Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Asla Durma'dan selamlar

@asladurma hocam bazen çocuk gibi nazlı olabiliyoruz. Vakit buldukça gelip hal hatır edin derim. Yakınmaların çoğunluğu bundan sanırım. Genel itibarıyla sevilen birisiniz. Bende bir kaç videonuzu izledim. Herşey gönlünüzce olsun. Hayatta başarılar. :harika:

Scudo
Merhaba Arkadaşlar,
Yorumların hepsi çok güzel teşekkür ederim. Evet arada beni eleştiren yorumlar da var. Çok normal. Herkes sevecek diye bir şey yok.

Ben videolarımda elimden geldiği kadar insanları spora çekmeye, bisiklete, koşuya çekmeye, yarışlarda ne kadar eğlendiğimizi göstermeye çalışıyorum. Hatalar mutlaka yapıyorumdur. Ve tabiki sponsorlarımı yer yer ön plana çıkartıyorum. Bu da bazı arkadaşları rahatsız edebilir buna da bi lafım yok. Ama şöyle de bir gerçek var. Bu markaların çoğu bana sponsor olmadan önce de ben bu markaları kullanıyordum. Bisikletim, saatim, ayakkabılarım.
4 senede 650vlog ve toplamda 850 video yaptım. Bi arkadaş bundan yakındığımı söylemiş editlemek zor oluyor demişim bir yerde. Kolay değil. Ama bu benim işim ve elimden geldiğince düzenli ve düzgün bir şekilde yapmaya gayret ediyorum. yeri geliyor 1 bucuk ay eve uğramadığım oluyor. Bi arkadaş demiş yakında güneye yerleşir ataşehir'de ev alır falan diye. Keşkeeee. ama emin olun oyle paralar kazanılmıyor.
Beni en çok motive eden şeyler takipçilerden gelen mesajlar. Hepsine tek tek cevap vermeye çalışıyorum. Youtube da yorumlara cevap vermeye çalışıyorum. Bu arada instagrama da içerik oluşturuyorum. Arada antrenmanlarımı da yapmam lazım. O yüzden de Bisiklet Foruma yeterince zaman ayıramıyor olabilirim. Zaten hiçbir zaman forum takip eden bir insan olmadım.

Görüşlerinize sonuna kadar saygılıyım. Özgür bir ülkedeyiz. Videolara gelince, ben bu kadarını yapabiliyorum. Daha iyisini yapan varsa yapsın da biz izleyelim :)
Bir arkadaşta göbekli demiş. Evet dönem dönem oluyor. Profesyonel sporcu değilim. Ama o paylaştığın fotodaki finiş Kapadokya ultra trailin(Koşu yarışı) 63km lik parkurunu 8 saatte bitirdiğim zaman çekilmiş bir fotoydu. Yine aynı bünye 2 ay önce Estonya Tallinde 10 saat 45 dakikada Ironman bitirmişti(3.8km yüzme, 180km bisiklet,42km koşu). Gel yarışalım ;) Hee bu arada benim 42 yaşında olduğumu unutmayın arkadaşlar.

Kendinize iyi bakın.
aynı ekipmanlarla istediğiniz parkurda yarışırım . yaşım 46 :)kolay gelsin.

@asladurma Videolarınızda hiç yabancı yol bisikleti içeriklerinden esinleniyor musunuz? Size dair yapacağım en öncelikli eleştiri, tüm videolarınızda teknik içeriğin aşırı zayıf olması. Hep başlangıç seviyesi şeyleri anlatıyorsunuz. Youtube üzerindeki kitle belki bunu talep ediyor olabilir ancak 1-2 yıl yol bisikletiyle içli dışlı olan bir insan için, bence artık bir özelliği kalmıyor videolarınızın.

