartışmaya cevap yetiştirme, dahil olma niyetinde olanlar varsa da rica ederim cevaplarını esirgesinler, özele veya başka bir başlığa taşıyın tartışmayı.

Duyarlılığınız için teşekkür ederim.

@Ömer F. Burada din tartışması yapılmasını istemiyorum yazmışsınız da, peki niçin benim cevap yazdığım mesajı yazanı uyarmadınız?

@Love The Wind

Ona da size yazdığım gibi özelden yazdım.

Tekrar rica ediyorum, bu tartışmanın yeri bu konu başlığı değil, ilerletmeyelim. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: ewrim
ülke yanlış çok yanlış memlekette doğmuşuz geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Dilekçe
@Ömer F.
Dilekçede belirtmende fayda var. Sen durumu ayrıntılı bir şekilde olayın cereyan ettiği saati yeri muhakkak yaz. Olay yerini gören kameralar olduğunu ekle. Ayrıca dilekçe yazmakta sıkıntı yaşıyorsan savcılık makamına gidip, maruzatın olduğunu söyleyip ilgili şikayeti sözel de yapabilir ve savcı katibinin yazmasını da sağlayabilirsin. Yani sözel ifaden yazıya dökülür. Tercih senin ama yazılı yazman ve bu konuda bir avukattan yardim alman daha iyi.

Maalesef bu tip konularda ne kolluk kuvvetlerine ne de hukuk sistemine güvenim var.
Bilen biliyordur, birkaç sene evvel Taksim'in ortasında, "durup dururken" kafamda tombul bira şişesi kırdılar. (bkz.: Bir garip olay...)

Darp raporu almaya gittiğim doktor ve şikayet ederken konuştuğum polis bana aynen şunu söylediler "ölmediğiniz sürece hiçbir şey çıkmaz".
Gerçekten de öyle oldu, polisi günlerce aradım "ne oldu" diye, en sonunda bana "abi biz seni arayacaktık ama kamera kayıtlarına baktık biz; hiçbir şey görünmüyor diye seni rahatsız etmedik" dedi ve konu kapandı. Kafamdaki 3 dikiş ve aylar boyu süren "lan arkamda biri mi var yoksa" triplerimle kaldım.

Sizin elinizde fazladan plaka bilgisi var. Ondan bir şey çıkar mı? İlla ki çıkar. Bir şey yapılır mı? "Yeterli kanıt olmadığından davalının beraatine" veya "Davalının suçlu bulunmasına, 6 ay ceza verilmesine, cezanın para cezasına çevirilip, sanığın beraatine" şeklinde bir karar çıkıp, sizi de o adamla yüz yüze kapı önünde bırakırlar.

"Bu işi takip etmeyin" dediğimi sanmayın sakın, kesinlikle takip edin, dava açın, adamı uğraştırın. Ama sonunda "adam hapis yatacak", "çok çılgın cezalar" ödeyecek diye de ümitlerinizi yüksek tutmayın.

Çok geçmiş olsun ve çok çok kolay gelsin şimdiden.

@Ömer F. yaklasik olarak olay hangi mevkiide yasandi? Gecenlerde bir minibuse bindim. Adam gece 11de diger minibuslere yetismek icin kirmizi isiklari falan gormeden basip gecti. Ben de merak ettim, 'minibus caddesi uzerinde cogu trafik lambasinin uzerinde kamera var, sen nasil ceza yemiyosun?' diye sordum.
-'abi senin bildigin kamera var yazan hicbir yerde aslinda kamera yok, sadece tabelasi var. Ben gercekten nerede kamera var onlari biliyorum' dedi.

@babajanovic

Haklısınız. Bunu ben de çok gördüm. Minibus Caddesi'ne oranla daha fazla kamera olan yerlerde yaşandı olay (şimdilik burada verdiğimden daha fazla bilgi paylaşmak istemiyorum). Mobese, EDS vb. olmadı işletmelerin kameraları bir şeyler yakalamış olabilir diye düşünüyorum.

Bir defa daha her birinize temennileriniz için teşekkür ederim. Durumla ilgili gelişmeler oldukça sizlerle de paylaşmaya çalışacağım.

Bu arada anketin sonuçlarına gözatınca durumun vehameti biraz daha su yüzüne çıkıyor. An itibariyle 250 kadar bisikletlinin yalnızca 100 (%40) kadarı bisikletiyle trafikte sorun yaşamadığını belirtmiş. 25 (%10) kadarı ise fiziksel şiddete uğradığını belirtmiş...

Benzer durumu nevşehirde yaşadım, plakasını alamadım, kesinlikle şikayetci olun, konuyu takip ediyorum..

Şikayetçi ol... bir şey çıkmaz düşüncesini bırak hocam ve ne olursa olsun şikayeti geri alma... ders olsun.. kasten adam öldürmeye teşebbüs hakaret tehdit vs. içeren bir suç duyurusu döşe... seni arabayla sıkıştırmaları için adam öldürmeye teşebbüs maddesine sığınabiliriz.. ha savcı böyle mütalaa eder etmez ayrı konu.. ama peşini bırakma

Hatta olayın yaşandığı yere git dükkanlara kayıtları iste olmadı bunu savcılığa yazdığın dilekçede belirt.. şu şu dükkanlardan mağazalardan kamera kayıtlarının istenmesi diye...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
:D gülmekten Öldüm O nasıl bir Atlayış

Bu arada aradan zaman geçmiş, kamera kayıtları silinebilir. Şimdiden görüntüleri elde etmeye bakın.

• Beğen
Tepkiler: cem_filiz
Bu olay aslında tüm bisikletçileri ilgilendiren bir olay hepimiz karşılaşabiliriz bununla ve karşılaşmış bisi olarak söylüyorum sonuna kadar arkasında durmalısın belalı tipler olduğundan korkuyorsan eğer davayı avukata devredip hiç görünmeden işini halledebilirsin avukatıda devlet veriyor. hele ki bisiklet süren veya duyarlı birine denk gelirsen olay amme davasına döner senden çıkar bence hepimiz için işin arkasında durmalısın(güvenliğini tehlikeye atmadan) çok geçmiş olsun ve kalemin sağlammış okutuyorsun yazdığını :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Love The Wind hoş gör..Savcılığa verme arkadaşı..Senden rica ediyorum..:)
Yazdığı mesajda da bir şey yok..Küfür etse,hakaret etse,size seslense;anlarım sizi..İfade özgürlüğüne saygı gösterelim lütfen..

Bisikletle ilgili bir forumda,bir mesaj yüzünden bir kişinin canının yanmasını istemem..
Forumda dini ve siyasi tartışma çıkaracak mesaj yazmak yasak ve bu konuda yönetim çok net..
O yüzden rahatsız olduğunuz mesajları şikayet edin lütfen..

hocam çok geçmiş olsun konuyu takip deyim gelişmelerden lütfen haberdar edin. yasal işleme başlandıktan sonra sosyal medyayı kullanarak olayın bilinirliğini arttırmak gerekir. bu konuda forumda bulunan herkes elinden geleni yapacağına eminim.

İnsanlar bisikleti insanlara saygıları yok hadi neyse sagın yok bari niye rahat bırakmıyorsunuz adamlar bilerek üstünüze kırıyorlar yav ne biçim insanlar bunlar bunlar insan değil hayvan bunlara ehliyet verende suç ama böyle öküzler sokakların her yerinde bisiklete binen bi insana yapmadık eziyet bırakmıyorsunuz bide yetmediği gibi zeytin yağı gibi üste çıkıyorlar ben böyle millet görmedim.

Geri