Bisikletiniz hayırlı olsun. Benzer durumlardayız. Bisikletin kitapçığında maksimum taşıma kapasitesi yazar. Yerelden aldığım Peugeot'da bu çok düşüktü. Önceki mesajlarımdan bulabilirsiniz şu an net hatırlamıyorum ama atıyorum bisiklet dahil 100 kg falan. Bisiklet 12 kg desen adamlar benden 88 kg olmamı bekliyor. Ben bir süre sürüp sonrasında kadro küçük geldiği için sattım. Ithal kadrolarda ağırlık limiti daha fazla geldi bana. Misal şuan kullandığım Trek fx 2 yanlış hatırlamıyorsam 136 kg taşıma kapasiteli. Buna bisikletin ağırlığını dahil edince 124 kg yapıyor. Bisiklete ilk başladığım zamanlarda 135 kg idim. Şuan bu bisikleti kullanırken 121 kiloyum. 3 kg civarı da bagaj ve heybenin içindekiler vardır az çok. Limitte gidiyorum. Kadroda bir problem yaşamadım ama bu sene 4 kez tel kırdım arka janttan. Hem de atlama zıplama değil. Minik kasislerden geçerken seleden kalkıp geçmezseniz hemen kırılıveriyor. Gittim akort aleti aldım. Akort sehpası aldım. Belli ki işimiz çok düşecek. Mantıklı bir alışveriş oldu. Az çok öğrendim youtube üzerinden. Bu kadar kopma sebebi akordun kötü olması da değil. 3 ay önce falan Bursa'nın en iyisi diye tabir edilen amcaya götürdüm. Yine 3 ay dayandık. 😀
Kadroda bir eğilme yok. Ama olmayacağının bir garantisi de yok. Limit içinde olduğunuz sürece sürebilirsiniz bence. Tabii son karar sizin.
Sele konusunda ben de başta sizin gibi düşünüyordum. Hatta jelli sele takviyelerinden falan almıştım. Malum bölgeyi terletmekten başka işe yaramıyor. Peugeot üzerinde selle royal marka idi yanlış hatırlamıyorsam, Dümdüz spor bi sele vardı. 4-5 gün içinde kalça seleye alışıyor. Bence bir süre sürdükten sonra jelli seleye bakın. Tabii yine karar sizin 😀
İsin aslı artık kilo vs takmadan sürmeye karar verdim. (= bisiklet benden kıymetli değil, kadroyu kırarsam vs. O zaman düşünmeye karar verdim.
Su orucunu bitirmeden dün gece çıktım, 26 km kadar sürdüm. Yorgunluk vs çekmiyorum. Az önce de markete git gel 2km kadar sürebildim, sele ağrısı da şimdiden azalmış gibi
Sele olarak amazon'dan, ölçüye göre bir sele edindim. Memory foam olanlardan, bence buna bile gerek yoktu, orijinal seleye bile alışabilirim gibi geliyor şu an. Sizin dediğiniz gibi illa ki alışacaktır. 18 yıl sele yüzü görmemiş (= normal sanki ağrıması.
Öncelikle “yeni başlık açamıyorum yauu” şikayetleriyle giriş yapmaktansa mevcut bir konu üzerinden yürümeniz vesilesiyle sizi tebrik ederek başlamak isterim. Bu şekilde de oluyormuş görmüş olduk
Sonrasında sağlık kaygısıyla bisiklete binmeyi seçmiş olmanız vesilesiyle de ayrıca tebrik etmek isterim.
Son olarak da şunu söylemek isterim; ‘hedef nabız aralığı’ değerlerini nasıl edindiniz bilmiyorum ama internetten araştırarak bulduysanız araya bir orta-üst seviye diyetisyenden de destek (almıyorsanız) almanız çok daha iyi olacaktır. Profesyonel bir desteğin yanında kendi 2. nabız bölgenizde yapacağınız sürüşler kilo vermenizde muazzam bir kolaylık sağlayacaktır.
Not: Bisikletin taşıyabileceği azami ağırlıkla ilgili bir yorum yapmaktan özellikle kaçınmak istedim.
Keyifli sürüşler!
Çok teşekkürler, kilo yaş bilgisine göre verilen, internetteki değeri baz aldım açıkcası ancak dünkü sürüşümde pek de nabız ile ilgili sorun yaşamadım. Kilo konusunda esasen gerekeni yapıyorum. Su orucunda hedeflediğim süreye ulaşırsam, bisiklete pek iş düşmeyecek. Belki tekrar kilo almamak adına faydası olabilir.
Yeni başlık açma konusuna gelirsek, biraz ekşi sözlük, biraz da eski forum tecrübeleri ile alakalı sanıyorum. Benzer konulardan en güncel yanıtlı olanı seçmek istedim.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Tayt alın mutlaka diğer çözümler hep palyatif olacaktır zayıf da olsanız sele problemi yaşarsınız taytsız.
Kilolu insanlarda pelvik bölge de yağlı olunca pişik benzeri rush vs oluyor bunun için sudocrem öneririm, yoksa herkesin poposu acıyor selede.
NAbız konusunda kilolu insanların büyük kısmında metabolik sendrom da olduğu için insülin seviyesi yüksek olduğu için nabız dinlenikken bile yüksek seyrediyor o yüzden zorlamaktan ziyade kalori yakılan düşük nabız zonunda başlamınızı öneririm sonrasında kilo verdikce düşer nabzınız
Su orucu sayesinde insülin direnci ile ilgili bir sorunum kalmadı. Hatta nabız ve tansiyon hep yüksekti, ilk su orucumdan sonra onları da toparladım.
Tayt kullanabileceğimi sanmıyorum ama aklımda olsun. (= belki taytlardaki jel kısmın sele için olanları var, onlardan edinirim.
Zannediyorum bu ağrının bu kadar şiddetli olması hamlıkla alakalıydı. Zamanla azalmaz ya da geçmez ise o zaman daha kapsamlı inceleyeceğim konuyu. 26 kmde bu kadar ağrıması normal değil, zaten ileride de daha uzun mesafelerde ağrır ise çok dert etmem, sadece dediğim gibi bu mesafede bu kadar ağrı biraz manntıksız geldi.