Ayrıca, kendi gözlemim şöyle ki grup sürüşlerinde sanki insanlar yaklaşımınızdan biraz rahatsız oluyor gibi. Bisiklet üstündeyken muhabbet etmeye çalışmak falan çok makul şeyler de değil, grup sürüşlerinde arkaya müzik verip yolda gidişinizi çekseniz daha iyi olabilir. Ayrıca, kadın bisikletçilere de öncelik tanıma ve daha fazla içeriklerinizde gösterme çabanızı anlıyor olsam da açıkçası bir izleyici olarak gerekenden fazla girişken olduğunuzu düşünüyorum.

Bu kadar eleştirilmenizin sebebi, yol bisikleti ile ilgili sizin kadar zaman ayırabilen ve içerik üretebilen kimse yok ülkede. Beğenilseniz de, beğenilmeseniz de öncüsünüz yani. Dolayısıyla, üstünüzde bence bazı sorumluluklar var. Evet, sizin kanalınız ve istediğiniz gibi içerik üretmekte aslında özgürsünüz ama ürettiğiniz şeyler bir kültürü şekillendiriyor. O yüzden, bisiklet kültürüne dair daha sorumluluk taşıyan içerikler üretmenizi ben açıkçası tercih ederim.

Fatih Bey, sürekli kendinizi tekrar ediyorsunuz. Videolarınız daha eğitici olabilir örneğin. Yani beslenme, dinlenme, yenilenme, antrenman vs gibi konularda içerik üretebilirsiniz. Bunlar kolay demiyorum ama siz işin bu kısmını atlıyorsunuz. Gezelim görelim tarzı vloglar bir süre sonra doygunluğa ulaşıyor.
Sizi izlemeyi 1.5 yıldan beri bıraktım yazdığım sebeplerden dolayı. Zaten vloglarız takipçi sayınızla doğru orantılı izlenmiyor siz de farketmişsinizdir.
Amacım sizi burada yakalamışken bir kaç yapıcı eleştiride bulunmak😇😉
@asladurma Videolarınızda hiç yabancı yol bisikleti içeriklerinden esinleniyor musunuz? Size dair yapacağım en öncelikli eleştiri, tüm videolarınızda teknik içeriğin aşırı zayıf olması. Hep başlangıç seviyesi şeyleri anlatıyorsunuz. Youtube üzerindeki kitle belki bunu talep ediyor olabilir ancak 1-2 yıl yol bisikletiyle içli dışlı olan bir insan için, bence artık bir özelliği kalmıyor videolarınızın.

Ayrıca, kendi gözlemim şöyle ki grup sürüşlerinde sanki insanlar yaklaşımınızdan biraz rahatsız oluyor gibi. Bisiklet üstündeyken muhabbet etmeye çalışmak falan çok makul şeyler de değil, grup sürüşlerinde arkaya müzik verip yolda gidişinizi çekseniz daha iyi olabilir. Ayrıca, kadın bisikletçilere de öncelik tanıma ve daha fazla içeriklerinizde gösterme çabanızı anlıyor olsam da açıkçası bir izleyici olarak gerekenden fazla girişken olduğunuzu düşünüyorum.

Bu kadar eleştirilmenizin sebebi, yol bisikleti ile ilgili sizin kadar zaman ayırabilen ve içerik üretebilen kimse yok ülkede. Beğenilseniz de, beğenilmeseniz de öncüsünüz yani. Dolayısıyla, üstünüzde bence bazı sorumluluklar var. Evet, sizin kanalınız ve istediğiniz gibi içerik üretmekte aslında özgürsünüz ama ürettiğiniz şeyler bir kültürü şekillendiriyor. O yüzden, bisiklet kültürüne dair daha sorumluluk taşıyan içerikler üretmenizi ben açıkçası tercih ederim.
Hocam aynı şeyleri düşünüp yaklaşık olarak yazmışız. Dediğim gibi bizim gibi düşünen çok kişi var. Bence Fatih Bey bunları ciddi olarak düşünmeli ve yeni kararlar almalı. Siz çok daha net bir şekilde yazmışsınız. Umarım zamanla ülkemizde de yabancı kanallar seviyesinde içerik üretilir...

