Scudo Sports

Benzincide lastik şişirmek

Bugun isyerimden ciktigimda lastigin inik oldugunu gordum. Kamyon ve is makinesi lastiklerini tamir eden bir lastikci vardi yakinlarda, bir ihtimal dedim ve girdim iceri. Lastigi yapti vs. Ancak lastik sisirme yontemini gorunce sizlerle paylasmak istedim. Cikma arac lastigi sibobunun disi bizim tekerlerin sibobuna uyuyor. Dolayisi ile benzinliklerde bu aparat sayesinde kolayca lastik sisirebiliriz. Bandirmada gezmedigim lastikci kalmamisti bu aparati bulmak icin. Belki sizin de isinize yarar diye paylasmak istedim. Bana ucretsiz verilen aparati ve bu aparatin orjinal halini ekte bulabilirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Scudo
Hani ek? Resim? Vs?

Konuyla alakasız olacak ama, instagram sayfanizdaki ahşap kasede reçine mi kullandınız.? Nerede öğrendiniz ahşap işçiliğini?

image.jpg Sibob adaptörü 0,50 kr.Neredeyse her bisikletçide mevcuttur.

@Aenescan kaseleri ahsap tornada yapiyorum. Sonlandirma olarak yag yada vernik kullaniyorum. Dolgu malzemesi olarak epoxy kullaniyorum. Deneye yanila kendim ogrendim/ogreniyorum.

@Candan Biberci yolunuz benim yasadigim gibi biryerlere duserse, aklinizda bulunsun diyelim o zaman.

@o.kucuk internet yavasligindan sebep yukleyemedim. Wifi olan bir yere gittigimde yukleyecegim.

@Amaninbow
Bir Bursa'lı olarak Bandırma'dan az geçmedim:)
Presta sibob sıkıntı çıkardığı için artık kullanmıyorum ince olduğu sibob dibinden yarılma ve açma yapıyor bu yüzden dunlop siboba geçtim ama yinede ne olur ne olmaz diye çantamın bir köşesinde presta adaptörü bulunduruyorum turlarda belki bir arkadaşa lazım olur diye.
Bandırma'ya selamlar.

@Aenescan
Kusura bakma bilmiyordum.
50 cent hesabı diyorsun yani:)

@aynakol
Hatta benim mahalle bisikletçim benden para bile almadı :)

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
Arkadaşlar merabalar.

İnternetten'de aradım ama tam olarak benzinlikte bisiklet lastiğine hava nasıl basılır detaylı bir bilgiye ulaşmadım.

Bisikletim Sedona 325 şehir bisikleti. Lastiklerin Psi değerleri 50-80 arası. Ben 65 psi değerinde hava basmayı uygun görüyorum tabi bu konuda uzman birisi varsa farklı bir psi önerisinde bulunabilir.

Sormak istediğim şey ise benzinlikten hiç hava basmadım nasıl basılır bilmiyorum. İlk olarak bildiğim kadarıyla ekrana psi değerleri giriliyor daha sonra hava hortomunu lastiğe takacağız. Taktığımız gibi otomotik havamı basıyor yoksa bizim bir işlem yapmamız gerekiyormu o anda. Diyelim ki otomotik basıyor lastiğin 65 psi ulaştığınızı nasıl anlarız bildiğim kadarı ile değerleri girdikten sonra hortomu takıyoruz otomotik dolduyor ve ekranda sayaç 65 psi ulaştığında hava kesiliyor ve işlem bitiyor.

Ben emin olmak için konuyu açtım. Yanlış bir hareket kazayada sebebiyet verebilir. Bu konuda uzman birisi anlıyacağım şekilde beni aydınlatırsa çok mutlu olurum.

@Raad
Dostum konuyu inceledim fakat tüm bu konular devamlı psi üzerinde bilgi veriliyor benim sorunum ise benzin istasyonunda hava nasıl basılır onu öğrenmek yani detaylı bir bilgi lazım.

benzincide ki psi ile ( araç psi ) bisiklet psi aynı olmadığından dolayı verim alamazsın.
uygun fiyata çift ağızlı ( ince - kalın ) pompa alırsan bu işe en kolay çözüm böyle getirirsin.
110psi a getirsen bile benzinci de basmaz 85-90 da kalır.

@Volks Tam olarak anlamadım. Sibop'tan bahsediyorsunuz uyumludur. Yalnız benim sormak istediğim bu hava makinasının nasıl kullanılmasıdır.

@Arseyus Aynen anlattığın gibi oluyor, zaten sen biliyormuşsun bu işi :D Kilona göre hava basmanı tavsiye ederim.Ayarlamış olduğun Psi'a ulaşınca ,makina zaten durup sana ikaz veriyor " çek artık hortumu beya " diyerekten :koptum:

• Beğen
Tepkiler: Arseyus
@Arseyus Makinenin üzerinden lastiğe basmak istediğiniz basınç miktarını girdikten sonra pompanın ucunu lastiğe bağlıyor ve alet üzerinde bulunan "lastik hava" butonuna basıyorsunuz. Genelde bir çoğunun kilit mandalı bozulduğu için ben önce düğmeye basıp, sonra lastiğe bağlıyorum. İstediğiniz basınca ulaştığında hava vermeyi kesecektir/ikaz verecektir.

• Beğen
Tepkiler: Arseyus
@furkantrojka matematik yanılmaz doğru da bisiklet ayak pompası ile araç lastiği şişirmeyi deneyip kendin görebilirsin.

@Arseyus verdiği basınç aynı değil, ayak pompasının verdiği etkiyi vermez.

pompadaki bilgisayar ekranına istediğiniz psı ayarını giriyorsunuz ve başka hiçbir düğmeye basmadan lastiğinizi şişirmeye başlıyorsunuz,lastiği şişrmeye başladığı anda o an lastikte olan basınca kontrol ediyor ve ekranda o değer gözüküyor ondan sonra makine otomatik olarak hava basmaya başlıyor ve sizin ekranda getirmiş olduğunuz değere gelince duruyor ve bip sesi ve ekranda end yazısı ile bittiğini işaret ediyor ozaman pompayı çıkarabilirsiniz işlem bukadar.

Geri