Y. B. Tekin
Aktif Üye
- Tepki
- 120
- İsim
- Yusuf
- Başlangıç
- 2018—19
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Mosso cavalier 700 claris yol bisikletim var ama maalesef öyle bir ayar vidası bulamadım bisiklet üzerinde
Gerçekten çok faydalı dokümanlar çok teşekkür ederim paylaştığınız için. Baştan sona okuyup tekrar ayar yapmayı deneyeceğimAyar vidaları arka vites için şu resimde işaretlediklerim:
320213 dosyayı görüntüle
Kırmızı olan gerginlik ayarı, yeşil alandaki iki vide limit ayarları. Vitesi tam olarak en büyük ve en küçük dişliler arasında çalıştırmak için sınır vidaları, bu aralıkta çalışmasına rağmen bazı viteslere geçemiyorsa gerginlik vidası kullanılıyor.
Ön viteste de limit ayarları Claris FD-R2000 için şu kısımda olmalı, üstte bakınca görünür:
320214 dosyayı görüntüle
Gerginlik ayarı ise kablo üstü gerginlik ayarlayıcıdan yapılmalı. Kablonun açıktan gittiği bir kısımda şunun gibi bir parça: (link)
Şu dokümanlardan yararlanarak sırayla arka ve ön vites ayarlarını baştan yapmak en iyi yol olur:
Arka: (link)
Ön: (link)
Yokmu yardımcı olabilecek olan yada başına gelen var mi?Bu sorunu kendim çözebilir miyim? Bisiklete binmek için pedali ters cevirdigimde sanki vites yukseltmisim gibi vites 1 den 3 ncü disliye kadar iniyor neredeyse, ben düzeltebilir miyim?
Tel gevşek olabilir mi? Bi de vites ayarı düzgün olmadığında mesela bisikleti elimle geriye doğru çekerken de benzer şekilde zincir ruble üstünde alttaki dişlilere atlama eğilimi gösteriyor.Bu sorunu kendim çözebilir miyim? Bisiklete binmek için pedali ters cevirdigimde sanki vites yukseltmisim gibi vites 1 den 3 ncü disliye kadar iniyor neredeyse, ben düzeltebilir miyim?
Aynen o dediğin şekilde de oluyor. Vites ayarı yapmayı bilmiyorum. Bir kaç video izliyorum bakalım öğrenirim herhalde, yada tamamen bozarım.😁Tel gevşek olabilir mi? Bi de vites ayarı düzgün olmadığında mesela bisikleti elimle geriye doğru çekerken de benzer şekilde zincir ruble üstünde alttaki dişlilere atlama eğilimi gösteriyor.
Merhaba,Bu sorunu kendim çözebilir miyim? Bisiklete binmek için pedali ters cevirdigimde sanki vites yukseltmisim gibi vites 1 den 3 ncü disliye kadar iniyor neredeyse, ben düzeltebilir miyim?
Bu sorunu kendim çözebilir miyim? Bisiklete binmek için pedali ters cevirdigimde sanki vites yukseltmisim gibi vites 1 den 3 ncü disliye kadar iniyor neredeyse, ben düzeltebilir miyim?
