Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bel ağrıları

bende beli ağrıyanlardanım birisi gerçekten çözüm bulursa işe yarar sa yani haberimiz olsun bide bel kaslarını tam ne geliştiriyor

Scudo
bisiklet sürmenin, yapılan herhangi bir hareketten fazla bele zararı yok. fakat uzun sürüşlerde, yokuş veya zorlanmalarda bel ağrısı oluşuyorsa, önce bisiklet üzerindeki pozisyonunu gözden geçirirsin. eğer burada sıkıntı yoksa, gövde kaslarının (torso) genel olarak zayıflığından bahsedilir. bu durumda, özellikle karın ve sırt olmak üzere, omuz, göğüs vb. gövde kaslarını güçlendirmen gerekir. 3 günlük çalışmadan sonra bile farkı hissedeceksin. torso çalışması için zamanın varsa özellikle kaslarını hareket ettirmeden çalıştırabileceğin şekilleri öneririm. izometrik çalışmayı google larsan daha fazla detay bulabilirsin. kolay gelsin

Çok doğru söylüyorsunuz t_ege... Kesinlikle doğru. Büyük ihtimalle bel ve karın sırt kaslarınız zayıf ve bisiklet sürüş pozisyonunuz da doğru değil ise bel ağrınız çok olur. Asıl önemlisi günlük hayatınız... mesleğiniz, yani nasıl bir duruş veya hareket içindesiniz aslında.. Hepsi bütün olarak ele alınır. Her neden olursa olsun bel karın, sırt, kalça kaslarınız ve gelede de tüm bedeninizin kontrolünün ve kuvvetinin arttırılması lazım. Bisiklet sürerken sürekli göbek deliğinizi belinize doğru çekili tutun, unutmayın göbek deliğini bel omurlarınıza çekeceksiniz, belinizi göbeğinizie getirmeyeceksiniz, yani beli çukurlaştıran bir eğilimde olmayacaksınız.. omurlarınızı da uzun tutmaya çalışın yani yığılmayın. Sele ve gidon boyunu doğru ayar yapın. Aslında bir bisiklet üstünde duruşununuzu sürüş sırasında çekse biri ve gönderseniz ne iyi olur. Bir de ayakta duruşunuzu önden yandan.. siluet de olur. Postürünüzü görürsem çok şey söyleyebilirim size.

benimde bel fıtığım var en son ameliyat masasından adeta kaçtım.uzun süredir düzensiz beslenme neticesinde hadinden fazla kilo almıştım,kilolar bel fıtığının ve bacak kasılmalarının artmasına sebep olmuştu.3 ay önce bisiklete binmeye başladım bu süre zarfında 10 kg verdim ve kaslarımın güçlenmesi sayesinde çok zorlamadıkça bel fıtığı şikayetlerim kalmadı hem sağlımı kavuştum hemde araba tembelliğinden kurtulup temiz havayı keşfettim.

aslında benim de eskiden bisikletin ağrılarımı azalttığını düşünmeme sebep olan tecrübelerim oldu. genelde kışları bisikleti az kullandığım ve kilomun arttığı dönemler bel ağrılarım artıyor idi. ama şu an ağrıların artması bisikleti yoğun kullanmamla çakıştığından acaba bisikletin olumsuz etkisi olabilir mi diye düşündüm. ilk fırsatta fotoğraf göndermeye çalışacağım.

İnsanların çoğunda basit bel fıtıkları mevcuttur. ama genelde çok ciddi ağrı ve şikayetler ile ortaya çıkmaz. bütün gün koltukta oturmak gibi veya uzun süre bisiklet binmek gibi durumlarda omurga ya baskı artacaktır eğer bel ve karın kaslarınız zayıfya mevcut olan basit fıtık kendisini göstermeye başlar.

benim bu gibi basit bel ağrıları için en çok fayda aldığım hareket budur
(link)

tavsiye ederim....

bu hareketi su an yapmam belime zarar verir zannedersem. biraz daha kolay hareketlerle belimi guclendirdikten sonra ancak yapabilirim gibime geliyor.

belinizde ciddi bir fıtık yoksa, yapabilirsiniz.
ben uzun yıllardır vucut geliştirme yapıyorum ve belimde fıtık var bazen sakatlanıyor öyle ağrıyorki çorabımı giyemiyorum. ama bu hareketi beli esneterek ufak ufak yapıyorum. aslında harektin iki faydası var birincisi bel kası güçlendiriyor, ikincisi ise eğildiğinizde omurilik açılıyor ve arada sıkışan sinir varsa onları gevşetiyor. yani kısacası kendinizi fazla zorlamadan başlarsanız ikinci günde bel ağrınızda ciddi düzelme olduğunu göreceksiniz...

jale dural yazdığınız mesajı okuyarak daha da iyi bir bilgi almak için resimde ekliyorum son zamanlarda sabah kalktığımda yüzümü yıkamaya gittiğimde eğildiğimde belim baya bi ağrıyor günlük olarakta yine öne doğru eğilmelerde ağrı oluyor bir kaç gün bisiklete binmeyince geçiyor.Bisiklete haftada 4 gün fln biniyorum hergün ortalama 20-25 km yapıyorum.Yorumunuzu bekliyorum iyi günler.

jale dural, teşkler açıklamaların için jale ben de bir ilave yapmak istedim bütün yazdıklarınız çok doğru sırt bel kaslarını bisiklet dışında güçlendirmek gerekiyor

Bildiğim kadarı ile bisiklet sporu bel fıtığına karşı doktorların yüzmeden sonra en çok önerdiği spor dalı.

