Scudo Sports

Aşırı kısa boylular için bisiklet

Busra96

Üye
Tepki
4
Merhaba arkadaşlar, hobbitler için bisiklet önerisi arıyorum. Boyum 155, kilom 50. Kadro boyunu hesaplıyorum lakin karşıma hep çocuk bisikletleri çıkıyor :D Sizin önerebileceğiniz, görece kısa boylu bisikletler var mı? Akşamları yarım saat sürmek için istiyorum normal bisiklet yolunda, bütçeyi de ne kadar minimumda tutarsanız o kadar iyi çünkü sıkılıp hiç sürmeme ihtimalim de var. Teşekkür ederim şimdiden. :)

Scudo
Bu tur bisikleti fakat çok sevdiğim için herkese öneriyorum (link)

• Beğen
Tepkiler: Busra96
Çocuk bisikleti çıksın nolacak ki.24'' 26'' bisikelt sürmek suçmu

@Busra96 Amacınızı da göz önüne alırsak katlanır bisiklet bakın derim. Hem kadro boyu sıkıntınız olmaz, hemde sürmediğiniz uzun sürelerde evde de fazla yer kaplamaz. Bisiklet tutkusunu ise boyundan beklenmeyecek derecede hissettirir :harika:

Çok da kısa sayılmazsınız. Boyunuz normal(az kısa) bence. Sizden 15 cm uzun erkek M beden erkek kadro kullanıyorsa, siz çok rahat S beden kadın kadro kullanırsınız bence.
Kadro boyu hesaplama işini boş verin. Max. 1 saat eğlence amaçlı süreceğiniz bir bisiklet biraz büyük ya da biraz küçük olsa da çok farketmez.

• Beğen
Yanılmıyorsam yol bisikleti konusunda 43 veya 45 kadro civarı bir şey kullanmanız gerekiyor, kimi firmalar bu boyutlarda bisiklet üretimi yapıyor biraz araştırma yaparak rahatlıkla bisiklet bulunabilir, eğer olmazsa da b’twin bisikletlerin bu boylarda kadroları mevcut.

• Beğen
Ben de katlanır bisiklet önereceğim. Şehir içi kullanımda daha pratik bir ulaşım aracına rastlamadım henüz :)

Yalnız tercihiniz katlanır bisiklet olacaksa, gidon yüksekliği ayarlanabilen bir model seçmeniz daha iyi olur.

İllaki yol bisikleti aranıyorsa ikinci elde 48 kadro Triban 3 tam olarak işinizi görecektir.

• Beğen
İlla yol bisikleti dememişsiniz, arkadaşlar nasıl o kanıya vardı bilemiyorum. Katlanır da uymaz size. En iyisi bu olur.
big_76e08fc6-4a5f-4a04-beed-0a1b9787b4f4.jpg

(link)
elops-520-sehir-bisikleti--id_8378613.html

• Beğen
@Busra96
Öncelikle kadro boyunu bir kenara bırakalım, sen bisikleti nerede kullanacaksın? düz yolda? arada engebeli yollar olacak ? ne kadar süre kullanacaksın ? vs.vs.
Kısaca bisiklet ile kullanacağın alan ve beklentini söyleyebilirsin. (Şehirde tur atayım, rahat olsun, uzun yol ile işim yok vs.)

1.55 için kadro bulmak sıkıntı değil, bayanlar için XS kadrolar çok var. Hobbit sayılmazsın, toplumda 1.55 ve 1.60 zaten kızların çoğusu.

• Beğen
slm arkadaşlar. formlarda katlanır bisiklet hakkında yorumlara baktım.ve farkettim ki ülkemiz insanları gerçekten çok garip. yabancı markalar katlanır bisiklet yapar adam ben bununla tura çıkabilirmiyim diyor.adamlar sen bununla şehirde gez diye çıkarmış lastikler onun için küçük vites sayısı az.dağa çık kampa git tura çık diye çıkarmamış utanmasalar 30 vites deore ve 29" lastikler takacaklar bisiklete.arkadaşlar işe gitmek için çarşıda gezmek için düz olmak kaydıyla biraz şehrin dışana (5-10 km) lik çıkıp gezmek için yapılan bir alet bu abartmayalım.ama şu belirtmek istiyorum ne alırsanız alın ama sonuçta bisiklet demeyin sonra pişman olursunuz. ve bisikleti hayatınızdan asla çıkarmayın pişman olursunuz o sizin ve sağlığınızın en iyi arkadaşı. evinizin duvarında garajınızda bagajınızda bir bisikletinizin olması dileğiyle iyi pedallamalar...

• Beğen
Düzce'de yaşıyorum ve şehir adının hakkını bu kadar verebilir dümdüz her yer. Maximum bir saat kullanırım, hafif ve sürümü kolay olsun istiyorum bir de, limitin de 800 ü geçmemesi gerekli ☺

• Beğen
Tepkiler: ikemath ve Wberlin
@Busra96 Benim de boyum 1.60, kilom 45. carraro sportive 230un 45 kadrosunu kullanıyorum. Gayet iyi. Bu kadro boyu sıkıntısı yüzünden istediğim bisikletlerden birini alamadım, sizi çok iyi anlıyorum. :)

Katlanır tam sana göre. Her boya uygun bir yapısı var. Benim boyun 1.87 ben de katlanır kullanıyorum. Uzun boyluda da kısa boyluda da sırıtmıyor. Yukarıda bir arkadaşın tavsiye ettiği bike friday katlanır kategorisinde geçse de aslında sökülen bir bisiklet ve oldukça pahalı. (Ortalama 1300-1400 dolar gibi). dahon gibi bir şey olabilir. Daha alt olarak Tilt 120 var. O da 899'dan 999 Tl'ye çıkmış. Başlangıç için genelde bu düşünülüyor ama bence iş yok. Eşek ölüsü gibi, çok ağır bir şey.

• Beğen
@Busra96

Salcano'un City Explorer Lady
(link)

veya

Salcano Üsküp Lady
(link)

• Beğen
@trainspotting35

Abicigim o tura çikti diye oldu mu şimdi sadece kendine eziyet etti daha oncede adam bir el arabasi gibi bir sey almis dunyayi geziyordu tura cikmak ayri bir seydir.katlanir bisikletle tura cikiyorsan neden katliyorsun ozman al bi bmx cik tura cikilmazmi çikilir.

Geri