Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Balık Avlama Sporu / Balıkçılık

malzemeler

1 kutu 160 gramlık “Superfresh” ton-klasik
10-12 adet küçük karides(haşlanmış ve soyulmuş)
3 yaprak marul ½ adet kuru soğan
1 yaprak kırmızı lahana
1 adet iri kırmızı turp
1 adet limonun suyu
Zeytinyağı (sızma)
Tuz


yapilisi

Marul yapraklarını iyice yıkadıktan sonra enine şeritler halinde doğrayıp derince bir kaba (salata kabına) alın. Kırmızı lahanayı da, önce yaprakları boyuna ikiye bölüp aynı sekilde doğrayın ve kaba ilave edin. Turpu rendeleyin ve kaba ekleyin. Soğanı yarım daire halkalar halinde doğrayın. Bir kaba alıp üzerine bol tuz serpin ve yuğurun. Sonra yıkayıp salataya ilave edin. Ton balığınının yağını süzün ve küçük parçalara bölün. Karidesleri dörde bölün ve ton balığı ile salataya ilave edin. Salataya limon suyunu, tuzu ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırın.

Bu salataya kırlangıç gibi çorbaya veya mayonezli yemeklere müsait balıkları da haşlayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra küçük parçalara bölüp salataya ilave edebilirsiniz.

arkadaşlar ben bu salatayı dün akşam evde yaptım,ilk olarak biraz acemilik çektim ama harika oldu.enerji olarakta bir hayli destekliyor vücudu tavsiye ederim.

Malzemeler

500 gram balık fifetosu (ayıklanmış, kılçıksız),
3 adet taze soğan,
1 defne yaprağı,
tuz,
karabiber,
1 yemek kaşığı zeytinyağı.

Terbiyesi için:
Yarım paket hazır sebze çorbası,
yarım limon,
1 yumurta sarısı.


Hazırlanışı:

Balık filetolarının yıkayıp, kurulayın, iki taraflarına da tuz ve karabiber serpin, tencereye yerleştirin. Taze soğanın dış kabuklarını soyun, defne yaprağı ile birlikte bütün olarak balıkların yanına koyun, karabiberi ekleyin, zeytinyağını gezdirin, bir bardak su ekleyin, tencereyi kısık ateşe oturtup 20-25 dakika süre ile pişirin. Defne ve taze soğanı çıkartın. Balığın suyunu bir kaba süzün, içine hazır sebze çorbasını boşaltın, ocağın üzerinde karıştırarak koyu bir çorba pişirin. Küçük bir cam veya porselen kapta yumurtanın sarısına bir limonun suyunu yedirerek bir terbiye hazırlayın ve koyu sebze çorbasına ekleyin, tadını ve kıvamını ayarlayın, balıkların üzerine dökerek masaya getirin. Terbiyeli sosun kıvamı balığın içinde piştiği suyun miktarına, o da balıkların pişme süresine bağlı olacağından sebze çorbasını hazırlarken su miktarını yeniden ayarlamanız gerekebilir.
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
Yaaa.Bende balik tutmak istiyorum.Bu konuda ciddi bir avciyim.Amaaa suan mevsimi degil
İzmirde açik denizde yani ancak tekne ile gidebilirim:( Ki tekne yok:( açik denizde barbun vardir bu zamanda.
Kiyida ise hayal.Su sicakligi yüksek.Eylülden önce sezon açilmaz.Bekliycez.
 
On bir yaşındaydı ve göl ortasında yer alan adadaki evlerinde ne zaman eline bir fırsat geçse hemen balığa çıkardı. Levrek avı yasağının sona erecei gün, akşamın ilk saatlerinde küçük güneş balıklarından yakaladı. Sonra oltasına yem takıp, oltayı fırlatma talimi yaptı. Yem suya değdiği zaman, gün batımı rengini almış suda altın haleler oluşturuyordu. Birazdan ay doğacaktı. Manzara çok güzeldi. Birden oltasının hızla çekildiğini hissetti ve oltaya büyük bir balık geldiğini anladı; yavaş yavaş çekmeye başladı. Babası da oğlunun balığı çekişini hayranlıkla izledi.

