Scudo Sports

aramızda hala V fren kullanan var mı :)

@Tuurok

bu nasıl bir fizik kanunu? çap küçük olduğu için çok daha fazla güç vermen gerekir. bijon anahtarını en uç noktasından tutarsan kolay çevirirsin, çapı küçülttükçe fazla güç uygulaman gerekir, hidrolikte de aynı şey.

zaten hidrolik olmasının sebebi fazla güç gerektiği için elleri yormamak. v fren hidrolik gerektirmeyecek kadar rahat sıkılıyor, çünkü en optimal yerden yani dış noktadan tekeri durduruyor.

Scudo
@efeozata Dostum o kolaylık kısmı. Ben kısa çemberden kavradığı zaman daha çabuk durdurduğunu kast ediyorum. Hidrolik olması da fazla güç uygulama dez avantajını ortadan kaldırıyor.

• Beğen
Tepkiler: @AKTÜRK ALİ@
V frenden Hidrolik Disk frene geçince baya rahatladım. Dik, tozlu, çamurlu yollarda büyük rahatlık. Hem eli yormuyor hem de istediğin an yola zımbalıyor. Arazide ne kadar rahatlık sağlasa da şehir kullanımı için gereksiz olduğunu düşünüyorum. Şehir için kaliteli v frenin bariz hafiflik avantajı var.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bisikletçi aldığım bisikletin (salcano astro) HD modeline 300 tl fark isteyince V fren modelini almak zorunda kaldım.

@Onur Alp İNAN hocam hangi ülkede hidrolik v fren satılıyor haberdar edin de biz de birer tane temin edelim :D

bisikletimi alalı tam 1 sene oldu ve 2000 km gibi bi mesafe yaptım üzerindeki papuçlar halen duruyor ve gayet iyi tutuyolar v fren candır can.her türlü mekanik aksamı değiştiririm ama v frenime asla dokunmam o benim yoldaşım :D

@Carcass06 hocam tur bisikleti mi kullanıyorsun

• Beğen
Hidrolik disk ve mekanik disk frenler gramaj olarak ne geliyor? Çok mu ağır

"Hala" mı?

Birisi disk fren ısmarlar ve kullanmam için periyodik aralıklarla küçük ödemeler yaparsa v frenden vazgeçebilirim. Yol bisikleti kullanıyorum. Sadece arazide, balçık çamurda işe yaryacak şey için hamallık yapmamın bir bedeli olmalı.

Üzülerek söylüyorum ki bir çok kullanıcı için disk fren biraz şov. Evet evet şov. Biraz ilginç geliyor kulağa, biraz v frene göre yeni teknoloji falan. Kapısı yana doğru açılan onlarca araç kapısının aksine yukarı doğru açılan kapı gibi. Şov işte.

Söylediklerim yol bisikleti içindir. Dağda bayırda, toprak arazide ve çamurda kullanılacak dağ bisikletleri için elbette faydalı olabilir. Dağda bayırda vs v fren kullandığı için ölen insan da bulamazsınız. Öyle aman aman elzem bir şey değil. V fren çamurdan tıkanır, temizlersin ve ilerlersin. Al bak mesela bu da şov. Ya kaç kişiyiz Allah aşkına sağanak yağmur altında balçık çamurda ormanda gezen?

kimi zaman v fren daha faydalı oluyor tabii ki ama v frende daha çok sorunla karşılaşılabilir

• Beğen
@C. Tiryaki tırmanşçı biri olarak hidrolikde kullandım mekanikde en sonunda hafifliği nedeniyle mekaniği seçtim ama şunu gördümki mekanikden daha çok performans aldım çalışma prensibide basit. V fren işi yokuş inerken sıkıntılı hemen ısınıyor ve tutmuyor eriyor yani.

• Beğen
Tepkiler: erdsde ve mrth
v fren en iyisi konu kapandı :D

İkinci bisikletimde v fren var ama durdurmaktan çok ses çıkarmaya yarıyor, yokuşları bisikletten inerek iniyorum mesela..

Masallah diyim 3 bisikletim var. Birinde tektro V fren, digerinde maura julie hd , oburunde de hayes mekanik fren mevcud. Ben tektro v frenlerime bayiliyorum masallah 40 tl ye aldigim frenler zimba gbi tutuyor ama hepsinin durdurma karakteristigi farkli yani onuda net soyleyebilirim

@mariokaldato
Hocam tektro v frenler bin kmde çöp oldular ben de.
Bacaklar esneme yapıyor ayar vidaları ile hep oynamak zorunda kalıyorum. Ankara Kızılcahamamdaki kargasekmez yokuşunu inince eridiler pabuçlar...

Tamam... Bir de "Kask takmalı takmamalı mı" diye bir konu açılırsa geleneksel yıllık konular tamamlanmış olur.. :harika:

Bisiklete ve kullanim amacina göre fren tercihi yapmak gerekir.Şehir bisikleti için v fren,yol bisikleti için U fren, Mtb için disk fren kullanmak gerekir diye düşünüyorum.Bir de city cross dedigimiz türdede disk kullanmak yararli olacaktir.Diskinen buyuk avantaji yagmur camur performansidir

@Hastateker
1000 km dayanmis iste daha ne :D

• Beğen
Tepkiler: Hastateker
Geri