Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bel fıtığı ve bisiklet

Bir bel fıtığı hastasi olarak sunlari belirteyim bir kere bel fıtığı olduguysaniz bu hayatiniz boyunca sizi takip eder. Önemli olan göbek bölgesinden yaglanarak bel bolgesine agirlik vermemek gerekir. Sürekli egzersiz yapmak yağ oranini dengeleme önemlidir. Bu konuda yüzme tum vücut kaslarina ayni anda çalıştırdığı için tek kalemde geçilir. Gelelim bisiklete risk faktörleri yüksektir düşme vibrasyon çukurlar. Tehlikeye karsi gerekli tedbirler alınmalıdir. Pozisyon olarak yol bisikletimle özellikle bel ve karin bolge kaslarının çalıştığıni hissediyorum. Tavsiyem öncelik her zaman egzersiz firsat buldukça yüzme ve risk orani az bisiklettir. Kesinlikle voleybolu basketbolu ve futbolu tavsiye etmem.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Scudo
Bende de bel fıtığı var.Sakral(kuyruk sokumu)bölgesinde.10 gündür Carraro sportive 227 şehir bisikleti kullanıyorum.Bel bölgemde hafif ağrılar var.Uzun süredir spor yapmadığımdan olduğunu,zamanla düzeleceğini umuyorum.Gidon alçak geldiği için gidon yükseltici aparat sipariş ettim.Aklımda bir de hafif darbeleri absorbe edecek yaylı jel sele almak var.Sonuçta bisikleti profesyonel kullanmıyorum ve oluşacak ekstra ağırlığın benim için çok ta önemi yok.

Şu bel fıtığı
Bu ara çoğu kişide çıkıyor.Ben de kendimden şüphe etmeye başladım.1 haftadır belimde sızı var hafif.Kalçamda da öyle.Bir iki defa da sağ bacağıma yanmayla karışık ağrı girdi yürürken.Ancak yatarken bi sıkıntı yok.Bi sağ belim bi sol belim bi sağ kalça bi sol kalça sızlıyor.Hafif bir sızı özellikle sandalyede otururken uzun süre.
Bisiklete binerken bacağımı attım belim sızladı 2 hafta önce.O günden beri bu anlattıklarım oluyor.Belimden çok kalçam ağrımaya başladı bu ara.

Doktora gidicem yakında
Ama size de sorayım dedim.Sizce böyle bir şeyden şüphelenmelimiyim?

Bide eğer bel fıtığı başlangıcı varsa doktorlara göre ağır hiç bir iş yapmamamız gerekiyor hatta eğilip kalkarken bile dikkatli olmamız gerekiyor.Böyle yapın ameliyata gerek yok diyorlar özellikle fizyoterapisltler.
Ancak bu şekilde tedavi değilde bel fıtığı ile yaşamak gibi bir şey oluyor.Ne elimize dambıl alabiliyoruz ne basketbol oynayabiliyoruz.

Bel fıtığı nüfusun %80 ninde olan bir şeymiş. Yazdığın şikayetler bel fıtığı belirtilerini işaret ediyor. Ama hemen doktora gitmeye ihtiyacın yok. Doktora gitsen sana bir iğne verecek o iğne seni bir süre idare edecek. Fıtığa en iyi gelen spor yüzme sporu, sonra koşu, sonra yürüyüş. Bulunduğun yerde bir havuz varsa oraya yazıl ve yüzmeye başla. Kısa sürede ağrıların yok olacak. Havuz yoksa hafif tempolu koşular yap. Koşmaktan zevk almıyorsan yürüyüş yap. Bunların haricinde Yoga da bel fıtığına iyi gelen bir şey.

bel fıtığı yokken önlem olarak yapılacak sporlar o yazdıkların.sırt,karın,bel kasları sağlam birinde olmaması lazım.e sırt ve bel var bende.karın da var.şaşkınım
bel fıtığı varsa fizik tedavi ile kısıtlı sürekli dikkat ederek hayat boyu yaşıyorsunuz
ya da ameliyat oluyorsunuz.ameliyat olanların yüzde 50sinde tekrar ediyor.
Amerikada sağlık sigortaları fıtık ameliyatını karşılamıyor.Çoğu tekrar ettiği ve çok riskli olduğu için.

