Scudo Sports

Arka göbek tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar benim bisikletim Kron XC 150 29” HD modeli arka bisikletcim arka göbek değişicek dedi üzerinde men join marka var ancak değiştirdiğimde fiyatı aşırı olmadan ne tavsiye edersiniz ? 50-60tl ye shimano felan varda ?

Scudo
@Emirhanyldz
Kron' un jant seti en alt seviye olacağı için ben olsam yeni göbek almakla, öldürmekle uğraşmam. Zaten İstanbul'dasın, bulman kolay olur. İkinci El jant seti ara. Sonra göbeği söküp kalan parçaları elden çıkarırsın hem.

@Emirhanyldz shimanodan şaşma. Ben 2 yil once deore almıştım 75 tl ye. Gayet memnunum. Yalniz su anda 120 civarı olmuş. 60 70 tl bandinda bir shimano bulabilirsen sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

@Mustafa Zeybek in dedigine eğer bisikletten, janttan anlıyorsan katılıyorum. Çünkü 2.el alirsan hasarlı bir jant setini alma ihtimalin olabilir.

30 40 tl işçilik isteyebilir bisikletci. Gobek fiyatinida bu ucrete katip ona gore tercih yapabilirsin.

@Emirhanyldz
Arka gobegin degisme sebebi nedir? Umarim bisikletcinizin gecerli bir sebebi vardir.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
ghost kato 5 için bana da bir arka göbek lazım ama nedense piyasada arka göbeklerde fazla seçenek yok. Sram Mth-506 ile deore arasında kaldım. kullanan arkadaşlar varsa tavsiye alabilirim.

@Fatih_K
Bende deore fh m 615 var. Akıcılık olarak memnunum ama hub sesi beklentin varsa senin için yanlış göbek olur.

@Kuzey Ege
Pedala yüklendiğimde lastik soldaki kadro demirine sürtüyor akor ayarı yapılacak dedi bilyelerindede sorun var dedi belki bi ihtimal göbekde değişmedi gerekebilir dedi jantım 29” zozo marka pek dandik bişeye benzemiyor xc 150 nin 2017 modeli sıfırı 1250tl civarında bi bisiklet

@Emirhanyldz
Bahsettiginiz uzere göbeğin degisme gerekliligi yok. Bisikletciniz ya isi bilmiyor, ya da pek iyi niyetli degil.. Sözü gecen sorunlar ufak tefek mudahaleler ile duzelebilecek seyler.

Peki anadolu yakasında iyi bi usta varmı bildiğiniz ? Ustam tamamen direk değişmesi gerekiyor demedi bi ihtimal dedi akor ve bilyalarda sıkıntı var dedi.

@Kuzey Ege
Bencede büyük ihtimal değişmeyecek ama değişirsede shimano m475 düşünüyorum inşallah iyi bi seçim olur 90tl gibi bi fiyatı var.

shimano r500 jant setim var arkadaslar ama arka gobek sorunlu buna uygun gobek tavsiyeleriniz nelerdir

Bisikletime arka göbek alacağım. Dikkat etmem gereken kriterler nedir?
Aldığım göbek jantıma uyumsuz olursa verdiğim para boşa gidecek sonuçta. Bu yüzden nelere dikkat etmem gerektiğini bilen bir kişi açıklarsa sevinirim.
Jant: Mavic xm117 disc
Rotor: Shimano Xt xm-rt79 160mm
Ruble: Shimano SLX m7000 11-42T 11s

Novatec veya koozer tarzı kaliteli hub sesli bir göbek almak istiyorum.
Teşekkürler.

Arkadaşar öncelikle siteye daha bu gün katıldım ondan dolayı başlık açamıyorum o yüzden bu başlık altında soruyorum katılma nedenimde göbeğimle alakalı yaşadığım sorun bisikletim salcano ng 444 ön ve arka göbekler markasız sitesindede yazmıyor arka göbekte free hubdaki tırnak kırık ve durduk yerde zincir atmış gibi boşa düşüyor bisikleti dağda ve sert kullanıyorum dayanıklı bir göbeğe ihtiyacım var shimano xt hafif olsun diye free hub a 2 tırnak koymuşlar o kadar para verip gine aynı duruma düşmek istemiyorum dt swiss gibi markalarda çok pahalı bir öneriniz varmıdır şu anda slx düşünüyorum ama onu alırsam diski de değiştirmem gerekecek her öneriye açığım simdiden teşeküler

@bisikleti seviyorum
Diskten kastın, fren türüden dolayı mı(6 vida, merkezi kilit)?
6vida adaptörleri var.

evet bende bulunan 6 vidalı ama slx alırsam merkezi kilitli disk almam gerekecek bu arada novatec in göbeklerine baktım acaba aliespressten alınırmı geri dönütleri iyi gözüküyor free hub da 3 tırnak var akıcılığıda iyi ama çin olduğu için çakma kalitesiz olur diye korkuyorum kroozer da var onun free hub unda 6 tırnak var ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum

@bisikleti seviyorum
şu işinize yarayabilir
(link)
(link)

evet bakayım peki sizce tr den shimanomu almalıyım yoksa aynı fiyata aliexpressten novatec gibi bir göbek mi almalıyım ?

