Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bel ağrıları

Pilates fiziktedavi amaçlı da kullanılmaktadır ve karşıma gelen insanın şikayeti yoksa bile duruşundan çok şeyi çıkarabilecek biri olduğumu
Jale hanım bu alanla uğraşan resmi/özel kurum çalışanı birçok doktordan daha fazla ve içtenlikle yardım etme istediğiniz takdire şayan. Benim eleştirim, yöntemin yeterince bilimsel olmamasıyla ilgili. Yukarıda dediğiniz gibi görmek, bir tanılama yöntemi olarak ilk başta kullanılıyor, kullanılması gerekiyor. Fakat kişiye özgü bir rahatsızlığı tespit için yeri geliyor onlarca tetkik yapılıyor.
Herkese hitap ettiğimiz için daha az yanlış anlaşılmaya çalışmak en iyisi diye düşünüyorum.

Scudo
uzun yolda benim de belimde ağrı oluşuyor..ama bisikletten inip yarım saat-1 saat kadar mola vermek iyi geliyor

@jamesjoice

Hassasiyetinizi anlıyorum teşekkür ederim, ancak ben buradan sizi tedavi ederim demiyorum kimseye farkındaysanız. Öneride bulunduğum konular tıp bilimine saygısızlık veya kendini bilmezlik olmayacaktır. Sadece yararı olabilecek bir konudan bahsediyoruz. Evet asimetrisi olan bir beden ise ve kendisi bunun farkında değilse, yaşam alışkanlıkları ile beraber ağrı ve şikayetlerinin neler olabileceğini söyleyip skolyoz vb. durumunda ve başka hallerde doktor önerisi getiririm zaten. Tedavi etmem ben, yeltenmem de.Ama fıtık olmayan bir durumu da doğru açılardan ele alıp rahatlatmayı bilerek gereken uyarılarla hayat kalitesini arttırım en fazla. Dediğim gibi doktorun işlerine ve tetkiklerine yeğ tutulacak birşey yapma densizliğinde değilim. Konu başka... teşekkürler:)

@görkem akpınar

3 adet bel fıtığı.. Çok geçmiş olsun.. Çukur bir bel yapınız mı var?Ve topuklu ayakkabı veya dümdüz ayakkabı çok kullanıyor musunuz?
Bisiklet sizi rahatlattığınza göre bisiklete binerken sırtınızın aldığı C form belinizdeki omurları traksiyona sokarak fıtık üzerindeki basıncı hafifleterek açmış olabilir. Bisikletin iyi gelmesi, belinizdeki fıtığın çukur bel yapısı ve topuklu ayakkabı veya dümdüz sıfır topuklu ayakkabı kullanmanızla da ilgili olabileceğini göstreiyor. Ama günlük hayattaki yanlış yük kaldırma, araba koltuk ayarı pedal uzaklığı, düşmeler,-yıllarca önce bile olsa- asimetrik uzanmalı dengesiz güç harcamalar da bel fıtığı için temel sebepler. Belde çok fıtık olması, genellikle kadınların ayakkabı ve duruş alışkanlıkları ile ilgili oluyor.
Bisiklete binerken karnınızı sürekli korse gibi omurganıza çekili tutmaya ve tek ayak üzerine abanarak dengesiz sürüşlerden kaçınmaya gayret edin.Düşüverecekken dengeyi toparlayacağınız durumlara girmekten kaçının yani dağ bayır da arazi sürüşü değil, düz yol sürüşünü tercih edin derim. Ve doktorunuzla da gene de konuşun.Belli egzersizler mutlaka vermiştir. Onları ihmal etmeyin derim. sevgilerimle.

Ben de belfıtıklıyım. Şiddetli döneminde kesinlikle bisiklete binemedim ve tavsiye de edilmedi. Zaten binme posizyonuna gelebilmem olası değildi. Ve bel fıtığımın ani rahatsızlık oluşturduğu an bunnyhop ile kaldırıma çıkıyordum. Çıktığım gibi yre yattım ve bir ay kalkamadım.

Bel ağrılarından şikayeti olan gidip doktora görünsün. Bence forumda olabilicek en tavsiye de bu olmalı.

Eğer doktor tetkikler sonucu "bel fıtığı değilsiniz" derse, bisikletin doğruluğu ve pozisyon hakkında forumdan bilgi alınabilir.

jale dural,

Belim cukur değil,yani goruntude cukur ama Dr. belimde düzleşme olduğunu soyledi. Onu da gösterdi MR'da.

