Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Benzincide lastik şişirmek

Scudo
@TatanQa_tr ben bununla şişiremedim, nerde hata yapıyorum bilmiyorum.
önce presta sibop açıyorum
aparatı takıyorum ama bu arada prestanın vidalı başı aparatı çevirirken kısmen kapanıyor
son aşamada pımpanın tabancasını aparata yerleştiriyorum ama vurmuyor çünkü tabancanın ucundaki iğne tetiklenmiyor, prestada schraderdeki gibi yaylı bir iğne yok.
bi kaç kez farklı pompada denedim olmadı. tura çıkarken araba sibobu kesip birşeyler yapmayı planlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
Benzin istasyonlarının hava pompalarının çoğu ayarsızdır. Dış lastiğinizin üzerinde yazan psı veya bar rakamı altında veya üstünde hava veriyor.Buda eğer düşük hava basılınca bisiklet dış lastiğinde çatlamaya aşınmaya sebep olduğundan ömrü kısalıyor.Aynı olay araçlar içinde geçerlidir.Tavsiyem yanınızda basınç ölçer taşımanız istasyonda hava bastıktan sonrası basınç ölçerle bakın haklı olduğumu göreceksiniz.

@TatanQa_tr ben bununla şişiremedim, nerde hata yapıyorum bilmiyorum.
önce presta sibop açıyorum
aparatı takıyorum ama bu arada prestanın vidalı başı aparatı çevirirken kısmen kapanıyor
son aşamada pımpanın tabancasını aparata yerleştiriyorum ama vurmuyor çünkü tabancanın ucundaki iğne tetiklenmiyor, prestada schraderdeki gibi yaylı bir iğne yok.
bi kaç kez farklı pompada denedim olmadı. tura çıkarken araba sibobu kesip birşeyler yapmayı planlıyorum.
Bazi petrollerde sikinti oluyor adaptor icine gelmiyor uc

@halil halil presta adaptörün işe yaradığıyla ilgili onlarca yazı okudum, youtube da video seyrettim ama hiç birinde de petrole gidip pompa ele alıp denenmemiş. yani herkes işe yarıyor denildiği için işe yarıyor der gibi 😁. ya da ben cidden aşırı beceriksizim. aparatın ortası boşken ve tabancanın hava basabilmesi için ortasındaki iğneye birşeyin değmesi gerekiyorken nasıl bir yöntemle hallediliyor ilginç..

Nefret ediyorum şu presta dan,hala alışamadım hem el pompasıyla hem benzinlikte her seferinde ayrı sıkıntı;gözünü seveyim oto sibopun ...

İlk bisikletimi aldığımda ben de anlamıyordum bu işten mantıken arabaya 30 bastığımız için ondan az basmaya çalışıyordum ama olmuyordu. Ben de hep patlak lastik tuşuna basıp şişince manuel olarak kendim çekiyordum üstüne basıp kontrol ediyordum. Senelerce sorunsuz kullandım :)

@Gkt34 patlak lastik tuşu...?

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
patlak lastik tuşu diye birşey ilk defa duyuyorum...🤔

@HakanAydn hocam makinenin üstündeki moddan bahsetmeye çalışıyordum 😂

@Gkt34 yani hava pompasının üstünde öyle bir tuş var öyle mi..hayret ki hayret..😄

Soldan 3. Olan

Dosyalar

• 29120DCD-CD97-4632-9176-569F89500164.png
    29120DCD-CD97-4632-9176-569F89500164.png
    170,5 KB · Okunma: 45
  • Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Sürekli benzinlikten basılamıyor duyunca evde ki ayaklı pompa ile denedim.
İnce sibopun ucunu iyice gevşettim.
Sibop üzerine şişirme parçasını (aparatı) taktım.
Araba tekeri şişirme ucu ile sibopa taktığım anda tekerde ki hava boşalmaya başladı.
Yani prestanın iğnesini itti.
Sonra pompaya basınca hava basılabildiğini gördüm.
Belki de otomatik hava makinalarının iğnesi daha zor itiliyordur.

Son düzenleme:
@Gkt34 yok bana hiç denk gelmedi böylesi..sadece - ve + var..belki ben farketmedim ihtiyaç olmadığı için..bakarız..

• Beğen
Tepkiler: Gkt34
Resimde işaretledim arkadaşlar her hava su saatinde var bir ara işim gereği bu saatleri yapan bir firmanın katalogunu yapmıştım Screenshot_20200418_225804.jpg

Benzinlikte kullandım, oluyor. Ancak şöyle bi sorun oldu birkaç kez; aparatı döndürerek çıkarırken sibopun ucu da dönerek çıktı ve lastiğin tüm havası boşaldı.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Geri