Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bağdat Caddesi Bisiklet Yolu

Scudo
Ben göztepede oturduğum için bu bisiklet yolunu her zaman kullanıyorum.Eğer ekstra dikkatli olmasam muhakkak her gün ya bir motorcu bana çarpar ya da araba bana çarpar .Ve ayrıca her gün garanti birkaç tane de yayaya çarpardım.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
0:35'teki motosikletliyi plakası ile trafiğe bildirse işlem yaparlar mı, bisiklet yoluna motosikletle girmekten dolayı?
Hiç bişey yapmazlar. "Burası avrupa değil aslanım" diyip yollar polis seni. Devlet bu davarlara ceza vermediği için ceza vermek bize kalıyor. Yaptığı kanunsuzluğa rağmen bi de dayılanıyor bisikletliye. Darp etmeye yelteniyor. Videodaki şahıs, bunların hakettiği dilden konuşan, kafasını gözünü kıran bir bisikletliyle karşılaşmadıkça da bu Ali kıran baş kesenliğe devam edecek. Karşı taraftan bişey görmeyeceğinden o kadar emin ki.

"Bisikletli = No gayri resmi ceza (dayak)".

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
bu konuda dun twit de atmistim ; bu motorcu guruh , tum dunya bunlarin etrafinda domnuyor gibi , her yerde kendini her kuralin ustunde goruyor , her zaman nasil hakli gorebiliyor , nasi bir psikolojileri var gercekten anlamiyorum.
tabi ki iclerinde olan sorumluluk sahibi , karsisindakine saygi gosteren , kurallara uyan gercek insanlari ayiririyorum ,
ancak , kaldirimda gitseler haklilar , emniyet seridinden gitseler haklilar , karsidan karsiya gecen yayaya carpsalar yine haklilar , bisiiklet yolundan gitseler yine haklilar.,
kisaca hep ama hep haklilar. 😀

0:35'teki motosikletliyi plakası ile trafiğe bildirse işlem yaparlar mı, bisiklet yoluna motosikletle girmekten dolayı?
Görüntüyü kaydeden bizim arkadaşlar. Plaka trafiğe bildirildi. Ayrıca kamuoyuna yansıması için video Zafer Akçay'a da iletildi.

bu konuda dun twit de atmistim ; bu motorcu guruh , tum dunya bunlarin etrafinda domnuyor gibi , her yerde kendini her kuralin ustunde goruyor , her zaman nasil hakli gorebiliyor , nasi bir psikolojileri var gercekten anlamiyorum.
tabi ki iclerinde olan sorumluluk sahibi , karsisindakine saygi gosteren , kurallara uyan gercek insanlari ayiririyorum ,
ancak , kaldirimda gitseler haklilar , emniyet seridinden gitseler haklilar , karsidan karsiya gecen yayaya carpsalar yine haklilar , bisiiklet yolundan gitseler yine haklilar.,

Özellikle kafada kask, kaskta kamera olduğu sürece.

Hocam şahsi algılamayın ama genele dair, tavsiye niteliğinde bir şeyler söylemek istiyorum sizin vesilenizle :)

Sürekli motosiklet kullanan biri olarak bu züppeliklerin hiçbiri savunulacak şeyler değil, ben de yapana saydırıyorum. hata, yanlış, suç olduğunu da kimse reddedemez, şahsen asla da yapmam ama videodaki bisiklet yolu geliş gidiş anladığım kadarıyla. şimdi geliş istikametini bisiklet harici bir motor, scooter, yaya vs kullanmasını, üzerine sürerek mi protesto etmeliyiz, protesto edeceğiz diye karşı şeride girip geleni akan trafiğin önüne mi ittirmeliyiz? Benim bu konuda çekincelerim var.

İhkakı haktan en büyük zararı hakkını arayanlar görüyor genelde. Videonun örneklik teşkil etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hatayı hatayla düzeltmek bana gereksiz kahramanlık geliyor. Kaş yaparken göz çıkarmayalım.

Herkese güvenli ve keyifli sürüşler

Hocam şahsi algılamayın ama genele dair, tavsiye niteliğinde bir şeyler söylemek istiyorum sizin vesilenizle :)

Sürekli motosiklet kullanan biri olarak bu züppeliklerin hiçbiri savunulacak şeyler değil, ben de yapana saydırıyorum. hata, yanlış, suç olduğunu da kimse reddedemez, şahsen asla da yapmam ama videodaki bisiklet yolu geliş gidiş anladığım kadarıyla. şimdi geliş istikametini bisiklet harici bir motor, scooter, yaya vs kullanmasını, üzerine sürerek mi protesto etmeliyiz, protesto edeceğiz diye karşı şeride girip geleni akan trafiğin önüne mi ittirmeliyiz? Benim bu konuda çekincelerim var.

İhkakı haktan en büyük zararı hakkını arayanlar görüyor genelde. Videonun örneklik teşkil etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Hatayı hatayla düzeltmek bana gereksiz kahramanlık geliyor. Kaş yaparken göz çıkarmayalım.