Ayakkabı konusuna gelirsek ayaklarım düztaban. Topuklu giyemiyorum, genelde ortopedik taban ayakkabı alıyorum (düz ayakkabı ) Veya dolgu topuk giyiyorum nadiren.

Kilo var biraz onun da etkisi oluyor zannediyorum, bele gelen yük fazlalaşıyor. (75 kg) 3 kg verdim bisiklete bineliberi. 72 oldum. İnsallah veririm daha.

Bisiklete binerken karnınızı sürekli korse gibi omurganıza çekili tutmaya ... demişsiniz, bunu yapmam gerek değil mi? Yani karnımı içime çekicem. Ama çok zor bir hareket bu :)

Bir de 9 saat oturarak calişiyorum ve cok da dik oturabildiğimi söyleyemem. Coğu zaman kambur halde otururken buluyorum kendimi.

Düz yolda sürüyorum bisikleti . Yokuşlar da oluyor tabiki ama arazi değil. Asfalt.

son bir haftadır bisiklet sürdükten sonra eve gelince belim ağrıyor.sizde de oluyormu veya bu ağrı neyden kaynaklanıyor olabilir?

Bununla ilgili birçok konu var forumda,arama motorundan konulara ulaşabilirsiniz,ama belinizin sürüşten sonra ağrıması ilginç gerçekten.Çoğumuz sürüş sırasında oluşan ağrılardan yakınırız.

• Beğen
Tepkiler: ahmett.01
işte işin garip yanıda o zaten sürerken ağrımıyor.eve geldikten sonra ağrımaya başlıyor!

Bir uzmana görünmeniz en iyisidir.Belki de kaslar sürekli o şekilde kasılı kaldığından ağrıyodur.Hani baya bir mekik çektikten sonra ters mekik yapmazsanız ertesi gün karın kaslarınızda ağrı olur ya,belkide öyle birşeydir sizinki de.

Fıtık gibi bir probleminiz yok ise bel ve karın kaslarınızı çalıştırıp güçlendirecek egzersizlerle bu ağrı probleminden kurtulabilirsiniz. Belinizi üşütmemeyede dikkat edin ani sıcak soğuk değişimi bel kaslarının tutulmasına sebep olabiliyor. Problemli bir bel için en iyi yapılacak aktiviteler yüzmek ve tabiki bisiklete binmek. Problemli bir belde uzun süreli yürümek ve koşu çok daha zararlı. Beli güçlendirici egzersizleri ihmal etmeyin ve bilinçli yapın aksi takdirde kasları güçlendireyim derken bel sağlığınızda ciddi problemlere yol açabilirsiniz.

Uzun zamandır giremedim foruma doğru sevgili G. Akpınar, Karnı içe çekili tutmak karın ve bel kaslarınız zayıfsa zor olur evet. O nedenle düzenli yapmanız gereken bel egzersizleriniz ve karın egzersizlerin var. Doktor bunları vermiş olmalı. Sakın korse kullanmayın, o şekilde beli sağlam tutmaya çalışmayın, yapılan en büyük hatalardan biri de bu. Beel kasları başka bir destek ile yani korse gibi desteklendiğinde kaslar iyice kendini bırakıp güçsüzleşir ve daha kolay fıtık oluşacak hale gelen hale gelinir, çünkü omurları destekleyen dokular zayıflamıştır. Ataşehir uzak değil, fenerbahçe burundayım tesadüf cafenin üstünde,powerfullclubda birgün bana haber vererek dersime misafir olun, size pilatesde evde uygulayabileceğiniz ve zararı olmayan hareketleri göstereyim.Aynı şikayetle bana gelen çok kişi var derslerimde.Temiz ayakkabı içerde giymek için, rahat kıyafetler olsun . selamlar

• Beğen
Tepkiler: krankmili
benimde bel fıtığım var 4 aydır bisiklete binerek 14 kg verdim.ve ağrılarımdan önemli oranda gerileme oldu .sağlıklı kalarak fıtığımın tedavi olması beni çok aşırı derece memnun etti.ayrıca bisiklete binmek grup olarak insanlarla kaynaşmak vede doğada gezinti yapmanın keyfi çok güzel.

