Scudo Sports

Bekçi köpeği tarafından parçalanıyordum!

Geçmiş olsun böyle bir olay benim başımada geldi yeni ilk yol bisikletim salcano xrs030 ile gideren yoruldum yakında çeşme var yaklaştım bir çocuk var yaklaşık 13 yaşında kökek tasmasız küpesiz dağ kurdu gibi bişi bakrı önce sonra geldi sonra ben bisiklete binip kaçmaya çalışırken vites nedense bozulup 1 de kalık kaçamadımköpek yetişti sonra duvara girdinmön jantım yamuldu frenim de bozuldu sonra gidip parasını aldım şuan mutluyum

Scudo
geçmiş olsun. olur böyle şeyler. bende bisikletten sırt üstü düşmüştüm çocukken. 2 gün yürüyememiştim. bisiklet bir vasıta. riskleri var, çünkü dengede kalması gerekiyor. ayrıca trafik var mesela. yarısı kırık rögar kapakları var, kasisler var, iki ayaklı itler var, taksiciler dolmuşlar var, şehir dışındaysak da köpekler var. vasıta kullanıyorsak bazı riskleri alırsınız, yada almazsınız. mesela karanlık ve izbe bir sokaktan geçmemeyi seçmek nasıl seçim dahilinde ise, köpek ile şansı zorlamak da seçim dahilinde diye düşünüyorum. önemli olan yarına kalmak ve başarılı bisiklet turunu anlatabilmektir bence.

köpektir, hayvandır, işin duygusal tarafını bırakın, eğitimini veremeyen sahibi varsa tahmin edilmesi, deneyiminiz yoksa zordur. ancak hiçbir normal ruh yapısındaki köpek, duran, göz kontağı kurmayan, boynunu eğip hedef küçülten, köpek beden dilinde "teslim" olan bir insana saldırmaz. paçadan tutup pantolonunuzu yırtabilir, ama amaç taciz etmektir hepsi o. (bu da başıma geldi). bisiklete binerken deodorant sürmeyin, parlak kumaşlı, ses çıkartan tuhaf görünümlü aksesuarlar pantolonlar taytlar vs giymeyin. bu arada daha önce bir başlıkta daha yazmıştım, ultrasonik köpek savarlar, düşük ve tüylü kulaklı çoban köpeği gibi hayvanlarda işe yaramaz pek fazla güvenmeyin.

@İbrahim A.

pitbull vs gibi agresyona eğilimli köpeklerin kötü sonuçlara gebe videoları paylaşılmış. amaç nedir ben de anlamadım. eğitimli pitbulların, alman çoban köpeğinin, dobermanın vs nin çocuklarla olan nefis videoları da var izlemeyi seçerseniz. onalrı da izleyen varmı? bence çözüme odaklanıp, sağlıklı şartlarda köpeklerin kısırlaştırılmasını belediyelerden isteyip doğal yollardan telef olmalarını beklemek, sadece belli eğitime sahip kişilerin çoğaltma yapabilmesini, köpek dövüşü gibi şeylerin önlenmesi için birşeyler yapılmasını, ve petshop lardan hayvan satışının yapılmaması için yapılan kampanyalara destek verilmesini isteyebilirsiniz bence, oturup sızlanmaktan iyidir.

videoları yayınlamaktaki maksat şudur
suç yüzde yüz insanlarda olsada sonuç olarak saldıran yine köpekler
insan yada hayvan kimsenin kimseye saldırma hakkı yoktur bunu kimse haklı gösteremez
siz sadece kendinize dikkat edin
bu videolar gerçekte yaşanan olaylar
maksat insan yada hayvan kimsenin canı yanmasın
işin en kötü yanıda şuki köpeklerin gücü kötü insanlara yetmiyor zaten
sadece kendini koruyamayan güçsüz korlak ve kaçan insanlara saldırıyorlar kötülere yine bişey olmuyor yani
inşallah kimsenin canı yanmaz diyelim insan yada hayvan olması önemli değil