Ben genel olaark vlog çekiyorum. Onun dışında da insanlara yaşadğım tecrübeleri yansıtıyorum. Evet bisiklet tekniği ile ilgili bilgi yok. Onu yapan arkadaşlar vardı zaten. Yusuf yapıyordu, Çağrı yapıyordu. ve zaten her bisiklet ile video çeken onları yapıyor. Benim içeriklerim daha özgün. Onun için o tarafa yönelmeyi düşünmedim. Ama çok yakında o bölümü de bir proje ile geliştirmeyi düşünüyorum. Ayrıca son 2 video da da biraz daha bilgi içerikli videolara başladım.

Bisiklet üzerindeki muhabbetten kimse rahatsız olmuyor. daha çok heycanlanıyorlar. Çoğu sürüşe onu yapalım diye davet ediyorlar zaten. Sadece müzik verip hiçbirşey konuşulmassa ben izlemem. Biraz bilgi de verilmesi lazım bence. Benim izlemeyeceğim videoyuda çekemem :) Kadın bisikletçiler konusuda, Onlar zaten bi grupta 1-2 yi geçmiyor. Bir grupta ne kadar çok kadın varsa o grubun kalitesi daha da artar. Onun için izleyenlere bakın kadınlar da bisiklet sürüyor imajını vermek amacım. Fazla girişken demenizi anlamadım. Şu ana kadar hiç rahatsız olan biri olmadı.

Bana bukadar sorumluluk yüklemeyin lütfen. Ben çıkıyorum antrenmanımı yapıyorum, yarışlarımı yapıyorum ve bunları da insanlarla paylaşıyorum. :)
Fatih Bey, sürekli kendinizi tekrar ediyorsunuz. Videolarınız daha eğitici olabilir örneğin. Yani beslenme, dinlenme, yenilenme, antrenman vs gibi konularda içerik üretebilirsiniz. Bunlar kolay demiyorum ama siz işin bu kısmını atlıyorsunuz. Gezelim görelim tarzı vloglar bir süre sonra doygunluğa ulaşıyor.
Sizi izlemeyi 1.5 yıldan beri bıraktım yazdığım sebeplerden dolayı. Zaten vloglarız takipçi sayınızla doğru orantılı izlenmiyor siz de farketmişsinizdir.
Amacım sizi burada yakalamışken bir kaç yapıcı eleştiride bulunmak😇😉

Hocam aynı şeyleri düşünüp yaklaşık olarak yazmışız. Dediğim gibi bizim gibi düşünen çok kişi var. Bence Fatih Bey bunları ciddi olarak düşünmeli ve yeni kararlar almalı. Siz çok daha net bir şekilde yazmışsınız. Umarım zamanla ülkemizde de yabancı kanallar seviyesinde içerik üretilir...

Son 2 videomda bu konulara başladım. Pandemi yaradı :)
Ama lütfen yabancı kanallar diyorsunuz. Muhtemelen GCN den bahsediyorsunuz. Benden tek başıma GCN olmamı beklemeyin :)
aynı ekipmanlarla istediğiniz parkurda yarışırım . yaşım 46 :)kolay gelsin.
Tamam bu sene Kapadokya 63k dayım tekrar. Ekipmanlar şort ayakkabı tshirt :)

@asladurma aklıma GCN gelen son kanal olur. Tabiki de o kadar imkanı olan bir kanalı kıyaslamam. Örneğin; (link)
Ama içerik olarak bence o tarafa evrilmeniz lazım.

