Sayın kolbe, ben bir de ayakta duruşunuza dair fotoğraflarınızı da koyun demiştim önden arkadan ve yandan lütfen. Aşağıda da kopyaladığım gibi konu günlük yaşam alışkanlıklarınızla da ilgili.. Ve buradan sadece öneride bulunabilirim. Ama bilinçli bir kaç öneride. fotoğraftan teşhis konulduğunu ve uzmanlık alanımız olmadığını ifade eden beyefendiye de ifade edeyim ki, mesleğim ve uzmanlık alanım budur. Pilates fiziktedavi amaçlı da kullanılmaktadır ve karşıma gelen insanın şikayeti yoksa bile duruşundan çok şeyi çıkarabilecek biri olduğumu, özellikle de derslerime gelen doktor üyelerim de bilir.İnternetten de adım araştırılabilir.Doktorculuk oynamadan durumu hakkında bilgi alışverişi yapar, doktor aşaması önerilir, gereken egzersizler verilir, öneriler yapılır. Sanırım buradan teşhis koyup tedavi ettiğimi iddia ettiğimi sanmış gibisiniz. Hayır. Yazdığım ilk yazıda, hem günlük yaşam alışkanlıklarının etkilerinden de bahsettim ki bu çok uzun ve kapsamlıdır, hem de sadece bisiklet üstünde değil postürünü yani beden duruşunu görme amaçlı ayakta farklı açılardan fotosunu da istedim. Bu da herkesi bilinçlendirme amaçlı birşeydir. Onca bilinçsiz insana bu konuda bir parça daha bilgili biri olarak zararlı değil yararlı önerileri vermek istedim.Sonuçta eminim burayı çok insan okuyordur ve bilgisi olmayabilir değil mi?O kadar. Sorunu bilmeden hareket bile vermedim.. Belin mi ağrıyor al şu hareketi demek yanlış. O nedenle önce sorunun şekil ve kaynağını bilmek lazıım. Asıl önemlisi günlük hayatınız... mesleğiniz, yani nasıl bir duruş veya hareket içindesiniz aslında.. Hepsi bütün olarak ele alınır. Her neden olursa olsun bel karın, sırt, kalça kaslarınız ve gelede de tüm bedeninizin kontrolünün ve kuvvetinin arttırılması lazım