geçmiş olsun. olur böyle şeyler. bende bisikletten sırt üstü düşmüştüm çocukken. 2 gün yürüyememiştim. bisiklet bir vasıta. riskleri var, çünkü dengede kalması gerekiyor. ayrıca trafik var mesela. yarısı kırık rögar kapakları var, kasisler var, iki ayaklı itler var, taksiciler dolmuşlar var, şehir dışındaysak da köpekler var. vasıta kullanıyorsak bazı riskleri alırsınız, yada almazsınız. mesela karanlık ve izbe bir sokaktan geçmemeyi seçmek nasıl seçim dahilinde ise, köpek ile şansı zorlamak da seçim dahilinde diye düşünüyorum. önemli olan yarına kalmak ve başarılı bisiklet turunu anlatabilmektir bence.
köpektir, hayvandır, işin duygusal tarafını bırakın, eğitimini veremeyen sahibi varsa tahmin edilmesi, deneyiminiz yoksa zordur. ancak hiçbir normal ruh yapısındaki köpek, duran, göz kontağı kurmayan, boynunu eğip hedef küçülten, köpek beden dilinde "teslim" olan bir insana saldırmaz. paçadan tutup pantolonunuzu yırtabilir, ama amaç taciz etmektir hepsi o. (bu da başıma geldi). bisiklete binerken deodorant sürmeyin, parlak kumaşlı, ses çıkartan tuhaf görünümlü aksesuarlar pantolonlar taytlar vs giymeyin. bu arada daha önce bir başlıkta daha yazmıştım, ultrasonik köpek savarlar, düşük ve tüylü kulaklı çoban köpeği gibi hayvanlarda işe yaramaz pek fazla güvenmeyin.
@İbrahim A.
pitbull vs gibi agresyona eğilimli köpeklerin kötü sonuçlara gebe videoları paylaşılmış. amaç nedir ben de anlamadım. eğitimli pitbulların, alman çoban köpeğinin, dobermanın vs nin çocuklarla olan nefis videoları da var izlemeyi seçerseniz. onalrı da izleyen varmı? bence çözüme odaklanıp, sağlıklı şartlarda köpeklerin kısırlaştırılmasını belediyelerden isteyip doğal yollardan telef olmalarını beklemek, sadece belli eğitime sahip kişilerin çoğaltma yapabilmesini, köpek dövüşü gibi şeylerin önlenmesi için birşeyler yapılmasını, ve petshop lardan hayvan satışının yapılmaması için yapılan kampanyalara destek verilmesini isteyebilirsiniz bence, oturup sızlanmaktan iyidir.