Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Başıboş köpeklerin tehlike yarattığı aşikar. Örnek vermem gerekirse bu yaz ilk defa Türkiye'de bisiklet kullanma fırsatım oldu (çocukluk çağım haricinde) ve rotamızda o kadar çok başıboş köpek vardı ki saymakla bitmez. Bir tanesi arkadaşa saldırdı ve arkadaş neredeyse KOM alacaktı kaçayım derken. Bir başka günde ise selam verdiğimiz bir bisikletli arkadaş az ileride düştü. Öyle acemi biride değil, döndük bakmak için meğerse köpeğin saldırması sonucunda düşmüş, ufak tefek yaraları oldu ama daha vahim sonuçlar doğurabilirdi zira tam arkasında minibüs varmış, ya o minibüs duramasaydı varın gerisini siz düşünün.
Acaba kimdi o KOM alacak olan arkadaş? 🤣

Dipnot: O arkadaş, o segmentte zaten ilk 5'te.

Scudo
Tartışmaları beyin fırtınasından çıkarıp atışmaya çevirmeye ne kadar meraklı bir milletiz. Hiç ama hiç gerek yok. Buradaki herkesin yüzde yüz (%100) hem fikir olduğu bir konu bu. Türkiye'de insanlarımız ve sokak köpeklerimiz hep birlikte bir sorun yaşıyoruz. Bunun acilen çözülmesi gerekiyor. Bu konuda burada farklı bir şey düşünen olduğunu hiç sanmıyorum. Konuya neden bu kısımdan bakmamakta ısrar ediliyor ben orayı anlamıyorum. Sokak köpeklerine daha sert bakışla yaklaşanın da sorunu aynı, köpeklere çok daha sevecen bakışla yaklaşan kişilerin de sorunu aynı. SORUN NET. Nasıl çözülürünü düşünüp tartışalım. Hiç kimse katliam yapalım demez. Ne yapalım da ne köpekler, ne de bizler yani hiç bir can zarar görmeden devleti ve konunun uzmanlarını yönlendirelim? Lütfen artık buraya odaklanalım.

Son 17 sene boyunca barınaklardaki hayvanlara kısırlaştırma uygulanmamış,böyle bir söylem var.

Selam arkadaşlar,

bugün de bir bahçıvan kılıklı herifin serbest gezdirdiği köpek saldırdı.

köpeği ve gezdireni görünce yavaşladım. Onları geçtikten sonra köpek hırlayarak peşime düştü. Bacağıma yaklaştığını farkedince sert fren yaptım. Kontrolu kaybedip düştüm. Bisiklette çizilen yerler var. Mekanizma ayarı bozuldu.

Ben, Sahipli köpek olduğu için saldırmaz diye düşünüp, bisikletten inmemiştim.

Neticede gezdirenle papaz olduk.
saldırgan köpeği niye salıyorsunuz, dediğimde, birşey yapmaz abi, siz gereksiz yere korktunuz dedi.
Saldırıp beni düşürdü, dediğimde yok o düşürmedi, siz düştünüz. Karşı komşuyu işaret edip, avukat bey de gördü. Bizim kusurumuz yok, dedi.

neyse ben bisikleti toparladım, kontrol ettim. Elerimin yüzülen yerlerine baktım.
bisikletle 50 m kadar bu defa yürüyerek gittim. Köpek oralarda dolanıyordu. Hırlayarak, kuyruk sallayarak üzerime yürüdü bu defa.:krnz:

yerden büyük taş aldım, tam fırlatacaktım. Hayvan kaçtı. Bakıcısıyla birlikte yakındaki villaya girdi.

böyle durumlarda ne yapmak lazım?
Görüşünüzü alabilir miyim?

teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
@Bisiklet ulaşım aracıdır , geçmiş olsun sinirlenmekten başka yapılacak birşey yok gibi. Medeni düşünceli insanların böyle düşüncesiz gamsız pişkin Saygısız insanlara karşı yapabileceği çok bi seçenek yok .

Selam arkadaşlar,

dün paylaştığım tatsız durumlarla uğraşmamak için, köpek kovucu araştırıyorum.

bu konuda tecrübesi olanımız var mıdır,?

Forumda da bir aratayım bakayım.:)

@Bisiklet ulaşım aracıdır 2004 yılında sanırım Ebay'den Dazer marka köpek kovucu almıştım, hala aynı tasarım aynı ürün satılıyo, bendeki de hala sağlam.

ben şu tarz usb ile şarj edilen bir ürün düşünüyorum.
Kullanıcı yorumları fena değil.

Menzil 5 m imiş. Biraz daha uzun menzilli bulabilsem iyi olacak.

