Scudo Sports

Bekçi köpeği tarafından parçalanıyordum!

Benim naçizane önerim elektrik doğal gaz yada su faturalarından her bireyden aylık 1-2 tl kesilip devletin tahsis edeceği bir bölgede sokak köpeklerine sahipsiz hayvanlara bakım çiftlikleri kurulsun. rahatça koşabileceği ,düzenli bakımının yapılacağı ,yemek verileceği bir çiftlik merkezi. aynı bölgede hayvan hastanesi yapılması.
proje olarak çizimci arkadaşlar bir taslak hazırlayıp üzerinde çalışıp paylaşırlarsa sosyal medya da destekte aranır. ?

köpek kovucu cihazları denemek lazım.bu cihazlar hayvanın sağlığına zarar veriyor mu ?

köpek kovucu cihazın videosu. @Godzilla

• Beğen
Tepkiler: appendix
Scudo
Bazı hayvan dostu olduğunu sanan cahillerin yorumu çok komik :/
Yok neymiş korkmayın durmayın felan.... Dursam da korksamda bana saldırmaya hakkı var mı ? Yanı sokak köpeklerini nerde görsem durup severim zaten asla kopeklere zarar verelim demiyorum ama genelde insanlara saldıranlar bekçi köpekleri veya sahibi tarafında vahşileştirilmiş köpekler. Yanı hep insanlar içine ediyor. Sonuc olarak başkasının suçunu ben çekecek değilim böyle bir durum da karşılaşınca da sahibinin ağzını yüzünü dağıtmak gerekir. (Hak hukuk bu ülkede çok dikkate alındığından isteyen resmi yollarla uğraşabilir)

video izlerken yorumlardan birinde şöyle yazıyordu. Bisikleti ve parlak kıyafetleri düşman olarak algılıyorlar. bisiklete ve motorsiklete saldırıyorlar.

Toplum olarak hemen birbirimizi yargılamaya hazırız. Belli ki arkadaş olayın sıcağıyla içini dökmüş ilk yazı da biraz empati kurup ona göre cevap vermek bu kadar zor olmasa gerek. Ayrıca bu forumda kimsenin hayvanlara kasti zarar vermek isteyeceğini zannetmiyorum.

@Godzilla Geçmiş olsun. Köpeğin sahibi insancıklara biri dersini vermezse (kanunlar dahilinde) yarin bir gün başka biri daha zarar görebilir.

@birolb

bu fikir çok güzel hatta olması gereken bu aslında

@Godzilla insan yetiştirmeyi becermekten aciz bir topluluğun köpek beslemesi bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur. Ehliyet ile köpekler satılmalı ve alınmalıdır. 18 yaş altı çocuklara köpeklerin yönetimi verilmemelidir...

Hayvanları seviyoruz ama iki ayaklı hayvanlar yüzünden soğuyoruz.

• Beğen
Tepkiler: birolb ve abseto
Köpeklerden kendisi korktuğu için tüm köpeklerin katledilmesini, hapsedilmesini, yok edilmesini savunan tanrı egosundaki arkadaşlar yarın bir gün toplanıp doğa yürüyüşüne, kampa falan merak salsa dünyanın sonu gelecek galiba.

İsmiyle müsemma agresif kardeşim Godzilla'dan yine duygu dolu bir paylaşım. Tamam serde delikanlılık var ama sükunet iyidir, sağlıklı bir şeydir. Her başlıkta döverim saldırırım asarım keserim mesajlarına bir ara ver yahu :)

Öncelikle çocukların -bisikletliyi farkettilerse- köpeğin tasmasını tutup hayvana sahip olmamaları asli kusur. Bisikletliyi kovalaması ve belki düşmesine sebep olması onlara bir oyun gibi mi geliyor bilmem, suç işliyorlar.

Gelelim olayın köpeğin bakış açısına. Korumakla yükümlü olduğu insanların üzerine doğru hızla gelen bir insan var. Hem de yüksek frekanslı garip sesler çıkaran o alete binmiş. Başka tarafa yönelmiş olsa veya bizimle ilgilenmese neyse ama gözümün içine baka baka üzerimize geliyor. Çok da pis bakıyor, kesin saldıracak (!). Bizimkilere asla yaklaştırmamam lazım. Zaten tasmayı bıraktıklarına göre insiyatifi bana bırakmışlar. Ben hiç korumaz mıyım onları :tskler:

Köpekten bir aksiyon geleceğini hissettiyseniz önce yolun karşı tarafına geçin. Mümkünse bisikletten inin ve bisikleti aranıza alın. Hayvana hiç bakmayın ve sakince seri adımlarla yürüyün. Eğer size doğru koşmaya başlarsa, maçta en nefret ettiğiniz takıma bağırır gibi kükreyin hayvana. Yüzde doksan işe yarar. O da kesmezse bisikleti kaldırıp ona gösterin. Daha fazla gelirsen bu kafana inecek anlamına gelir ve kalan yüzde onun dokuzunu durdurur. Olmaz ya, son yüzde birdeki hayvana rastlamışsanız, yapacak şey yok. O bisiklet kafasına inecek hayvanın. :krktm: Her şeyden önce özgüven gerekiyor. Korkmadığınızı gözünüzde görmeli.

