Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bayanlar ve ehliyet

Bence işin kadını erkeği değil mesele!!asıl mesele insan olabilmek,saygı gösterebilmek siz gene iyisiniz karşıdan üstüme süren ve bisikletinin aynasına bakarak dudağına ruj süren bayan gördüm yahuu dedim ben ne içdim acaba:))))ama gel gör'ki hiç bir şey içmedim hala aklıma gelir gülerim:)))))

Scudo
Doğrudur önemli olan saygı göstermektir. E5'te makas da atarsın, hızlı da sürersin ama önüne bir yaya veya bisikletli çıkınca yavaşlamayı ve durmayı bilmek gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Berke
@Berke1903

bu yazdıklarınız karayolları trafik kanununa göre suçtur, ayrıca tck ya göre de....

Valla ben eşimin katil olmasından korktuğum için ehliyeti olmasına rağmen arabayı vermiyorum. İşe götürüp getiriyorum şoförü olarak. Onun da işine geliyor :) . Araba kullanmak konusunda sıkıntısı yok bayanların sorunları araba kullanmanın refleks kısmını unutup düz mantıkla kullanmayı denemeleri.

Kadınlara ehlıyet verılmelı bence erkeklere ehlıyet verılırken daha dıkkatlı olunmalı. Çünkü erkekler ben bılıyorum ediyorum edası ile kasap gibi sürüyolar. Ben şahsen bir kadının arabasına bındımmı daha güvende hissederim kendimi. Trafik kurallarına erkeklere nazaran daha çok uyarlar..

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
@halil ibrahim duran

Suç olduğunu herkes biliyor abi ama bu hayatın bir parçası bunun önüne kimse geçemiyor maalesef cezalar ne olursa olsun.

• Beğen
Ama haklarını yemeyelim, trafiğe saygılılar :)

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@Ertuğrul

Tespitin kralı be. :)

• Beğen
bayanlar kaza yapmaz,yaptırır. ya hem biz sürmesinler demiyoruz ki, hobi olarak gene sürsünler. :D

Aslında bende bayanlara ehliyet verilmesi durumunda birazcık şüpheli olan biriyim. Çok iyi araba kullanan bayanlar gördüm ancak genele bakacak olursak bayanlarda araba kullanma becerisinde sıkıntılar yüksek. araba sürüşünü izlediğim 10 kadından 7 8 inin bu konuda yeteneksiz olduğunu gördüm. İşin komik yanı hepsinin de ehliyeti var. Aslında konu sadece burada bitmiyor. sürücü eğitimlerinin daha kapsamlı yapılması gerekiyor. Özellikle direksiyon eğitimi ve sınavının daha uygun hale getirilmesi lazım. Bizdeki ehliyeti verelim de sürdükçe öğrenir mantığıyla anca zarar ederiz. Şoförlüğüme güvendiğim halde bazen zorunda olsam bile araba kullanmak istemiyorum. Trafik canavarlarla dolup taşmış durumda bence.

İlk önce erkeklere trafik kurallarına uymayı öğretmeli öğretilemeyenlere ehliyet verilmemeli. Bu kadar egoist bir şekilde agresif ve kurallara uyulmadan araba kullanılır. Yeşilden sarıya geçmiş belli kırmızı yanacak daha gaza basıyor 5 metre kala frene köklüyorlar. Balatalar başlıyor yenmeye kırmızı yanacak kes ayağını gazdan yavaş yavaş dur. Hem benzinin boşa gitmesin hemde araban yıpranmasın. Yok dibine kadar gidip fren köklenecek ağa.

Bayanlar için Secret Of The Sexes - Cinsiyetlerin Sırları diye bir belgesel var mutlaka seyredin. İlk neden araç bayanların ilgi alanı içine girmiyor olması. Bir araca tüm denekler farkettirilmeden bindiriliyor. Taksi şoförü hep aynı soruları ve muhabbetleri tekrarlıyor. sonra denekleri alıp sorular soruyorlar. Arabanın içini tarif et deyince erkekler bir çok detayı veriyor fakat bayanlar veremiyor. Muhabbette erkekler ekonomi konularını hatırlarken adamın eşiyle ilgili anlattığı sorunlarını hiç hatırlamıyorlar. Bayanlar araç içini pek tarif edemiyor, ekonomi de ilgi duymuyorlar ama karısı ile ilgili herşeyi hatırlıyorlar. Kepçe olayında bayanların araçlarda zayıf olduğu çıkıyor. Çünkü araç kullanırken beynin farklı noktalarını kullanıyorlar. Bu yüzden araç kullanmakta geneli zayıf kalıyor. Normalde araç kullanırken hata yapmaktan çekindikleri için kendilerini veya başkalarını hataya sürükleyebiliyor. Durduk yere kendilerini strese sokuyorlar. Bir de yanında erkek varsa o zaman daha da kötü bir hal alıyor. Bir de dalgın olma konusu var. Erkekler ne kadar kafası bozuk olursa olsun araç sürerken kolay kolay dikkati dağılmıyor. Fakat bayanlar sürekli bir şeyi düşünme olayında şöylemi yapsam evde ne yemek yapsam şöyle mi olsa derken tüm dikkati dağılabiliyor. Hele bir de kafası bozuk ise. Aslında bunlar bir şekilde aşılabilir. Bayanların araba kullanırken yola daha çok konsantre olmalarını ve araç kullanırken strese girmemeleri için bilimsel çalışma yapıp ehliyet eğitimde ek ders olarak gösterilmeli aslında. Tabii bunu devlet düşüneceğini sanmıyorum. Kadın dernekleride feminist gibi takılıp gerçek ihtiyaçlara yoğunlaşmış değil. Feminist ruhlarına yedirip böyle bir şeyide kabul edeceklerini sanmıyorum. Erkeklere de öfke ve sabır terapisi verilmeli :D

