Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başıboş köpeklerle mücadele ve kurumların sorumluluğu

Her iki tarafın da empati yaparak yaklaşması ve bunun bir sorun olduğunu kabul etmesi gerekiyor. Uyutma kelimesi bile insana üzüntü veriyor ama yakın dönemde belediyeye şikayette bulunan bazı semtlerde hayvanlar belediye tarafından toplatılıyor ve muhtemelen uyutuluyorlar. Yoğun bir şikayet olmadığı sürece belediye de bir şey yapmıyor çünkü elinde böyle bir kaynak yok, olsa da bu soruna para harcarlar mı bilemiyorum...

Avrupa'da bazı ülkelerde hayvan sevgisi göz ardı edilerek bir çok sokak hayvanı uyutuldu ve bunun en büyük örneklerinden biri İngiltere. Uzun yıllar önce kimseyi dinlemeden hayvanları toplayıp uyuttular. Şu an ise herhangi bir semtinde bisiklet sürerken geyik bile görmeniz mümkün. Ada ülkesi olması nedeniyle de hem giriş hem çıkışta ciddi bir kontrol var ve köpek beslemek için dahi ciddi şartlar gerekiyor. Bu sadece bir örnek, doğru olmayan kısımları da olabilir.

Maalesef üzülerekte olsa barınak ve kısırlaştırmanın çözüm olmayacağına inanıyorum. Bir sokak hayvanı, sebepsiz saldırmaz sorusunun cevabı yerine, o sokak hayvanının orada olmaması gerektiğini konuşmak gerekir. Olmaması gereken bir mekanı kendi alanı olarak düşünmesi ve sahiplenmesi ve bu nedenle bölgelerini işgal ettiğini düşündükleri insana saldırması da haliyle çok mantıksız oluyor.

Köpeklerden çok korkuyorum. Bulundukları bölgelerde maalesef tek sürüş yapamıyorum. Köpek tarafından ısırıldım, bisikletten uçtum. Sürü halinde köpeklerle bile sürüş yapabilen arkadaşlara imreniyorum ama bu fobiyi bu yaştan sonra atlatmanın imkansızlığını da biliyorum.

Scudo
Katlanır bisiklet ile kaldırımda sürerken sağımdan gelen 4 köpek saldırısı sonucu hangi ara kaldırımdan bisiklet ile atladım ve üç gidiş üç geliş bölünmüş yolun orta şeridine geldim hatırlamıyorum. İyi ki arkadan arabalar gelmiyordu ki bu dediğim yol işlektir ve arkamda kalan kırmızı ışık hayatımı kurtarmıştır diyebilirim.

İnsanların öldüğü bir meselede biz de yüz buruşturup öteki tarafa bakmak istiyoruz ama bu ülkede yasalar var, yapamıyoruz. Mesele bu. Köpekler ölmesin, ama insanlar da ölmesin. Köpekleri yasalardan üstün yapan ne? Herkes imkanları dahilinde yaşıyor da köpekler olunca niye öteki tarafa bakmakla tehdit ediliyoruz sözde hayvanseverler tarafından pişkince?
Hayır, anlamadığım insanlar bakamadıkları hayvanları beslemesin sonra "köpekler de sokağa bırakılıyor" gibi tekrar tekrar okuduğunuzda sorunun ilk kaynağının insanların onları beslemesi olduğu açığa çıkacak bir kısırdöngü sorununu çözelim diye istemek çok mu zor anlaşılır bir istek? İyilikten maraz doğar, bitti gitti. Kimsenin ayrıcalığı yok, kimse tapusuz evde oturamıyorsa köpekler de insanlardan üstün değil sonuç olarak.

nasıl temin ettiniz bu cihazı ?

Loges şarj edilebilir köpek kovucuyu bir aydan fazla kullandım ve birkaç kez bataryasını şarj ettim.

