Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

O öyle demiş, bu böyle demiş, varmış, yokmuş, miş, muş....

(link)

"Kimlerden Reklam/Sponsorluk Aldık?

Her işimizde olduğu gibi, bu sponsorluklarda da şeffaflığı ve okurlarımızı önceden bilgilendirmeyi temel bir mesuliyet olarak görüyoruz. Bu nedenle içeriklerimizin en başındaki İçerik Özgünlüğü kısmında bu sponsorlu içerikleri bildirmekteyiz. Dolayısıyla daha içeriğe başlamadan bu durumu bilmeniz mümkün.

Bugüne kadar reklam veya sponsorlu içerik aldığımız kişi, kurum ve organizasyonlar şöyle:

Evrim Ağacı'nda şu ana kadar aşağıdaki firmaların reklamını yayınlamıştır:
All About Space Dergisi (01.11.2019 - 01.12.2019 arasında)
İTÜ Çekirdek Big Bang Start-up Challenge (3 Aralık 2020 ve 23 Kasım 2021'de, Instagram üzerinde)
Ecording (20 Ağustos 2021'de, Instagram üzerinde)
Plan-S (25 Mayıs 2022'de, YouTube üzerinde)
Gain (2 Ekim 2022'de, YouTube üzerinde)
Evrim Ağacı'nda "özel vaka" sayılabilecek, potansiyel iş ortaklarıyla yapılan ve takas ilişkisine dayanan (herhangi bir paranın el değiştirmediği) çalışmalar şu şekildedir:
bionluk (Kardeş oluşumlarımızdan biri olan bionluk ile 2020'nin sonundan beri karşılıklı projeler üretiyoruz)
Evrim Ağacı'nda şu ana kadar yayınlanan tüm sponsorlu içeriklerin listesi şöyledir:
Embriyo İmplantasyonu Nedir? Başarılı Bir Embriyo Transferi İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekir? (Prof. Dr. Bülent Tıraş)"
(link) buradaki kanala konuk olmuştur kendisi. Ve sizin de görebileceğiniz gibi kanal bir mama şirketinin kanalı. Yine de sizin bu bilgiyi göz önünde bulundurup biraz düşüneceğinizi düşünmüyorum ama yine de yazdım.

Scudo
buradaki kanala konuk olmuştur kendisi. Ve sizin de görebileceğiniz gibi kanal bir mama şirketinin kanalı. Yine de sizin bu bilgiyi göz önünde bulundurup biraz düşüneceğinizi düşünmüyorum ama yine de yazdım.

Kanala konuk olmuş. Karşılığında para mı almış? İtibarını mı satmış?

İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. "Çağrı Mert Bakırcı Royal Canin'dan para aldı, onların istediklerini söyledi" iddiasını ortaya atan, bunu ispat etmelidir. İspat edemezse yapılan şeye iftira, yapana da müfteri denir.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Kanala konuk olmuş. Karşılığında para mı almış? İtibarını mı satmış?

İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. "Çağrı Mert Bakırcı Royal Canin'dan para aldı, onların istediklerini söyledi" iddiasını ortaya atan, bunu ispat etmelidir. İspat edemezse yapılan şeye iftira, yapana da müfteri denir.
Videoyu izlemediğiniz ne kadar belli. Keşke bir izleseydiniz. Ha bu arada, ben illa para almıştir demiyorum. Ama isterseniz satılık köprü var, fiyatta anlaşırız merak etmeyin.

Videoyu izlemediğiniz ne kadar belli. Keşke bir izleseydiniz. Ha bu arada, ben illa para almıştir demiyorum. Ama isterseniz satılık köprü var, fiyatta anlaşırız merak etmeyin.
Bu konuya yazmayacağın dedim ama dayanamadım son kez yazayım
Düşün mesela bir dr bir ilaç firmasının videosuna çıkıyor ve para almadım diyor, sağlık bakanlığı ne der? Bunlar hep conflict of interest- çıkar çatışması bilmeden konuşmaktan kaynaklanıyor. Bilgi sahibi olmayanların fikir sahibi olması böyle bir şey. Meşhur bir söz vardır ''rüşvetin belgesi mi olur...'' belgesini de çıkarsan savunan olur o da ayrı mesele.