(link)

ayrıca forumu taradım. Biber gazı kullanıp, tavsiye eden bolca var.
Ancak biber gazı hayvan iyice yaklaşırsa son çare olabilir.:)

edit: birçoğumuzun yaptığı gibi ben de yiyecek bulunduruyorum.
Bisikletten inip, kontrollu geçiyorum.
Saldırmaya niyetli olana merhaba muck nasılsın filan diyorum.
ama bunlar yeterli olmayabiliyor.:)
Forumdaşları doğru yönlendirmek adına köpeklerden korkmam. Ve severim.
Şu an oturduğum restorandan foto.:)

B5368C1C-DCE5-42A6-9606-CDCD45F8DFB0.jpeg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: CeCeKa
Değerli bisikletseverler, artık şunu anlamamız lazım, sokak hayvanları 'ev hayvanları' kapsamında değildir, olmamalı. Hangi medeni ülkede başıboş hayvanlarla insanlar bir arada yaşıyor? Bir tane örnek verecek var mı? Biz neden bu başıboş tehlikeye maruz kalmak zorundayız? Bu kontrolsüzlüğü savunanlar da bence hasta ruhludur. Tedavi olsunlar.

Bence başıboş gezen köpekleri küpeleyerek, köpeklerin başıboş gezmesinden yana fikir beyan edip sorumluluk alan insanlara zimmetlesinler.

Yaşanabilecek her türlü olumsuz olayda adli sorumluluğu taşısınlar. Sonra biz de soralım " Kaç tanesinin sorumluluğunu alıyorsun? " diye.

Olmuyor öyle dağa bayıra kuru kuru mama bırakmak.

Ayrıca farklı etnik kökenden olup ülkede gezen insanların bile kontrolsüz olmasından şikayet edip köpeklere göz yummakta Türler arası çifte standart sanırım.

Öldürülmesinler, dövülmesinler, işkence görmesinler ama afedersiniz üreme organının keyfine de fink atmasınlar. Her sene onlarca çocuk ölüyor bu yüzden.

Bu başıboş köpek sürüleri yüzünden köylere ara sokaklara giremez oldum. Trafiğin deli gibi aktığı ana yollar üzerinden kelle koltukta gitmek zorunda kalıyorum. Bugün de farklı bir rotadan gideyim dedim ve dakika bir gol bir abartmiyorum 20 tanesi karşıdan beni görür görmez havlamaya başladı. İlerleseydim muhtemelen toplu olarak peşime düşeceklerdi. Maalesef geldiğim yolu aynen geri dönmek zorunda kaldım. Umarım birileri çözer artık bu saçmalığı.

Şehirlerdeki sokak köpeklerinden pek korkmam ama yakın bir zamanda 2-3 köpekten oluşan bir köpek grubu üzerime yürüdü. Yani yine de dikkatli olmakta yarar var.

Ben daha çok kenar mahalle, köy ve genel olarak çoban köpeklerinden korkarım. Sırf bu yüzden de yerleşim alanlarının dışında ve köylerde bisiklet kullanmam.

Mantık şu: şehir köpekleri bir şekilde insanlarla iç içe yaşamayı öğreniyor ve saldırgan oldukları zaman da birileri mutlaka belediyeyi arıyor. Saldırgan olanlar da sistemden eleniyor.

Daha çok çiftçi kökenlilerin yaşadığı ve insanların bahçe korumak için yetiştirdiği köpeklerin olduğu ve bunların sokaklara salındığı yerler beni nedense acaip korkutur. Aynı şekilde, özellikle çoban yakınlarda değilse, çoban köpeklerinden de mümkün oldukça uzak dururum.

Bu başıboş köpek sürüleri yüzünden köylere ara sokaklara giremez oldum. Trafiğin deli gibi aktığı ana yollar üzerinden kelle koltukta gitmek zorunda kalıyorum. Bugün de farklı bir rotadan gideyim dedim ve dakika bir gol bir abartmiyorum 20 tanesi karşıdan beni görür görmez havlamaya başladı. İlerleseydim muhtemelen toplu olarak peşime düşeceklerdi. Maalesef geldiğim yolu aynen geri dönmek zorunda kaldım. Umarım birileri çözer artık bu saçmalığı.
Bende aynı gemideyim sizinle. Geçen haftalarda bir köy keşif turu yapayım dedim peşime takılmayan başı boş köpek kalmadı. Sürekli aynı rotadan gitmek zorunda kalıyorum ki ana yol / şehirler arası yolda bile karşıma çıkıyorlar artık.

Ben şu an yaşadığım evde 18 yıldır oturıyorum. Eve taşındığımızda burada bizden sonra tarlalar vardı.

Yani ev neredeyse yoktu.
Sokak köpeği de yoktu.
Sokak kedisi de yoktu.
saksağan karga gibi kuşlar yok denecek kadar azdı.

burda apartmanlar evler arttıkça insan nüsufu arttıkça , çöp vs arttı.
Yukarda saydığım hayvanlar 18 yıl önce pek yoktu. Şimdi:
Kediler koloni halinde akşamları topluca ulumaya başlıyor.
Köpek desen istemediğin kadar bol.

karga ve saksağanlar çok fazla.

serçeler eskiden daha boldu. Serçe bülbül gibi kuşlar vardı. Onlarda azaldı.

maalesef bunların hepsi burda insan populasyonu arttıkça yani biz üredikçe oldu.

