Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Benzincide lastik şişirmek

Scudo
@furkantrojka "Lastik hava" butonunu hiçbir benzinlikte şişirirken kullanmadım ben?O düğme patlamış lastikleri süratli bir şekilde şişirmeye yarayan buton değil miydi?

@Ceyhun Özkan Ben de hep öyle kullandım. :) Mevcut lastiklerime benzinlik pompalarının gücü yetmiyor ama, bir ara deneyeceğim kullanmadan basmayı da.

En önemlisi bu bozuk mu diye görevlilere sormak, geçen gece saat 11 de 2 km elimde bisikletle yürümek zorunda kaldım, lastiğin içinde kalan havayı da aldı namussuz :p

Bisikletimin tekerleklerini sürekli olarak yolumun üstündeki dijital göstergeli hava pompası olan akaryakıt istasyonunda şişiriyorum, maksimum değerin 5 psi altında dolumu yapıp gidiyorum.
Şimdiye kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım, zaten cihaz ilk önce kalan psi değerinden havayı gösterip ondan sonra şişirme işlemine başlıyor, istenen değere ulaşınca hava vermeyi kesiyor ve de lastiğe havayı kademeli olarak verdiği için patlama sorunu olacağını sanmıyorum.

Yahu başıma neler geldi az ever. 1.5 saat önce felan çıktım dışarıya hava pompası olan petrol aramaya. Geldim petrol'un birine hava basıcam çalışan personele müsade varmı dedim buyur dedi. Psi 29'larda bişey. 65 alıcam personel tutturmazmı 30 felan olacak die. Yahu tekerleğin üstünde 50-80 psi yazıyor anlat anlat adam anlamıyor. 65 Psi basarsan makine 30 felan geri dönmez dior. Aşağıda bi lastikçi var oraya git onlar 2 dk basar dedi. Sinirlerim bozuldu petrol'un en yetkilisi kimse yanına gidip durumu izah edecektim sonra belkide adam haklıdır makine bozulur felan filan.. Aşağı doğru indim lastikçiye uğrayacaktım ama kararımı değiştirdim inadım tuttu hemen biraz daha aşağıda başka bir petrol vardı girdim Petrol'e doğru ve selam verdim durumu anlatım adamlar istediğin psi bas dediler meğerse diğer petrol uğraşmak istememiş.

Neyse ki Petrol'de çalışan bir dayının yardımı ile 80 psi destekleyen bisikletin lastiklerine 65 basıcaktık dayı arkayı 70 önü 65 yaptı. Tekerlekler patlıcak sandım sonra teşekkür edip yola çıktım. Bazı arkadaşların dediği gibi fren dengesi bozuluyor bunu kesinlikle ilk sürüşte hissettim. Diğer bir husus ise maşa kilitli olmamasına rağmen en ufak bir çukur veya hafif bozuk yolda bile konfor baya bozuluyor. Tabi bunun yanında iyi şeyler oldu mu elbette oldu. Şehir bisikletinde yol bisikletine geçmiş gibi hissediyorsun. Yani yolda son sürat akıcı bir şekilde gidiyor bisiklet.

Bazı arkadaşlar nedense psi en yüksek değerlerde basmasına rağmen şikayetçi değiller gibi. Valla bisiklet her ne kadar yol bisikleti gibi olsada kesinlikle 45 50 psi felan basıcam yeniden. Fren performansı ve konfor yerlerde sürünüyor herşey hız değil.

Son olarak arkadaşlar Petrol'e gitmeden evde bir şekilde tekerleğin havasını az bişey düşürme şansımız varmıdır?

Bu arada 80 psi destekleyen bir tekerlekte 70 psi basıpta fren ve konfor sorunu yaşıyorsam belki makine 70 bastığını gösterip 80 üstüde basmış olabilir galiba böyler şeyler yaşıyan arkadaşlar vardı..

Herkese merhaba. Bisikleti aldim ise gayet keyifli gidip gelmekteyim. Bu arada bisiklet bianchi touring 413. Ama sunu farkettim bisikletin arka tekeri bana inik gibi gelmekte. Bi petrole gittim tekerin ustunde max. 73 psi yazdigi icin 65 psi bastim. Ama bindigim zaman bana yine inik gibi gelmekte. Sunu farkettim tekerin ustunde max. 80 kg yazmakta. Ben 105 kiloyum bundan mi kaynakli acaba ? Bu durum sürüsumu ne kadar etkiler ? Yeni bir teker mi almam gerekir ? On tekerde bir skinti yok o normal duruyo

@Recep054gs İki tekerlekte 160 kg yapar, yani sıkıntı yok.

Dediğin gibi lastik sana inik gibi geliyo, üzerine yük binince yüksüz hali gibi durmasını bekleyemezsin, anlayacağın orda da sıkıntı yok :)

• Beğen
Tepkiler: Recep054gs
@firestone eyvallah hocam yardimin icin. Peki lastik patlamasini onleyen sivilar işe yariyor mu sizce. Sehir yollarinda gidiyoruz ama insanlarimiz cam siselerini yollarda kirdigi icin bu cam kiriklarina karsi ise yariyormu bu sivi ? Yada bunun yerine lastik zirhlari mi daha iyi ?

@Recep054gs Sıvılar var, şeritler var, benim lastiklerim korumalı. Forumda araştırırsan kullananlar, incelemeler vardı. Hatırladığım kadarıyla sıvı olur da dışarı çıkarsa baya kayganmış, kaydırıp kazaya da sebep olabilir.

@firestone bunu soyledigin iyi oldu. Baktim simdi zefalin zirhlari 50tl.zirhli lastik mi alsam yada korumali lastik mi alsam bilemedim.

@Recep054gs Zefal veya başka markaların şeritleri ne kadar etkili, uygulamada sıkıntı çıkarır mı çıkarmaz mı bilemiyorum. Benim lastikler diken sebebiyle 2 defa patlamıştı, zaten tutuşundan memnun da değildim, dedim bu işin piri Schwalbe, taktıktan sonra 800 km civarı bindim, lastik patlamasını kafadan sildim. Tabi lastiklerin zırhları da seviye seviye. Schwalbe de zırh 7 seviye, benim lastiklerinki 3 olarak derecelendirilmiş.

@Yigit Kotuz (link) Yalnızca 26 inç var, tercih sebebim deseni, resmen akıyo :)

@firestone hocam bisey daha sorayim. Benim bisikletin dis lastikler 700×35 yazmakta. Ben simdi gidip 700×23 veya 28 falan aldigim zaman uymama sorunu gibi bisey olurmu. Ic lastiklerde 700x35 e gore mi ayarli ?

@Recep054gs Onu bilmem, 26 inç için 1.5 - 2.1 oluyo mesela iç lastik ölçüsü, o aralıktaki bütün dış lastiklere uyuyo. İç lastiğin üzerinde yazabilir.

Zefal şerit kullandım şunu söyleyim çok bi şeye yaramıyo malesef.Bi kaç defa diken gitti ve patladi.Ayrica tekerin biraz dengeseni bozuyo gibi geldi bana.Şu an schwalbe kullaniyorum rahatim:)

@Recep054gs yol lastiğimi seninki bilmiyorum ama benim mtbden yol lastiğine geçerken iç lastiklerde değişmişti

Geri