Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Başlığa mesaj yazma hakkının kapatılması

Yöneticiler adminler moderatörler neden taraf tutuyorlar? decathlon dan alışveriş yapmıyoruz diye kendince ironi başlık açmış bir arkadaş bizde yorum yaptık ama yapmaz olaydık... kardeşim ben fikrimi beyan ederken ilgisiz diye mesajım silindi yetmedi beni konudan uzaklaştırdınız sevgili yöneticiler. Peki adam cumhurbaşkanının eşine laf ederken neden ilgisiz diye silmediniz? Tabi demek ki o mesaj hoşunuza gitti diye orda hâlâ duruyor. Azcık objektif olunda kişileri kurumları partileri bir yana bırakıp ülkenizin milletinizin çıkarlarını düşünün...

Scudo
Yöneticiler adminler moderatörler neden taraf tutuyorlar? decathlon dan alışveriş yapmıyoruz diye kendince ironi başlık açmış bir arkadaş bizde yorum yaptık ama yapmaz olaydık... kardeşim ben fikrimi beyan ederken ilgisiz diye mesajım silindi yetmedi beni konudan uzaklaştırdınız sevgili yöneticiler. Peki adam cumhurbaşkanının eşine laf ederken neden ilgisiz diye silmediniz? Tabi demek ki o mesaj hoşunuza gitti diye orda hâlâ duruyor. Azcık objektif olunda kişileri kurumları partileri bir yana bırakıp ülkenizin milletinizin çıkarlarını düşünün...
Üslup.

Ben de mağdurum. Açıklama bekliyorum ☹️

Dün günün fotoğrafına yazdığım yorumdan dolayı hem yorumum silinmiş hemde uyarı geldi. “Son uyarıdır bir daha yorum yaparsanız konya yazma hakkınızı kaybedeceksiniz tarzında.” Ben de daha önce yol bisikletlerimizin fotoğraflarına attığım 2. Fotoğraftan dolayı silinen fotoğrafımı örnek göstererek aynı konuda bir arkadaşın tek sayfada 3 ve her sayfada fotoğrafının olmasını örnek göstererek “hayırdır fişlendik mi millet 3 fotoğraf atıyor ben tek fotoğrafta uyarı alıp yorumum siliniyor, ayrıca son uyarın ne demek forumdan mı uzaklaştıracaksınız” tarzında yönetime mesaj attım. Sonuç; günün fotoğrafına mesaj yazamaz oldum. 😂
Sonuç 2; o şikayette bulunduğum arkadaşın fotoğrafları hala duruyor 😂

Gerçekten yönetim işini güzel yapıyor tebrik ederim😂

Benim de günün fotosuna mesaj yazma hakkımı elimden almışlar.Yapabileceğimiz bir şey yok.Yanlışlıkla bir kaç foto paylaşmıştım konuya yazı yazma hakkım elimden alınmış.Neyse sağlık olsun diyoruz.

Fırsat reyonunda konuya yorum yazanlar engellenir uyarisi henuz oraya sabitlenmemisken, bir urune yorum yazdim diye benide ''konuya yazma izniniz yoktur'' olarak sabitleyiverdiler. 2 yıl oldu herhalde.
Neyse cokta umurumdaydı. Sonuc olarak uygun oldugunu dusundugum bir urun ile karsilasinca kimseye bilgi veremiyorum. Esas magdur ben degilim demek ki :)
Ancak uygun olmayan dil ve tarzda, saldirgan ve rencide edici yorumlarin ikaz edilmesi, gerekirse silinmesi, kişinin bu şekilde devam etmesi durumunda belli bir sure icin engellenmesi uygun olabilir.

Forum moderasyonu gercekten muazzam. Bir konuda moderasyonu elestirdigim icin yonetici arkadaslardan birisi ile mesajlasmistik. Yonetimi elestirmek icin yeni konu acmaniza gerek yok, onun basligi var diyerek yonlendirmislerdi beni. Baslik bu

Forum sansürü ve ifade özgürlüğünün engellenmesi

Giriyoruz bakiyoruz basliga, "Başlık tartışmaya kapatılmıştır."
Kelimeler kifayetsiz.

