Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arka far tavsiyesi

Gerçekten 70 saate kadar şarjı gidiyor mu? Meteorda verdikleri saatler yakın çıkıyor ama 70 saat yine de çok iyi bir değer :D
Işığı bahsedilen modda VLS özelliğini kullanarak en düşük şiddete alırsanız gider ama öyle kullanmak isteyecek misiniz. Ben Day flash satndart modda kullanıyorum gündüzleri, araçların "sıfır geçme" problem %95 oranında azaldı. Tamamen münasebetsiz ve insanlıktan nasibini almamış motorlu taşıt sürücüleri yine de tek tük çıkabiliyor.
Bakın ne diyeceğim, ben ürün hakkındaki tüm görüşlerimi ve bilgilerimi yukarıda bir yerlerde paylaştım. Şimdi sıraysıyla önceki sayfaları hızlıca tarayarak ya da başlıkta veya forumda "moon sirius" araması yaparak bulabilirsiniz. Onları bir okuyun, sonra kafanıza takılan yer olursa sorun öyle yanıtlayayım. 👍

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Scudo
Işığı bahsedilen modda VLS özelliğini kullanarak en düşük şiddete alırsanız gider ama öyle kullanmak isteyecek misiniz. Ben Day flash satndart modda kullanıyorum gündüzleri, araçların "sıfır geçme" problem %95 oranında azaldı. Tamamen münasebetsiz ve insanlıktan nasibini almamış motorlu taşıt sürücüleri yine de tek tük çıkabiliyor.
Bakın ne diyeceğim, ben ürün hakkındaki tüm görüşlerimi ve bilgilerimi yukarıda bir yerlerde paylaştım. Şimdi sıraysıyla önceki sayfaları hızlıca tarayarak ya da başlıkta veya forumda "moon sirius" araması yaparak bulabilirsiniz. Onları bir okuyun, sonra kafanıza takılan yer olursa sorun öyle yanıtlayayım. 👍
Yazılarınızı okudum. Bir sorum olacak. Frenlemede ışık patlaması olayı sadece akıllı modda mı gerçekleşiyor? Yani diyelim ki grup sürüşü modundayım. Onda sanırım 5 lumen normal çakar. 20 lumen de frenlemede yazmışlar. Bir anda yoğun ışık olan bir alana giriş yaptık şehir merkezi gibi. Hop bir anda ışık otomatik 100 lumen üstüne mi çıkıyor? Manuel ayarda da o fren ışığı otomatik çalışıyor mu? İstediğimiz her ayarda sanırım lumeni kısabiliyoruz. Bir de pil değişimi mümkün mü acaba? Moon firması pilleri biraz değişik kullanıyordu sanırım. Hiç denediniz mi?

Ön farda Moon, arka farda Macigshine derim. Ön farım Moon Rigel Pro (1000 lümen), arka farım Magicshire Seemee 120 (120 lümen).

• Beğen
Yazılarınızı okudum. Bir sorum olacak. Frenlemede ışık patlaması olayı sadece akıllı modda mı gerçekleşiyor? Yani diyelim ki grup sürüşü modundayım. Onda sanırım 5 lumen normal çakar. 20 lumen de frenlemede yazmışlar. Bir anda yoğun ışık olan bir alana giriş yaptık şehir merkezi gibi. Hop bir anda ışık otomatik 100 lumen üstüne mi çıkıyor? Manuel ayarda da o fren ışığı otomatik çalışıyor mu? İstediğimiz her ayarda sanırım lumeni kısabiliyoruz. Bir de pil değişimi mümkün mü acaba? Moon firması pilleri biraz değişik kullanıyordu sanırım. Hiç denediniz mi?
Frenlemede ışık patlaması olayı sadece akıllı modda oluyor. Standart modda nasıl ayarlarsanız hep aynı gidiyor, modu da, şiddeti de; elle kapatana ya da modu değiştirene kadar aynı şekilde yanıyor. Pil değişmiyor ama şarjı her seferinde veya sıklıkla tamamen bitirerek kullanırsanız bataryayı elinize alırsınız. Düşük pil uyarısı verdiğinde fişe takarak ve şarj olunca fişte bekletmeden hemen çekerek yıllarca problemsiz kullanırsınız. Tabi sabit haldeyken bisiklet üzerinde güneşte yani ısınabileceği bir yerde bırakmamanız lazım. Lityum bataryaların bir numaralı düşmanı sıcak, iki numaralı düşmanı da tam şarj çevrimi yaptırmak (0-100 arası) ve şarjda bırakmak.