Videoları ben paylaştım. Amaç konunun vahametine dikkat çekip bu konuda bir şeyler yapılmasını teşvik etme gayreti. Olaya köpeğin bir kişiyi ısırması yada bir kişiye kaza yaptırması yönünden bakmayın, eğer Bisiklet Türkiye de bir ulaşım aracı olarak kullanılacak ise " saldıran başıboş köpekler " için bir şeyler düşünülmeli. Hiç bir canlı için katledilsin denilmez. Can " Can" dır. İnsan da olsa hayvanda olsa her can değerlidir. Bisiklet Türkiye de oldu ki ulaşım aracı olarak yollarda daha çok görülmeye başlandı diyelim, yarın öbür gün bisikletliye köpek saldırdı haberlerini sürmanşet yapacaklar o zaman da çoğu insan bisiklete negatif bakıp çoğu insan bisikleti bırakacak. Bu durum da petrolcülere kazandırır. Bu hadiseleri azaltmak için projeler düşünülmeli. Mesela elektrik doğal gaz vs faturalardan bir kaç kaç kuruş yada 1 lira kesilerek elde edilecek bütçe ile sahipsiz köpekler için bakım çiftlikleri kurulabilir. Hayvanlar sokakta aç geziyor yeri geliyor bir kap su bulamıyor. Köpeklerin başı boş dolaşması aç susuz sefil kalması ,insanlar tarafından işkencelere maruz kalması utanç verici. Aslında bu köpek saldırıları da etki tepki meselesine benziyor. İnsan can taşıyan koruması gereken varlıkları sokakta sahipsiz aç susuz bırakırsa bu elbette insana kin olarak geri dönecektir. Canlılara sahip çıkacak sürdürülebilir projeler geliştirilmesi ve uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Forumda doğa da canlı saldırılarına karşı bisikletli neler yapabilir bu konu hakkında köpekler ve diğer canlılar hakkında bilgi sahibi olan uzman arkadaşlar sabit başlık altında paylaşırlarsa etkili olur diye düşünüyorum. Bu yazıları okumasaydım köpek saldırırsa kaçanlardan kaza yapanlardan olurdum. Bu arada Köpek çiftlikleri var olup köpek yetiştirip satmakta. Köpekleri alıp bakamayıp sokağa bırakan yine insanlar. Buda bir acayip durum. Sahipsiz köpekler için bakım çiftlikleri var mı bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar konuyu masaya yatırabilirler mi rica etsek ?

• Beğen
Tepkiler: Alp Berk
Köpekten daha köpekleşen insanlardır asıl mesele.
Bu mevzuda köpek görülünce yapılacak iş durmaya hazır olmak, geçip gidebilirim dememek. Daha evvel paylaşılmıştı.
Bir de saldıracak köpek kendini belli ediyor, ama saldıracak insan olunca anlayamıyorsun.

Küçükken ayakkabılarımız top oynamaktan dolayı toz olurdu. İlkokul hocam " Bakın ben de ayakkabı giyiyorum benim niye hiç kirlenmiyor benim niye kimse ayağıma basmıyor" derdi. Biraz buna benzeyecek ama bunca yıldır bisiklet sürerim daha üstüme atlayan köpek görmedim.

Hayvanlarda insanda olmayan içgüdü dediğimiz olay vardır. Kendi bölgesinden sizi kontrollü şekilde uzaklaştırmak için yanınızdan havlayarak koşmaya başlar. Siz devam ettiğiniz sürece oda sizi kaçırdığını düşünüp övünerek koşmaya devam eder.
Yapılacak iki şey var. Birincisi durup bisikleti elinize alarak geçmeniz ki ben bunu tavsiye etmem sayıları fazla ise etrafınızı saracaklar sizin dahada korkmanıza yol açacaklar.
İkincisi ise korktuğunuzu belli etmeden köpekle göz teması kurmadan hızlıca basıp geçmeniz.
Eğer ırk olarak saldıran bir köpek değil yalnızca bir sokak köpeği ise asla sizin üzerinize atlamaya yeltenmez.

Yapılan kazaların yüzde doksanı köpek havlaması sonucu panik yapıp dikkatsizlik neticesinde oluşur. Suçu köpeğe bulursanız insan aklıyla hayvan aklını bir tutmuş olursunuz..

@Auron Sanchez Ya usta naptın sen ya mahvettin beni izlemez olaydım. O adamın feryadı..
Bunları yapan ile ben aynı ırktan olduğum için utandım. Hayvana değer vermeyen bir toplum insana da değer vermiyor demektir.
Katillerin geçmişlerine bakıldığında mutlaka bir hayvanı acımazsızca öldürdükleri veya eziyet ettikleri gerçeği vardır. Hayvana bu şekilde zarar verenler potansiyel katildir. Hayvan öldürmek diye bir suç olmadığı(hayvanın sahibi varsa mala zarar verme suçu, sahibi yoksa suçta yok) için biz şu anda yalnızca insan öldürene katil diyoruz... Şuan Türk Ceza Kanununda ciddi değişiklikler yapılmakta.Umarız hayvan cinayetleri ve tecavüzlerini de kapsayan bir düzenleme olur.

• Beğen
Tepkiler: Aloha ve dgncsk
bir araştırmada köpek saldırılarının sebebinin bisikleti at zannetmesiymiş.bir köylünün bana tavsiyesi;üzerindeki bir şeyi çıkar yanında yere sürükleyerek yürü olmuştu.saldıran köpek, insanın yanında başka bir köpek olduğunu düşünüyormuş galiba,ben bunu hiç denemedim.dağ başında yalnız dolaşırken,bir dişi köpeğe taş atmıştım.biraz sonra metal sivri tasmalı erkeğiyle geldi.ben oturdum,elime taş aldım,bende havlamaya başladım.karşılıklı yarım saat havlaştık.sonunda dişi köpek ayrıldı,zaten o havlamamıştı.gel gidelim ısırmaya değmez bu adam mı dedi,yada bu da bizden mi dedi anlayamadım.dişisi gidince o da ayrıldı.selamlar,saygılar..

