Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Belgrad ormanı yolunda düşürülmeye çalışılan bisikletçi

Scudo
  • Beğen
Tepkiler: coldcolour
Küfür etmeden konuşmak mümkün değilse susacaksın.

Arkadaşımıza geçmiş olsun. Çok çok ucuz atlatmış.

Arkadaşlar her tarafın kamera olsa seni ittikten sonra geri gelip söküp alırlar. Yaralıysan öldürmeye teşebbüs ederler veya ölmeni beklerler. Kask aynasından geri takibi yapmaya çalışıyorum. Şimdi plaka açık bisikletçi arkadaşımıza bunu yapan sefil yaratığın hakim karşısına çıkması en az bir yılı alır.
Olayı darpa bile sokmayacaklar. Savcı tutuksuz yargılanması üzerine karar alacak. Yaralanma ve ölümle sonuçlanmadığı için .Sonra bu arkadaşı tekrar sıkıştıracaklar ifadeni değiştir veyahut yumuşat diye , bu kez savcı kovuşturmaya gerek yok kararı alacak. Daha neler diye dediğinizi duyabiliyorum.

Bir yerden sonra ne kadar güçlü iradende olsa uğraşmaktan bıkkınlık geliyor. Sistem müsait. Adalet denilen olgu zorbaların kendinden daha zayıflarını kanun önünde bertaraf etmesi için oluşturulmamış ama ince hesaplarla dönüştürülmüş .

Şimdi bu olayın takipçisi olalım. Hepimiz tehdit altındayız. Çıplak imza kampanyası yapalım kamuoyu oluşturalım. Ha şuna da varım Avukat Forum üyemiz varsa aramızda davaya Müdahil olalım. Gerekirse 50-100 neye gücümüz yeterse arkadaşın yanında olalım. Ne dersiniz sevgili arkadaşlar. Bisiklet Federasyonuna baskı yapıp kamuoyu oluşturup davaya müdahil edebiliriz. Bir işe yaramış olurlar. Lütfen fikirlerinizi paylaşın.

Ekşide tesadüfen arkadaşı entry girmiş. Bahsettigi linkler
(link)
(link)
232914 dosyayı görüntüle
Arabada kadınlar olunca noluyor? O hıyarı bişey yapmadan bıraktınız ya. "Bana nasılsa bişey olmadı" diyecek tekrar öküzlüklerine devam edecek. Cesaret verdiniz. Ama kafa göz el kol sargıda bikaç ay yatsaydı kulağına küpe olurdu aklına böyle daçmalıklar bi daha geldiğinde hatırlardı ve çekinirdi. Yanlış yapmışlar.

Şükür ucuz atlatılmış, Trafikte her zaman her şekil risk vardır. mesele riski yönetmek artık. reflekslerimizi uyanık tutmalıyız. Yola çıkmamız bir mücadele, tutkulu bir zevk, bunlar bizi soğutamaz.

Tutup öldüresiye döveceksin
Kesinlikle katılıyorum
Bana denk gelse kesin düşerim henüz acemi sayılırım 25 sene sonra henüz 2 kez kullandım
Videoyu izleyince bile kafam attı başıma gelse kendimden geçerim

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
@CIPTIS Bende almayı düşünüyorum, gravel yada yol bisikleti ama bu tür magandaları görünce çekinmiyor değilim. Hatta bir hevesle askılı tayt ve forma gözlük aldım. Şuan kafam karışık bir hal aldı. Hırsızlık yapmaya yeltenen mi dersin, insan hayatını hiçe sayanmı dersin, ekipman hırsızlığı mı dersin, ne ararsan var. Gelde soğuma🙄🤔😑

• Üzgün
@CIPTIS Bende almayı düşünüyorum, gravel yada yol bisikleti ama bu tür magandaları görünce çekinmiyor değilim. Hatta bir hevesle askılı tayt ve forma gözlük aldım. Şuan kafam karışık bir hal aldı. Hırsızlık yapmaya yeltenen mi dersin, insan hayatını hiçe sayanmı dersin, ekipman hırsızlığı mı dersin, ne ararsan var. Gelde soğuma🙄🤔😑
Hocam ben soğumam
Bisiklet te acemiyim ama araba ve kamyon ile şehir içi trafikte çok şeyler denk geldi.
Çok fazla takmaya gerek yok öylesine yaşıyoruz işte 😁

