Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Benzincide lastik şişirmek

n11.com'dan GIYO EL POMPASI GP-24D ALÜMİNYUM BASINÇ GÖSTERGELİ AV/FV UYUMLU C seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
(link)

yanımda taşıdığım pompa bu, bununla elim yarılsa 80 basabilirim. 15 tl lik decathlon pompası nasıl birşey bilm. yol için 100-110 basılmalı..

Scudo
Ek olarak, özellikle yol bisikletleri (genellikle 80-130 psi) için 15 Liralık Decathlon Pompası (max. 87 psi) almak mantıklı iken, haricinde fazladan 10 liralık göstergenin alınmasını gereksiz olarak düşünüyorum. Sonuçta istesek de lastiği patlatacak kadar hava basamayız :) Bu yüzden ölçümün bir anlamı da kalmıyor.
Ben şehir bisikletiyle 75 psi kullandığımdan bana lazım oluyor :)

n11.com'dan GIYO EL POMPASI GP-24D ALÜMİNYUM BASINÇ GÖSTERGELİ AV/FV UYUMLU C seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
(link)

yanımda taşıdığım pompa bu, bununla elim yarılsa 80 basabilirim. 15 tl lik decathlon pompası nasıl birşey bilm. yol için 100-110 basılmalı..

Geçenlerde lastik patladı. Şehir merkezine hayli uzaktım. Mecburen birkaç km elimde tıngır mıngır getirmek zorunda kaldım. O sırada belki ara ara idare edecek kadar lastiklere hava basabileydim, sanıyorum çok daha hızlı ve daha az zahmetli halde servise ulaşabilirdim. (Eminim bana katılırsın) Bence "yol bisikleti" için bu tür pompaları ideal hava basıncı için değil, hayat kurtarmak için taşımalıyız. Tabi o sırada pompa haricinde yama ve tamir kitim de olaydı daha iyi olurdu :)

benzinlikte şişirirken lastiğin içinde hava olmasına rağmen gereken psi'yı basacağız dimi, içindeki havanın tamamen inmesine gerek yok diye biliyorum doğru mudur?

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
@Voltaire tabi, katılıyorum. bende yanımda yedek iç lastik, plastik levye ve pompa taşıyorum. benim sorun aslında turla alakalı. insanlar genelde şehir-tur bisikletleriyle çıkıyorlar tura. bende yol var ve illaki 100 civarı basabilmeliyim. ben 100 kg, 10 kg de yük olsa lastik basıncı çok önemli hale geliyor. birde gözünü seveyim 3x10 viteslerin, dişli oranlarıda tam yokuş çıkmalık oysa bende 2x10 vites ve önde 34 arkada 30 dişli var. yani eğer şehir bisikleti kadar yani 60 psi filan bassam yokuşlar çıkılmaz olur. o yüzden benim bu havaları günlük kontrol edip 100 yapmam lazım. tek yolu petrollerde basmak. yoksa günlük antrenmanda lastik patlasa illaki eve ladar 50 havayla gidilir. evde ayaklıyla tamamlanır. turda en önem verdiğim husus olacak bu 100 psi..😐

1596451817258.png

Bu şekilde tabloya göre bir araç 36 psi ile basıyor ama lastik üzerinde genelde 80-100 psi vs yazıyor. 700x35 zırhlı lastiğim var, ne kadar basmam gerektiğini bulamadım. Lastiğin üzerinde de psi değer yazmıyor. Nasıl bir şey yapmalıyım?

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
236110 dosyayı görüntüle

Bu şekilde tabloya göre bir araç 36 psi ile basıyor ama lastik üzerinde genelde 80-100 psi vs yazıyor. 700x35 zırhlı lastiğim var, ne kadar basmam gerektiğini bulamadım. Lastiğin üzerinde de psi değer yazmıyor. Nasıl bir şey yapmalıyım?
55-75 aralığında basabilirsin max 85 idi galiba 35C. lastiğe görede değişiyodur ama benim zırhlı lastikde o şekilde. asfalt ağırlıklı gideceksen 70 iyi

• Beğen
Tepkiler: ÆSir
O zaman dün 25 basarken aşırı düşük tutmuşum. 70 basınç ile şişirsem bir sorun olmaz. Araç lastiğinden fazla basınç uygulamak çok ilginç geldi bana. teşekkür ederim.

O zaman dün 25 basarken aşırı düşük tutmuşum. 70 basınç ile şişirsem bir sorun olmaz. Araç lastiğinden fazla basınç uygulamak çok ilginç geldi bana. teşekkür ederim.
Hocam lastiğinizin üzerinde yazan değer uygun değerdir. Fizikte bile formüllerle ispatlanabilir. Halkımız arasında koskoca araba lastiğine 30 vuruyoruz parmak kadar lastiğe nasıl 80 100 vuruluyor, olmaz hocam. 25 psi hava sizin lastiğinize göre çok düşük umarım "Snake Bite" denilen patlak oluşmamıştır. Gönlünüzce lastik üzerinde yazan maksimum değere kadar vurabilirsiniz tabii iç lastiğiniz iyi durumda olmalı

• İnanılmaz
Bahsedilen psi lastiğin içindeki havanın miktarı değil basıncıdır ona göre düşünün.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Fabrikalarda içinden düzenli 300 psi gibi değerler geçen 2.5 cm kalınlığında borular var :)