Herkese güvenli ve keyifli sürüşler
benim ifade etmek istedigim suydu esasinda ; yanindan gecerken mesela " burasi bisiklet yolu senin burada ne isin var " diye durup gayet basit bir soru dahi sorulsa , o motrcularin bir cogunun ayni hareketi yapacagina eminim. kisaca motorcularin her sekilde kendilerini hakli gorup karsisindakine saldirma psikoloijini anlatmak istedim.
orasi bisikletler icin ayrilmis yol , senin oraya zaten en bastan baskasinin hakkina saygi gosterip girmemen gerekiyor. Bu bahsettigim , kurye , yemek tasiyan motorcular vs hepsi dahil , kisşye ozel degil soyledigim. sen girmezsen benim hakkima saygi gosterirsen ben de senin hakkina saygi gosteririm.
ozellikle istanbul 'un yogun trafinginde , motorculara yer acmak icin cogu zaman saga sola aracimi yon degistiriyorum , ki bosuna beklemesin .
eee sen de biz zahmet bisikletlere saygi goster yoluma girme.

Motorcuları sukutercilerden ayıralım lütfen. İstanbul trafiğinde trafik beklerdim motorum varken, 1 kez dahi kaldırıma çıkmışlığım yok, ters yöne girmedim, bisiklet yoluna asla basmadım. Çoğunluk benim gibi değil tabi ki ama genelleme yapılması gayet mümkün ve bu sebeple yaşların kurularla çatır çutur yanması da gayet olağan.

Şimdi bir motosiklet forumunda ters yöne giren bisikletli vidyosu dönüyor olabilir, bir otomobil forumunda traktörlerin olmaması gerektiği yerlerde takıldığını gösteren vidyolar dönüyor olabilir, bunların hepsiyle ilgili genelleme yapılır edilir de sonuç değişmiyor.

Genişçe bir bisiklet yolu duruma göre yayayla da paylaşılır, motorla da, hatta arabayla da. Biraz yaşadığımız doğal çevrenin gerçeklerine aşina olup ona göre davranmamız lazım. Bağdat caddesindeki bisiklet yolu zaten gayet tehlikeli bir yol, aniden dönen arabalar mı istersin, birden atlayan yayalar mı istersin, etrafı kolaçan edeyim derken bisikletin canına okuyan çukurlar mı istersin, ne ararsan zaten var. O yüzden karşıdan kabak gibi gelen motosikletli vatandaşla böyle bir polemiğe girmeye hiç gerek olmadığını düşünüyorum.

Son bir not; motorcularla sukutercileri ayıralım diye girdim mesaja ama son bi kaç yıl içinde artık bir de motor veya sukuter farketmeksizin kameraman tipler türedi. Sanırım motorcuları kameramanlardan ve sukutercilerden ayıralım desek daha doğru olacak..

İstanbul trafiğinde trafik beklerdim motorum varken, 1 kez dahi kaldırıma çıkmışlığım yok, ters yöne girmedim, bisiklet yoluna asla basmadım.

zaten yazimin basinda belirtmistim ;

kisaca ustunde durulmasi gereken konu bence , herkesin karsisindaki insanlara taninmis haklara saygi gostermesi .
bisiklet yolunda o motorcunun isi yok , ,bisiklet yolu bisikletciler icindir. keske daha cok bisikletli olsa hayatimizda ve bu yollari kullansa ve cok cok daha fazlasini ilgili belediyelerden talep etse. ancak ne yazik ki su an bunu yeterli derecede talep edemiyoruz. Ayrica bisiklet yollarinin fazlalasmasi belki de bisiklete olan ragbeti de artiracaktir.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Hocam bence kimse kimsenin yolunu paylaşmasın yoksa İstanbul gibi bir şehirde buna izin verilirse arkası kesilmez ve kural haline gelir diye düşünüyorum.Tamam belki motoru olan arkadaşlar var eyvallah .Acil durum vardı bisiklet yoluna girdin kabul.Araban var acil işin var bisiklet yoluna park ettin ona da eyvallah.Ama dur arabayı şuraya park edeyim de şurada bir çay içip sigara içip geliyim tarzı gerekçelerle bisiklet yolunun park alanına dönüşmesine razı değilim.Ben de mümkün olduğunca araba yolundan gitmemeye kenarlardan sürmeye gayret ediyorum.Tabii bunlar benim fikirlerim.Ben de uzaktan tempolu ve hızlı bir şekilde kendimi sürüşe adapte etmişken elinde telefon bisiklet yolunun ortasında yürüyüp sağına soluna bakmayan sorumsuz bir yaya yüzünden araba yoluna girmek istemiyorum ya da ani fren yapıp yaptığım antrenman ve yakaladığım motivasyonu sıfırlamak zorunda kalmak istemiyorum.