Çevir kazı yanmasın...
Çevir kazı yanmasın değil zamanında Instagram'da millet şu kıyafeti şuradan aldım çok güzel, şu makyaj malzemesi çok iyi tavsiye ederim derken, herkes ürünün iyi sanıyordu. Belli bir süre sonra bunların para karşılığı yapıldığı ortaya çıktı hatta bazı isimleri bir insta hikayesi için 300 400 bin lira aldığı konuşuldu. Devlette bu konuya el attı hatta. O zamana kadar herkes ürünlere odaklanmıştı fakat anlaşıldı ki mesele ürünler değil tamamen DUYGUSALLIKTI.
Siz "bilimsel içerik" üreten birinin, mama üreten bir şirketin youtube kanalına katılmasını bakın bir daha söylüyorum ahmet mehmet değil MAMA ÜRETEN BİR ŞİRKETİN YOUTUBE HESABINA KATILMASINI iyi niyet, dümdüz konuk olma falan sanıyorsanız gerçekten size köprü satmak lazım. Algılarınızı açın biraz...

Siz "bilimsel içerik" üreten birinin, mama üreten bir şirketin youtube kanalına katılmasını bakın bir daha söylüyorum ahmet mehmet değil MAMA ÜRETEN BİR ŞİRKETİN YOUTUBE HESABINA KATILMASINI iyi niyet, dümdüz konuk olma falan sanıyorsanız gerçekten size köprü satmak lazım. Algılarınızı açın biraz...

Size de temel hukuk dersi vermek lazım. Hadi öteki daha 18 yaşında toy bir delikanlı, onun ergenlik hezeyanlarına ve cehaletine veriyoruz böyle şeyleri. Lakin siz tabiri caizse kazık kadar adam olmuşsunuz ama hala bir kişiye, kuruma iftira atmanın ne gibi hukuki sonuçları olacağını kavrayamamışsınız. "Çamur at izi kalsın" diyerek ağzınıza geleni söyleyip sonra "Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şey olmuştur" diyerek işin içinden sıyrılmak öyle kolay değil.

Çağrı ile bu konuyla ilgili yazıştık. Şahsına ve Evrim Ağacı oluşumuna attığınız iftiralar için çok detaylı bir cevap göndermiş bana. Müsaade ederse burada da yayınlayacağım. Olayın hukuki tarafının takibini de yapacaktır muhakkak.

Evrim Ağacını devamlı takip eder arada bağış yaparım. İzlemeye ve bağış yapmaya da devam edeceğim. Fakat bu olay "sinek mide bulandırır" durumudur. İlgili videodaki sonuca katılmıyorum, zaten videonun altında da yorumladım. Ama mama lobisi gibi bir kavram varken, bir mama firmasının yayınına katılmış olmak, Evrim Ağacının diğer videolarına oranla daha muallak, yoruma açık şekilde konu işlenmişken insanların aklında soru işareti bırakmıştır. Bence Çağrı böyle bir işe girmez ama işte ben olmasam da başkalarının midesi bulandı.

Size de temel hukuk dersi vermek lazım. Hadi öteki daha 18 yaşında toy bir delikanlı, onun ergenlik hezeyanlarına ve cehaletine veriyoruz böyle şeyleri. Lakin siz tabiri caizse kazık kadar adam olmuşsunuz ama hala bir kişiye, kuruma iftira atmanın ne gibi hukuki sonuçları olacağını kavrayamamışsınız. "Çamur at izi kalsın" diyerek ağzınıza geleni söyleyip sonra "Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şey olmuştur" diyerek işin içinden sıyrılmak öyle kolay değil.

Çağrı ile bu konuyla ilgili yazıştık. Şahsına ve Evrim Ağacı oluşumuna attığınız iftiralar için çok detaylı bir cevap göndermiş bana. Müsaade ederse burada da yayınlayacağım. Olayın hukuki tarafının takibini de yapacaktır muhakkak.
Yaşımın nispeten küçük olması yargımın yetersiz olduğu anlamına gelmez. Ben sizin aksinize sahşınıza dair hiçbir konuda konuşmayacağım. Olay ortada, daha fazla konuşmak ne sizi düşündürmeye itiyor ne de... Bu arada istediğiniz gibi dava edebilirsiniz, edebilirler; yaşım size göre küçük olsa da yasalar açık, anlayabildiğimi düşünüyorum.

