Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aynakol Ömrü

Scudo
Kullanıma ve modele göre değişkenlik gösterecektir...

8'li sistemlerde 5-7bin km nin üstüne rahatlıkla çıkabilirken, 9'lu sistemlerde bu 2-4bin arasında değişebilir. Çok ve zor koşullarda kullanıyorsanız daha çabuk eskiyecektir...

• Beğen
Tepkiler: Metcansen
Bunlar aynakol dişlilerinin ömrü galiba. yani dişlilerin ömrü dolunca yeni dişlilerle tekrar kullanılabilir diye düşüyüyorum. aynakol kırılmadığı sürece.

Evet dişlerin ömürleri. Yalnız bazı modeller, Shimano Hallowtech mesela, göbekle beraber geliyor. Bunu da aynakolun bir parçası sayarsak sorun çıkma ihtimali olan yerlerden biri diyebiliriz. Fakat değiştirmek çok maliyetli değil.

Marka/model kadar kullanım tarzı ve bakım aynakol ömründe hayati derecede önemli. Vitesi çapraz kullanmıyorsanız, arka en başta iken ön vites en sonda gibi, pedala güç verirken vitesi değiştirmiyorsanız, kopmasını beklemeden :) zincir boyu uzadığı zaman zincirinizi değiştiriyorsanız 3-5bin km den daha uzun ömürlü olacaktır.

Bir aynakol dişlisinin ne kondisyonda olduğunu nasıl öğrenebiliriz?
ikinci el bir vites seti almıştım herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum ama ne azından ne kadar ömrünün kaldığını öğrenmek iyi olurdu

ikinci el bir vites seti almıştım herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum ama ne azından ne kadar ömrünün kaldığını öğrenmek iyi olurdu
Bir oto ekspertize gosterirsen sonucu test edip soylerler.
Ya kullan iste dert ettigin seye bak
Disliler bitince ustundeki degerlere göre disli degisimi yaparsin olur biter

Genel geçer görüş 3 zincir 1 ruble ve 3 ruble 1 aynakol şeklinde. Ama dişliler de sıkıntı varsa mesela dişliye geçerken 1-2 den fazla sekme yapıyorsa zinciri attırıyorsa gibi (tabi vites ayarlarının doğru yapıldığını düşünerek) dişli halkalarını da değiştirebilirsiniz. ama sorun yoksa kullanmaya devam. :)

• Beğen
Tepkiler: Serrchi ve :DDD
Bir oto ekspertize gosterirsen sonucu test edip soylerler.
Ya kullan iste dert ettigin seye bak
Disliler bitince ustundeki degerlere göre disli degisimi yaparsin olur biter
Abi 7-8 senedir aynakolu değişmemiş bisikletim var , ekspertize falan gerek yok. Dişlerin yapısından bilebilirsiniz. Üçgen olan diş yapısının bir tarafı eğim aldı. Boyası da kesinlikle yok.

Bu videodan sonra göbeği yaptım. Aynakol aynı . Yamuk olmasına rağmen kullanıyorum. Ayakları yürürken yamuk basma sıkıntısına yol açıyor. Kısacası yamuk olmasın yeter. D @Desert Fox

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato

EECEBCD1-B46B-4B57-A7CE-1EF9150F6E85.jpeg

Aşınan dişlilerin uçları sivrilmeye başlar, ayrıca zincir baklalarının oturduğu yuvalarda asimetrik bir görüntü oluşur :harika:

Aynakol ruble ve zincir set olarak değişmesi gerekir, bir tanesini degistirdiginizde yeni ekipmanin ömrü kısalır ekipmanların maksimum omurde kullanılması için pedala ani ve yüksek güç uygulanmamalıdır ekipmanı ne kadar zorlar ve sikistirirsaniz zincir uzar ruble ve aynakol dişleri yıpranır bir süre sonra zincir rublenin üzerinden atlar yani zincir tutunamaz aynakolunda bittiğinde zincirin üzerinden atlaması durumu olabilir üstteki fotoğraftaki ayna dislisi buna bı örnek

Forumda o kadar övdük yeni Claris iyi olmuş hoş olmuş diye.. Tiagra'yla pek de farkı yokmuş, boşa masraf yapmışız diye düşünüyordum hatta.

Derken,

dün aynakol kaplaması (plastik çember) bir yüklenişte parçalanıp yola dağıldı. Sürüşe engel değil tabii ama aynakol evde imal edilmiş gbi duruyor:bsmagryr:

• İnanılmaz
Tepkiler: necmeddin
@bora balaban İmkanı olanın komple set olarak değiştirmesi mantıklı olabilir ama aktif olarak kullanan birinin her zincir değişiminde bir de ruble ve aynakol değiştirmesi gereksiz masraf.