Arkadaşlar 15 - 20 km kadar bisiklet sürdüğümde bel ağrısı başlıyo.Bunu önlemek için ne yapmalıyım

google da birçok sayfaya baktım ama buradaki bilgiler kadar güzeline hiç rastlamamıştım.

Verilen bilgiler için çok teşekkür ederim/z.

Benimde kafamı çok karıştıran bir durum var.

Arkadaşlar gibi 6 ayı geçkindir bel problemlerim , sabahları yüzümü zor yıkama , çok arada da olsa kalçada sıkışma(zor yürümeye kadar ilerleyen ) ağrılarım mevcut.

Mesleğimden dolayıda günde oldukça fazla saatler oturmak zorunda kalıyorum.

Ama son 1-2 aydır daha dikkkatliyim. Arkadaşların dediği gibi arada sırada boş yerede olsa kalkıp tur atıyorum, uzun süre oturmuyorum ve gibi...

Son zamanlarda aldığım kilolardan şikayetçiyim o yüzden buradanda aldığım bilgilerle bisiklet turlarıma başlayacağım kilo vermek için. UMarım belim için iyi gelir.

Hemen merak edenler için belimin durumunu ve akabinde sormak istediğim soruyu sorayım tecrübeli , bilgili arkadaşlara

1 yıl önce çektirdiğim MR da : L4-L5 de minimal taşma gözlendi. Bel fıtığı başlangıcı dendi.
Dokuz Eylül hastanesinde 6 ay sonra yani yaklaşık 3 ay öncede yine MR çektirdim. Doktorda şaşırarak hiç birşeyimin olmadığını , bel ile ilgili bir problem olmadığını söyledi.

Şok geçirdim. Nasıl böyle birşey olabilir. Çünkü hala ağrılarım hatta dayanılmaz ağrılarım devam ediyor. Sabahları kalkıncaki yürüyememe gibi olayımı birisi görse güler burdan. Resmen afedersiniz felçli gibi yürüyorum. Allahan belli süre sonra açılıyor bu durum düzeliyor. FOrte ilaçları kullanarak günümü sürdürüyorum.

Sormak istediğim bu olay nasıl SON MR da gözükmez? Benim durumumda olan birisi bisiklete binebilir değilmi? çünkü 3 tane fıtığı olanlar bile binip gayet durumundan memnun olduğunu gördüm..

Yakın zamanda doktora gitmeyi planlıyorum tekrar ayrıca ;)

buradan bilgi almak istedim

Teşekkürler...

jale hanım merhabalar yazılarınızı okudum yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum bende bel agrısı için doktora gittigimde doktor küçük fıtıklarım oldugunu ve egzersiz yapmamı söyledi benim bel agrım sağ tarafta bisiklete 1 hafta binmeyince geçiyor binince sağ tarafımdaki agrı beni çok rahatsız ediyor 174 boyundayım 63 kiloyum 26 yaşındayım ayrıca bisikletle turlarken sağ kalçamdada ağrı oluyor ve zor devam ediyorum yola sanki iskeletimde bir dengesizlik var yaklaşık bir ay önce diz kapağımdaki agrıdan sonra çıktı ve diz kapağımdada çıtırdı ve agrı var bisiklete binerken agrıyı hissediyorum ve oda beni zorluyor doktor röntgen çekti diz kapagımdan bişey yok dedi 2 ay binmememi söyledi bisikletimin kadrosu 22 acaba büyük kadrodan dolayımı bu rahatsızlıklar oldu tavsiyelerinizi bekliyorum saygılarımla.

ben ilk bisiklet kullanmaya başladığımda..bel ağrılarım başalmıştı ileri ki zamanlarda kesildi..şu an hiç yok diye bilirim..
bisikletten olcagını sanmıyorum.

merhaba burhan Uzun bir aradan sonra tekrar başladım bisiklet sporuna 5 ay oldu ve bu rahatsızlıklar yeni başladı inşallah sende oldugu gibi benimde geçer teşekkürler allah herkese şifa versin.

Bel ağrısı popo acıması yeni başlayanların ortak sorunu. Benim daha önce selemin ucu öne doğru çok eğikti. Fakat zamanla selenin üstünden kaymamak için belimi fazladan yorduğumu fark ettim ki bu süre boyunca da bel ağrılarım oldu. Selenin konumu da etkili olabilir.

Geri