Köpek kovucu yaklaşık 7-8 m mesafeden rahat iş görüyor. (Klavuzunda 5 m)

Şu ana kadar bisikletteyken peşime takılıp saldırmaya çalışanları düğmeye bastıktan sonra çoğunlukla kaçmasını sağladı. Bazılarını ise kaçmayıp saldırmasını durdurabildi.
Kangal türü hariç kurt kırması dahil, çevremdeki tüm türlerde işe yaradı.

Ancak ürün yeni şarj edilince bence daha etkili.

Arkadaki basınca yeşil yanan ışık yeşil yansa da, cihaz birkaç hafta kullanıldıysa mutlaka şarj etmek lazım.F016210F-F500-4491-8A38-243FD7C65926.jpeg

köpekli bölgede sürüş için kesinlikle bu tarz cihaz şart.
Bu cihazın artı tarafı. Artık kendimlzi güvende hissettiğimiz için korkmuyoruz. Muhtemelen korkmadığımızı anlayan köpekler de daha az saldırıyor.:)

ama saldırgan köpek varsa bisikletten inecek kadar yavaşlamanızı öneririm. En garantisi inip bolca cihazı kullanabilmek.:)

Bu meseleye farklı bir pencereden bakmakta fayda görüyorum. Hani yaşı 30'un üzerinde olan birçok arkadaşın hatırlayacağı dönemden bahsedicem , sosyal medyanın olmadığı , telefonların fotoğraf video çekmediği o dönemde de başıboş sokak köpekleri vardı.Fakat burada insanların ağzına yerleşmiş hani belediye zehirlemiş lafı vardıya evet işte eskiden sokak çarşı ortasında o kimisi zararsız hayvanlar titreye titreye son nefeslerini verirlerdi ama o teknoloji olmayınca suç tespit edilmezdi.İşlemi yapan emir kulu belediye temizlik işçisi de sosyal medyada linç yemezdi. İşte dostlar hayatımızda yaşadığımız en ufak bir şeyi paylaşıp yaydığımız bu teknoloji olmasaydı daha ne kıyımlar olurdu. Peki konunun özündeki meseleye gelecek olursak elbette insan hayatı ve bir çocuğun bırakın ısırmasını o saldırının travmasını uzun zaman üstünden atamayacağı için , artık her iyi halli insanların yaşadığı caddelerde mantar gibi açılan pet shoplar veterinerler bulundukları bölgede bu hayvanları sahip çıkıp , aşılarını yapıp, kesinlikle kısırlaştırma yoluyla kontrolsüz çoğalımın önüne geçilmesini savunuyorum. Son olarak saldırganlığı görülmüş olanlarında hemen barınağa alınarak topluma zararı dokunmadan kontrol altında tutulmalarını uygun görüyorum.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Bu meseleye farklı bir pencereden bakmakta fayda görüyorum. Hani yaşı 30'un üzerinde olan birçok arkadaşın hatırlayacağı dönemden bahsedicem , sosyal medyanın olmadığı , telefonların fotoğraf video çekmediği o dönemde de başıboş sokak köpekleri vardı.Fakat burada insanların ağzına yerleşmiş hani belediye zehirlemiş lafı vardıya evet işte eskiden sokak çarşı ortasında o kimisi zararsız hayvanlar titreye titreye son nefeslerini verirlerdi ama o teknoloji olmayınca suç tespit edilmezdi.İşlemi yapan emir kulu belediye temizlik işçisi de sosyal medyada linç yemezdi. İşte dostlar hayatımızda yaşadığımız en ufak bir şeyi paylaşıp yaydığımız bu teknoloji olmasaydı daha ne kıyımlar olurdu. Peki konunun özündeki meseleye gelecek olursak elbette insan hayatı ve bir çocuğun bırakın ısırmasını o saldırının travmasını uzun zaman üstünden atamayacağı için , artık her iyi halli insanların yaşadığı caddelerde mantar gibi açılan pet shoplar veterinerler bulundukları bölgede bu hayvanları sahip çıkıp , aşılarını yapıp, kesinlikle kısırlaştırma yoluyla kontrolsüz çoğalımın önüne geçilmesini savunuyorum. Son olarak saldırganlığı görülmüş olanlarında hemen barınağa alınarak topluma zararı dokunmadan kontrol altında tutulmalarını uygun görüyorum.
bu sosyal medya , internet, vs hem iyi hem kötü,

ağzı olan konuşuyor diye birşey vardı eskiden kamyoncu diyordu reklamda onun gibi. eskiden ortam daha nezihti bu internet aleminde , sonra internet yavaş yavaş ayağa düşmeye başladı. instagram facebook ile iyice basitleşti twitter dahil.