Aynakol ruble ve zincir set olarak değişmesi gerekir, bir tanesini degistirdiginizde yeni ekipmanin ömrü kısalır ekipmanların maksimum omurde kullanılması için pedala ani ve yüksek güç uygulanmamalıdır ekipmanı ne kadar zorlar ve sikistirirsaniz zincir uzar ruble ve aynakol dişleri yıpranır bir süre sonra zincir rublenin üzerinden atlar yani zincir tutunamaz aynakolunda bittiğinde zincirin üzerinden atlaması durumu olabilir üstteki fotoğraftaki ayna dislisi buna bı örnek
Bir adet zincir ölçer işi çözer belli aralıklarla zincirinizi ölçerseniz hem aynakol hem rubleniz aşınmaz baklası uzayan zincir size hem aynakol hem ruble aldırır.Ben şahsen zincir ölçerimle belli km sonrası ölçüyorum ve zinciri değiştiriyorum.Tavsiye ederim herkese

Zincirin ömrünü tamamlamasını beklemeden değiştirmek ruble ve ayna kolun ömrünü uzatır. Üç zincir değiştirip hala aynı rubleyi kullanmışlığım var. Bu arada ayna kolu da komple değiştirmenize gerek yok, eğer dişlileri değiştirilen ayna kol kullanıyorsanız en çok aşınan yaprağı alıp değiştirebilirsiniz. Bu arada ayna kol yaprağı değişecekse zincir ve ruble ile aynı anda değişmesinde fayda var. Setinizden memnunsanız uzun bir süre idare etmesi için, ruble ve ayna kol yaprağını yedek leye bilirsiniz.

Zincirin ömrünü tamamlamasını beklemeden değiştirmek ruble ve ayna kolun ömrünü uzatır. Üç zincir değiştirip hala aynı rubleyi kullanmışlığım var. Bu arada ayna kolu da komple değiştirmenize gerek yok, eğer dişlileri değiştirilen ayna kol kullanıyorsanız en çok aşınan yaprağı alıp değiştirebilirsiniz. Bu arada ayna kol yaprağı değişecekse zincir ve ruble ile aynı anda değişmesinde fayda var. Setinizden memnunsanız uzun bir süre idare etmesi için, ruble ve ayna kol yaprağını yedek leye bilirsiniz.
Merhaba
merak ettiğim için soruyorum benim bisikletimde 26-36-46 deore aynakol var bunun tekli aynakol yapraklarını internette araştırdığım halde bulamadım bildiğiniz bir site var mı? kenara not almak isterim,ileride mutlaka ihtiyacım olacak
Aynakolun model numarasını gündüz yazabilirim eğer ihtiyacınız varsa

Shimano Yol Bisikleti serisi bir aynakolu ele alalım. Modelden modele değişiklik göstersede dişleriyle birlikte enn az 30 bin km sorunsuz gidebilmesi gereklidir. Tiagra 4600 aynakolumu yaklaşık 40 bin km kullandım. Hala sıkıntısı yoktu. 60 bine kadar yolu var. Sürüş stiliniz çok etkiler dişlerin ömrünü. Ayrıca zinciri yenileme ve temizleme-yağlama sıklığınıza göre değişiklik gösterecektir.

@Desert Fox merhaba bu yaprak piyasada var mı bakamadım ama (seri nosu ile varsa bulunur )ayrıca sürekli setler ve parçalar güncelleniyor sürekli firmalar yeni setler üretiyor siz aynakolu eskittginizde çok daha iyi modeller çıkmış olacaktir belki seti komple yenilemek isticeksiniz yada bisikletinizi değiştireceksiniz ve aynakolu öyle kolay kolay bitiremezsiniz uzun süre kullanılabilir durumda olucak o yuzden bu parça çok uygun fiyatlı değilse şu an almayın derim birde XT gibi yuksek performansa hitap eden aynakollarin yaprakları uretiliyo ve daha çok tuketiliyo ilerdede yaprak değişimi kaçınılmaz olursa ekonomimize el verirse hem kullanım tarzınızda ortaya çıktığında o zaman bu tip ekipmanlara yonelmeniz mantıklı olur

Sti kollarda değişmeli yazacaksın diye korktum. Ayrıca güç uygulamayacak adamın yol bisikleti ile ne işi olur. Düzenli zincir değişimi ile ruble ve aynakol uzun süreler kullanılır. Aynakol değişeceği zaman yıpranan dişli değiştirilir. Aynakol ruble ve zinciri değiştireceğine satıp yeni bisiklet almak daha mantıklı

Geri