Oğlum on yaşından beri asla durma kanalını izler. Aramızda hatta adı kel abidir :) Bisikleti ve sporu sevmesinde büyük etkendir. Hatta yemeklerinin paylaşımlarını da seviyor. Benim de gayet faydalandığım vlogları oldu. Fondo yarışlarından önce paylaştığı rotalar mesela. Azıcık spor işleriyle ilgili insanların çok fazlasıyla faydalanacağı bence ülkemizdeki bizim gibi amatörler için güzel işler yapıyor Fatih Topçu. Sana burada gel kapışalım diyenler yarı yolda su kaynatırlar bence. Ziya Paşanın da dediği gibi aynası iştir kişini lafa bakılmaz. Asla durma Sen. Ben çok takip edemez olsam da oğlum çok seviyor seni ve bilgi alıyor.

@asladurma aklıma GCN gelen son kanal olur. Tabiki de o kadar imkanı olan bir kanalı kıyaslamam. Örneğin; The Vegan Cyclist
Ama içerik olarak bence o tarafa evrilmeniz lazım.
Evet şimdi incelemeye başladım. Takip ediyormuşum ama uzun zamandır izlememiştim. Hemen güzel bir fikir geldi bi videosundan. İlkini haftaya çeşmeye gittiğimde uygulayabilirim.
İşte aslında biraz bu işler de zamanla alakalı. Bilgi içerikli videolarda öncesinde ne kadar bilsem de eksik bişey olmaması için güzel araştırma yapmak lazım. Ama evden bi çıkınca o işler zorlaşmaya başlıyor.
Oğlum on yaşından beri asla durma kanalını izler. Aramızda hatta adı kel abidir :) Bisikleti ve sporu sevmesinde büyük etkendir. Hatta yemeklerinin paylaşımlarını da seviyor. Benim de gayet faydalandığım vlogları oldu. Fondo yarışlarından önce paylaştığı rotalar mesela. Azıcık spor işleriyle ilgili insanların çok fazlasıyla faydalanacağı bence ülkemizdeki bizim gibi amatörler için güzel işler yapıyor Fatih Topçu. Sana burada gel kapışalım diyenler yarı yolda su kaynatırlar bence. Ziya Paşanın da dediği gibi aynası iştir kişini lafa bakılmaz. Asla durma Sen. Ben çok takip edemez olsam da oğlum çok seviyor seni ve bilgi alıyor.
Teşekkürler. Küçük şampiyona sevgiler..

sence.

İniş antrenmanında droplardan tutmayan. Bu göbekli abiye TREK neden sponsor olmuş hala merak içerisindeyimdir.
Sadece Trek değil, shimano da sponsor. Wahoo da sponsor, Toyota da, ve daha birçok marka daha. Demek olay droptan tutmakla olmuyorumuş. İyi bir şeyler yapıyorum demek. hee bu arada şunu kaçırıyorsun. Ben droptan tutarsam iniş sırasında kameranın o açısı ile sadece gidonu görürsün. Ben çoğu zaman video çekmek için TT ile antrenman yapmuyorum. Onda görüş açısı yok mesela.

Cem Yılmaz, filmlerine tepki gösterenler için peki bu çocuk olmuş mu diyor. Öyle güzel bir sahnesi vardı. Siz filmin mesajına odaklanmayıp filmi çocuklar da izliyor küfür var diyen tiplerle inceden dalgasını geçiyordu.

Fatih Topçu devamlılığıyla ve paylaştıklarıyla zor ve güzel işler yapıyor.

Yaşantınız yaptıklarınız sizin aynanızdır gençler. bu ülkede iyi iş yapanı kötülemek kolaylığına kaçarken buna dikkat edin.

Sadece Trek değil, shimano da sponsor. Wahoo da sponsor, Toyota da, ve daha birçok marka daha. Demek olay droptan tutmakla olmuyorumuş. İyi bir şeyler yapıyorum demek. hee bu arada şunu kaçırıyorsun. Ben droptan tutarsam iniş sırasında kameranın o açısı ile sadece gidonu görürsün. Ben çoğu zaman video çekmek için TT ile antrenman yapmuyorum. Onda görüş açısı yok mesela.
Demek ki mesele aksiyon kamerası açısıymış.. Anladım.. Başka video işi yapan youtuberlar neden iniş antrenmanlarında bile yeri çekmiyorda , güzel bir şekilde kamera açısını ayarlayabiliyor? Bunun örnekleri var youtube videoları olarak atarım size isterseniz özelden. Yani buda demek oluyor ki kamera açısını ayarlamak size düşüyor..

