acartaylan
Daimi Üye
- Tepki
- 34
Bir oto ekspertize gosterirsen sonucu test edip soylerler.Bir aynakol dişlisinin ne kondisyonda olduğunu nasıl öğrenebiliriz?
ikinci el bir vites seti almıştım herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum ama ne azından ne kadar ömrünün kaldığını öğrenmek iyi olurdu
Genel geçer görüş 3 zincir 1 ruble ve 3 ruble 1 aynakol şeklinde. Ama dişliler de sıkıntı varsa mesela dişliye geçerken 1-2 den fazla sekme yapıyorsa zinciri attırıyorsa gibi (tabi vites ayarlarının doğru yapıldığını düşünerek) dişli halkalarını da değiştirebilirsiniz. ama sorun yoksa kullanmaya devam.Bir aynakol dişlisinin ne kondisyonda olduğunu nasıl öğrenebiliriz?
ikinci el bir vites seti almıştım herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum ama ne azından ne kadar ömrünün kaldığını öğrenmek iyi olurdu
Abi 7-8 senedir aynakolu değişmemiş bisikletim var , ekspertize falan gerek yok. Dişlerin yapısından bilebilirsiniz. Üçgen olan diş yapısının bir tarafı eğim aldı. Boyası da kesinlikle yok.Bir oto ekspertize gosterirsen sonucu test edip soylerler.
Ya kullan iste dert ettigin seye bak
Disliler bitince ustundeki degerlere göre disli degisimi yaparsin olur biter
Bir aynakol dişlisinin ne kondisyonda olduğunu nasıl öğrenebiliriz?
Bir adet zincir ölçer işi çözer belli aralıklarla zincirinizi ölçerseniz hem aynakol hem rubleniz aşınmaz baklası uzayan zincir size hem aynakol hem ruble aldırır.Ben şahsen zincir ölçerimle belli km sonrası ölçüyorum ve zinciri değiştiriyorum.Tavsiye ederim herkeseAynakol ruble ve zincir set olarak değişmesi gerekir, bir tanesini degistirdiginizde yeni ekipmanin ömrü kısalır ekipmanların maksimum omurde kullanılması için pedala ani ve yüksek güç uygulanmamalıdır ekipmanı ne kadar zorlar ve sikistirirsaniz zincir uzar ruble ve aynakol dişleri yıpranır bir süre sonra zincir rublenin üzerinden atlar yani zincir tutunamaz aynakolunda bittiğinde zincirin üzerinden atlaması durumu olabilir üstteki fotoğraftaki ayna dislisi buna bı örnek
MerhabaZincirin ömrünü tamamlamasını beklemeden değiştirmek ruble ve ayna kolun ömrünü uzatır. Üç zincir değiştirip hala aynı rubleyi kullanmışlığım var. Bu arada ayna kolu da komple değiştirmenize gerek yok, eğer dişlileri değiştirilen ayna kol kullanıyorsanız en çok aşınan yaprağı alıp değiştirebilirsiniz. Bu arada ayna kol yaprağı değişecekse zincir ve ruble ile aynı anda değişmesinde fayda var. Setinizden memnunsanız uzun bir süre idare etmesi için, ruble ve ayna kol yaprağını yedek leye bilirsiniz.
Sti kollarda değişmeli yazacaksın diye korktum. Ayrıca güç uygulamayacak adamın yol bisikleti ile ne işi olur. Düzenli zincir değişimi ile ruble ve aynakol uzun süreler kullanılır. Aynakol değişeceği zaman yıpranan dişli değiştirilir. Aynakol ruble ve zinciri değiştireceğine satıp yeni bisiklet almak daha mantıklıAynakol ruble ve zincir set olarak değişmesi gerekir, bir tanesini degistirdiginizde yeni ekipmanin ömrü kısalır ekipmanların maksimum omurde kullanılması için pedala ani ve yüksek güç uygulanmamalıdır ekipmanı ne kadar zorlar ve sikistirirsaniz zincir uzar ruble ve aynakol dişleri yıpranır bir süre sonra zincir rublenin üzerinden atlar yani zincir tutunamaz aynakolunda bittiğinde zincirin üzerinden atlaması durumu olabilir üstteki fotoğraftaki ayna dislisi buna bı örnek