asgari ücret yazmayı bilmeyen avarelller askeri ücret yazıyor bide bi bok bildiklerini sanıyorlar. adam beyin yazmayı bilmiyor beğin yazıyor , daha neler neler.
hadi sırf böyle olsa neyse, gerçekten beyni olmayan insanlar çığırtkan çığırtkan yorum yapıyor aptal aptal yazıyor her yere .
bazen beynim donuyor şoklanıyor yani
özellikle ülke gündemi ve siyaset , yakın tarih vs konularında.

ve internette bi sorunun paylaşımında hiç doğru bi çözümü , doğru bi bakış açısı , mantıklı bi ortak noktada buluşma, yada ne yaparsan yap kesin doğrusu olmuyor (2+2= 4 desen bize okulda 2x2=4 diye utanması olmadan yazarlar. hatta 5 bile derler yani o dereceler.)

video izliyorum. bir iki aile ye köpek saldırmış, ve köpek adamı çocuğu ısırmış, nasıl başardıysa adam yetkilileri belediye herneyse aramış ve başarılı olmuş, köpeği almak için araba ve görevlileri geliyor. ısıran köpeği yakalıyorlar. tam arabaya koyacaklar, oranın demirbaş aptal pati severleri çığırtkanlık yaparak anlamadan dinlemeden , adama saldırıyor, arabaya saldırıyor hakaret ediyor. araya o iki aile giriyor ama nafile , adam diyor bize saldırdı beni ısırdı , çocuğumu ısırdı vs ama yok anlamıyorlar ve acayip sinir bozucu ve çığırtkan bir şekilde saldırıyorlar, küfür ediyorlar arabaya vuruyorlar , görevliyi tehdit ediyorlar. bu aptallar ile nasıl başa çıkacak düzgün insanlar ?

video yu izleyeli çok oldu bulamam ama üç aşağı beş yukarı olay böyle. bunun gibi bir sürü olay var video var internette, güvenlik kameraları vs var. olayı anlatan tanıklar var.

ama bazı aptallar anlamıyor olaya abuk sabuk yerlerden bakıyor.
- yok biz o canlılara yaşam alanı mı bıraktık ?
- oy kıyamam , nasıl korkmuş ki çocuğa öyle saldırmış,
- oy garibim nasıl bi travma yaşamıştır şimdi ( çocuğu ısıran köpek için diyor )
- çocuğun annesi babası nerdeymiş,
- çocuğun orada ne işi varmış

şu yazdıklarımın daha absurdlerini yazıyorlar. pişkin pişkin üstün cahil cesareti ile .
bıktım şu pislik ve aptal insanlardan gerçekten. aptal insanlardan ayrı bıktım pislik olanlardan ayrı bıktım. bu ve bunun gibi özellikleri bir arada bulunanlar çeşkee bi anda geberin ölseler. gram üzülmem.

- kusura bakmayın biraz içimi döktüm.