Sadece Trek değil, shimano da sponsor. Wahoo da sponsor, Toyota da, ve daha birçok marka daha. Demek olay droptan
:bsmagryr:

Demek ki mesele aksiyon kamerası açısıymış.. Anladım.. Başka video işi yapan youtuberlar neden iniş antrenmanlarında bile yeri çekmiyorda , güzel bir şekilde kamera açısını ayarlayabiliyor? Bunun örnekleri var youtube videoları olarak atarım size isterseniz özelden. Yani buda demek oluyor ki kamera açısını ayarlamak size düşüyor..

:bsmagryr:

Ben beceriksizim demek, yapçak bir şey yok.

Bakın arkadaşlar cevap verincede konu videoda droptan tutmaya falan geliyor. Ondan sonra neden forumda yoksun. Her videoyu böyle tek tek analiz edemeyiz :) 850 video var.

şimdi gördüm. buradaki sence benim düşüncem mi Fatih Topçu için mi ? triatlonda mı yarışacaksınız ? Benimle mi yarışacaksınız :))) Ben sizden yaşlıyım zaten iddiam olmaz :)
Ben de genç sayılmam. hemen gardınızı kaldırmayın lütfen :) sizi kast ettim . Tanımadığınız spor geçmişini bilmediğiniz kimseler hakkında ''su kaynatır'' gibi tabirler hoş değil sanırım.
@asladurma imkanlarım el verirse katılırım malum sizin gibi sponsorumuz yok ;)

Son düzenleme:
Ben beceriksizim demek, yapçak bir şey yok.

Bakın arkadaşlar cevap verincede konu videoda droptan tutmaya falan geliyor. Ondan sonra neden forumda yoksun. Her videoyu böyle tek tek analiz edemeyiz :) 850 video var.
Bahsimin geçtigi video budur. Kendi bisikletforum konunda yaptıgın içerikle ilgili tatlı eleştiriler ve dikkat edilmesi gereken yerleri söylüyor izleyicilerin.. Foruma girip girmemek sizin kararınız. :harika:

Yaklaşık bir aydır takip ediyorum kendisini. Bence gayet güzel içerikler üretiyor, özellikle benim gibi yeni başlayanlar için
Youtube'da ne yazık ki bisiklet ile çok fazla Türkçe içerik üreten yok görebildiğim kadarıyla. Var olanları da yapıcı eleştirmek yerine bel altı vurmaya çalışarak yermek kimseye bir şey kazandırmaz zannımca.

Youtube veya sosyal mecrada belli bir kitleye ulaşabilen, belli bir içerik kalitesi sunabilen insanlara sponsor olunması niye forumda bu kadar kötü bir şeymiş gibi bahsedilmiş, garip.
Firmalar kimsenin kara kaşına, kara gözüne sponsor olmuyor. Sponsorunu övüyor diye eleştiri mi yapılır yahu :) Tabii ki övecek, neticede ticari bir ilişki söz konusu.

ben de genç sayılmam. hemen gardınızı kaldırmayın lütfen :) sizi kast ettim . tanımadığınız spor geçmişini bilmediğiniz kimseler hakkında ''su kaynatır'' gibi tabirler hoş değil sanırım.
@asladurma imkanlarım el verirse katılırım malum sizin gibi sponsorumuz yok ;)

Benim hiç sponsorum yok. Sıradan avamdan bir esnafım. Su kaynatmayı siz üstünüze alınmışsınız. Kusur ettiysem affola. Başarı aynı ekipmanla değil, düzenli antreman , beslenme, uyku düzeni vs. olur. sağolsun Fatih bey de bunları güzelce anlatmaya çalışıyor.

Geri