Fırsat reyonunda konuya yorum yazanlar engellenir uyarisi henuz oraya sabitlenmemisken, bir urune yorum yazdim diye benide ''konuya yazma izniniz yoktur'' olarak sabitleyiverdiler. 2 yıl oldu herhalde.
Neyse cokta umurumdaydı. Sonuc olarak uygun oldugunu dusundugum bir urun ile karsilasinca kimseye bilgi veremiyorum. Esas magdur ben degilim demek ki :)
Ancak uygun olmayan dil ve tarzda, saldirgan ve rencide edici yorumlarin ikaz edilmesi, gerekirse silinmesi, kişinin bu şekilde devam etmesi durumunda belli bir sure icin engellenmesi uygun olabilir.

Yıllar önce fırsat reyonunda aynı muameleye ben de maruz kalmıştım, uyarılmadan hiçbir açıklama yapılmadan şakkadanak :) Yönetici kimdi hatırlamıyorum bile. Kısacık bir bilgilendirme bekliyor insan başka bir şey değil.

Dün günün fotoğrafına yazdığım yorumdan dolayı hem yorumum silinmiş hemde uyarı geldi. “Son uyarıdır bir daha yorum yaparsanız konya yazma hakkınızı kaybedeceksiniz tarzında.” Ben de daha önce yol bisikletlerimizin fotoğraflarına attığım 2. Fotoğraftan dolayı silinen fotoğrafımı örnek göstererek aynı konuda bir arkadaşın tek sayfada 3 ve her sayfada fotoğrafının olmasını örnek göstererek “hayırdır fişlendik mi millet 3 fotoğraf atıyor ben tek fotoğrafta uyarı alıp yorumum siliniyor, ayrıca son uyarın ne demek forumdan mı uzaklaştıracaksınız” tarzında yönetime mesaj attım. Sonuç; günün fotoğrafına mesaj yazamaz oldum. 😂
Sonuç 2; o şikayette bulunduğum arkadaşın fotoğrafları hala duruyor 😂

Gerçekten yönetim işini güzel yapıyor tebrik ederim😂
Benim de yorumum 2-3 kez silindi(yol bisikletlerimizin fotoğrafları başlığında) ama sizin yazdığınız konudan bağımsız olarak konuşuyorum sanırım fotoğraf yerine yorum yapıldığında yorumu siliyorlar.Yol bisikletlerimizin fotoğrafları isimli konu başlığında,isminden de anlaşılacağı üzere sadece yol bisikletlerimizin fotoğraflarını görmek amaçlı açılan bir başlık sanırım

Bende aylardır carraro sayfaısına yazamıyom :D

Moderasyon, tek tek mesajları okuyarak bu işin içinden çıkamaz. Şikâyet üzerine inceleme yapar. Binlerce satır yazılıyor bu forumda, youtube a hergün 200 günlük video yüklenmesi gibi. Video yayınlanır, şikâyet edilir, video uygunsuz ise kaldırılır. Ona benzetin. Youtube sadece Türkiye de sansür uygulamıyor. Dahası google aramalarınızı manipüle ediyor, vikipedia işine gelmeyen entry yi siliyor. Yani sansür her yerde var. Global bir olgu. Düşünce özgürlüğü, eyleme geçti mi, bu yazı olur, bireysel bir hareket olur, kitlesel bir şey olur; orada başkalarının özgürlüğüne ne kadar kasıt var o önem kazanır. Sistem para üzerine kurgulu, foruma sponsor olanın önceliğini yadırgamayın. Biz burda havanda su dövelim diye bir miktar para aktaran kişiler elbette karşılığını bekleyecekler ve öncelikleri olacak. Dijital ortaçağı yaşıyoruz, bu kadar sansürü hoş görmeniz lazım.
Merhaba, forum gibi ortamlar insanlar düşüncelerini veya konu hakkında bilgilerini aktarır. Forum kuralları çiğnendiği an moderatörler elbette olayı müdahil olurlar ama sadece maddi destek sağlıyorlar diye dijital ortaçağı kabullenmek doğru mudur? Bugün Delta Bisiklet yarın başka bir sponsor bu foruma neden destek veriyor? Biz buradaysak bisikletforum burada.