Yaşımın nispeten küçük olması yargımın yetersiz olduğu anlamına gelmez. Ben sizin aksinize sahşınıza dair hiçbir konuda konuşmayacağım. Olay ortada, daha fazla konuşmak ne sizi düşündürmeye itiyor ne de... Bu arada istediğiniz gibi dava edebilirsiniz, edebilirler; yaşım size göre küçük olsa da yasalar açık, anlayabildiğimi düşünüyorum.
ad hominem yapmış, yaşlı ve erkek egemen kültür ortaçağda kaldı

Geçtiğimiz aylarda Can Sungur'u takipten çıktım bu olay sonrasında da Evrim Ağacı'ndan.

Yaşımın nispeten küçük olması yargımın yetersiz olduğu anlamına gelmez. Ben sizin aksinize sahşınıza dair hiçbir konuda konuşmayacağım. Olay ortada, daha fazla konuşmak ne sizi düşündürmeye itiyor ne de...

Ortada olan hiçbir şey yok. "Videoyu izlemediğiniz ne kadar belli. Keşke bir izleseydiniz." diye yazmışsınız. Daha ortada yayınlanmış bir video bile yok; sadece 44 saniyelik tanıtımı var. Siz neye dayanarak kimi neyle itham ettiğinizin farkında mısınız acaba?

Eğer deha seviyesinde, çok istisnai bir zekaya sahip değilseniz, eskilerin tabiriyle "Böyle şeylere aklınızın ermeye başladığı zamanlar" genellikle 7-8 yaş dönemine tekabül eder. 18 yaşında olduğunuza göre, ömrünüzdeki bu 10 seneye en fazla ne sığdırmış olabilirsiniz diye düşünüyor insan. Yazdıklarınızdan anladığımız kadarıyla da çoğunlukla komplo teorileriyle doldurmuşsunuz kafanızın içini.

Bu dünyada herkes, her şey satılık değildir. İnsanların saygınlığı, şeref ve haysiyeti vardır ve birçoğumuz bunların üzerine titrer. Bu kavramları kafanıza estiği gibi ayaklarınızın altına alamazsınız.

Her insana "Parası neyse verelim" diyerek, hayatı boyunca inşa etmeye çalıştığı saygınlığını yerle yeksan edecek şeyler söyletemez, yaptıramazsınız. Eğer hayata bu gözle bakıyor, herkesin satılık olduğunu düşünüyorsanız problem sizdedir; her şeyi komplo teorileriyle açıklama çabanızdan kaynaklanıyordur.

İftira kısmını söylerseniz bizde bilgilenelim avukat bey. Hangi kısım iftiraya giriyormuş :d Adam özel bir firma ile youtube programı çekiyor. İşbirliği var neresi iftira oluyor bunun.

Herkesin hatırlayacağı bir şey anlatayım madem. Bakanlık yapan bir şahıs zamanında 600.000 euroluk bir saat takıyordu ve hakkında rüşvet iddiaları vardı. Kendisine sorulduğunda ise bu bana hediye demişti.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mcanerg
Bu haberi paylaşsam mı paylaşmasam mı bilemedim. Ama bu tip vakaların sayısı da az değil.