Kısacasi tedavisi yok
Ya bunla yaşamayı öğreniyorsun
ya da ameliyat olup tekrar etmemesi için dua edip elinden geleni yapıyorsun

doktor ağırlık vb sporlarından uzak dur derse artık evde cola cips yatakta yabancı dizi izlemeye başlarım.
Kalmayan motivasyonla yapabileceğim en iyi şey bu olur.:(

@mehmet roy

Bel fıtığın varsa da bu yazdığim önlemler geçerli. Doktorun bana söylediği bu. Zaten ben de fıtığımı bu şekilde tedavi ettim. Şu an zaman zaman ağrılar geri gelir gibi olduğunda bir takım hareketler yaparak yada Yoga ya giderek geçiririm. Ayrıca fıtıklar o kadar çeşitliki bazısına ameliyat gerekebilir. Ameliyata varmadan spor yaparak bunun engellemek mümkün. En azından çoğunu engellemek mümkün görünüyor.

Yazdığın belirtiler spor yaparak bunu geriletebileceğini gösteriyor. Şiddetli bir durumun yok. Bende de aynen sende olduğu gibi yanma vardı.

Sinirler omurga arasına sıkıştığında hissederiz. Fıtık budur. Hareket yaparak sıkışan sinirleri kurtarırız.

Şimdi ben sana bazı bel hareketleri tarif etsem onları uygulasan çok rahatlarsın ama tarif etmek zor olacak. Yogada bel hareketleri var. Youtube da bu hareketleri arayarak yaparsan rahatlarsın.

kalçadaki veya beldeki her ağrı fıtık değildir.
fıtık sürekli ama hafif ve arttığında ta ayak parmak ucuna kadar giden ağrıdır
soğukta üşüdüğünde artar sıcakta azalır veya yok olur. çok sinirlendiğinde gerildiğinde nasıl durursan dur ağrıyı hissedersin.
spor yaparken dikkatli olursan yani uygun spor yaparsan çok iyi gelir ağrı mağrı kalmaz. sporu bıraktığında kaslar zayıfladığında tekrar geri gelir.
başlangıç olan fıtıklarda evet ameliyat yapmazlar.

@Rehavet

Fıtık çok geniş yelpazede ağrı yapar. Evet her ağrı fıtık ağrısı olmayabilir ama arkadaşın tanımı fıtık ağrısına işaret ediyor. Her fıtık ağrısı ayak ucuna gitmez. Bende hiçbir zaman ayak ucuma gitmedi. Fıtık ağrısını tanımlamak ve çerçevesini çizmek çok zordur. Ayak ağrısı yapar, ayak ağrımıyorsa fıtık değildir gibi bir çerçeveden bahsediyorum. Hangi siniri sıkıştırmışsa o sinirin etki ettiği bölge ağrır.

Bel ağrılarının birçoğu bel kaslarının hareketsizlikten güçsüzleşmesi ve üst vücudu taşıyamamasından da kaynaklanıyor. Bel kaslarınızı kuvvetlendirmeniz gerekiyor olabilir. Şu videodaki
- (link) -
hareketleri haftada 3-4 defa uyguluyorum ve eskiden kalan tüm bel ağrılarım yok oldu. Uzun bisiklet turlarında ve özellikle pedala çok yüklenerek yapılan antrenmanlarda da bel ağrısının tetiklenmesi olabiliyor. Sonuçta bacaklarımız kalça ve belimizden destek alıyor.

• Beğen
Tepkiler: Rehavet
bendeki bacak ağrısı kasıktan ağrıyor.sağ kasığım.hani ısınmadan topa çok sert vurursunuz ayak biraz boşa giderse kasıktan ağrı girer ya ha işte o şekil.

2 defa mı ne ağrı girdi öyle uzun bir yürüyüşün ardından.ağrı ve daha çok yanma.bel çevresinde de yanma oldu.dışardan sıcaklık yok ancak bildiğin yanıyordu.
durup dururken ağrı falan yok.
otururken kalçada sızı
yürürken sağ kasıkta ağrı
yürürken bazen birinde bazen ikisinde kalça sızısı
bunlara bazen eşlik eden bazen tek takılan sağ sol arka olmak üzere değişebilen bel sızısı.(hafif)
yatarken uyurken hiç bir şikayet yok.
2 gündür pek bişeyim yok.
mr çektiricem doktora gidip

aynı zamanda 6 aydır da boyun şikayetlerim var.boynumu sürekli çıtlatma ihtiyacı hissediyorum.kafamı sağa sola çevirirken çatır çatur ses geliyor ve çok az ağrıyor.

