Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Assioma favero powermetre kullanıcıları ve tecrübeleriniz

srdrmrs

Forum Bağımlısı
Tepki
6.614
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Canyon
benim gibi bu pedaldan kullanan arkadaşları buradan bilgi alış-verişi yapmaya davet ediyorum. kendim çektiğim kutu içeriği videom ile konuyu açmış olayım. bende zaman ile burayı bir günlük gibi tutup gelişimi kontrol edeceğim.

Scudo
Hayırlı olsun. En önemlisi how much money? ?

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
bende düşünüyorum. takipteyim.

Tüm parçalarının tek tek satılıyor olması büyük avantaj gibi :harika: Garmin vs markalarda bir çok arızada komple pedal değişimi gerekiyor bildiğim kadarıyla.
Bu arada güle güle kullan @srdrmrs :harika:

Ben Uno modelini kullanıyorum, 2. el aldım. Daha önce 1.5 yıl 4iiii powermeter kullandım. Pedala geçmemin sebebi 4iiii'ın yeni bisikletim ile uyumsuz olması.

Şimdilik trainerda bir kaç sürüşte kullandım. Spd-sl kallerden keo kallere geçince ilk takışlarda henüz alışamadım.

• Beğen
Tepkiler: srdrmrs
Çok money hatta mani olacak kadar (link)

bu arada teki mi aldın çiftli mi?
Türkiye şartlarında pahalı ancak Stage gibi sadece sol ayna kol tarzında powermetre ile karşılaştırınca gayet kazançlı. Fiyat olarak aynılar ama birden fazla bisikleti olanlar için çok karlı bir yatırım olur. Stage gen 3 almayı düşünüyordum 530 euro. Şimdi kararım tamamen değişti gibi. Muhtemelen bu pedallara yönelebilirim. :)

Tüm parçalarının tek tek satılıyor olması büyük avantaj gibi :harika: Garmin vs markalarda bir çok arızada komple pedal değişimi gerekiyor bildiğim kadarıyla.
Bu arada güle güle kullan @srdrmrs :harika:

teşekkürler. aman garmin uzak dursun :)

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
1,5 yıldır çift taraflı olan versiyonunu kullanıyorum. 2 defa sağ pedal fotoğraftaki gibi kırıldı ve garantiden değiştirdiler. Genel olarak ölçümünden memnunum ama pedal gövde malzemesi sert plastik. Linklere bakarsanız xpedo nun bir pedalına monte. Yine aynı markanın mtb pedalına takılış videosu. Acaba xpedo'nun en ucuz versiyon pedal gövdesi (sert plastik) yerine üst versiyon (karbon karışımı) gövde alsam uyar mı ? diye düşünmedim değil. Linkler aşağıda.

(link)

IMG_7384.JPG

• Beğen
  • Muhteşem
Tepkiler: Özcan ve srdrmrs
@srdrmrs videoda look kal ile geliyor demiştin. Sadece look kal ilemi kullanılabiliyor yoksa shimano kal ilede uyumlumu?

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
@srdrmrs ptt ile mi geliyor ? kaç günde elinize ulaştı ? sipariş ve sonrası ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim ...

@srdrmrs videoda look kal ile geliyor demiştin. Sadece look kal ilemi kullanılabiliyor yoksa shimano kal ilede uyumlumu?

pedal pm lerin hepsi look kal uyumlu.

@sinobjk fedex ile geliyor. ptt ye göre çok hızlı 1 hafta 10 gün arasında geliyor.

bugun ilk testimi yaptım. aslında dışarda sürecektim ama işlerim uzayınca evde trainer yapayım dedim. yarım saat falan zwift ile ugraşdım :) pm cadans ve nabız sensörü görmesine rağmen hareket edemiyordum. pedalı kalibre ettikten sonra sorun düzeldi :) kaybetiğim zaman yüzünden yarım saatlik bir sürüş yaptım. 156 nabız ile ortalama 204w çıkardım. 170-175 nabız ortalama ile 280-300 gibi ortalama değerlere çıkabileceğimi umuyorum. FTP testi için 1 hafta bekleyeceğim şimdilik ufak denemeler yapıyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ag249 ve Özcan
Hayırlı olsun. Bisiklette ilk ne yükseltmeliyim sorusuna verilebilecek en güzel cevap bence güç ölçer! Düzgün bir antrenman programı ile 8 haftada ftp yukarı çıkacaktır. Kendimden örnek vereyim ki düzenli bisiklet sürsem de antrenman maksadı ile ne yazık ki koşuya ağırlık vermem sebebi ile kesintili bir bisiklet düzenim var ancak buna rağmen 8 ayda 170 > 220 > 247 watt şeklinde bir artışım oldu. Öncesinde nabıza dayalı yine kesintili olarak antrenman yapmış olsam da şu anki güce ulaştığımı sanmıyorum. Bir de ftp testini evde yapmayın derim; öldürücü oluyor. Vantilatör filan kesmez!

• Beğen
Tepkiler: ag249
Valla evde ve dışarda aynı olarak yapacağım. arkadaşlardan gördüğüm kadarı ile evde yapılanlar ile dışarda yapılan arasında fark oluyor. dışarıda yapılan test hep daha yüksek çıkıyor. dediğiniz gibi dün yaptıgım orta tempo antremanda bile baya terledim (çok fazla terleyen biri değilim). 1 hafta spontan antremanalar yapıp haftaya sufferfest 4d test ile başlayıp programımı şekillendireceğim. siz hangi programla çalıştınız?

Üzerine kafa yormamak için Garmin 100mil 3 etaplı planı kullandım. Şimdi ise sadece z2 2 kısa 1 uzun sürüş şeklinde devam ediyorum. Koşu ile yarı yarıya paylaştırdım haftayı :) şimdilik bir yarış planım olmadığı için ikisinde de gözüm kalmasın planı :D

• Beğen
ftp testimi yaptım. bi tanesi ayak üstü bitanesi de trainer üzerinde. trainer üzerinde çok duramadım ve testi tamamlayamadım. dışarda yaptıgım testte 20 dakika boyunca elimden geldiği kadar basmaya çalıştım. belirli periyodlarla benzer testi yapıp gelişimi gözlemleyeceğim. henüz tam olarak max watt ulaşmak için çok zorlayamadım . an itibari ile 1086 watta ulaşmışım en fazla. tahmini olarak 1200-1250 yapabilirim gibi geliyor.
IMG-20191219-WA0003.jpeg

Ben Uno modelini kullanıyorum, 2. el aldım. Daha önce 1.5 yıl 4iiii powermeter kullandım. Pedala geçmemin sebebi 4iiii'ın yeni bisikletim ile uyumsuz olması.

Şimdilik trainerda bir kaç sürüşte kullandım. Spd-sl kallerden keo kallere geçince ilk takışlarda henüz alışamadım.

Güncelleme yapayım, 1 ayı geçti hiçbir sıkıntı yaşamadım. Henüz dışarıda hiç kullanmadım evde Zwift ile birlikte kullanıyorum. Yaklaşık 2 yıldır powermeter kullandığım için FTP'mi az çok biliyorum o yüzden tekrar yapmadım, önceki pm ile aynı gibi değerler.

• Beğen
şimdi fark ettim de forum gecici olarak kapanınca burada yazılanların da bir kısmı gitmiş bende 3 haftalık yokuş antremanlarımdan bir kesit sunayım. burada nabıza dayalı antremanın sizi nasıl yanıltabileceği de yorumlanabilir.
strava ftp.JPG

şuanlık bura için hedefim 400lü wattlara çıkıp 4,15-4,30 arasında bir yer edinmek.

Geri