@Kerem Groims

%200 katılıyorum

@furkantrojka

ben hiç köpekleri katledelim yazan birini görmedim varsa yazan o mesajdan alıntı yaparmısınız
çok merak ettim kimmiş bu köpek katliamcısı arkadaş

insan yada hayvan kime zarar verirseniz verin allah cezasını verir zaten

köpekler kötü niyetli zalim ve gaddar insanlara zarar veremezki zaten
Köpeklerin zarar verdiği insanlara bakarsanız genelde kendini koruyamayan gücü yetmeyen kaçan korlak insanlardır
bu yüzdendirki bu insanları korumak için kanun ve yasalar çerçevesinde birşeyler yapılmalıdır bu kadar basit

hocam köpeği ipinden tutup bi yere bağlasaydın kızları da bi güzel dövseydin

Şiddete karşıyım ama bu salaklar hak etmiş.

Iki video da ben atayım.

Saygı göster ki saygı göresin.

Yasal geregi o canlilarin yasadiklari yerde bulunmasidir.

Bir de devlet yer yapmaz, onlar yolsuzluk yapmakla meşgul, ugrastirmayin adamlarin parasina göz dikmeyin.

Onun haricinde Godzilla arkadasim gecmis olsun. Uzuldum yasadiklarina. Umarim cabuk iyilesirsin.

Köpek kovucu cihazlari arastiriyorum su anda.

Arkadaslar yapmayin kimse burada köpeklerin hepsini öldürelim demiyor, KIMSE DIYEMEZDE.

Ayrica yapmayin hocam burada kimse atarli giderli degil sadece son iki mesajimda bu tür seyler var.

BIRINDE ARABANIN ALTINA GIRECEKTIM BIRINDEDE KÖPEK ISIRACAKTI. Ne yapayim sakin kalamiyorum.

Ayrica belkide son 5 yildir kimseyle kavga ettigimi hatirlamiyorum, siddete karsiyimdir.
Heleki karsimdaki kim olursa olsun bayan oldugu sürece ölsem dahi kimseye karsi fiziksel siddette bulunmam. Ki bu yasima kadarda hiç öyle bisey yapmadim.

Siz suna takilmissiniz;

Bekçi köpegi yani cinsi belli, sert bir köpek.
Ben yere düsünce saldiriyordu sahibi tutmasa beni isiracagina adim gibi eminim.
O esnada kimse kusurada bakmasin beni isiran köpege karsida elim armut toplamaz, acima duygum yok olur.

Alt komsumunda köpegi var, az çok biliyorum.
Apartmanda besliyor hemde, daha kimseye havladigina bile sahit olmadim.

Herkes biraz empati kurmayi ögrense keske.
Olaylara tek.tarafli bakmayalim arkadaslar, çünkü tek tarafli bakarsaniz sonuca gidemezsiniz.

Burada kimse köpeklerin hepsini öldürelim, keselim demedi, ki DIYEMEZDE.

Ama herkes besledigi köpegine sahip çiksin bi zahmet, çoluk çocugun eline köpek verilmez.
Hele kontrolsüz köpek hiç.

@Godzilla Geçmiş olsun, açıkçası bende buna benzer bir olay yaşadım, üç şeritli yoldan giderken sağ doğru kıvrılan yolda ilerliyordum, fabrika girişi olan kısma geldiğim de 3 tane zebellah gibi köpekler beni görür görmez ayağı kalkıp başladılar kovalamaya ben emniyet şeridinden en sağa kaçtım 1. köpek geldi döndü, sonra 2. köpek ve 3. köpekte hızlı bir şekilde koşunca bir an panikleyerek tam 3. yani en sol şeride kaçtım, hızlanmamla peşimi bıraktılar. Allahtan arkamdan araç gelmiyordu onu geçtim, bu yolu çok sayıda kamyon vs. kullanıyor herhangi bir araç gelseydi şuan bunları yazıyor olamazdım.

@Godzilla

O esnada kimse kusurada bakmasin beni isiran köpege karsida elim armut toplamaz, acima duygum yok olur.