Bugün bir çocuğumuz daha vefat etti Van da. Direk çocuğun boğazına saldırmış. Dünde bir çocuk köpek kovaladığı sırada kamyonun altında kaldı ve vefat etti.
İki günde iki can Allah ailelerine sabır versin.
Yarın bir gün bizim çocuklarımızın başına gelmeyeceği ne malum?
Fare,yılan, hamam böceği vb. hayvanlar nasıl zararlı kategoride yer alıyorsa , köpekte aynı kategoride yer almalıdır. Ve ona göre tedbir alınmalıdır

bu sosyal medya , internet, vs hem iyi hem kötü,

ağzı olan konuşuyor diye birşey vardı eskiden kamyoncu diyordu reklamda onun gibi. eskiden ortam daha nezihti bu internet aleminde , sonra internet yavaş yavaş ayağa düşmeye başladı. instagram facebook ile iyice basitleşti twitter dahil.

asgari ücret yazmayı bilmeyen avarelller askeri ücret yazıyor bide bi bok bildiklerini sanıyorlar. adam beyin yazmayı bilmiyor beğin yazıyor , daha neler neler.
hadi sırf böyle olsa neyse, gerçekten beyni olmayan insanlar çığırtkan çığırtkan yorum yapıyor aptal aptal yazıyor her yere .
bazen beynim donuyor şoklanıyor yani
özellikle ülke gündemi ve siyaset , yakın tarih vs konularında.

ve internette bi sorunun paylaşımında hiç doğru bi çözümü , doğru bi bakış açısı , mantıklı bi ortak noktada buluşma, yada ne yaparsan yap kesin doğrusu olmuyor (2+2= 4 desen bize okulda 2x2=4 diye utanması olmadan yazarlar. hatta 5 bile derler yani o dereceler.)

video izliyorum. bir iki aile ye köpek saldırmış, ve köpek adamı çocuğu ısırmış, nasıl başardıysa adam yetkilileri belediye herneyse aramış ve başarılı olmuş, köpeği almak için araba ve görevlileri geliyor. ısıran köpeği yakalıyorlar. tam arabaya koyacaklar, oranın demirbaş aptal pati severleri çığırtkanlık yaparak anlamadan dinlemeden , adama saldırıyor, arabaya saldırıyor hakaret ediyor. araya o iki aile giriyor ama nafile , adam diyor bize saldırdı beni ısırdı , çocuğumu ısırdı vs ama yok anlamıyorlar ve acayip sinir bozucu ve çığırtkan bir şekilde saldırıyorlar, küfür ediyorlar arabaya vuruyorlar , görevliyi tehdit ediyorlar. bu aptallar ile nasıl başa çıkacak düzgün insanlar ?

video yu izleyeli çok oldu bulamam ama üç aşağı beş yukarı olay böyle. bunun gibi bir sürü olay var video var internette, güvenlik kameraları vs var. olayı anlatan tanıklar var.

ama bazı aptallar anlamıyor olaya abuk sabuk yerlerden bakıyor.
- yok biz o canlılara yaşam alanı mı bıraktık ?
- oy kıyamam , nasıl korkmuş ki çocuğa öyle saldırmış,
- oy garibim nasıl bi travma yaşamıştır şimdi ( çocuğu ısıran köpek için diyor )
- çocuğun annesi babası nerdeymiş,
- çocuğun orada ne işi varmış

şu yazdıklarımın daha absurdlerini yazıyorlar. pişkin pişkin üstün cahil cesareti ile .
bıktım şu pislik ve aptal insanlardan gerçekten. aptal insanlardan ayrı bıktım pislik olanlardan ayrı bıktım. bu ve bunun gibi özellikleri bir arada bulunanlar çeşkee bi anda geberin ölseler. gram üzülmem.

- kusura bakmayın biraz içimi döktüm.
Dediklerinizde haklısınız ancak sonu yanlış olmuş gibi. Neyse bir de şunu söylemek istiyorum, sanki hayvanlar insanlardan daha değerliymiş gibi davranıyorlar bu gibi tipler ya da bana öyle geliyor. Masum insanlar ölüyor mesela ancak hayvanlar kadar gündem olmuyor bazen. Ben de böyle düşünüyorum.