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@Berke1903

yazdığın şey suça teşvik veya özendirme oluyor...

@halil ibrahim duran

Forumun büyük bir çoğunluğu +20 yaş bisiklet sever kişiler olduğu için teşvik veya özenme yaşanacağını düşünmüyorum 18 yaşında modifiyeli şahin süren gençlere yazmıyorum... :) Neyse zaten mesaj arkada kaldı çoktan. :)

• Beğen
@Berke1903

@halil ibrahim duran

@Berke1903

@halil ibrahim duran

@Berke1903

Sayın Berke,

Kanun veya savcı veya hakim muhataba bakmaz, suçun unsurlarının gerçekleşip gerçekleşmediğine bakar. Dolayısı ile "E5'te makas da atarsın, hızlı da sürersin ama önüne bir yaya veya bisikletli çıkınca yavaşlamayı ve durmayı bilmek gerekir." tarzında bir cümle özendirmedir.

Saatte 50km hız ile giderken tepkime mesafesi dahil durma süresi 25 metre civarında iken saatte 100km ile giderken aynı yol üzerinde aynı yol şartlarında aynı araç ile durma mesafeniz 70 metre olur. Siz bunu mu tavsiye ediyorsunuz? Sırf zevk olsun diye dışarısına çıktığınız kanuni hız sınırları yüzünden görseniz de, durmak isteseniz de istenilen mesafede duramayacak ve aradaki yaklaşık 40 metre fark yüzünden birinin yaralanmasına hatta ölmesine sebep olabileceksiniz. Ki ben buna çok şahit oldum...

O yüzden kurallar karşımızdakini ve bizi korumak için olduğunu unutmayın ve mutlaka kurallara uyun. Kurallara uyanları (özellikle hız sınırlarına ve ışıklı uyarılara) korna ile taciz etmeyin.

Bayanların da herkes gibi ehliyet alma hakkı vardır. Almamalı diye tartışmak yerine, eğer kazaların çoğuna bayan sürücülerin yol açtığı kanıtlanmış bir veriyse bu sorunun nasıl çözülebileceği hakkında strateji geliştirmek gerekir. Mesela erkek ve bayanlar için ayrı ayrı olmak üzere dikkat testi yapılabilir ehliyet ve direksiyon sınavlarına ek olarak. Bu dikkat testi de simülatör cihazlarla sağlanabilir. Sanal ortamda yoğun trafik oluşturularak kaza ihtimali arttırılıp şoförün dikkati ve dikkatle beraber verdiği tepki uygulamalı olarak güvenli bir şekilde ölçülebilir. Puanlama usulü barajı geçerse ehliyet teslim edilir. Farklı çözüm önerileri sunulabilir...

Valla çoğu bayan biz erkek milletine beş basar;10 erkek'den 9'u psikopat gibi araç sürer.ama 10 kadından 8'i normalse geri kalan 2'si ruh hastası çıkma ihtimali var bide malum günlerine denk gelirseniz vay,vay:)))) daha önce dediğim gibi önce '''insan olmak''''lazım yoksa kadın'da erkek'de normal olmuyor sadece kadın demek olmaz.anne şefkati ile çok araba süren bayan tanıyorum;çevremden,ailem'den kurallar dahilinde süren çok.

@halil ibrahim duran

Peki abi her neyse ben onu yazarken herhangi bir özendirme amacında değildim herkesin olgun bir birey olduğunu varsayarak öyle bir örnek verdim günlük hayattan hepsi bu.
Hatam varsa kusura bakma burada kapatalım, fazla uzamasın ki konunun dışına çıkmayalım. :)

• Beğen
Geri