Bu konudan önce siz emin olduğunuzda köpek de olacaktır. Yaşadığınız şehirlerdeki insan dışındaki tüm canlıları hapseder, yok ederek, izole ederek bir yere varamazsınız. Onların doğasını öğrenmek zorundasınız. Köpekler, kurtlarda bu şekilde evrimleşmiştir, köpeklerin evcilleştirilmesi bu şekilde gerçekleşmiştir. O kadar da zor bir şey değil. Bana da köpek saldırdı, Kordon'un girişindeki otoparkın arka tarafında, araca gidiyordum. Arkamı bir döndüm 8 - 10 tane köpek üzerime geliyor, durup onlara bakmaya devam edip yüksek sesle "ŞŞŞT" diye bağırdım, siz kimsiniz ki der gibi. Bunlar rol değil, ben 20-30 kiloluk bir köpeğin 80+ kilodaki ben karşısında şansı olmadığını düşünüyorum çünkü. Duruşumdan dolayı onlar da aynısını düşündü.

Sabah sahil yolunda bana da oldu. 5 köpek vardı yanlarına yaklaşınca yavaşladım, biri havlar gibi yaptı, hoşt dedim . Eğer saldırma ihtimali varsa inin yürüyün. Manyak köpekler ya, bisiklet ve çöpçülerle alıp veremedikleri var :D

Aynı polemikler temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp önümüze konuyor. Sanki bilim insanları hayvan davranışlarını hiç incelememişler, bu konuda kimse kitap falan yazmamış gibi anlık hissiyat ve travmatik tecrübelerle ahkâm kesip duruyoruz şurada. Öyle sözler söyleniyor, öyle tepkiler veriliyor, öyle paylaşımlar yapılıyor ki, şu forumu artık gerçek bisikletseverlerin değil, hukukçuların, klinik ve sosyal psikologların takip etmesi gerektiğini düşünüyor insan. Basiretle ve bilgiyle fikir tartışması yapmak yerine, tehdit hakaret egosantrizm narsisizm ne ararsak bulacağımız polemikler ve hezeyanlar kargaşasında bisiklete dair bilgi ve sohbet ayıklamakla geçiyor burada vakit. Şaşkınız, üzgünüz, çaresiziz, vasatın ve cehaletin tahakkümü basiretin ve aklın aydınlığını bastırıyor maalesef. Edip Cansever'in dediği gibi, insan yaşadığı yere benziyor, böyle böyle.

Geçmis olsun dilekleriniz için hepinize tesekkür ederim arkadaslar. Ve bu konudaki tavsiyelerinizi deneyecegim, tavsiyeleriniz içinde ayrica tesekkür ederim.

Bugün kaza yaptigim yere gittim olayin izleri duruyormu diye.
Hala izler duruyordu, konu basindada anlattigim gibi ön tekerim otlara saplanmis daha sonrasinda ben bisikletimle havaya uçmusum ve bayaa sürüklenmisim asfalta kadar.

Ve en büyük tesellim kafama en ufak bir darbe almamam, gerçekten nasil oldu bilmiyorum ama kafamda çok sükür en ufak bir çizik dahi yok.

Sol bilegim, sol avuçiçim ve sag dirsegimde hala biraz agri var; sol omzum hala çok feci agriyor.

Ve ben bisikletimle birlikte takla attigimda sulugum ve pompam yerinden dahi kipirdamadi.
Çok sasirdim nasil olduysa, suluk kafesini sulugu iyi tutsun diye biraz egmistim.
Demekki ise yariyormus :D

Sizde suluk demirinizi içed dogru biraz egebilirsiniz, sulugu gerçekten çok iyi tutuyor.
Tecrübeyle sabittir :D

Saglicakla...

Ah be abicim yaa çok büyük geçmiş olsun vallahi köpek görünce çoğu kişi panik yapıp kaza yapıyorlar bende dahil abicim çok yazık ya bisikletin ne hale gelmiş... İnşallah o insanlıktan payını almayanları bulursun da köpek gibi ödesinler bisikletin masrafını çünkü onların köpeği buna sebebiyet verdi lütfen bu işin peşini bırakma kardeşim mekanik kazaları düzeltmek çok zor garantisi var ise bir götür derim.. yoksa el işçiliği iyi olan birine git tamirciye yamulma falan dedin onları da bir şekilde yapabilirsin bisikletçilerin yapamadığı sanayiciler yapıyor araştır abi vallahi çok üzüldüm ya

Eğer çok köpekli ya da bu tip insanların olduğu biryerdeyseniz en güzeli şu köpüek kovuculardan kullanmak.

Geri