Emirhanyldz
Üye
- Tepki
- 0
- İsim
- Emirhan
- Bisiklet
- Kron
Arkadaşlar merhabalar bende stok 540 arka jant ve göbek bisiklet var hub sesini pek beğenmediğimden (bisiklette hoş değişiklikler yapmak istiyorum ve endurolu arkadaşın hub sesi mükemmel) arka göbeği değişmeyi düşündüm saydığımda 28tel var arka göbekte aşağıda almayı düşündüğüm freehublu göbek 32tel yazmış (birde centerlock nedir bilmiyorum tektro fren kullanıyorum) acaba bisikletimle uyumlu mudur ?
(link)
@Spartiat
Hocam bende tektro fren var bu hub sesi düşük bütçede güzel olan yok mudur yoksa hiç uğraşmaya değmez mi ? Farklı yükseltme olarak sizce ne yapabilirim 200-250 civarı bütçem var aşağıda hali hazırda yükseltilmiş parçaları yazdım şuanlık tekerleri değişmeyi düşünüyorum attığım ilandakiyle eğer hub işi olmazsa.Tel sayısı aynı olmalı. O konuda yapılan cambazlıklar hiçbir işe yaramıyor. Farklı delik sayılı göbeği kullanmanın tek yolu jantı da değiştirmek.
Centerlock fren diskinin bağlantı arabirimi. Sizin bisiklette fren disk ise Centerlock değilse 6 vidalıdır.
Centerlock olduğunun anlaşıldığı yer şu kısım:
![]()
6 vidalı diske uygun göbeklerde o kısım böyle:
![]()
İlandaki modeli resminden seçemiyorum, tam modeli sormakta fayda var. Görüntü olarak eski bir Acera/Alivio trekking/MTB göbeğine benziyor. Öyle ise sesinin beklentiyi karşılayabileceğini sanmıyorum. Shimano'nun trekking göbekleri ancak freewheel'ler kadar sesli.
Hocam adam uyumsuz olur ancak istersen komple jantı 200e veririm dedi akort ayarı yok sadece yazmış.Tel sayısı aynı olmalı. O konuda yapılan cambazlıklar hiçbir işe yaramıyor. Farklı delik sayılı göbeği kullanmanın tek yolu jantı da değiştirmek.
Centerlock fren diskinin bağlantı arabirimi. Sizin bisiklette fren disk ise Centerlock değilse 6 vidalıdır.
Centerlock olduğunun anlaşıldığı yer şu kısım:
![]()
6 vidalı diske uygun göbeklerde o kısım böyle:
![]()
İlandaki modeli resminden seçemiyorum, tam modeli sormakta fayda var. Görüntü olarak eski bir Acera/Alivio trekking/MTB göbeğine benziyor. Öyle ise sesinin beklentiyi karşılayabileceğini sanmıyorum. Shimano'nun trekking göbekleri ancak freewheel'ler kadar sesli.
Hocam bende tektro fren var bu hub sesi düşük bütçede güzel olan yok mudur yoksa hiç uğraşmaya değmez mi ? Farklı yükseltme olarak sizce ne yapabilirim 200-250 civarı bütçem var aşağıda hali hazırda yükseltilmiş parçaları yazdım şuanlık tekerleri değişmeyi düşünüyorum attığım ilandakiyle eğer hub işi olmazsa.
Ns bikes gidon
Xlc pedal
Wake gidon boğazı
dmr bikes elcik
(link)
Eskiden favoriye eklemiştim en düşük 150ye düşmüş ordan 130a falan almaya çalışıcam