mazot
Daimi Üye
- Tepki
- 980
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Arkadaşlar her tarafın kamera olsa seni ittikten sonra geri gelip söküp alırlar. Yaralıysan öldürmeye teşebbüs ederler veya ölmeni beklerler. Kask aynasından geri takibi yapmaya çalışıyorum. Şimdi plaka açık bisikletçi arkadaşımıza bunu yapan sefil yaratığın hakim karşısına çıkması en az bir yılı alır.
Olayı darpa bile sokmayacaklar. Savcı tutuksuz yargılanması üzerine karar alacak. Yaralanma ve ölümle sonuçlanmadığı için .Sonra bu arkadaşı tekrar sıkıştıracaklar ifadeni değiştir veyahut yumuşat diye , bu kez savcı kovuşturmaya gerek yok kararı alacak. Daha neler diye dediğinizi duyabiliyorum.
Bir yerden sonra ne kadar güçlü iradende olsa uğraşmaktan bıkkınlık geliyor. Sistem müsait. Adalet denilen olgu zorbaların kendinden daha zayıflarını kanun önünde bertaraf etmesi için oluşturulmamış ama ince hesaplarla dönüştürülmüş .
Şimdi bu olayın takipçisi olalım. Hepimiz tehdit altındayız. Çıplak imza kampanyası yapalım kamuoyu oluşturalım. Ha şuna da varım Avukat Forum üyemiz varsa aramızda davaya Müdahil olalım. Gerekirse 50-100 neye gücümüz yeterse arkadaşın yanında olalım. Ne dersiniz sevgili arkadaşlar. Bisiklet Federasyonuna baskı yapıp kamuoyu oluşturup davaya müdahil edebiliriz. Bir işe yaramış olurlar. Lütfen fikirlerinizi paylaşın.
Aklımdan bunu yazmak geçti, fakat yazmak istemedim, çünkü görüldüğü gibi küfür etmeyle, "ne çıkacak sanki..." demeyle sorumluluğumuzu devrediyoruz sıradaki kişiye.
Ne yapmamız gerek, nasıl bir yol izlenmeli, oturup konuşalım, kolektif olalım. Arkadaşlar, sızlanmaktan, kalçanıza, bisikletinize 'babacan' tavırlarla dokunulmasından/bakılmasından bıkmadınız mı? Sadece grup sürüşleri veya "çelik/alu/karbon kavgası" için kolektif olacaksak, zaten yarın arabanın altında kaldığımızda bizim arkamızdan da kimse elini kaldırmaz, isyan etmez. "Rahmetlinin ortalaması 35'ti de işte, o hayin, şerefsiz yok mu, ezdi onu..."