• Hahaha
Tepkiler: ErzincanLee
Elim ayağım titredi görüntüleri izlerken. Etmediğim küfür kalmadı o.ç.'ye.. Yalnız aşağıdaki yazı biraz içimi soğuttu. Ha dayak yememiş malesef arabadaki kadın ve çocuklara dua etsin. Ama umarım hukuki süreci de işletirler ve eşşekler gibi iyice öğrenir insana benzemeyi.

Bu arada bu vesile ile burda bir çok arkadaş nasıl trafikte sıkıştırildıklarını yazmış. Ben çok üzüldüm buna. Çünkü dün Çatalca Baklalı arası 80 km bir tur yaptım. Bırakın sıkıştırmayı, selam verenler, yola yaklaşacağımı görünce yavaşlayanlar falan oldu ben de sevindim. Hatta bir abimiz ki o da belli ki bisikletçi idi camı açıp selam verdi. Buralardaysa selam kendisine :).

Turdaki güzel duygulardan sonra şu olay ve anlatılanlar yüzünden bayağı hayal kırıklığı yaşadım.

Ekşide tesadüfen arkadaşı entry girmiş. Bahsettigi linkler
(link)
(link)
232914 dosyayı görüntüle

• Üzgün
Bisikletçi arkadaşa geçmiş olsun. Şu ''cinayete teşebbüs''ten yargılansın diyen arkadaşları çok iyimser bulduğumu belirtmeden geçmeyeyim. Bu arkadaşlar ya bu ülkede yaşamıyorlar ya da bu ülkede yaşıyorlar fakat olan bitenden bihaberler.

Bu eylemi gerçekleştiren şahsı bulduğunuzu ve mahkemeye çıkarıldığını farz edin bir an için. Şimdi bu zat mahkemede dese ki : Benim kötü bir niyetim yoktu . Ben babacan bir tavırla bisikletçi arkadaşın yokuşu daha hızlı çıkması için onu kalçasından itip motive ettim. Bundan başka bir niyet içerisinde değildim. Sonuç ne olur sizce?

Bence çok küçük bir cezayla paçayı yırtar. Bakın bu haberde olduğu gibi bir sonuç bile çıkabilir.Karara şerh koyan vicdan sahibi hakimlerin olduğunu bilmek güzel.

Bir kamu kuruluşunda bir müdür, bir kadın çalışana “Maşallah! Fıstık gibisin” diyor ve eliyle kadının kalçasına dokunuyor.
Konu davalık oluyor ve müdür “basit cinsel saldırı” suçundan mahkûm oluyor.
*
Dosya Yargıtay’a gidiyor.
Ve Yargıtay şu kararı veriyor:
*
“Müdür babacan bir tavırla hareket etmiştir ve mağdurenin vücuduna dokunması cinsel amaç taşımamaktadır. Cezanın bozulmasına...”

(link)

Öncelikle arkadaşa geçmiş olsun. Maalesef bu ve buna benzer olaylar hep yaşandı ve yaşanmaya devam edecek. Hak edenin hak ettiği cezayı almadığı bir ülkede yaşıyoruz. Kalkıp orada adamı bir güzel dövseler hem hakim karşısında yüzde yüzde suçlu olurlardı hem de ertesi gün gazetelerde ve haberlerde aynen şu başlık olurdu: Bir grup kendini bilmez bisikletçi eşinin ve çocuklarının yanında bir adamı öldüresiye dövdüler. Bence en mantıklı teklif @necmeddin abiden gelmiş. Bunun üzerine yoğunlaşabiliriz.

