Scudo Sports

Artık Otobüslerde Bisiklet Taşıyabileceğiz

@Uğur SARIGÖL
Mekanizmaya koyduktan sonra janttan kitlersiniz hemen boyle bi sıkıntınız kalmaz. Cok guzel bi uygulama bizim eshot yetkilileride yakin zamanda gecer umarim.

• Beğen
Tepkiler: enes savaş
Scudo
@Uğur SARIGÖL

bu sistem cidden kullanılmaya başlanırsa, bisikletimi oraya asarsam arkalara ilerlemem gözümün önünde tutarım, çok yoğun olan saatlerde de otobüse binmem :cool:

hirsizlar gozune kestirdikten sonra ordan pekala daha kolay çalabilirler malum istanbul trafigi dur kalk tan ibaret oldugu icin (istanbulun tamamini kasetmiyorum) :)

@Çağlayan

Bizim kordondaki ve sahil yolundaki bisikletçileri ve talebi arttırmamız lazım böyle bir şey için...

@Furkan Çınar

Bir laf var bilir misin ; "Gülü seven dikenine katlanır" diye...

Bu uygulamanın ömrü en fazla 6 ay (o da en iyi tahminimle) sürer.
Bizim insanımızdaki hoşgörüsüzlük ve tahammülsüzlük nedeniyle iptal edilir bu. Çünkü hepimiz önemli insanlarız, acilen yetişmemiz gereken yerler var. Hiçbirimiz 10-15 saniye sürecek olan bu yükleme/indirme işlemini (özellikle de bir kilitle ile bisikleti bu aparata sabitlemeyi) bekleyemeyiz. Eğer bekleyecek olursak hem biz gideceğimiz yere geç kalmış oluruz hem de trafik aksayacağı için işler iyice sarpa sarar. Sonra da bu sebepleri ifade eden bir dilekçe veririz ve hoopp... Bu aparatlar otobüslerden sökülmüş olur.

Olmaz demeyin, Göztepe-Kadıköy arasındaki bisiklet yolunun kaldırılma sebebi yukarıda bahsettiğim "trafiği aksatma" şikayetine dayanıyor. Bisiklet yolu için onu yapan, otobüsler için de yapar aynısını.

Uygulama güzel, ona lafım yok ama asıl sorun zihniyette.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Emeği geçenlere teşekkürler darısı bizimde başımıza :)

@Furkan Çınar

Hayır indirip bindirmem beklenmez demişsiniz ya o yüzden :)

@Berke1903

En kötü tak 3 liralık bir kilit :) tamam. Adam orda şöförün önünde kilide işlem uygulayamaz. Benim merak ettiğim bu taşıyıcılar otobüsün arkasındada olcakmı ve bütün otobüs hatlarında bulunacakmı ?

Emin olun otobüs durakta iken birisi bisikleti çalmaya kalkışsın, bizim otobüs şöförlerimizi otobüsü adamın üzerime doğru sürer. Bisikletliyi ezmeye çalışan adam, hırsızı hayli hayli ezer.

@Berke1903

sadece deneme amaçlı takıldı herangi bir hatta degil bunlar !!!!!

@Furkan Çınar

30 Saniyeyi geçmeyecek bir işlem kaldır, tekerleği yerleştir, çubuğu janta tuttur bitti güzel bir sistem olacak.

@Atakan Kovancı

Şimdi trafik demek, önde en fazla 1 metre yanda en fazla 2 metre boşluk olan bir yol kalabalığı demek, şimdi hırsız gelecek mekanizmayı lastikten çıkaracak bisikleti indirecek kaçacak çok ama çok zor bir iş 1 milyonluk bir kilit al onu sadece janta geçir söylediklerimi yapsa bile gidemez o arada zaten panikten hırsız kaçar ;)

@Emre GÜLEN

Tam bir bilgim yok ama İstanbul'da ki 2013 model otobüslerin hepsinde olacağını düşünüyorum. Arkada bu taşıyıcının olacağını sanmıyorum malum 10-15 metrelik araçlar arkayı görmüyorsun her şey olabilir

@Özgür KK

Sonuna kadar haklısın hocam ;)

@Bilal Öz

Tam bir bilgim yok hocam, sistem daha henüz yürürlükte de değil ama tahminimce İstanbul'da ki tüm 2013 model otobüslerde olacağını düşünüyorum.

@orhan0911

Evet deneme amaçlı zaten resimden de belli yazdığım açıklama da ise sistemin Ekim'de başlayacağından bahsettim çok değerli gözünü 2 dakika yorup biraz okusan sağı solu diyorum.

• Beğen
Tepkiler: Emre G.
Güzel bir haber ancak otobüslerin en kalabalık olduğu saatlerde bu uygulamadan faydalanma isteği hele ki bisikleti yerleştiren kişi ya da kişiler bunu çok kısa sürelerde başaramazlar ise yolcular tarafından büyük tepki görür bilirsiniz saniyenin hesabını yapan bir millete meram anlatmak pekde kolay değildir umarım bu sistem sorunsuzca gelişir ve pek çok ile yayılır

yalnız otobüsün yanında duran şoför, bi de bu çıktı başımıza aq der gibi bakıyo :) arkadaşa acil bi bisiklet alınmalı ve hergün en az bi 40 km. sürdürülmeli bence, zira hem halimizi anlar(belki?) hem de kilo verir. zira Zagor'un kankisi gibi :)

• Beğen
Tepkiler: tt2000
kalabalik saatlerde zaruriyet olmadigi surece hic bir bisikletlinin otobusu tercih edecegini sanmam. tiklim tikis otobus minibus yanindan gecerken, "oh iyiki bisikletim var" diyorum inanin. otobusun kalabalik oldugu saatte herhalde trafikte ic acici olmaz. bisikletle trafige takilmadan, temiz hava ile gitmek varken niye curcunaya sokayim kendimi. ama gece, gercekten uzak bir mesafe, rampasi bol yerlerden gecileceginde kullanilir. ben cok begendim insallah saglikla kullanilmasi nasip olur.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
@aertan

Hocam ilk amaç zaten olumsuz şartlar için diğer amaç uzun mesafe ya da yokuşlu yolları daha rahat aşmak için yoksa düz ayak giderken tercih kimse etmez zaten değil mi :)

@ReşitÇağırgan

Hocam şu bekletme işini ben anlamadım çok mu zor gözüküyor bisikleti en fazla 45-50 cm yukarı kaldırıp o kalıba sokuyorsun üstüne de mekanizmayı sabitle bitti :)

@aertan

+1 otobüslere bu aparatlar yerleştirileceğine , ana yollar üzerine bisiklet yollarıda ilave edilse bize yeterde artar bile :in:

Geri