Önerim basit ve net. Hukuk devleti olacaksın ki, senin de benim de, köpekler tarafından parçalanan yavrucakların da, köpeklerin de kendilerin ağaçların da her şeyin hakkı savunulacak, daha yaşanılabilir bir ülke olacağız.
Hukuk devleti olmak biraz da iyi niyetle alakalı bir şey. Şimdi bu hükümet bir kanun tasarısı hazırladı kendi başına. Hemen ne yaptılar biliyorsun, tasarıyı kamuoyuna sızdırdılar. Amaçları kamuoyunun tepkisini ölçmek felan değildi. Hemen akpartinin trolleri ortalığı karıştırmaya başladılar, bunun üzerine CHP trolleri karşılık verdi. Ortalık da yine bir zıtlaşma kültürü, senin mahallen benim mahallen lutuplaşmadı başladı. Sen Yasayı destekliyorsan merhametsizsin, ben destekliyorumsam çok merhametliyim, sen Yasayı desteklemiyorsun öyleyse sen insan düşmanısın şu bu her neyse.Bu hükümetin en sevdiği şey zıtlaşma kültürü, kutuplaşma safları sıkılaştırma. Çünkü üretebildikleri doğru güzel bi şey yok ki,tek bu var. Niyetleri de bozuk olunca olan yine oldu. Burada bisiklet forum gibi bisiklet kültürünü yaşadığımız güzel bir ortamda bile birbirimize düştük.
Tüm samimiyetimle söylüyorum benim karşıt fikrimde olanların kötü niyetli, merhametsiz, çözümden uzak insanlar olmadıklarını düşünüyorum.
İşin hükümet boyutuna gelirsek, iyi niyetli
olsalardı diyeceklerdi ki böyle bir sorun var biz bunu kavga dövüş etmeden en büyük toplumsal mutabakatla, merhametlice bize yakışır bi şekilde çözelim. Ama ne yazık ki demediler.
Sivil toplum kuruluşlarını, bilim adamlarını, aklı başında insanları toplayacaklardı, orta yolu bulmaya çalışacaklardı
Mesela ne diyebilirdi, Türkiye'de sokak hayvanları sorununu en iyi çözebilmiş belediyeyi bulacaklar. Ey belediyeler, bakın bu belediye bunu bunu yapmış, siz de bunu yapacaksınız. Ben de size kaynak sağlayacağım. Hepimiz dünya kadar TRT vergisi ödüyoruz. Bi boka yaradıkları da yok. Bu vergi artık sokak hayvanları rehabilitasyon vergisi. Ama insan bu hükümete yine inanamaz o kadar ötv toplandı nereye gitti uçtu, deprem yardımı toplandı, nerede o da buhar oldu. Diyorum da kızıyorsunuz bunların elle tutulur hiçbir yanları yok. Ben hep doğruyu söylerim, çok şükür.
Hadi neyse diyelim ki hakkıyla topladı vergileri. Bu sefer diyecek ki ben bu paraları siz belediyelere dağıtıyorum siz de bu hayvanlara gerçekten cennet gibi barınak yapacaksınız, kısırlaştıracaksınız, besleyeceksiniz sahiplrndireceksiniz. Bunun denetimini, paranın nereye harcadığını denetimini bağımsız kuruluşlara vereceğim u bağımsız kuruluşlar harbi bağımsız olacak, yandaş manda olmayacak.
Diyecek ki hayvan üretim tesislerini kapatıyorum, cins hayvan satışı yasak.
Veterinerlik fakültesi öğrencilerine diyecek ki siz de buralarda zorunlu staj göreceksiniz.
Evcil hayvanını sokağa atanların canına okuyacağım diyecek, atanın canını yakarım diyecek.
İyi niyetli olduktan sonra her şey yapılır.
Ben bir hayvanseverim şu ana kadar 40 kadar kedi kısırlaştırması yaptım. Bir sürü yavru sahiplendirdim.Sahiplendirirken ne diller döktüğümü bir bilseniz şaşar kalırsınız kadar besliyorum, populasyonları bir şekilde dengeleniyor. Ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Daha bir de sağdan soldan bir sürü gereksiz laf duyuyorum. Ama yine de mücadeleye devam.
Ben sonuçta bir bireyim elimden gelen bir yere kadar. Kamu gücü önemli.
Ama arkadaş hiçbir işleri iyi niyetli değil ki bunların. Vasıfsız orman arazisi olsun da imara açalım diye elinden geleni yapan adamlara insan bırak kediyi köpeği günahını bile veresi gelmiyor.
Yine söylüyorum Akpyi sevmem, CHP ye de son seçimde oy bile vermedim. Bunu niye yazmak zorunda hissediyorum onu bile bilmiyorum. Pardon biliyorum bu bile kutuplaşma sonucu.
Hukuk devletine güvenilir kanun devletine ise asla güvenilmez. Önemli olan hukuktur.
Bu işler eskiden de böyleydi. 99 senesinde Rahşan Affı çıkmıştı. Kanun diyordu ki tecavuzcüler dışarı çıkarılmayacak(Tamam)
Katiller af kapsamındadır, af edilecek(tamam)
Hem tecavüz edip hem de tecavüz ettiği kişiyi öldürenler ise serbest kaldı. Şaka gibi değil mi
İşte bu kanun devleti saçmalığı
@Jingim Size nacizane kendi yaptıklarımı anlattım.
Kamu gücünün yapması gerekenleri kendimce söyledim.
Hala daha çözüm öneriniz yok sizin dermisiniz.
Kusura bakmayın benim bunlara inancım yok. Çünkü bunlarda sevgi yok. Sevmesini bilmeyen kimseye güvenmem ben.
İstedikleri kadar yaradılanı severiz yaradandan ötürü diye dursunlar. İcraata bakarım