Dediklerinizde haklısınız ancak sonu yanlış olmuş gibi. Neyse bir de şunu söylemek istiyorum, sanki hayvanlar insanlardan daha değerliymiş gibi davranıyorlar bu gibi tipler ya da bana öyle geliyor. Masum insanlar ölüyor mesela ancak hayvanlar kadar gündem olmuyor bazen. Ben de böyle düşünüyorum.
Amerika'da insan ısıran köpek kuduzdur, uyutulur. Bilginize.
Dog_Bite_Law_States-768x637.jpg

Not: yeşillerin hepsinde ısıran sahipli köpekler uyutulur. Sahipsizlerin zaten sokakta olmadığını söylememe gerek var mı?
Ben hakikaten anlamıyorum, millet basit ısırma olaylarını tartışıyor, biz insan öldüren canavarları bile aklamaya çalışıyoruz.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Amerika'da insan ısıran köpek kuduzdur, uyutulur. Bilginize.
Böyle bir şey yok, uydurmayın. Amerika'da köpek ısırmasında kuduz aşısı bile yapılmaz genelde.

Strict liability (mutlak sorumluluk) teriminden "ısıran sahipli köpekler uyutulur" çıkarımını nasıl yaptınız, onu da çok merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Haklısınız bu fazla çoğalan köpekler bir sorun. Ama yeryüzündeki neredeyse tüm sorunlar insanların fazla çoğalmasından kaynaklanıyor.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Böyle bir şey yok, uydurmayın. Amerika'da köpek ısırmasında kuduz aşısı bile yapılmaz genelde.

Strict liability (mutlak sorumluluk) teriminden "ısıran sahipli köpekler uyutulur" çıkarımını nasıl yaptınız, onu da çok merak ediyorum.
Amerika'da insanlar hastalanınca hastaneye bile gitmez sağlık hizmetinin maliyeti nedeniyle. Bunu siz kendiniz yapıyorsunuz çünkü kurbanın sağlık masraflarını ödüyorsunuz ve ayrıca köpeğin sahibi olduğunuz için maddi cezası var. Ödemek istemeyen uyutuyor çünkü diğer yerlerde 1 ısırmanın cezası yok, bu dediğim yerlerde 1 ısırmanın da cezai yaptırımı var. Nedeni de kurbanların haklarının köpek sahipleriyle eşit olması, adam bu köpek tehlikelidir diye karar aldırdığı zaman siz davalı olarak savunmakla yükümlüsünüz yoksa hayvan hakları savunucuları sizden alıp uyutuyor, siz kafanıza göre karar vermiyorsunuz yani bana burada uydurduğumu söylemenizin size yararı olmuyor orası muz cumhuriyeti olmadığı için.
Okuduklarınızın hepsi burada var, (link) ben köpek severler gibi kıvırmadan söyledim sadece. Bir köpek sizi ısırdığında da kuduz aşısı olursunuz, Türkiye'de yaşıyorsunuz hatırlatırım. (link)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Amerika'da insanlar hastalanınca hastaneye bile gitmez sağlık hizmetinin maliyeti nedeniyle. Bunu siz kendiniz yapıyorsunuz çünkü kurbanın sağlık masraflarını ödüyorsunuz ve ayrıca köpeğin sahibi olduğunuz için maddi cezası var. Ödemek istemeyen uyutuyor çünkü diğer yerlerde 1 ısırmanın cezası yok, bu dediğim yerlerde 1 ısırmanın da cezai yaptırımı var. Nedeni de kurbanların haklarının köpek sahipleriyle eşit olması, adam bu köpek tehlikelidir diye karar aldırdığı zaman siz davalı olarak savunmakla yükümlüsünüz yoksa hayvan hakları savunucuları sizden alıp uyutuyor, siz kafanıza göre karar vermiyorsunuz yani bana burada uydurduğumu söylemenizin size yararı olmuyor orası muz cumhuriyeti olmadığı için.
Okuduklarınızın hepsi burada var, (link) ben köpek severler gibi kıvırmadan söyledim sadece. Bir köpek sizi ısırdığında da kuduz aşısı olursunuz, Türkiye'de yaşıyorsunuz hatırlatırım. (link)
Sanırım paylaştığın ingilizce içerikli yazıyı iyi okumamışsın.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Sizin için yeterli olan benim acil hekimi olduğumu bilmek olacaktır.
Orası beni alakadar etmez. Paylaştığınız yazıyı tekrar gözden geçirin derim. Ben okuduğum yazıda sizin paylaştığınız anlamda extreme bir içerik göremedim.