düzenleme sebebi: yazım yanlışı

Son düzenleme:
  • Beğen
Maceraya gerek yok, amaç öğlen 12' de arkadaki araç sürücüsünün beynine beynine flaş atmak ise yurt dışından aldırabiliyorsan moon sirius pro al. Buna imkanın yoksa normal 200lm sirius al. 200lm de oldukça iş görecektir. Abartmıyorum gündüz vakti 1km mesafeden ben buradayım diye bağırıyor day flash mod.

Sirius' u doğru monte etmekte çok önemlidir, mercekleri ne kadar çok yere paralel yaparsan uzaktan görünürlük o kadar çoğalıyor. Aşağıda resimdki gibi siriusu karşına al. Dış camın haricinde içeride bir adet mercek ve bir adet kırmızı led var. Bunları göz gez arpacık modunda tam içlerini ortalayacak şekilde montaj yap. Siriusun kendisi yere paralel olmamalı ikinci resimde gösterdiğim gibi açı ile sele borusuna monte edilmeli.

photo_2023-06-05_18-13-43.jpg
aaa.jpg

Ön farda Moon, arka farda Macigshine derim. Ön farım Moon Rigel Pro (1000 lümen), arka farım Magicshire Seemee 120 (120 lümen).
Moon markaya takıntı yapmıştım ama sizin gösterdiğiniz Seemee 200 modelini biraz inceledim. Yeri de aydınlatması çok hoş geldi. Ufak portatif bir şey bir de. Yalnız hiçbir yerde belirtilmemiş, moon farlarda cutoff özelliği var. Yani şarj fullenince kapatıyor şarj almayı. Arka stop lambam çin malıydı ve o özellik olmadığı için patladığını düşünüyorum. Acaba bu seemee 200'de bu özellik mevcut mudur?

Moon markaya takıntı yapmıştım ama sizin gösterdiğiniz Seemee 200 modelini biraz inceledim. Yeri de aydınlatması çok hoş geldi. Ufak portatif bir şey bir de. Yalnız hiçbir yerde belirtilmemiş, moon farlarda cutoff özelliği var. Yani şarj fullenince kapatıyor şarj almayı. Arka stop lambam çin malıydı ve o özellik olmadığı için patladığını düşünüyorum. Acaba bu seemee 200'de bu özellik mevcut mudur?

Evet mevcut. Araştırıp almadan önce ben de Moon Helix düşünüyordum. Magicshine'nin aliexpress de satıldığını sonradan öğrendim. İlk başta bilseydim oradan alırdım. Ben genelde alışveriş yaptığım italyan sitesinden aldım. Benim model şu an yok ama üst model satışta. (link)

• Beğen
Şu ana kadar kullandığımın en iyisi Cygolite Hotshot Pro 200 Lumen oldu. Arkadaşlarım şunun ayarını kıs diyorlar :)

Gündüz güneş altında çok uzaktan bile dikkat çekiyor.

(link)

Ben de genelde grupta önde olduğum için flash modlarını açamıyorum. Arkamdakileri zora sokuyor. O nedenle sabit modlarda ki kısık ayara geçiyorum. Benim tavsiyem 100 lümen altı arka ışık kullanmayın. Bir bisikletçi olarak araç ile geceleri bisikletçilere dikkat ederek yol alsam da düşük lümenli arka ışığı olan bisikletçileri fark etmek oldukça zor.

Giant Recon TL 200 Lümen kullanıyorum, tuzlu fiyat ama çakar modda enfes, fark edilirlik çok önemli, gündüz bile. Sele altı adaptör ile güzel duruyor.