özetle bu kadar kedi köpek nüfusunun sorumlusu bana göre insandır. Yani biziz.

bu sorunu da insanlar çözmeli.

Sokak köpekleri insanlara saldırmasa dahi yine de sokaklarda yaşatılmamalı.
Sebebi ise; hayvanların kendi sağlıkları açısından ve tüm insanlar hayvan sevmeli diye kanun olmadığından bir takım psikopatlar bu hayvanlara zevk alarak zarar vereceğinden dolayı. En son geçen hafta hepimiz şahit olduk. Elemanın teki sokakta gördüğü köpeğin üzerine çullanmış yerden yere vuruyor ve boğazlıyordu. Bu çok basit şeyi hayvan severler nasıl idrak edemiyor ve inatla sokaklarda yaşamalarına göz yumuyorlar anlam veremiyorum.

Daha önce geçtiğim köy içinden dün de geçtim ve ikili üçlü şekilde 3-4 defa köpek sürüsü denk geldi. Her seferinde yavaşladım ancak bir tanesi tam geçerken fırlamaya başladı. Allah'tan peşime takılmadı. Bugün yerel belediyeye durumu ileteceğim bakalım köpekleri toplayacaklar mı yoksa toplayacağız deyip geçiştirecekler mi?

Bir önceki mesaja ilaveten. Şikayet ettiğim gün içinde şahsım aranmış ancak dışarıda bisiklet sürdüğüm için ulaşılamamış ve böyle bir cevap yazılmış: "Şahsınız aranmış olup ulaşılamamıştır. İletişim kurulamadığı için bir işlem yapılamamıştır." Ve gönderdiğim şikayet "SONUÇLANDI" olarak işaretlenmiş. Üzerinden 3 gün geçti ve bilerek geri aramadım ve hiçbir şey yazmadım. Acaba tekrar arayacaklar mı diye. Tabi ki de aramadılar. Yarın arayıp soracağım bakalım telefondan neyin teyidini alacaklarmış. Zaten gerekli tüm bilgileri şikayet masasında yazdım telefonla aramak istesem telefonla arardım diye.

ben şu tarz usb ile şarj edilen bir ürün düşünüyorum.
Kullanıcı yorumları fena değil.

Menzil 5 m imiş. Biraz daha uzun menzilli bulabilsem iyi olacak.

(link)

ayrıca forumu taradım. Biber gazı kullanıp, tavsiye eden bolca var.
Ancak biber gazı hayvan iyice yaklaşırsa son çare olabilir.:)

edit: birçoğumuzun yaptığı gibi ben de yiyecek bulunduruyorum.
Bisikletten inip, kontrollu geçiyorum.
Saldırmaya niyetli olana merhaba muck nasılsın filan diyorum.
ama bunlar yeterli olmayabiliyor.:)
Forumdaşları doğru yönlendirmek adına köpeklerden korkmam. Ve severim.
Şu an oturduğum restorandan foto.:)

298008 dosyayı görüntüle

merhaba arkadaşlar,

bu sözünü ettiğim ultrasonik köpek savar ürünü satın aldım.
İlk izlenimlerim:
Ürünün içinde standard android şarj kablosu ve cihaz var.
Ürünün büyüklüğü yanına çay kaşığı koyduğum fotoğraftan da görüleceği gibi, makul ve aynı elle bisikletle hareket halindeyken hem gidonu hem cihazı tutabildim.:)
İlk bisiklet turumda:

bolca oturan yada yatıp uyur vaziyette gördüğüm sokak köpeklerine hiç dokunmadım.:)

Ama her zaman rastladığım saldırgan ve belirli yerleri mekan edinmiş sokak köpekleri yoktu.
Serbest dolaşan yiyecek arayan bir köpek vardı. Onu gören komşu köpeği çok havlamaya başlayınca, cihazı ona tuttuğumda zıplayıp kaçtı.

Eve döndüm ve bahçemizdeki kendi kedimizi döven ve burayı mekan edinen sokak kedisi vardı.
Ona doğru tuttum, önce etkilenmedi. Sağdaki frekans değiştirme düğmesini ortaya getirip tekrar doğrulttum. Bu sefer o da zıplayarak kaçtı.
Yani köpek düğme yüksek frekanstayken etkilenirken, kedi orta frekanstan etkilendi.

şimdilik cihaz başarılı görünüyor.
Biraz kullanınca detay paylaşabilirim.:)

Dosyalar

• 5FF8EB11-BA5C-40AC-8118-25D46BA5AC32.jpeg
    5FF8EB11-BA5C-40AC-8118-25D46BA5AC32.jpeg
    152,2 KB · Okunma: 46
  • 33E40FC2-2E51-438A-8516-40C1EC1AC4DA.jpeg
    33E40FC2-2E51-438A-8516-40C1EC1AC4DA.jpeg
    168,3 KB · Okunma: 47
  • C1B711D1-A4EF-4EDE-BC68-5735BC14F20F.jpeg
    C1B711D1-A4EF-4EDE-BC68-5735BC14F20F.jpeg
    192,4 KB · Okunma: 47
Son düzenleme:
Geri