Ama soyle, belki boyle, hadi bi seferlik, hayatin gercekleri diye geri adim atilan her konu bizi geri goturur. Motorsiklet bisiklet yoluna girmeyecek, kaldirima cikmayacak, ters yonden gitmeyecek, emniyet seridinden gitmeyecek, yaya gecidinden gecmeyecek, serit aralarini kullanmayacak. Noktadan sonra amayla baslayan her aciklama fuzuli.

etrafı kolaçan edeyim derken bisikletin canına okuyan çukurlar mı istersin
Çukurlar arabanın yürüyen aksamının da canına okuyor. Bursa'da yollarda sadece cukur değil, asfalt cıkıntıları da bol. Kimi yollarda safari yapar gibi gidiyoruz. Bursa'nın ünlü Tophane yokuşu 2022de eski asfalt üstüne yeni asfalt atılarak güyya yenilendi, su giderleri ve mazgal kapaklarının üstü de asfaltla kapatıldı. Hani o işi gören "belediye iyi çalışıyor" der, ancak bir yıl içinde kapakların bulunduğu yerler göçtü, arabaların otobüslerin alt takımını dağıtıyor.

Bağdat Caddesi, bisiklet yolu da olsa Kadıköy'e giden yönde sağ şerit de olsa bu tür kazalar olasılığı açısından en tehlikeli yerlerden biri. Sürekli şerit değiştiren dolmuşlar, taksiler, moto kuryeler, trafiğin arasında karşıdan karşıya geçerken bir anda karşınıza çıkan yayalar, sayısız tehlike sizi bekliyor. Ben mümkün olduğunca bu caddeden uzak durmayı tercih ediyorum.

Son düzenleme:
Ama soyle, belki boyle, hadi bi seferlik, hayatin gercekleri diye geri adim atilan her konu bizi geri goturur. Motorsiklet bisiklet yoluna girmeyecek, kaldirima cikmayacak, ters yonden gitmeyecek, emniyet seridinden gitmeyecek, yaya gecidinden gecmeyecek, serit aralarini kullanmayacak. Noktadan sonra amayla baslayan her aciklama fuzuli.
Bununla ilgili bir video vardı. Motorlu arkadaş polis memuruna, aralardan gidemeyeceksem, emniyet şeridine giremeyeceksek falan diye devam eden cümlenin sonunda neden motora bineyim o zaman demişti. Yani, motora biniyorum kuralları ihlal ediyorum/etmeliyim diyor. Ben böyle anlamadım.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Bununla ilgili bir video vardı. Motorlu arkadaş polis memuruna, aralardan gidemeyeceksem, emniyet şeridine giremeyeceksek falan diye devam eden cümlenin sonunda neden motora bineyim o zaman demişti. Yani, motora biniyorum kuralları ihlal ediyorum/etmeliyim diyor. Ben böyle anlamadım.
Egitim+denetim+caydirici ceza uclusu bir arada olursa tum sorunlarin %99u cozulur. Misal kasksiz motor kullanma cezasi 437 TL yerine 10000 lira olsa ve goruldukleri yerde cezalari kesilse bakin bakalim kac kisi kasksiz cikmaya devam edecek.

Bursa nın en yoğun bölgelerinden Şehreküstü nde Domino Pizza var önündeki yaya kaldırımında hep birkaç motosikletli park eder bu kural ihlali okey cunku yoldan tramvay geçiyor isteseler de park edemezler. fakat bir gece 23: 30 gibi oradan yürürken bir motosikletli kaldırımda dikine park etmişti! yani kaldırımdan gecen yayalara bariyer gibi engelleme hakkını bile kendinde görüyordu ! keşke o gece fotografını cekseydim ancak motosikletli ile tartışma halindeydim foto çekemedim. bu durum motosikletlilere ayrıcalık tanınmasının ne aşamaya varabilecegini gösterir örnektir.

Bursa nın en yoğun bölgelerinden Şehreküstü nde Domino Pizza var önündeki yaya kaldırımında hep birkaç motosikletli park eder bu kural ihlali okey cunku yoldan tramvay geçiyor isteseler de park edemezler. fakat bir gece 23: 30 gibi oradan yürürken bir motosikletli kaldırımda dikine park etmişti! yani kaldırımdan gecen yayalara bariyer gibi engelleme hakkını bile kendinde görüyordu ! keşke o gece fotografını cekseydim ancak motosikletli ile tartışma halindeydim foto çekemedim. bu durum motosikletlilere ayrıcalık tanınmasının ne aşamaya varabilecegini gösterir örnektir.

o taraflara hiç gitmiyorum, hem çok araç hem tren hem ray. Saygı yok. :/
Tartışmaya girmiyorum kazandığım olmadı.

Egitim+denetim+caydirici ceza uclusu bir arada olursa tum sorunlarin %99u cozulur. Misal kasksiz motor kullanma cezasi 437 TL yerine 10000 lira olsa ve goruldukleri yerde cezalari kesilse bakin bakalim kac kisi kasksiz cikmaya devam edecek.
bu caydirici ceza konusunda hem fikirim kaski birak , yahu adamlar plakasiz geziyor yada plakanin belli yerlerini kapatiyorlar. bunlara dahi yaptirim uygulandigini sanmiyorum yoksa bu kadar rahat sekilde bu plaka kapamalar vs devam edebilir mi? bu sekilde en islek yer olan Bogazici koprusu yada FSM 'den geciyorlar dusunsenize isin tuhafligini

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
Geri