(link)

Uzun yıllar köpek besledim. Babamın doberman merakı vardı. Dışı yavru olarak geldi, 1 erkek yavrusuyla 7 yıl baktık. Müstakil evden apartmana taşınınca sahiplendirdik. Çok uyumlu, itaatkar ve asil havyanlardı ama kardeşim dışında çocuk sevmezlerdi. Bir yıl haskye baktım. Zeki ama inatçı bir köpekti. Ne yaptıysam zapt edemedim her kaçtığında mahallelinin kümeslerini patlattı, vermek zorunda kaldım. En son ev arkadaşımın golden labrador kırması köpeğine baktık. Dünya tatlısı olsa da çocuklara ve boyca kendin küçük köpeklere karşı çok saldırgandı. Kısırlaştırınca geçer dediler fayda etmedi. Benim gözlemim köpekler çocuklara daha doğrusu boyca kısalara karşı bir saldırganlıkları var. Aklıma çok öncelerde islediğim bir film geldi. Filmde Afrikalı çocuklar savanada çakal ile karşılaştıklarında hemen bir sopa bulup başlarının üzerinde yükselterek boylarını uzun gösteriyorlardı, çakal da gidiyordu.

Kendilerine rakip mi görüyorlar, av mı görüyorlar bilmem ama sokak köpekleri o nedenle çocuklar için daha büyük bir tehdit.

(link)
Köpekleri besleyen grup site sakinleri, evlerinde değil yalnız sokakta besliyorlar çünkü eve alınacak kadar şık ve gösterişli köpekler değil bunlar.
Bu sokakta yaşayan başıboş köpekler amcamıza saldırıyor.
Sonuç olarak amcamız bisikletten düşüp, kafa tasını çatlatıyor.

• Muhteşem
  • Beğen
Tepkiler: ag249 ve bsklt07
Mesajımı sildim. Bazılarına laf anlatmaya çalışmak abesle iştigal...

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
İşbirliği var ne demek? Sponsorluk, reklam vs. adı altında iki taraf arasında para alışverişi, çıkar ilişkisi var demek. Royal Canin firması ile böyle bir ilişki içinde olmadıklarını, reklam ve sponsorluk aldıkları tüm projelerini de şeffaf bir şekilde (link) belirtmemize rağmen hala konuyu çarpıtmaya devam etmeniz iftiranın daniskasıdır.

Bir önceki mesajımda "kazık kadar adam olmuşsunuz" demiştim; özür dileyip düzeltiyorum. Adam olamamışsınız.

TDK'ya göre işbirliği: Amaç ve çıkarları bir olanların oluşturdukları çalışma ortaklığı.
Sanırım çok yakınınız bu arkadaş ki böyle harıl harıl savunma çabasına girdiniz. Merak ediyorum Royal Canin neden beni değil de o arkadaşı çağırıyor programa yada neden bu arkadaş başka firma değil de Royal Canin firmasıyla program yapıyor? Acaba birbirlerinin kitlelerine konuşma yapma, bilinirliklerini arttırmak olabilir mi amaç? Böyle onlarca şey yazarım. Para almasa ne yazar...
Hatta örnek vereyim size spor programlarına telefonla bağlananlar, haberlere telefonla bağlananlar sizce para almak için mi oraya bağlanıyor yoksa kanal bağlıyor çünkü izlenme artıyor, adamlar bağlanıyor çünkü tanınırlık artıyor gibi bir denklem mi var ortada? Win win.
Bence algılarınızı biraz daha açıp, karşı caddeden bakın olaya. Savunmanızın çok havada kaldığını göreceksiniz.

Şimdi siz kısmını çıkarıyorum hak ettiğiniz zaman yeniden siz derim.
Kazık kısmına gelirsek insanlar bazen sinirle bir şey yazar ve kendini rahatlatır. Hepimiz zaman zaman böyle şeyler yapabiliyoruz. Bunlar insani refleksler. İlk yazdığında es geçtim, olur arada böyle dedim cevap vermedim sana bu yüzden. Ortada bir yanlış varsa bunu hakaret ederek düzeltemezsin. Bir şey yanlışsa insan gibi böyle böyle doğrusu budur dersin, ifade yanlışsa bak bu böyle söylenmez senin söylediğin şuna geliyor hatalısın dersin.

Son olarak bir kere daha adam, kazık falan katarsan karakterinin ederi 5 kuruşluk cevaplar alacaksın. Haddini aşma.

Dinime küfreden müslüman olsa, diye bir laf var.

Bana hakaret eden mesajlarını şikayet edip sildirdiğim zat, bana ahlak, karakter dersi vermeye kalkıyor. Güler misin ağlar mısın?

Hadi işine bak boş yapma.

Geri