Çocuk sonunda yorgun düşen balığı sudan çıkardı. O güne kadar gördüğü en büyük balıktı bu, hem de koca bir levrek. Baba oğul güzelim balığa baktılar; pulları ay ışığında ışıl ışıl parlıyordu. Babası bir kibrit yakıp saatine baktı. Saat on olmuştuç Av yasağının bitmesine daha iki saat vardı. Önce balığa, sonra oğluna baktı. "Suya geri bırakman gerekiyor, oğlum!" dedi. "Baba!" diye itiraz etti çocuk ağlamaklı bir sesle. "Başka balıklar da var..." dedi babası. "Ama hiçbiri bunun kadar büyük değil!" dedi çocuk.
Göle şöyle bir göz attı. Gölde hiçbir balıkçı teknesi yoktu. Babasının yüzüne baktıbu kez. Kendilerini hiç kimse görmemişti. Balığı yakaladıklarını kimse bilmiyordu, bilemezdi de. Fakat babasının ses tonundan bu konuda hiçbir ödün vermeyeceğini anlamıştı.

Oltanın ucunu balığın ağzından çıkardı ve balığı gölün karanlık sularına bıraktı. Balık suya düşüer düşmez, söyle bir çırpındı ve gözden kayboldu. Çocuk bir daha bu kadar büyük balık tutamayacağından emindi.*
Çocuk haklıydı. Bir daha o kdar büyük bir balık tutamadı. Fakat değerler konusunda bir ikilem yaşadığı zaman hep o balığı gözünün önüne getirir.

Babasından öğrendiği gibi değerler, doğru ile yanlışın ne olduğu konusunda çok basit bir konudur. Güç olan yalnızca değerlerin uygulanabilmesidir. Birileri görmediği zaman da doğru olanı yapabiliyor muyuz? Evet, küçüklüğümüzde gerçeğin ve doğrunun ne olduğunu öğrenmiş olurduk.

Doğru olanı yapma kararı belleklerimizdeki canlılığını hiçbir zaman yitirmez. Unutmamalıyız ki, önemli olan fırsatlardan yararlanmak değil, her zaman doğru olanı yapmaktır.



*Bu olay tam otuz dört yıl önce oldu. Bugün o çocuk ülkenin ünlü mimarlarındandır. Babasının küçük evi hâlâ o adadadır. Kendisi de, bugün bile, oğlunu ve kızlarını o adadaki küçük eve balık tutmaya götürmektedir.


alıntıdır
 
hiç mi onlara acımıyorsunuz, onlarında canı yok mu,onları öldürme yönteminiz bile çok vahşice,sadece kendi yaşamınızı düşünüp başka canlıların yaşamlarını hiçe sayıyorsunuz............ demeyecem arkadaşlarrr , resimler süper, küçükken babasıyla balığa gitmek için can atan biri olarak bende bir organizasyon yaparsanız katılmak isterim, siz zaten daha balıkları tutmadan salataları hazırlamışsınız bile,aslında mersinde bulaşabilme ihtimalimiz varsa ben küçük bir tekne de ayarlayabilirim,tekne batana kadar takılırız ya
 
Asma yaprağında balık yapmayı unutmayın.