Aynı sıkıntı bendede var ama ben ''''deadlift'''yapmaya başlayınca bu sorunum ortadan kalkdı.özellikle yol bisikleti kullanırken öne yatmalarda büyük rahatlık sağladı kuvvetim arttı.

spor yapmadan önce doktora gitmek şart.
şakası yok bu işin.ilerledi mi tek spor yürümek oluyor.ve yüzme.
onlarda ağrıyı azaltıyor fıtık orda duruyor.
aslında fizik tedavi bu
ağrıları dindirmek
tedavi diye birşey yok
fıtık orda duruyor

Çok benzer belirtileri bu yaz kuzenim de yaşadı. Hastaneye defalarca gitti ve iğne olup geldi. Kilolu bir insan. Doktorlar fıtık değil de siyatik teşhisi koymuşlardı. Bence daha fazla artmadan en azından doktora görünüp sorunun ne olduğunu öğrenmekte fayda var. Çok geçmiş olsun..

https://i.hizliresim.com/78JB4W.jpg

beyin cerrahına gidicem yakında.
ağrı kesiciyle falan uğraşamam çeksin mr sorun neyse açık ve net anlaşılsın.
ona göre yol çizicem
basit bir bel zorlanması kasık ve kalçaya vurur mu acaba?

Siyatikte olabilir tabii sadece sag bacakta ise bu bahsettigin yanma ile karisik agri...Benimde siyatigim var,lodoslu havalarda yagmur zamani falan agri yapabiliyor...Bel fitigi ike cok benzer belirtileri var...Bel kaslarini guclendirmek gerekiyor ve beli mumkub oldugunca bilhassa bisiklet binerken soguk ve hava akimina karsi korumak gerekiyor.Tabii en dogru taniyi doktor koyabilir o yuzden bence zaman kaybetmeden doktora gidin...Gecmis olsun tekrardan

Bende de bel fıtığı çıktı bu yaz, ağır işten kastın spot olmasın sakın ben hareket edemeyince belim çok daha fazla ağrıyor çözümü bol bol spor ve adam akıllı bir ftrci aman acemi birine yaptırma doktorlar köpek gibi ilaç veriyor kortizon vericeklerdir sakın kullanma, bol bol hareket et ağır kaldırma tabi, birde fizik tedaviye git, çok geçmiş olsun bnmde sağ tarafta var yatarken sola dönmek eziyet vallahi inşallah geçer, dikkat et kendine

Geçmiş olsun bende yaklaşık altı ay önce başladı bel ağrıları . Benim hem sağ kalçama hemde sol kalçama vuruyordu. Özellikle sol kalçam sürekli sızlıyordu. Oturayım , yatayım , uzun sure ayakta kalayım ağrılar artıyordu. Doktora gittim emar sonucunda iki adet başlangıç ve bir adet orta seviye fıtığım oldugunu söyledi. Ağrı kesici kas gevşetici verdi ama ağrılar bir turlu dinmedi . Üzerine fizik tedaviye gittim bir sure iyi gibi oldu sonra tekrar başladı. Bu sure yaklaşık 3,5 ay sürdü . Internetten care aramaya başladım . Yok şunu bağla , bu adama git. Tabi Korktuğum icin doktor harici kimseye gitmedim ama inanin ağrıların artması ve çaresizlik insana hersey yaptırabilir. Baktım hicbirsey den care yok bel kaslarımı güçlendirmek icin evde düzenli bel egzersizleri yapmaya başladım. Ilk zamanlar oda canınızı acıtıyor ama bir sure sonra iyi gelmeye başladı. Bu arada tabi Vücudu dinlendirmekte çok önemli. Su an itibariyle ağrılarım Tamamıyla geçti ama dikkatli davranmaya çalışıyorum . Yol bisiklet kullanıcısıyim ve su anda rahatça kullanabiliyorum. Tavsiyem bel egzersizlerini düzenli yapıp bir sure Vücudu dinlendirmek ve bel egzersizlerini hiç bir zaman bırakmamak. Gecmis olsun acil sifalar

Şiddetli bel ağrım vardı. Ayakta 10 saniye bile duramayacak kadar. Ayaklarıma vurmuyordu ama dediğim gibi bi yere yaslanmadan ayakta duramıyordum. AÇalıştığım Üniversitede bi beyin sinir cerrahı Doçente göründüm. Arızan mekanik dedi. Fıtık olmamışsın ama az kalmış olmana dedi. Bi takım egzersiz hareketler verdi, ortopedik yatak almamı söyledi. Hareketleri çok yaptığım söylenemez, yatağı aldım, belimi sıcak tuttum. Ama en çok da yüzme ve bisikletin faydasını gördüm. En çok da bisiklet. Bisiklet binince direk ağrılarım geçiyordu. Şükür şimdilerde iyiyim. Rabbim hepinize şifalar versin arkadaşlar...

Geri