HakanAydn
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.162
- İsim
- Hakan
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Specialized
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Ben şehir bisikletiyle 75 psi kullandığımdan bana lazım oluyorEk olarak, özellikle yol bisikletleri (genellikle 80-130 psi) için 15 Liralık Decathlon Pompası (max. 87 psi) almak mantıklı iken, haricinde fazladan 10 liralık göstergenin alınmasını gereksiz olarak düşünüyorum. Sonuçta istesek de lastiği patlatacak kadar hava basamayız Bu yüzden ölçümün bir anlamı da kalmıyor.
n11.com'dan GIYO EL POMPASI GP-24D ALÜMİNYUM BASINÇ GÖSTERGELİ AV/FV UYUMLU C seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
(link)
yanımda taşıdığım pompa bu, bununla elim yarılsa 80 basabilirim. 15 tl lik decathlon pompası nasıl birşey bilm. yol için 100-110 basılmalı..
55-75 aralığında basabilirsin max 85 idi galiba 35C. lastiğe görede değişiyodur ama benim zırhlı lastikde o şekilde. asfalt ağırlıklı gideceksen 70 iyi236110 dosyayı görüntüle
Bu şekilde tabloya göre bir araç 36 psi ile basıyor ama lastik üzerinde genelde 80-100 psi vs yazıyor. 700x35 zırhlı lastiğim var, ne kadar basmam gerektiğini bulamadım. Lastiğin üzerinde de psi değer yazmıyor. Nasıl bir şey yapmalıyım?
Hocam lastiğinizin üzerinde yazan değer uygun değerdir. Fizikte bile formüllerle ispatlanabilir. Halkımız arasında koskoca araba lastiğine 30 vuruyoruz parmak kadar lastiğe nasıl 80 100 vuruluyor, olmaz hocam. 25 psi hava sizin lastiğinize göre çok düşük umarım "Snake Bite" denilen patlak oluşmamıştır. Gönlünüzce lastik üzerinde yazan maksimum değere kadar vurabilirsiniz tabii iç lastiğiniz iyi durumda olmalıO zaman dün 25 basarken aşırı düşük tutmuşum. 70 basınç ile şişirsem bir sorun olmaz. Araç lastiğinden fazla basınç uygulamak çok ilginç geldi bana. teşekkür ederim.
Bahsedilen psi lastiğin içindeki havanın miktarı değil basıncıdır ona göre düşünün.O zaman dün 25 basarken aşırı düşük tutmuşum. 70 basınç ile şişirsem bir sorun olmaz. Araç lastiğinden fazla basınç uygulamak çok ilginç geldi bana. teşekkür ederim.
Fabrikalarda içinden düzenli 300 psi gibi değerler geçen 2.5 cm kalınlığında borular varO zaman dün 25 basarken aşırı düşük tutmuşum. 70 basınç ile şişirsem bir sorun olmaz. Araç lastiğinden fazla basınç uygulamak çok ilginç geldi bana. teşekkür ederim.
Benzincide kullanmak için aparat aldığınıza göre valfiniz "Presta" olmalı. Çoğu ince bisiklet lastiğinde Presta tipi valf var. Diğer yandan, araba lastiklerinde ve kalın bisiklet lasiklerinde (MTB gibi) "Schrader" tipi valf var. Dolayısıyla benzincilerdeki pompa başlıkları Schrader'a uyumlu oluyor.Herkese merhaba bu konuyla ilgili bir iki sorum olacak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
- Bende şehir bisikleti var ama bisikleti aldığım yerden benzincide lastiği şişirebilmek için bir aparat da aldım. Fakat henüz benzincide hiç denemedim, nasıl çalışıyor o aparat, anlatıldığına göre gevşetip sonra üzerine takılıyormuş, bu konuda bilgisi olan var mıdır acaba?
- İkinci sorum da bu aparat olmasına rağmen el pompası kullanabilir miyim hiç bir aparatsız. Bir komşuda varmış ama araya aparat takmak gerekiyor mu hiç bilmiyorum?
Şimdiden çok teşekkürler, güzel forumlar