Videodaki pedaldaşımıza geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum.
Bu olaya benzer, daha vahim sonuçlari olan olaylara şahit oldum. Milli Triathlete bir arkadaşımizi, bundan 9-10 yıl önce, İzmir menemen yolunda, aracın penceresinden ittirdiler. İki köprücük kemiğini kırdı.
Yine milli bisikletçi, Mustafa Güleri, mobilet motosiklet ittirmeye çalıştı. Bisiklet ile motoru yakalamayı başarıyorduki, motor tali yola girerek kaçmayı başardı. Çok çirkin, insanlıkla âlâkası olmayan, ve sonuçlarının ne olacağı bilinmeden yapılan eylemler. Keşke yakalanabilse.

@Oxsy Vermiş olduğunuz iki örnekte'de insanlık namına değer taşıyan hiçbirşey yok.Bir insan bir insana kasten nasıl yapar bunu akıl alır gibi değil.Bu tarz yaratıkların çoğalması insanı kendine sorgulatır zamanla acaba bende mi bir sıkıntı var yoksa diye.Bu tarz yaratılış hatası tipleri kabullenmemek ve ötekileştirmek lazım diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Arkadaşlar her tarafın kamera olsa seni ittikten sonra geri gelip söküp alırlar. Yaralıysan öldürmeye teşebbüs ederler veya ölmeni beklerler. Kask aynasından geri takibi yapmaya çalışıyorum. Şimdi plaka açık bisikletçi arkadaşımıza bunu yapan sefil yaratığın hakim karşısına çıkması en az bir yılı alır.
Olayı darpa bile sokmayacaklar. Savcı tutuksuz yargılanması üzerine karar alacak. Yaralanma ve ölümle sonuçlanmadığı için .Sonra bu arkadaşı tekrar sıkıştıracaklar ifadeni değiştir veyahut yumuşat diye , bu kez savcı kovuşturmaya gerek yok kararı alacak. Daha neler diye dediğinizi duyabiliyorum.

Bir yerden sonra ne kadar güçlü iradende olsa uğraşmaktan bıkkınlık geliyor. Sistem müsait. Adalet denilen olgu zorbaların kendinden daha zayıflarını kanun önünde bertaraf etmesi için oluşturulmamış ama ince hesaplarla dönüştürülmüş .

Şimdi bu olayın takipçisi olalım. Hepimiz tehdit altındayız. Çıplak imza kampanyası yapalım kamuoyu oluşturalım. Ha şuna da varım Avukat Forum üyemiz varsa aramızda davaya Müdahil olalım. Gerekirse 50-100 neye gücümüz yeterse arkadaşın yanında olalım. Ne dersiniz sevgili arkadaşlar. Bisiklet Federasyonuna baskı yapıp kamuoyu oluşturup davaya müdahil edebiliriz. Bir işe yaramış olurlar. Lütfen fikirlerinizi paylaşın.
Şu yazdıklarınızı okumak gerçekten çok üzüyor beni.Yani keşke haksız olsanız ama maalesef maalesef maalesef haklısınız.Yaşım ilerledikçe böyle olaylara,hukukun suçlular karşısında çaresiz kalmasına şaşırıyorum.Ve buradaki insanların daha da fazla üzüleceği ve muhtemelen aynı cevabı vereceği şu soruyu bırakıyorum:Bu bisikletçi arkadaşımızın başına gelen olay bir millletvekilinin kızına,bir savcının oğluna veya üst düzey bir yetkilinin eşine gelmiş olsaydı(tabi ki istemeyez,insanız çünkü)sonuç ne olurdu??İnşallah bu yazılanlar bizi haksız çıkarır ve en ağır cezayı alır bu mahlukat

