Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bambu pantolon vs tayt

Hüseyinsuna

Daimi Üye
Tepki
83
Bisiklet
Carraro
Merhaba arkadaşlar bu yıl yaz-kış eksik olan kıyafetlerimi almaya karar verdim.Yardımınıza ihtiyacım var.
Kış için tayt mı pantolon mu alsam diye karar veremedim.Fakat pantolon almaya biraz daha yakınım ki fiyatı 160 civarı soğuklarda termal giyerek kışı atlatabileceğimi düşünüyorum.

(link)

Tayt önerilerinize açığım.Ya da başka nasıl bir kombinasyon yapabilirim ?

Scudo
Belirttiğin pantolon ben de var. Hem Kasım sonlarında Yedigöller kampında, hem de bu Cuma Kınalıada teknik gezisinde (araziye çıktım) kullandım. Yedigöllerde hava gündüz güneşli ve orta sıcaklıktaydı. İçimde içlik olmadan rahatça dolaştım. Akşam olunca içime termal içlik giydim ((link)). Üşümedim. Gece yatarken çadırda çok soğuk oldu (çok şiddetli rüzgar vardı) Pantolon üzerine bir polar eşofman altı (ince, içlik gibi - (link)) daha giymek zorunda kaldım.

Bu Cuma günü Kınalıada'ya içimde ilk bahsettiğim içlik ve üzerine pantolonu giyip gittim, soğukta üşümedim, öğleden sonra sıcak oldu, onda da terlemedim.

Genel olarak;

-Kumaşı çok rahat
-Cepleri kullanışlı
-Hafif yağmurda hemen suyu geçirmiyor (hafiften bahsediyorum), su geçirdiği zaman kuruma süresi de hızlı.
-Üzerinde şık duruyor ve ne çok bol ne çok yapışık duruyor. Olması gerektiği gibi.

Önemli bir ayrıntı: Bedenleri biraz geniş gibi. Normalde S-M arası giyerim. Yaklaşık 67-68 kg iken S beden boy ve en olarak tam oldu. Şu an mesela 64 kiloyum ve bol gelmeye başladı beli. Genelde bu tür pantolonlarda boyu hep uzun gelir, ki benim bacaklarım bedenime göre biraz daha uzun. Bu pantolonun boyu ve paçaları tam denk geldi S bedende bana.

Kışlık olarak istiyorsan su ve rüzgar geçirmeyen (daha kalın sanırım) K2 Wind Stopper modeli var.

• Beğen
Tepkiler: Hüseyinsuna
@Sarper Uluoluk Yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim.Bir abimde de bu pantolon var ve çok memnun olduğunu söyledi.Bunu sizden de duymak,pantolona biraz daha bağladı.
Bu pantolon pedsiz,sizi bisiklet üzerinde iken ne kadar sürede rahatsız etti yada etmedi ?

O konuda çok tecrübe edinmedim açıkçası. Ben genel olarak yürüyüş sırasında giyiyorum. Bisiklet için diğer arkadaşlar daha iyi yönlendirecektir :)

Tchibo'dan aldığım bir başka bambu pantolon vardı. O bir tık daha inceydi buna göre. Onla içime içlik giyip kullanıyordum, bir sıkıntı yaşamadım ama dediğim gibi çok hakim değilim.

• Beğen
Ben de aynı pantolonu yaklaşık 2 yıldır her yürüyüş ve dağcılık faaliyetlerimde sürekli kullandım ve çok memnunum. Kumaşın esnekliği, ceplerin kullanışlılığı, pantolonun ferahlığı ve sayamadığım birçok güzellik var bu pantolonda. Kesinlikle almalısın, her yerde kullanırsın ;)

bende çok istiyorum ama çok pahalı şu an benim için 160 lira veremem var mı daha ucuza satan bir site falan, bir arkadaşım 90 a almış idi

@muhammed ikbal atmaca yazlık olan pantolonlarda var.

İlk linktekinde XL ve S bedenler olarak var, diğer bedenler var mı sormak lazım. Satıcı firma bir yana ilgilenen Kutay Bey çok ilgili ve düzgün bir satıcı.

(link)

(link)

@mfurkan Peki Soğuklarda problem yaratır mı hocam ? Termal içlik giymek gerektirir mi ?
Ve rüzgar geçiriyor mu bu pantolon

sakin gezintiler haricinde kesinlikle tayt öneririm

Bisiklet kullanacağınız zamanlarda bunun içine kısa ya da uzun tayt giyebilirsiniz zaten. Ben öyle yapıyorum. Hava aşırı soğuksa uzun kışlık tayt giyiyorum dıştan giydiğim eşofmanın altına ılıksa da kısa taytı giyip eşofmanı giyiyorum. Sıcak havayı henüz görmedim:) Şayet alırsanız bi inceleme yazısı bekliyoruz @Hüseyinsuna :)

• Beğen
@Hüseyinsuna Bisiklet kullanırken esnekliği oldukça işine yarayacaktır ve hiçbir şekilde kasma yapmıyor. Kışın kullanımda çok soğuk havalarda termal taytla çok rahat kullanabilirsin ve bazen termal tayt giymene gerek bile kalmayabilir, hareket halinde olduğun için. Amacı rüzgar geçirmemek değil ama tamamen de rüzgarı içine almıyor diyebilirim. Ama vücut ısınızı korumada oldukça etkili olduğunu söyleyebilirim.
Hiç düşünmeden alın derim ;)

• Beğen
@mfurkan Hocam rüzgar geçirmeyen,aynı zamanda teri dışa atabilen bir tayt önerebilirsiniz.Yada en azından rüzgarı geçirmesin

@Hüseyinsuna Açıkçası ben kısa tayt kullanıyorum, uzun tayt hiç kullanmadım. Kışın da taytın üstüne bu pantolonu çekiyorum. Rüzgar geçirmez tayt var mıdır bilmiyorum ama.

• Beğen
Kışlık tayt mevzusu için
(link)
Veyahttps://(link)
Ben bu gün aldım gelince gorecegim yaklaşık bir aydır takipteydim bisiklet için tayt tan iyisi yok

Bu arada bunların pedi yok içine istediğini giyebiliyorsunuz

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
Yorumları çok iyi ve üstelik İngilterede el üretimi...

Geri