Dosyalar

• IMG_8033.jpeg
    IMG_8033.jpeg
    43,6 KB · Okunma: 69
şarjı iyi giden bir arka ışık tavsiyesi dinleyebilirim. en son lezyne nin bir modelini denedim ve lezyne den uzak durmaya karar verdim. şarj en azından 6 saat gidebilmeli düşük ışıkta.

şarjı iyi giden bir arka ışık tavsiyesi dinleyebilirim. en son lezyne nin bir modelini denedim ve lezyne den uzak durmaya karar verdim. şarj en azından 6 saat gidebilmeli düşük ışıkta.
Moon helix pro

Moon tarikatıyız biz :D Moon Comet-X'ten (link)geçtim. 250 lümen, modların lümeni ayarlanabiliyor. 3 farklı çakar modu var. Otomatik stand-by, gündüz moduna geçme gibi özellikleri var. Sele rayına takmak için yeni model bir aparat da çıkıyor kutudan. Fiyatı yüksek ama uzun süre ,güvenle kullanılır.

listeye eklendi. :)
Moon helix pro
bunu da ekledim. :)
Moon tarikatıyız biz :D Moon Comet-X'ten (link)geçtim. 250 lümen, modların lümeni ayarlanabiliyor. 3 farklı çakar modu var. Otomatik stand-by, gündüz moduna geçme gibi özellikleri var. Sele rayına takmak için yeni model bir aparat da çıkıyor kutudan. Fiyatı yüksek ama uzun süre ,güvenle kullanılır.
forumda ne çok moon kullanan varmış, zaten denediğim benzer ürünlere benzer parayı verdim. bir defa verip uzun süre kullanmak en iyisi. özellikle helix in birkaç modeli var, biraz bakayım.

listeye eklendi. :)

bunu da ekledim. :)

forumda ne çok moon kullanan varmış, zaten denediğim benzer ürünlere benzer parayı verdim. bir defa verip uzun süre kullanmak en iyisi. özellikle helix in birkaç modeli var, biraz bakayım.
Helix Max al, her sürüşte bana dua et 😂

• Beğen
Tepkiler: ufuq81
Özelliklerine baktım o fiyata değer

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
Moon'dan komisyon alsam bu kadar tavsiye etmem herhalde 😄
Benim arka set-up böyle, sağda ve solda Co2 tüpü var .
IMG_20230824_133810.jpg

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve ufuq81
guee inox tavsiye ederim. Yere doğru vuran ışıkla arka vitesi vs de aydınlatıyor. Kesinlikle çok çok iyi.

guee inox tavsiye ederim. Yere doğru vuran ışıkla arka vitesi vs de aydınlatıyor. Kesinlikle çok çok iyi.
Yeri ne şekilde aydınlattığını merak edip sitesini inceledim. Şirket aydınlatma işinden çekilmiş. Gidon sargı ve tıpası üzerine çalışıyor gibi görünüyor. Yani artık öyle bir lamba yok. Ancak Çin sitesinde araştırdım, ona muadil (link) satılıyor. Henüz pek satın alan olmamış, kaliteli bir ürün müdür bilemedim. Gerçi Guee'nin ürünü için de su geçirdiğine dair çok şikayet yazılmış satıldığı dönemde.

Kendi görüşümü de belirteyim. Ön ve arka ışık birçok seçenek denedikten sonra, doğru yola ulaşanlardanım. :)
Nedense lamba konusunda tavsiyeleri kimse dinlemiyor ve daha ucuz seçeneklere heves ediyor. Sonra memnun kalmayıp daha iyisi, daha iyisi derken, Moon seçeneğine varana kadar bir o kadar daha boşa para harcamış oluyor. Başta söz dinlesek çok daha ucuza maledeceğiz halbuki :ssrtcbya:

Önde Moon 1100, arkada Moon Chameleon kullanıyorum. Mümkün olduğunca ucuz markalardan uzak durun. Işık ve batarya kalitesini yakalasalar dahi, malzeme kalitesinde sıkıntı çıkıyor ve ürünler kısa sürede kullanılmaz hale geliyor.

Moon, Lezyne, Knog, Topeak, Cateye gibi uluslararası kabul görmüş markalara bakın.

Geri