İstavrit, sardalye, hamsi gibi balıkları ayıklayıp yıkadıktan sonra ayçiçek yağı ve tuzdan oluşan karışımda bir süre bekletip asma yaprağına dolma gibi sarıp ızgaraya atın. Tadına doyamazsınız...
 
biz yapalım sende sonradan gel hepsini ye değil mi :) yok öyle mızıkçılık gelip sen yapacaksın bize, asma yapraklarını da büyük ve incelerinden seçmeyi unutma :D
 
Hele birde kendi tuttuğun balıkları o şekil yapınca tadı daha bir başka oluyor. ;) Odun ateşini de unutmamak lazım :) Mangal kömürü kullanmayı sevmem :)
 
  • Beğen
Tepkiler: selcuktnt
bu haftasonu izmirde olan arkadaşlar balık tutmaya gidelim. eğer tecrübeli arkadaşlar olursa çok daha iyi olur çünkü ben ilk defa gideceğim. :) tekne de ayarlarsak değmeyin keyfimize.
 
yok mu Allah aşkına kimse ya
ben de sandım ki katılım olur iyi bi haftasonu geçiririz
neyse bi dahaki sefere artık kalın sağlıcakla
 
16.09.2007 pazar sabahı sahurdan sonra Yedikule sahile gideceğim.
oradan sirkeci istikametine doğru devam edebilirim balık çıkmazsa tabii.
gelmek isteyen olursa bisikletim ve ben balık tutuyor olacağız.beklerim.
balık tutmaya gelmeyen olursa iftara bu yemekten mahrum olarak girer.

http://img263.imageshack.us/img263/9554/alave6.jpg
 
bende amatörce takılıyorum resimlerimide en kısa zamanda eklerim
 
sabah erkenden gideceğim yer yedikule sahil güzel izmarit ve zargana yapıyormuş.
orada takılacağım.
eğer orada kısmetim yoksa sahilden devam ederek sirkeciye doğru avlanarak devam edeceğim.
iftara kadar çıkarmak lazım bir şeyler.
gelmek isteyen olursa iletişim bilgilerim aşağıdaki gibi.sevgilerimle.
0535 761 40 07
 
niko abi bi gün istanbula gelirsem seninle illaki balığa çıkıcas söz ;)
 
valla istanbuldaki organizasyonlara bende katılabilirim arkadaşlar :D
görememe ihtimalime karşılık özele msj atarsanız sevinirim :D
görüşmek üzere
 
@sGonzales

ahmet kardeşim evet bi arada bizde gidelim balık tutmaya sana katılıyorum
 
Malzemeler

Kaç Kişilik : 2

8 Adet istavrit
3 Adet domates
1 Adet küçük boy soğan
Yarım diş sarmısak
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Tuz ve tane karabiber


Hazırlanışı:
Domatesleri, soğanı ve yarım diş sarmısağı blendırdan geçirin.
2 çorba kaşığı zeytinyağını, yarım çorba kaşığı kıyılmış dereotunu, tuz ve yeterince tane karabiberi ekleyin.
Kaşıkla karıştırdıktan sonra küçük bir fırın tepsisine yayın.
Temizlediğiniz ve bol suyla yıkadığınız istavritleri tuz ve limon suyuyla ovduktan sonra domatesli karışımın üzerine dizin.
Orta ısılı fırında balıkların üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin ve servis yapın.
 
Malzemeler

Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Kg hamsi
4 Adet orta boy soğan
1 Demet maydanoz
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber
1 Su bardağı un
1 Su bardağı sıvıyağ
3 Adet yumurta

Hazırlanışı

* Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp bol suda yıkayın.
* Sularını süzerek bekletin.
* Soğanları incecik doğrayın ve maydanozu kıyın.
* Yarım limon suyunu, Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
* Hamsilerden ikisini yatırıp hazırladığınız soğanlı harcın bir kısmını hamsilerin içine koyun ve üçüncü hamsiyi de üzerine kapatıp elinizle sıkıştırın.
* Önce arkalı önlü una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda hamsileri altın sarısı bir renk alana dek arkalı önlü kızartın.
* Yeşil salata ile servis yapın.
afiyet olsun :winkenlux
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet ERTAN
@dagci

ahmet ve emre :D arkadaşlar bende varım :D bi org.yapalım muhakkak
 
Geri