Arkadaşlar merhabalar bende stok 540 arka jant ve göbek bisiklet var hub sesini pek beğenmediğimden (bisiklette hoş değişiklikler yapmak istiyorum ve endurolu arkadaşın hub sesi mükemmel) arka göbeği değişmeyi düşündüm saydığımda 28tel var arka göbekte aşağıda almayı düşündüğüm freehublu göbek 32tel yazmış (birde centerlock nedir bilmiyorum tektro fren kullanıyorum) acaba bisikletimle uyumlu mudur ?
(link)

@Spartiat

Arkadaşlar merhabalar bende stok 540 arka jant ve göbek bisiklet var hub sesini pek beğenmediğimden (bisiklette hoş değişiklikler yapmak istiyorum ve endurolu arkadaşın hub sesi mükemmel) arka göbeği değişmeyi düşündüm saydığımda 28tel var arka göbekte aşağıda almayı düşündüğüm freehublu göbek 32tel yazmış (birde centerlock nedir bilmiyorum tektro fren kullanıyorum) acaba bisikletimle uyumlu mudur ?
(link)

@Spartiat

Tel sayısı aynı olmalı. O konuda yapılan cambazlıklar hiçbir işe yaramıyor. Farklı delik sayılı göbeği kullanmanın tek yolu jantı da değiştirmek.
Centerlock fren diskinin bağlantı arabirimi. Sizin bisiklette fren disk ise Centerlock değilse 6 vidalıdır.
Centerlock olduğunun anlaşıldığı yer şu kısım:
image.png

6 vidalı diske uygun göbeklerde o kısım böyle:
image.png

İlandaki modeli resminden seçemiyorum, tam modeli sormakta fayda var. Görüntü olarak eski bir Acera/Alivio trekking/MTB göbeğine benziyor. Öyle ise sesinin beklentiyi karşılayabileceğini sanmıyorum. Shimano'nun trekking göbekleri ancak freewheel'ler kadar sesli.

• Beğen
  • Muhteşem
Tepkiler: MakRo ve eyupefe3
Tel sayısı aynı olmalı. O konuda yapılan cambazlıklar hiçbir işe yaramıyor. Farklı delik sayılı göbeği kullanmanın tek yolu jantı da değiştirmek.
Centerlock fren diskinin bağlantı arabirimi. Sizin bisiklette fren disk ise Centerlock değilse 6 vidalıdır.
image.png

image.png

İlandaki modeli resminden seçemiyorum, tam modeli sormakta fayda var. Görüntü olarak eski bir Acera/Alivio trekking/MTB göbeğine benziyor. Öyle ise sesinin beklentiyi karşılayabileceğini sanmıyorum. Shimano'nun trekking göbekleri ancak freewheel'ler kadar sesli.
Hocam bende tektro fren var bu hub sesi düşük bütçede güzel olan yok mudur yoksa hiç uğraşmaya değmez mi ? Farklı yükseltme olarak sizce ne yapabilirim 200-250 civarı bütçem var aşağıda hali hazırda yükseltilmiş parçaları yazdım şuanlık tekerleri değişmeyi düşünüyorum attığım ilandakiyle eğer hub işi olmazsa.

Ns bikes gidon
Xlc pedal
Wake gidon boğazı
dmr bikes elcik

(link)
Eskiden favoriye eklemiştim en düşük 150ye düşmüş ordan 130a falan almaya çalışıcam
image.png

image.png

Hocam adam uyumsuz olur ancak istersen komple jantı 200e veririm dedi akort ayarı yok sadece yazmış.

Hocam bende tektro fren var bu hub sesi düşük bütçede güzel olan yok mudur yoksa hiç uğraşmaya değmez mi ? Farklı yükseltme olarak sizce ne yapabilirim 200-250 civarı bütçem var aşağıda hali hazırda yükseltilmiş parçaları yazdım şuanlık tekerleri değişmeyi düşünüyorum attığım ilandakiyle eğer hub işi olmazsa.

Ns bikes gidon
Xlc pedal
Wake gidon boğazı
dmr bikes elcik

(link)
Eskiden favoriye eklemiştim en düşük 150ye düşmüş ordan 130a falan almaya çalışıcam

Tektro 6 vidalıdır, o göbek tel sayısı tutsa da disk yapısından dolayı uymaz. Göbek değişikliğinde tekrar jant ördürme maliyeti de o göbeğin fiyatından fazla tutar. Göbek değişikliğinde maliyeti göbek + teller (kalite ve sayıya göre 80-640 lira, 3 liralık tellerden 28 tane kullanılsa 84, 20 liralık Dt Swiss'lerden 32 tane kullanılsa 640 lira, marka ve sayıya göre bu aralıktaki her değer olabilir. Eski tellerin de kullanılabilme ihtimali var tabii, boyları uyarsa) + ördürme ücreti (150-250 lira) olarak hesaplamak lazım.
Lastikler konusunda yorum yapmam çok zor. Mitas şehir ve yol lastiklerini hiç beğenmiyorum ama MTB lastikleri hakkında fikrim yok, belki MTB modelleri iyidir.

Geri