Ben de çok iyi yapamıyorum ama H ve L vidalarından önce H'yi sonra da L'yi bi çok gevşek bi de çok sıkı hale getirip ne olduğunu görüp ne şekilde ayarlamak gerektiğini çözebilirsiniz, ben öyle yapmıştım. Bi de ayarı boşta yaptım oldu diye düşünüp, üstüne binip pedala bastığınızda yapamamışım olmamış diye düşünebilirsiniz (veya tam tersi). En son seferde ayar yapmaya çalışırken kafayı yiyecektim, olmadı olmadı olmadı dedim kalsın böyle bi ara bi bisikletçiye götürürüm artık, ertesi gün tepesine çıkınca şıkır şıkır bi ayar yapmış olduğumu gördümAynen o dediğin şekilde de oluyor. Vites ayarı yapmayı bilmiyorum. Bir kaç video izliyorum bakalım öğrenirim herhalde, yada tamamen bozarım.😁
Teşekkür ederim. Yahu benim için vites ayarlarını bozma, bende vites gerginlik ayarından olduğunu düşünüyorum. Aksam gidince bir bakayım. Dedigin durum birebir bendede aynı, aksam bir ayar verim yada tam bozim.😁Ben de çok iyi yapamıyorum ama H ve L vidalarından önce H'yi sonra da L'yi bi çok gevşek bi de çok sıkı hale getirip ne olduğunu görüp ne şekilde ayarlamak gerektiğini çözebilirsiniz, ben öyle yapmıştım. Bi de ayarı boşta yaptım oldu diye düşünüp, üstüne binip pedala bastığınızda yapamamışım olmamış diye düşünebilirsiniz (veya tam tersi). En son seferde ayar yapmaya çalışırken kafayı yiyecektim, olmadı olmadı olmadı dedim kalsın böyle bi ara bi bisikletçiye götürürüm artık, ertesi gün tepesine çıkınca şıkır şıkır bi ayar yapmış olduğumu gördüm
Siz bence vites ayarından önce tel gerginliğine bi bakın. Biraz önce bi denedim de; teli gevşettiğimde pedalı 1 tur bile geriye çevirmeden alttaki dişlilere inme eğilimi gösteriyor. Teli gerince çok daha kararlı, tak tak oturuyor dişlilere ve pedalı geri çevirince de yerinden hareket etmiyor.
Yok bisiklet sıfır o gün, biraz tozlu bir yerde sürüş yaptım. Zincir kirlenmiş 😁 yoksa bisiklet 2 3 aylıkArka aktarıcıdaki H - L vidalarıyla ince ayar yapılması veya zincir uzunluğunun doğru olup olmadığının kontrol edilmesi gerek. Yüklediğiniz görselde zinciriniz kullanılmış, rubleniz ise yeni görünüyor. Ruble değiştirdiyseniz, zincir uzunluğunuzun doğru olup olmadığını iyice kontrol etmelisiniz. Forumda H - L ayarı ve ideal zincir uzunluğu ile ilgili konular bulabilirsiniz. Geride kalan forumdaşlar foruma genellikle siyaset için girdiklerinden, bu tip basit sorulara dahi cevap bulmak iyice zorlaşmış Biz bıraktık zaten forumu onlara, güle güle kullansınlar
Merhabalar,
Benim daha yeni 1 yılını doldurmak üzere olan shimano ST-EF500 vites kolu vites yükseltemiyor. Vites normal olarak alçalıyor, problem yok. 1'den 3'e kadar da yükseliyor, ama 3'ten sonra içindeki yay boşanmış gibi vites geçişi yapmıyor. Kolun kendi yay direnci var ama vitesi atan yay çalışmıyor gibi. Kolu 4-5 defa hızlı hızlı itince kendi kafasında göre 4-5'e de geçiyor, ama o vitesi sanki yay yükseltmiyor da rastgele yükseliyor gibi.
Online satın aldığım için satıcıya mail yoluyla garanti konusunda mail gönderdim, dönüşlerini bekliyorum.
Esasında içinde basit bir yay atması varsa ve kendim de yapabilirsem (en kötü ihtimal mahalle bisikletçisi yardımı ile) garanti ile uğraşmak istemiyorum.
Var mı daha önce buna benzer arıza yaşayan?
Bir yandan garanti sürecini de merak ediyorum. Shimano mu ilgileniyor, satıcı mı? Shimano yerel servisi nerde var? vs....
Vites kolunu kapağını açınca aşağıdaki manzara ile karşılaştım. Vites dış kablosunun kapağı yarılmış, dış kablonun telleri de vites kolunun içine girmiş.
320679 dosyayı görüntüle