1.85mmMerhaba arkadaşlar fh5800 11 uyumlu göbeğe 9'lu kaset takmak istiyorum araya kaç mm ara pul atmak gerekir
1.85 mm spacer lazım öncelikle.Elimde Hassns markasının 7075 T6 11s model bir arka göbeği var. Buna ben 8li bir ruble takmak istiyorum fakat ön dişli tekli bir sorun olur mu?
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim böyle bir bisiklet aldım hafifliğinden vs herşeyinden çok memnunum fakat şöyle bir sorunum var.Bisikletle pedala abanınca özellikle yokuşlarda çat çut diye ses geliyor ve pedal boşa düşüyor gibi oluyor.
Zincirden kasetten ve göbekten(freehub)şüpheleniyorum fakat bu bisikletin parçaları artık üretilmiyor sanırım muadil ürünler olarak ne kullanmam lazım
Pedalın boşa düşmesi anlık mı? Yoksa zincir komple ön veya arka dişlinin soluna mı düşüyor ve senin elinle zinciri dişliye geçirmen mi gerekiyor? Anlık olduğunu kabul ederek çözümü söyleyeyim. Zincir önde en küçükteyken zincirde yeterli gerilim olmuyor, bununla beraber rublenin dişlerinin erimiş olması muhtemel, böylece zincir fazla yüklendiği zaman diş atlıyor...Bisikletle pedala abanınca özellikle yokuşlarda çat çut diye ses geliyor ve pedal boşa düşüyor gibi oluyor...
Pedalın boşa düşmesi anlık mı? Yoksa zincir komple ön veya arka dişlinin soluna mı düşüyor ve senin elinle zinciri dişliye geçirmen mi gerekiyor? Anlık olduğunu kabul ederek çözümü söyleyeyim. Zincir önde en küçükteyken zincirde yeterli gerilim olmuyor, bununla beraber rublenin dişlerinin erimiş olması muhtemel, böylece zincir fazla yüklendiği zaman diş atlıyor.
Zincir ve kaset olarak bunları düşünüyorum uyum sağlarmı acaba 3x7 çünkü sistem ama Freehub göbek konusunda kafam karışıyor
Hocam parça almaya başlamadan önce ruble ve zinciri iyice temizleyip. Zinciri yağlamayı deneyin. Benim zincirim yağsız ve çamurlu olduğunda rublenin küçük dişlilerinde boşa düşüyor. Temizlik ve yağlamadan sonra sorun çözülüyor.Anlık değil hocam yüke bindiği zaman boşluk yapıyor ve çat çat çut sesler geliyor en son kullandığımda zincir atmaya başladı ve elimde zinciri yerleştirdim bir kaç kere yani bunu ön ayna en büyükteyken de yapıyor en küçükteykende
Hocam parça almaya başlamadan önce ruble ve zinciri iyice temizleyip. Zinciri yağlamayı deneyin. Benim zincirim yağsız ve çamurlu olduğunda rublenin küçük dişlilerinde boşa düşüyor. Temizlik ve yağlamadan sonra sorun çözülüyor.
Saygılar.
O Çin’deki zincirde öyle bir seçeneğim var hocam 7s diye Yada böyle 2 tane seçeneğim var hocam. Siz hangisini önerirsiniz
Deneyeceğim hocam
12-32 de ilk iki 12-14 son iki dişli 26-32Rublenin en küçük ve en büyük dişlileri kaçlı? Ben sayarken şaşırıyorum da. 11-28 ise bisikletin üstündeki megarange dişliden sonra yokuşta yetersiz gelebilir ama o megarange dişlide de son iki dişli arasında abartılı diş sayısı farkı olduğundan 11-28'in de 11-32'nin de kullanımı ondan rahat olur.
12-32 de ilk iki 12-14 son iki dişli 26-32
11-28 de ilk iki 11-13 son iki 24-28
Kasetin oturduğu göbek vidalı mı normal mi anlamıyorum üstünde numara mevcut değil
Elimdeki ön dişli için olan yaprak 3-4 mm kalınlığında bir sorun teşkil eder mi?8s zincire geçeceksiniz. Ve 8s zincir 11s ten geniş olduğu için, ön dişliyi 2.0 mm kalınlığında bir yaprakla çalıştırırsanız daha iyi olur sistem verimi ve dişli ömrü bakımından.
11s freehub gövdesinde 8s kullanmak için dişlinin altına pul koymak lazım ayrıca.