1675149743056.png

Orası beni alakadar etmez. Paylaştığınız yazıyı tekrar gözden geçirin derim. Ben okuduğum yazıda sizin paylaştığınız anlamda extreme bir içerik göremedim.

300194 dosyayı görüntüle
Siz benim yazdığımı okusanız yeterdi, size özetledim çünkü benim işim bu. Anlayacağınız şekilde anlatmaya çalıştım, anlamamak için özel bir çabaya girmenize gerek yok çünkü ingilizce yazmadım.

Kaynak gösterdiğiniz yerde şu yazıyor:

And yes, sometimes that may even mean your dog will be euthanized (“put down”).

Fortunately, this is NOT the most common outcome, but it is a possibility owners must be aware of.

İngilizce bilmediğinizi varsayarak Türkçesini de yazayım:
Ve evet, bazen bu, köpeğinizine ötenazi yapılacağı ("uyutulacağı") anlamına bile gelebilir.

Neyse ki, bu en yaygın sonuç DEĞİLDİR, ancak sahiplerinin bilmesi gereken bir olasılıktır.

Pek yaygın olmayan bir olasılığı tek sonuçmuş gibi sunuyorsunuz. Sizin yaptığınıza benzer bir abartma yaparsam: İyi ki Amerika'da değilsiniz çünkü orada yalancıyı idam ediyorlar.

(ABD'de yalan ifade verme suçundan idam cezası almak mümkündür.)

Kaynak gösterdiğiniz yerde şu yazıyor:

İngilizce bilmediğinizi varsayarak Türkçesini de yazayım:

Pek yaygın olmayan bir olasılığı tek sonuçmuş gibi sunuyorsunuz. Sizin yaptığınıza benzer bir abartma yaparsam: İyi ki Amerika'da değilsiniz çünkü orada yalancıyı idam ediyorlar.

(ABD'de yalan ifade verme suçundan idam cezası almak mümkündür.)
Ben orada kıvırmadan söyledim yazdım yukarıda. En altta da bakın ne diyor:
  • The dog’s rabies vaccination status will be verified. A public health official will reach out to you (or your vet) for proof of your dog’s up-to-date rabies vaccination. If this cannot be obtained, your dog will be seized and placed into a mandatory quarantine period to be observed for signs of rabies, typically at a local animal shelter.
Köpeğiniz alınır karantinaya konur.
  • Your dog may be confiscated and impounded. In some cases, your dog may be confiscated by reporting authorities until an investigation can be completed. The more severe the bite was, the more likely your dog will be (at least temporarily) confiscated.
Olay ne kadar canice işlenmişse o kadar sıklıkla alınır.
Do note that in the extremely rare event of a (link), euthanasia is the only option, as rabies is incurable once symptoms have appeared.
Kuduz bir köpek zaten ölür, uyutulmak tek seçimdir.
Şimdi, bu köpeğin sicili belli olduğu zaman oluyor. Türkiye şartlarında ise muhakkak kuduz aşısı oluyorsunuz, ayrıca Amerika'da köpeği kuduz olduğu için değil bir kez daha olursa maddi olarak atlatamam diye köpeğin sahibi uyutuyor.
No owner wants their dog to harm anyone, and we empathize with the difficult decisions and road you have ahead. We hope that with this information about dog bites and potential euthanasia, you find the peace and clarity you need most during this difficult time.

If you are forced to consider behavioral euthanasia for your dog, consider also reading our (link) in order to prepare for the rollercoaster of emotions you’ll likely end up experiencing.
Uyutmanız gerekirse aklınızda kalmasın diye bu rehber hazırlanmıştır, vs... klasik Amerikan mazeretçiliği. Bakın dikkat edin, bunu en köpek savunucusu Amerikalılar diyor.

Geri