Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Asla bisiklet sürmem dediğiniz zeminler Örn" ıslak mermer"

Erkin k.

Üye
Tepki
26
Bisiklet
Bianchi
Asla bisiklet sürmem dediğiniz zeminlere örnek vererek neden olduğunu açıklayabilirmisiniz :eek::D:cool:
Bi tane örnek vereyim bahçe hortumu üzerinden geçmek gibiii....

Scudo
Sabah çiyi düşmüş asfalt..

Bisikletten bugüne kadar 3 kere spd pedal yüzünden -ki onlar da tabiri caizse patates çuvalı gibi olduğum yerde yana yatarak oldu-, 2 kere de bu tip zemin yüzünden düştüm..
Bir tanesinde denize uçuyordum, bir tanesinde de dizim ve ellerim bayağı bir hasar aldı ve neredeyse bir arabanın altına giriyordum..
Aman aman.. =))

zemin felan hiç önemli değil bence önemli olan vucudunuzu tanımak ve beslenmenize dikkat etmek. bi turda baya fazla yemek yedim vede bol sarımsaklıydı. sanırım tansiyonumu düşürdü. dönüş yoluda büyük taşlarla kaplı stabilize bi yoldu. düştüm köprücük kemiğim 2 parçalı kırıldı ve el bileğim çatladı.

bazı sokak girişleri yokuş oluyor. kimisi de dimdik. caddenin kenarından düz devam ederken o yokuşa bir anlık girip çıkıyorsun ya enlemesine. hele teyzeler eskiden yukarda halı yıkardı, suyu o yokuştan caddedeki mazgallara inerdi. o ıslak deterjanlı yokuşu, 7-8 metreliğine de olsa enlemesine geçmekten nefret ediyorum. bir kaç kez tekerler aşağıya doğru kaymıştı...

Kar yağmiş fayans zemin çok tehlikelidir. Görünce girmemek için elinizden ne geliyorsa yapın. Bu arada zorunlu olarak başka kaygan bir yere girmeniz gerekiyorsa burda Önemli olan yolun durumu değil bence. Sonuçta o yola giriş şeklin ve hızın uygunsa sıkıntı olmaz. Hem dengeli ve yavaş girersen neden birşey olsun ki?

Hemen her zeminde sürülebilir kanaatindeyim. Tabi bunun da amaları var.

İlla uygunsuz zeminlerde süreceksen tedbirli olup ona göre pedal basman gerektiğini bilmek lazım.

Pürüzsüz ve parlak zeminler her zaman tehlikelidir, hele ki bu zeminler birde ıslak olursa direk buz etkisi yaratabilir. Bahçe hortumunun üzerinden hortuma paralel şekilde geçmeye çalışmadıktan sonra bir tehlike oluşturmaz. Ayrıca mazgalların üzerinden geçerkende dikkatli olmak lazım, eğer lastik mazgalın arasına girerse kaza yapabilirsiniz.

Karlı zeminler ve yağmurun yeni başlamış olduğu zamanlar.

Hertürlü ıslak yada kuru zeminde giderim, gidersiniz. Ama karlı bir zemin okadar kaygan olmaz yeterki don olmasın.

çok çukurlu yollarda
derin bir çukur oluyor ve lastiğimi patlatıyor her seferinde :mad: yılın ısırığı şeklinde

zemin ıslaksa, lastikler ve jant ıslaksa ve v-brake frenler varsa, çok dik ıslak bir yokuşta yokuşun kıvrımlarınıda bilmiyorsam aşağı doğru kendimi asla salmam :) inşallah

Sürtünme kuvveti ne kadar çok ise o kadar iyi yol tutarsın. Bu da sürtünme katsayısının ne kadar yüksek olması ile alakalı. Sürtünme katsayısı da iki yüzeyin birbiri ile olan ilişkisi. Pürüzsüz yüzeyler sürtünme katsayısını azaltır, hele bir de yüzey akışkan bir madde ile kaplı ise sürtünme katsayısı çok azalır.

valla ben sürtünme kat sayısı azalması çoğalması pek anlamadığım için asfalt olmayan ıslak zeminlerde sürmem :D

• Beğen
Tepkiler: SEYYAH OZİ
Derinliğini kestiremediğiniz mıcır yüzeyler de epey sıkıntılı oluyor.

Tabi sürtünmenin çok fazla olduğu yerlerde de lastik batağa batar gibi saplanacağı için oralarda da sürmeiyn :D

bisikletin gidemeyeceği, tekerin dönemeyeceği çamur.... -- bakınız yağmur sonrası ODTU arazisi :D

• Beğen
Tepkiler: sametutuncu
O değilde ben 40Km hız ile şehir içinde iniş yaptığım bir köprüden hemen sonra sağa dönen bir viraja girmiştim. Yolun bana sürprizi ise belediyenin yolları yıkayan arabalarının ben geçmeden 1 dakika önce virajı bol su ile yıkamasıydı. Tam viraja doğru yatmaya başladım önce ön tekerden sonra da arka tekerden gelen tatlı bir şşşşşşşş sesinden sonra hızım aynı, bisikleti döndürdüğüm açı aynı dı ama değişen tek şey benim açımdı. Her geçen salise biraz da ha biraz daha derken totom yere sürtünmeye başladı ve 20 Merte totomun üzerinde tatlı bir sürüklenme yaşadım. Neyse ki filmlerdeki gibi eşofmanımın o kısmı yok olmamıştı. Düşme deyince hep o gün aklıma gelir. Dilerim hiç kimseye olmaz ama olursa da herkese o şekilde düşmeyi nasip etsin. (Yaralanmadan, sakatlanmadan, bisiklet hasarı olmadan) :) :) :)

Enes mazgal zemin mi? :D

Geri