Basınç ve toplam hava hacmi farklı. Araba lastiğini sıkıştırmadan rahatça doldurduğunuz büyük boy tekerlekli seyahat çantası gibi düşünün. Sizin bisiklet lastiğiniz de küçük bir sırt çantası ama fermuarını zor kapatacak kadar doldurmuşsunuz. Hatta yol bisikleti lastikleri minik bir el çantası ama o kadar doldurmuşsunuz ki zorlasanız içine iki çorap anca sokarsınız :)

Basınç akışkanın ne kadar sıkıştırıldığıyla/kabına ne kadar baskı yaptığıyla ilgili.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
lastiğe dediğimiz basınçlarda hava bas zaten birdaha altına düşmezsin. düz yolda sürüş keyfi daha güzel olur düşük basınca göre

• Beğen
Herkese merhaba bu konuyla ilgili bir iki sorum olacak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :)

- Bende şehir bisikleti var ama bisikleti aldığım yerden benzincide lastiği şişirebilmek için bir aparat da aldım. Fakat henüz benzincide hiç denemedim, nasıl çalışıyor o aparat, anlatıldığına göre gevşetip sonra üzerine takılıyormuş, bu konuda bilgisi olan var mıdır acaba?
- İkinci sorum da bu aparat olmasına rağmen el pompası kullanabilir miyim hiç bir aparatsız. Bir komşuda varmış ama araya aparat takmak gerekiyor mu hiç bilmiyorum?

Şimdiden çok teşekkürler, güzel forumlar :)

Herkese merhaba bu konuyla ilgili bir iki sorum olacak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :)

- Bende şehir bisikleti var ama bisikleti aldığım yerden benzincide lastiği şişirebilmek için bir aparat da aldım. Fakat henüz benzincide hiç denemedim, nasıl çalışıyor o aparat, anlatıldığına göre gevşetip sonra üzerine takılıyormuş, bu konuda bilgisi olan var mıdır acaba?
- İkinci sorum da bu aparat olmasına rağmen el pompası kullanabilir miyim hiç bir aparatsız. Bir komşuda varmış ama araya aparat takmak gerekiyor mu hiç bilmiyorum?

Şimdiden çok teşekkürler, güzel forumlar :)
Benzincide kullanmak için aparat aldığınıza göre valfiniz "Presta" olmalı. Çoğu ince bisiklet lastiğinde Presta tipi valf var. Diğer yandan, araba lastiklerinde ve kalın bisiklet lasiklerinde (MTB gibi) "Schrader" tipi valf var. Dolayısıyla benzincilerdeki pompa başlıkları Schrader'a uyumlu oluyor.

Aşağıdaki resimde soldaki Presta, sağdaki Schrader tipi valf.
1597656875756.png

Benim aldığım tüm bisiklet pompaları iki tür için de uyumlu iki ağızlıydı veya 30 saniyede adaptör değiştirilerek diğer türe geçiyordu. Almayı düşündüğünüz pompada Presta uyumluluğu olmasına dikkat edin. Başka bir nokta, Presta kullanan lastikler yüksek basınçlı oluyorlar. Ucuz pompalarda Presta başlığı olsa da maksimum 5-6 bar gibi değerlerde hava basabiliyorlar ki bu yol lastikleri için yeterli olmayabilir. Lastiğinizin üzerinde önerilen basınç değerini basabilen bir pompa almalısınız.

@yoyobike Aparatla petrolde basabilirsiniz, ancak bazı durumlarda pompadaki direk bas gibi bir düğme var (sıfır havalı lastik için) ona basmanız gerekebilir zira aparat taksanızda tabancayı tetikleyecek iğne yok prestada..Ayrıca aparat, takıp öylece sürmek için değil, şişirdikten sonra çıkarıyorsunuz..

Bazı pompalarda parça değiştirmeden ya da ters çevirmeden 2 sibop türünede basabilme özelliği var, akıllı başlık yani. Bu tip bir pompa her iki türede direk basabilir...Siz buna ve pompayı ne amaçla alacağınıza karar verin..Taşımak içinse küçük, ev içinse ayaklı alın bence..Küçük taşınabilir ama yüksek psi lara çıkamaz-çok zor çıkar..Büyük se rahatça çıkabilir ama taşıyamazsınız...
80-90 psi ı küçük pompa (kalitelileri) basar belki ama siz aşırı zorlanırsınız..Ayaklı mini pompalar var bir araştırın derim..Göstergeli olmasında büyük yarar var.

Konuyu hortlatıyorum şimdi bende max 95 psi yazan lastikler var 700x32. Sibop tipi ise araçlarda bulunan siboplar ile aynı. Şimdi ben hiç bir aparat kullanmadan benzinlikteki hava basma cihazı ile hava bassam sorun olur mu? Bir de 75 - 80 psi a ayarlayıp mı basacağım? Cevaplar içim şimdiden teşekkürler

@Mehmet7994 Evet, otomobil lastiğinizi şişirir gibi, takıp şişireceksiniz. 75-80 basabilirsiniz fakat otomobil lastiği şişirirken anladım ki o cihazların kalibrasyonu pek yapılmıyor. Yani 80 psi işaretlediğinizde 75 veya 85 basabilir.

Geri