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Videodan plakayı okumaya çalıştım ama malesef. Bu arkadaş bu foruma üye ise umarım plaka bilgisi paylaşır. Bizde üzerimize düşeni yapıp sosyal medya da bu şahsı yerin dibine sokabiliriz. İnsanlıktan nasibini almamış bir çok kişi var. Bunların en iyi çözümü de sosyal medya da herkese açık bir şekilde paylaşım yapmak ki tek olmadığımız anlaşılsın.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bizim arkadaşın kafasındaki kaska satırla vurdular, kaskta satır izi olmasına rağmen hiçbir şey çıkmadı, yaralanma olmadığı için kanun ciddiye almıyor, maalesef kanunlarımız yaralanma veya ölümden sonra çokta ciddi olmayan yaptırımlarla cezalandırıyor, teşebbüsü pekte dikkate almıyor. Olay üzerinden 2 yıl geçmişti ve hala davalar devam ediyordu, sonrasını takip edemedim, sanırım olay gerçekleşeli 5 yıl olmuştur, arkadaşın başka şehre tayini çıktı. Eğer ciddi bir sonuç olsaydı haber verirdi diye düşünüyorum. Bu olaydan da maalesef bir şey çıkmaz.

Şu yazdıklarınızı okumak gerçekten çok üzüyor beni.Yani keşke haksız olsanız ama maalesef maalesef maalesef haklısınız.Yaşım ilerledikçe böyle olaylara,hukukun suçlular karşısında çaresiz kalmasına şaşırıyorum.Ve buradaki insanların daha da fazla üzüleceği ve muhtemelen aynı cevabı vereceği şu soruyu bırakıyorum:Bu bisikletçi arkadaşımızın başına gelen olay bir millletvekilinin kızına,bir savcının oğluna veya üst düzey bir yetkilinin eşine gelmiş olsaydı(tabi ki istemeyez,insanız çünkü)sonuç ne olurdu??İnşallah bu yazılanlar bizi haksız çıkarır ve en ağır cezayı alır bu mahlukat
Kardeşim konu başlığında yazılanların çoğunu okudum ona istinaden istemeden de olsa olası sonuçları öngörerek aktarmaya çalıştım. Forumdaki Canlar içlerini dökmüş kesinlikle hem fikirim. Esas mesele kızmayla ,dert yanmayla birşey elde edemeyeceğimizi anlamam oldu.
İstanbulda kaç tane bisiklet kulübü var, bisiklet federasyonumuz var bunlardan bir tanesi bu mahlûk yakalandıktan sonra açılacak davaya müdahil hakkını kullanarak girerse hem arkadaşımız baskı yeyip tek kalmayacak hem bu olay o kadar kolay örtülemeyecek.
Peki yetermi yetmez. Daha ne yapabiliriz. Bu konuyu kamuoyu baskısı ile gündeme aldırabilirsek Kamu Spotu olarak reklam yaptırabiliriz.

Kamu reklamında bisiklet sürücülerine haksız yere yapılan tacizler cezasız kalmaz. Türkiye Cumhuriyeti Spor Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti İç İşleri Bakanlığı , Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Bisiklet Fedarasyonu yazısı reklamın altında yayınlansa en haz zihniyeti bozuk %50 geri adım atacak ve bizleri taciz etmekten vazgeçecek.

Bu işler kulis çalışmasıyla oluyor. Yoksa burada küfür basmakla elimize çok birşey geçmeyecek. Şimdi yazdığım şeyleri okuyup Necmeddin ne çektin bu nasıl kafa diye düşünenlerde olabilir. İşler bu şekilde yürüyor. Ya sesini duyurursun yada susmaya mahkum olursun.

Dünyanın her yerinde olan vakalar aslında ama bizim insanımız daha da bir cahil ve eğitimsiz olduğu için sadece daha fazla görüyoruz. Yapan adam bir ceza almayacağını biliyor çünkü herhangi bir yaptırım yok o da bunun farkında. Aynı hareketi modern diye adlandırdığımız, hukuk sisteminin nizami çalıştığı bir ülkede yapılamamasının sebebi önce eğitim sonra yaptırımlardır. Hollanda da yaşayan cahil bir Faslı'ya yol verseniz bu hareketten beterini yapar fakat yaptırımlar karşısında korktuğu için sesini çıkaramaz.

Bu arkadaş da eğer resmi bir makama başvuru yapıp şikayetçi olmazsa, haber kanallarına gönderip yayınlamazsa sonraki görüntüler ile birlikte o da hata yapmış olur. Sesiniz çıkmazsa ezilirsiniz, haklıysanız sonuna kadar arayın hakkınızı.

Geri