Bisiklete binmek omurların arasındaki mesafeyi sağa sola esnettiği ve dolayısıyla bel çevresini çalıştırdığı için doktorların benim gibi fıtık hastalarına tavsiye ettiği bir spordur. Yanlız linkte verilen hareket bel ağrısı çeken ve tanısı konmayan biri için en son yapılması gereken hareket bence.(Fıtığı daha da fırlatabilir) Zira doktorlar fıtık teşhisinde yüzü koyun yatmayı bile yasaklar.
Aslında bel kaslarını güçlendirici hareketler yapmak sıkıcı gelebiliyor alternatif olarak hafif tempolu koşu yürüyüş ve yüzme bisiklet fazla aşırıya kaçmadan basketbol önerilebilir...

selamlar
Konu bel ağrıları olunca doktor bilgisine başvurmak gerekiyor.
size faydalı olur diye bir iki linki buraya koyuyorum
ancak durumunuzu doktor marifeti ile netleştirip anladığınızda size yarayan hareketleride bu linklerden uygun bir şekilde seçebilirsiniz
(link)
(link)
yukardaki linkler etraflıca bize bel için bilgi veriyor
bel rahatsızlığı içeriğinden çok psikolojimizi de etkileyen bir rahatsızlık
bu nedenle kendimizi sabırlı hale getirmemiz şart;buda sadece hastalıkla ilgili bilgilenme ile oluyor.
yazıyı bel rahatsızlığı çekmiş biri olarak kaleme alıyorum;geçmiş olsun..

Bisiklet binerken çekilen fotoğrafla bel ağrısına teşhis koymak çok da doğru bir yöntem olmasa gerek.
İyi niyetli yardım çabalarımız bazen uzmanı olmadığımız işlere karışmamıza yol açıyor. Biraz daha dikkat. Lütfen...

• Beğen
Tepkiler: sertel
Sayın kolbe, ben bir de ayakta duruşunuza dair fotoğraflarınızı da koyun demiştim önden arkadan ve yandan lütfen. Aşağıda da kopyaladığım gibi konu günlük yaşam alışkanlıklarınızla da ilgili.. Ve buradan sadece öneride bulunabilirim. Ama bilinçli bir kaç öneride. fotoğraftan teşhis konulduğunu ve uzmanlık alanımız olmadığını ifade eden beyefendiye de ifade edeyim ki, mesleğim ve uzmanlık alanım budur. Pilates fiziktedavi amaçlı da kullanılmaktadır ve karşıma gelen insanın şikayeti yoksa bile duruşundan çok şeyi çıkarabilecek biri olduğumu, özellikle de derslerime gelen doktor üyelerim de bilir.İnternetten de adım araştırılabilir.Doktorculuk oynamadan durumu hakkında bilgi alışverişi yapar, doktor aşaması önerilir, gereken egzersizler verilir, öneriler yapılır. Sanırım buradan teşhis koyup tedavi ettiğimi iddia ettiğimi sanmış gibisiniz. Hayır. Yazdığım ilk yazıda, hem günlük yaşam alışkanlıklarının etkilerinden de bahsettim ki bu çok uzun ve kapsamlıdır, hem de sadece bisiklet üstünde değil postürünü yani beden duruşunu görme amaçlı ayakta farklı açılardan fotosunu da istedim. Bu da herkesi bilinçlendirme amaçlı birşeydir. Onca bilinçsiz insana bu konuda bir parça daha bilgili biri olarak zararlı değil yararlı önerileri vermek istedim.Sonuçta eminim burayı çok insan okuyordur ve bilgisi olmayabilir değil mi?O kadar. Sorunu bilmeden hareket bile vermedim.. Belin mi ağrıyor al şu hareketi demek yanlış. O nedenle önce sorunun şekil ve kaynağını bilmek lazıım. Asıl önemlisi günlük hayatınız... mesleğiniz, yani nasıl bir duruş veya hareket içindesiniz aslında.. Hepsi bütün olarak ele alınır. Her neden olursa olsun bel karın, sırt, kalça kaslarınız ve gelede de tüm bedeninizin kontrolünün ve kuvvetinin arttırılması lazım

Belim çok ağrıyordu , MR çektirdim , 3 adet bel fıtığım varmış. 30 dk dan fazla ayakta durmayacağım ve 30 dk'dan fazla oturmamam gerektiği söylendi. Bu da deli danalar gibi bir oturup bir kalkmayı gerektiriyor. Benim gibi 9 saat oturarak calısmak zorunda olan bir insan için bunu yapmam çevremdeki insanların çok garibine gidiyor. Dr. kilo vermem gerektiğini söyledi. Fizik tedaviye ihtiyaç olmadığını söyledi, cünkü o, dayanılamayacak ağrıları olanlara veriliyormuş.

Kimse tavsiye etmedi, ben bisikleti sevdiğim için alıp, binmeye başladım. Önceden, kalçamdan ayak bileğime kadar bir çizgi halinde vuran ağrıdan eser kalmadı. Çok memnunum. Ama kötü durumdaki bir bel fıtığına zarar verebilir mi orasını bir beyin ve sinir cerrahi uzmanına sormanız gerekli. Hatta MR cektirmeniz gerekli.

• Beğen
arkadaşlar şu sıralar iyice artmış olan bel ağrılarım için çevremdekiler hep bisiklete binmemin sebep olduğunu söylüyorlar. acaba bisikletin bele zararı var mı? bu konu da bilgisi olan var mı aranızda?
bindiğiniz kadro boyu küçükse ve sizin belinizi kambur şekline koyarak sıkıyosa uzun km lerde ağrıya sebep olabilir.

• Beğen
Geri