Denediğim iki yöntem var, köpek size baktığında pedal çevirmeyi bırakınca dibinden de geçsem ilgilenmiyor,birinde dolmuşa yetişmek için koşarken bahçedeki köpeğin saldırısına uğradım aynı şekilde bisiklet sürerkende pedal çeviririken de yine kovalandım hayvanlar sanırım koşmama tepki verdiler tam bilmiyorum ,ama köpekleri güdülemeyi öneririm bisikleti üzerlerine sürüp onları biz korkutursak belki bir daha yapmazlar, ve bir aralar her gördüğünde havlayan bir köpek artık havlamıyor tekerimi beğenmedi sanırım :)

@Hüesyin

atar yapan köpek az sayıda ise, normal sokak köpeği ise, bağırmak işe yarar. çekinmeyin kim ne der diye.

• Beğen
Tepkiler: Hüesyin
Bastan sona butun yorumlari okudugumu belirterek basliyayim.

Bayiliyorum bu hayvanseverlerin yuksek sesle hayvanlari koruma seslerine. Madem bu kadar hayvanseverseniz ki (ben nefes alan canlinin yasam hakki oldugunu dusunenlerdenim) her kes elini cebine atsin. 3-5 versin ve o istenilen hayvan barinaklari yapilsin.ki ben kendi ulkemde bunu yapanlardanim.

Ama sunu hic kimse unutmasin. Hic bir canlinin hayati bir insanin hayatindan daha onemli degildir. Ve nefsi mudafaa denilen sey var. Bana saldirmaya kalkan kopegin hayati benim sagligimdan daha onemli degil. Ne kadar cigirtkanlik yaparsaniz yapin.

Bu yasanilan olayda kopek kadar sahibi de suclu. Ama bazi arkadaslar yok kopek psikolojisi, yok koruma icgudusu diye yazmislar. Onlarin koruma icgudusu varsa benim de var ve ustelik en az kopekler kadar intikam duygusu da tasiyor her insan.

Gecmis olsun kardesim.
Insallah bir daha boyle bir olay yasamazsin.

az kalsın tepe üstü gidiyodum
bugün iki defa köpek çetedi saldırdı
iki ayrı yerde
ve habersiz saldırdılar bi anda dibimde bittiler bariyerlerin altından çıkıp
pusuya yatmışlar resmen

Proje fikri söylüyorum ama kaale alan yok. Elektrik doğalgaz su faturalarindan toplamda bir tl bağış alsalar sokakta yaşayan köpekleri toplayıp bir merkez kurup mis gibi bakabilirler. Hem bu hayvanlar aç kalmaz hem sokakta kalmaz hemde insana saldırma şansı olmaz. Ha derseniz ki devlet baksın ozaman da bu hayvanları sahiplenmeleri için birlik olarak gerekli mercilere başvurmak gerekir. Başvursak ne olacak ne değişecek diye düşünülürse kafadan kaybedilir. Konunun takipçisi olmadan bu konu çözülmez. Bu gerçekten çok ciddi bir sorun. Bu hayvanlar sokakta aç sahipsiz. Kaç tane arkadaşımız kaza geçirdi köpek korkusundan. Bu sorun ancak el birliği ile çözülebilir.

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Iyi dilekleriniz için tesekkür ederim arkadaslar.

Issiz yollarda eger yalnizsam köpek görünce o yoldan gitmiyorum.

pittbull, doberman vs görünce direk yol degistiriyorum.
Aksiyona, maceraya gerek yok.

Dün 2 kez köpek saldirmasin diye rotami degistirdim.
Günlük turlarda yapiyorum tabiki rota degisikligini.

Köpekler için organizasyon yapip bakim evleri yaptirmak kolay is degil arkadaslar, kimsenin elini tasin altina koyacagini sanmiyorum.

Köpek barinaklarinin çogunda köpekler canli olarak görülmüyor bildigim kadariyla, köpeklere çok kötü davraniliyor.

BENCE KÖPEK BAKIM EVLERINDE SADECE GÖNÜLLÜLER ÇALISMALI, SONUÇTA GÖNÜLLÜ INSANLAR BU IS IÇIN GÖNÜLLÜLER. YANI BU HAYVANLARIMIZA SEVGIYLE YAKLASACAKLARINDAN KIMSENIN SÜPHESI OLMAZ EN AZINDAN.

Geri