Merhaba,

Benim sikayetim var ama kisisel olarak daha iyi bir forum acip yonetmek gibi bir iddiam yok. Forumun yonetim politikasinda sponsorlarin etkisinin oldugu ve parayi verenin dudugu caldigi soylendi. Ben parasi neyse verip dudugu calmak istiyorum. Bunu yaparken de herkes durumdan memnun olduguna gore benim kurallarim gecerli olacak.

ben de bundan bahsediyorum , lutfen bunu yapin ve biz de buradan kurtulup(!) daha mureffeh bir yerde mesajlarimizi yazalim. :)

@a.valverde konuyu acan kişi olarak "hiçbir mod kafasına göre hareket etmez" kısmına itiraz ediyorum. Konuda ilgili mod arkadaşla yazışmalarımızı okursanız bahse konu arkadaşın kafasına göre nasıl hareket ettiğini görebilirsiniz. Kendisine sorduğum sorulara cevap veremeyince kuralları uyguluyorum kısmına sığınıp bi de üstüne uzaklaştırma yapıştırdı.

• Beğen
Tepkiler: monder33
Tekrardan hoşgeldiniz.Bıraktığınızda gözlerim konularda sizi aradı, üzülmüştüm.Tekrardan dönmenize sevindim.:harika:
Teşekkür ederim👍. Esprilerinizden daha fazla uzak kalmak istemedim🙂. Gördüğüm kadarıyla @Cemal Ç. yaban ellerde bile kaçamıyor attığınız taşlardan😅.

@umutcelik bence derdini gerekçeleriyle gayet medeni bir şekilde gündeme getirmiş ve savunmuş. İyi bir açıklamayı hak ettiğini düşünüyorum. Ayrıca birinin yaptığı bir işi beğenmediğimizde hemen onun yerine ben daha iyi yaparım diye çıkılması gibi bir zorunluluk da yok. Beğenmediğimiz kısmı gündeme getirip uzlaşmaya çalışacağız ki doğrusunu bulalım. Verimli bir toplum bu tip müzakere mekanizmalarını da yapıcı şekilde işletebilen bir toplumdur benim gözümde.

Estağfurullah. Çok sabırlı bir insan değilim, sadece kimseyi üzmemeden, kırmadan derdimi anlatmaya çalışıyorum.
Sıkma canını. Anlatabildiğin karşındakinin anlayabildiği kadardır, kapasite meselesi. :)

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
Üslup çok mühim dostlar üslup! Herhangi bir konu üzerinde forum sakinlerinin farklı düşünmeleri,fikir ayrılığı gayet normaldir,fakat mühim olan birbirini kırmadan dökmeden fikir beyan edebilmekte.Şimdi bu konuda moderatörlerin konuya odaklanıp,inceleyip içindeki arızaları bulup konuyu arındırması,tartışmaya devam ettirmesi doğru olandır ama bu forumda ve genel olarak her platformlarda olay biraz siyasileştimi üslupta bozulduğundan,konuyu tartışmaya kapatmayı tercih ediyorlar,tek tek mesajlara bakılıp bu şekilde problemin çözülmesi çokta zor birşey değil esasında,çünkü forum konuları çok yoğun ve yüzlerce sayfa içeren konular değil,ama belliki moderatörlerin forum harici işlerinin yoğunluğu belkide buraya gereken özeni ve çabayı gösterememelerine sebep olabilir.Herkesi birbirine karşı saygılı olmaya davet ediyorum,bazı arkadaşların sivri dillerini törpülemesi ve genç arkadaşlara örnek olmasını tavsiye ediyorum,aksi halde burası tribün ağzı gibi absürt çekilmez hale gelir.

Forum kuralları yeterince net değil. Esneklik moderatöre göre değişiklik gösteriyor. Tek bir maddenin üzerinden gidilemediği için herkes ayrı davuldan çalıyor.

Hatta yazılı forum kurallarını bile bulamadım. :suspus:

Geri